Folyamatos az emberi agy fejlődése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A megszokottól eltérõ sokmindent jelenthet. És attól, hogy valamit egy tudományos folyóiratban közölnek még nem lesz igaz. Persze az már valami, de a végsõ szó mindíg a kísérleteké."

Látod, az evolucióelméletet sem bizonyították még kísérletileg. Az egészet fõleg nehéz lenne, esetleg egyes részleteket lehetne elvileg.

"Attól, hogy valaki szakembernek mondja magát még nem lesz az."

És attól sem lesz nem-szakember, ha nem fogadja el a-z-ig az evolucióelméletet...

"A tapasztalat ellene szól."

Vannak érdekes esetek...

"És a mechanizmus is elég problémás. Mi fordítja le a tudást DNS kódra?"

Az a tudósok dolga, hogy ezt megkeressék.

"Link?"

Pl.: http://www.sg.hu/cikkek/36198

Ezek a bizonyítékok sosem az egészet bizonyítják, hanem egyes részleteket, a többi egyelõre elmélet.

Vannak. És ahogy kihalnak körülöttük a többiek, egyre többen lesznek. Természetesen vizsgálják õket, csak eddig nem sokra jutottak...

?????????

Lóval is lehet szántani, a gyümölcsöt kézzel is le lehet szedni a fákról, az állatok nem fognak elfelejteni legelni a dunaparton meg horgászni is lehet.
Vidék, disznótor, szüret tudod.
Miért kéne éhenhalni csak azért mert nem lehet pizzát rendelni...

Annyi a különbség hogy az afrikai rutinosan és hatékonyabban vegetál, nekünk ez annyira nem jönne be ezért újra fölépítenénk a kényelmes világunkat.

😉

TommoT

Hmm, nem is tudtam hogy léteznek aids-re immunis emberek. Ez kb mennyi 1-2%? Nem kéne ezeket vizsgálni miért immunisak? Talán segíthetne.

TommoT

[HUN]PAStheLoD
Elõtte:

Utána:

;]]

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Sajna bennem csak a szexxösztön maradt 😊
mrzed001
"Nem. Miért vicceltem volna ????"

Akkor legyél szíves valami bizonyítékot prezentálni.

Ööööööö. Ezt most komolyan kérdezted, vagy csak játszottad a butát.
Szted egy átlag afrikai talán még okosabb is, mint egy átlag európai ????

IQ-ba mérve legalább 20-30 pontos átlagban a lemaradásuk (átlag, persze ott is van 1-2 tudós, de alig)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
Nem, a logika használata egyenlõ az IQ-val.
Miért? Nem tudtad ?!?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
ha ez nem sikerülne akkor összeomlana a társadalmi rendszerünk és visszazuhannánk egy vagy két korszakot és mi is ugyan azt tennénk mint most az afrikaiak
Látod, most ha belegondolsz rájössz, hogy ez pontosan az az érv, ami fordítva igaz.
Visszazuhannánk (bár a csekély szaporulat miatt kevesen), csakhogy ha mi kikötünk egy kõkorszakban/középkorban, akkor éhenhalunk.
Kivesztek belõlünk dolgok/ösztönök, amik az afrikai vademberekben még mindíg megvannak.
Õk a sivatagban is túlúlnek, mi a dunaparton is éhenhalnánk 😊

van akinél ez lehet így van. nem egy olyan embert ismerek aki lehet, hogy egész életében alig publikált valamit, de az a néhány olyan ütõs lett, hogy szerintem elnyomja mások mennyiségi érdemeit...

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

a sûrûgés térfogat kérdéskörnek szerintem szevasz nem sok értelme van, de azért felmerül bennem, hogy csak azért mert Einstenrõl olvastál annó valahol neked az innentõl kezdve bizonyított? egyáltalán hogyan lehet bizonyítani az agy kihasználtságát?

a felhalmozott tudás az ma már egyeseknél egyenlõ az iq-val???

én linket nem tok a növényre de egyszer én is olvastam vagy neten v könyvben meg a spektrumon is nyomták

ezaz, dugd a fejed a homokba és ne is nézz semerre körbe! beton alól legalább nem hallatszik amit írsz...

fél generáció...szerintem az elég sok ember és elég erõs behatás a fejlõdésre...

Enkil
Nem tudni pontosan mikor, hol, menyíre stb.Azt sem tudják pontosan van e köze az agyi fejlõdéshez. De utálom az ilyen teljesen konkétum nélküli híreket. Meg azokat a semmire sem jó tudósokat=tisztelet a többségnek😊 ) akik évdizedeken keresztül kapják a milliós fizetést és eljutnak odáig, hogy talán ö izé van valami de lehet, hogy semmi.

félresikerült mert ha a "fejlett" orvostudományunk nem avatkozna közbe akkor meg sem születne és néhány sajnos úgy születik meg, hogy egy rakat szerve nem fejlõdik még ki születése idejére vagy épp agyi rendellenességgel jár 😞(

bár ezt a "fejlett" szót olyan soxor elsütik ha dícsérnek vmi áttörést tud. cikkekben miközben ha elmégy egy fogászatra barbárság a legelsõ szó ami eszedbe jut ha meglátod miket és hogyan csinálnak ott...

"evolúciós szempontból elenyészõ" 😊 kicsit olyan feelingem van mint amikor a nap kihülésérõl írnak cikket. "ÚÚÚristen ki fog hûlni!!" és addigra már hol leszünk?...

és?

Régen azért volt igaz Európára mert akkor még mi is technológiailag fejletlenek voltunk, ha kitörne egy nagyobb járvány akkor a tudásunkkal próbálnánk meg megállítani a terjedését, ha ez nem sikerülne akkor összeomlana a társadalmi rendszerünk és visszazuhannánk egy vagy két korszakot és mi is ugyan azt tennénk mint most az afrikaiak.

Annak a térképnek lehet más magyarázata is, tény hogy tudják merre kell repülni de ebbõl következtetni az öröklött tudásra mint egyetlen lehetõségre sztem túlzás.

Sajnos még ott tartunk , hogy az emberek nagyon nagy része egy ilyen cikk elolvasása után azon gondolkozik , hogy volt-e evolució.Ezeket az embereket vagy tanítatni kellene vagy visszalõni õket a bronzkorba istenest vagy(ufósat játszani.)De bocsi, emberek helyett helyett állatot akartam írni.
szerintem meg örüljünk a szerencsének , hogy
voltak állat õseink, mert ha nem lett volna, most nem vitatkozhatnánk azon , hogy egy az ösünk a csimpánzokéval, és akkor mi sem születünk meg.
A cikkrõl csak annyit hogy ez várható az agytól, mert többed van többet kapsz!!!!!!!!!!

Sajnos még ott tartunk , hogy az emberek nagyon nagy része egy ilyen cikk elolvasása után azon gondolkozik , hogy volt-e evolució.Ezeket az embereket vagy tanítatni kellene vagy visszalõni õket a bronzkorba istenest vagy(ufósat játszani.)De bocsi, emberek helyett helyett állatot akartam írni.
szerintem meg örüljünk a szerencsének , hogy
voltak állat õseink, mert ha nem lett volna, most nem vitatkozhatnánk azon , hogy egy az ösünk a csimpánzokéval, és akkor mi sem születünk meg.
A cikkrõl csak annyit hogy ez várható az agytól, mert többed van többet kapsz!!!!!!!!!!

"Nem. Miért vicceltem volna ????"

Akkor legyél szíves valami bizonyítékot prezentálni.

"Ugyan honnan a francból tudják, hogy hány ezer évvel ezelõtt alakult ki egy-egy géncsoport?"

A mutációk számából lehet becsülni. Meg a különbözõ népcsoportokban nézni az elterjedtséget.

Ellenben a te megállapításod nem minden esetben helyénvaló. Vannak igenis öröklött tulajdonságok. Vándormadarak esetében pl.: a konginitív térkép a fejükben, genetikailag rögzült tulajdonság és nem pedig tanulási folyamat eredménye.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Ne csak olvass, hanem elemezd is és értelmezd a szöveget. Csak a kedvedért:

""""gondolkodjatok el azon, hogyan alakultak ki az ösztönök, ha a szülõ genetikusan nem tudja átörökíteni""""

Szerintem az állításom még most is helyénvaló. Az etológia leírja hogyan alakulnak ki annak ellenére, hogy a szülõ NEM TUDJA átörökíteni. Engem mondjuk csak az érdekel, hogy Etológiából ötösre vizsgáztam 😛PP

mrzed001
Nem. Miért vicceltem volna ????

Amúgy egész nap (eddig) ezen a cikken gondolkodtam. És arra jöttem rá, hogy semmi értelme. Ugyan honnan a francból tudják, hogy hány ezer évvel ezelõtt alakult ki egy-egy géncsoport?
Aztán meg az, hogy közel-kelet meg a Sahara... Szerintem csak azért vették bele, mert a tudomány mai állása szerint valahol arrafelé alakult ki a civilizáció.
A lényeg, hogy EU meg USA is szuperfejlett-agyúak lelõhelyei. Órjás kamu!
A kedvencem: "A ma élõ emberek közel negyedénél van jelen és Európában, valamint a Közel-Keleten gyakoribb, mint a világ többi táján." és "Mitöbb, nem mindenki rendelkezik az új génvariánsokkal, csak körülbelül az emberek 70%-ának agyában található meg."
0.25 = 0.7 -> GRATULÁLOK
Figyelj már! Ugye nem gondolod komolyan, hogy az európai ember inteligensebb az afrikainál?
Csak vicceltél, ugye?
mrzed001
Igen szopnak, és sokan meghalnak a járványtól, de a faj, mint olyan túlél
Ugyanez EU-ra nem biztos, hogy igaz (régen igaz volt, ezért is maradt ember a kontinensen a sapnyolnátha/pestis járványok után is)

"2. Amit leírsz, utal egyfajta lassú genetikus változásra, de nem szolgál megdönthetetlen, és végsõ bizonyítékul az egész klasszikus evolúcióelméletre"
Szted az ezüstsirály-heringsirály példa mit mutat? Folytonosan követhetõ az átmenet egyik fajból a másikba, a közvetlen szomszédokkal mind szaporodási közösséget alkot, nincs ugrás. A végén mégis két faj lesz. Szerinted ez mi?
""Addig például gondolkodjatok el azon, hogyan alakultak ki az ösztönök, ha a szülõ genetikusan nem tudja átörökíteni az általa elsajátított tudást?????"

Mások már elgondolkodtak rajta és létrehoztak egy új tudományágat, melyet mi etológiának hívunk."

Ez mekkora hülyeség... Pont Csányi Vilmostól kérdezték meg, h örökölhetõek kultúrális, morális (azaz tanult) viselkedésformák, és õ mondta, h NEM, legfeljebb a hajlam ezek elsajátítására. Szerinted ha elég izomból verjük a gyerek fejét a bibliával, akkor az õ gyerekei keresztények lesznek? Ne röhögtess. Az ösztönök ugyanúgy alakultak ki, mint bármilyen más örökölt tulajdonság. Több, nem feltétlenül ugyanolyan funkciójú fejletlenebb elembõl. Ajánlom olvass utána.
Vagyis szopnak ezerrel mert társadalmilag/technológiailag nem elég fejlettek egy járvány leküzdéséhez, azt nem tudom hogy ki lesz a last man standing de a first man standing on the Moon nem törzsi harcos volt szal én a nyugati rendszerre tippelek 😊

mrzed001
Nincs elég inteligenciájuk az önmegtartóztatásra/születésszabályozásra.
A túlszaporodás ennek a következménye, tehát önként választották

Nem hiszem hogy az afrikaiak önként választották a túlszaporodás módszerét 😊

mrzed001
De vaskalapos valaki 😊)
Csak azért, mert neked nem tetszik, még ez van:
A kisebb inteligenciájuk miatt életképesebbek (mint faj)

És itt nem arról van szó, hogy ki milyen emberséges, hanem arról, hogy ki lesz a LAST MAN STANDING ?

Ja és még annyit hogy ma a tudományos életben egy tudós fokmérõje a publikációinak a mennyisége és azokra való hivatkozások száma (kb.).
Magyarul bármirõl és mindenrõl cikket kell írni.
A fenti cikk lényege: találtunk valamit de nem tudjuk micsoda és mire jó és egyáltalán, de kell belõle cikket írni és kombinálni és betenni xy meg z cikkeire a hivatkozásokat mert akkor majd õ is jól beidézi a mi cikkünket.
Ma ez a tudomány.
"Addig például gondolkodjatok el azon, hogyan alakultak ki az ösztönök, ha a szülõ genetikusan nem tudja átörökíteni az általa elsajátított tudást?????"

Mások már elgondolkodtak rajta és létrehoztak egy új tudományágat, melyet mi etológiának hívunk.

"a nyugati az emberségesebb és hosszútávan az egyetlen járható út szvsz" nekem sajnos egyre inkább zsákutcának tûnik. 8(

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

"Viszont épp SQJ elméletének igazolását jelenti, tehát kisebb inteligenciával le képesek küzdeni a kórt, míg mi az inteligensek fejlesztgetünk, de nem tudjuk legyõzni (eredményezheti a mi kihalunk, õk nem effektet)"

EGYELÕRE nem tudjuk legyõzni, és egyelõre képesek õk "túlszaporodni" a halálozást de akkor is a nyugati az emberségesebb és hosszútávan az egyetlen járható út szvsz

Azért érdekelne hogy kapcsoljátok össze az intelligenciát az agymérettel vagy sûrûséggel vagy akármivel mikor bizonyított tény hogy a legjobbjaink is 10%-át hasnálják az agy kapacitásának.
mrzed001
Pontosan.
A kisebb IQ miatt nagy (hatalmas) a szaporulat.
A többi már isten és az emberi szervezet dolga

"tehát kisebb inteligenciával le képesek küzdeni a kórt"

Az afrikaiaknak kisebb lenne az IQ-juk? És ezért gyõzik le az AIDS-et? Ez nekem új.

Ja és véletlenül sem tagadom az evolúciót, mert egyértelmû hogy létezik, és az a hozzászólás is tetszett hogy végsõsoron minden élõlény a rokonunk.
"Jaj, de biztos vagy benne.. Nevesebb tudományos folyóiratokban is jelennek meg néha a megszokottól eltérõ teóriákat bemutató cikkek, akár bizonyos érdekes tényekre, megfigyelésekre alapozva. Mint ahogy pl. a fizika sem teljesen egységes."

A megszokottól eltérõ sokmindent jelenthet. És attól, hogy valamit egy tudományos folyóiratban közölnek még nem lesz igaz. Persze az már valami, de a végsõ szó mindíg a kísérleteké.

mrzed001
Nem, még nem történt meg. Most még hullanak tõle.
Viszont épp SQJ elméletének igazolását jelenti, tehát kisebb inteligenciával le képesek küzdeni a kórt, míg mi az inteligensek fejlesztgetünk, de nem tudjuk legyõzni (eredményezheti a mi kihalunk, õk nem effektet)