155
-
Ironka #35 "rengeteg tudős kreacionista"
akkor azok nem tudősök -
Ironka #34 Az "élőlény" is csak egy ember alkotta kategória, amibe nem lehet beleerőszakolni a vírust. Valahol a határon mozog. -
dez #33 Mint alább is írta valaki, a szakemberek egy része sem gondolja pontosan így... Amúgy nem kell itt feltétlenül valami misztikus felsőbb hatalom beavatkozására gondolni: egyes feltételezések szerint tanult dolgok is be tudnak valami módon épülni a génkészletbe. Ha ez lehet, akkor a tudattalan intelligencia emellett mást is megtehet. Szal, nem lefutott dolog még ez.
Nemrég meg találtak egy növényfajt, ami úgy "kísérletezik" a saját génkészletével, hogy gyakorik náluk a mutációk, de közben megőrzik a korábbi génállományt is, és ha káros a mutáció, akkor a köv. gen. visszaáll az előzőre... (Undo. :)) -
dez #32 "Majd ha megtalálják azt a bizonyos hiányzó láncszemet, az evolúció elméletéből bizonyított tény lesz."
Szerintem akkor sem. -
Drake1984 #31 Az ösztönök, genetikusan kódolt alapú viselkedésminták. Mint a madaraknál akik ahogy kikelnek a tojásból felismerik egy ragadozó sziluettjét az égen és elbújnak.
Egy kis fantáziával mindez könnyen elképzelhető, de aki abban akar hinni, hogy mindenzek mögött valami misztikus és megmagyarázhatatlan felsőbb hatalom közreműködése van, arra nem hatnak az észérvek. Mint ahogy látszik ez abból is, hogy az evolúciót bizonyítatlan elméletnek nevezed. Erre számtalan bizonyíték van a genetika felfedezése óta, ma élő nem is olyan régen életmódváltoztatásra kényszerült állatokon, amiknek ezért a testfelépítésük is megváltozott.
Vagy mióta ismerjük a baktériumok és vírusok működését világossá vált, hogy ezekben a méretekben is folyamatosan és meglepő hatékonysággal zajlik az evolúció. Ezért mondja neked a doktornéni, hogy ha meggyógyultál is edd meg az antibiotikumot, mert ha már a fertőzést okozó mikroorganizmusok 99,999% elpusztult akkor te meggyúgyulsz, de magad benned néhány baci aki valamiért más mint a többi és kibírta ezt a szert és ez már egy ellenállób faj, amivel ha valakit megfertőzől, rajta már sokkal kevésbé segít az a gyógyszer mit te szedtél.
Mindezek nem bizonyítékok szerinted?
Szerintem mondjuk te csak egy archív felvételt tekintenél annak, amit a pápa hitelesít, amin egy csinmánz megszül egy embercsecsemőt :D
Tóvábbi sikeresebbelmélkedést a témán ;)
-
HUmanEmber41st #30 Mindenkinek:
Majd ha megtalálják azt a bizonyos hiányzó láncszemet, az evolúció elméletéből bizonyított tény lesz.
Addig csak elmélet és feltevés.
Addig például gondolkodjatok el azon, hogyan alakultak ki az ösztönök, ha a szülő genetikusan nem tudja átörökíteni az általa elsajátított tudást????? -
IoIa #29 1: mégpedig?
2: miért ne?
3: a méret is szóba került! -
galocza #28 a tetű ízeltlábú. -
galocza #27 nálam és nálad sokkal okosabb (és hozzáértőbb) emberek vitáznak ezen. rengeteg tudős kreacionista, pont azért mert olyan mélységben ismerik a biológiát, biokémiát, biofizikát, hogy elképzelhetetlennek tartják, hogy "csak úgy" létrejött volna. hogy ezt most milyen világképpe illeszti az ember, tökmind1. -
galocza #26 hogy a vírusok egyáltalán élőlények-e, vita tárgya. persze hozhattad volna a csótányos vagy patkányos példát is, szóval csak megjegyeztem.
az ember egy (intelligenciára) specializált állat, szóval szerintem az ellenállóképességbe bele kell hogy számítson ennek hozadéka is. hogy szaporábbak nem vagyunk - hát hála az égnek, nem vagyunk még elegen? 8) -
galocza #25 1. van olyan közös ős, amelyből van minta
2. miért is?
3. a cikk pont nem méretről szól -
Zsoldos #24 Ugy emlegetitek a virusokat, mintha elolenyek lennenek.. Vegulis csak kihasznaljak az elolenyek mukodeset, igy sokszorozzak magukat, de nincsenek eletfunkcioik. Ha jol tudom hivatalosan sem elokent vannak besorolva. -
waterman #23 én azért a koraszülötteket nem igazán navezném félresikerültnek.. előbb jött ki. ennyi. -
szgombos #22 Azt is ildomos lenne hozzátenni, hogy a PrPs prion-protein is nagyon hasonló génmutációt okoz, csak azt úgy hívják Kreutzfeld-Jacobs kór... És modanom sem kell, hogy elbutulással jár. -
Caro #21 Szerintem a kvantumfizika. :)
Egyébként az élet megjelenése fizikailag csoda.
Tehát statisztikusan valószínűtlen esemény. Olyan, mint mikor(elméletileg) van egy kockacukrod, belerakod a teába, elkevered. Namost ha sokáig vársz, egyszer csak újra ott az egész kockacukor.(nem tudom hány 0 van időtartamban :))
Sok molekula volt összekapcsolódva, pont jókor, jó helyen. És megszületett az első olyan anyag, ami képes volt replikálni önmagát. Innen kezdve az egész élet evolúció. Hiszen ennek az anyagnak a replikáció is mutáltak, és kialakultak olyan rendszerek, amik lehetővé tették, hogy extrémebb életkörülményeket, természeti csapásokat is elviseljenek(pl sejtfal).
Ebből alakult ki minden.
Hogy egy ilyen együttálláshoz elegendő-e a Föld 5.5 milliárd éves történelme, vagy ahogy a múltkori cikkben is van, hogy az univerzum egy távoli részéből érkezhettek hozzánk alapvető élőlények, azt szerintem mindenki döntse el maga.
De hiába bír ki egy vírus egy csomó mindent, amit az ember nem, mégis emberből van 6 milliárdnyi ezen a bolygón, és egy vírus nem képes globális viszonyokat megváltoztatni, ahhoz túl kicsi a száma, az ember viszont -sajnos- igen, de ez jelzi az erejét is. Valamint egy vírus nem képes egy emberrel szemben védekezni, de ez fordítva igaz. Az ember, mint minden emlős, rendelkezik interferonnal, ami képes nem ismert vírusok ellen is védelmet nyújtani.
#5:tulajdonképpen egyetértek, de emiatt nem kell aggódnunk szerintem, mert az az idő, amennyi alatt kialakult az orvostudomány, és az amennyi még szükséges, hogy molekulaszinten tudjuk manipulálni a DNS-t, vagy nanotechnológiát vessünk be magunk védelmére evolúciós szempontból elenyésző. -
"Az agy azonban továbbra is fejlődik és fejlődni fog, pontosan a természetes kiválasztódásnak köszönhetően, állítja Lahn" - hát ez sztem természetes, ez kell, hogy történjen, mindegy, hogy 'felfelé' vagy 'lefelé'...
-
egyetértek... -
Ha belegondolunk mindneki mindenkinek a távoli rokona,ha még visszább megyünk vissza az evolúció történetébe akkor az állatok is tulajdonképpen a rokonaink,egy közös őstől származunk.Az hogy ez meddig vezethető vissza nemtudom,ahoz tudni kéne az élet kialakulásának forgatókönyvét.Szerintem egy anyagból származik minden élet,és ha igy van akkor mindenki mindekinek a rokona.Lehet hogy az egyik baktériummal közös az ((ük^9999)^9999)^9999... nagyapánk. -
tevével, nem tévével bocs -
én ezt a fajta gondolkodást nem is értem... mit fáj neked, hogy teszem azt több millió éves ősöd az valamelyik majoméval közös? ez hol olyan kardinális kérdés a te életedben? és ha azt mondják, hogy a tévével vagy urambocsá a tetvekkel is van közös rokonod? (mondjuk az első gerinces, vagy az első egysejtű)(persze, ha felsűbbrendűségednek ez követelménye, akkor már értem, megkockáztatom, h a rasszizmus innen már nem is lehet messze...lehet, hogy az "arab=terrorista" hozta az usában is az újabban felelhető "mesterséges tervezést" is?) -
haxoror #15 "Másrészt az ilyen jellegű kutatások kicsit hajaznak a náci Németország fajelméletet igazolni akarók módszereire"
És ezért le kéne állítani minden ilyen irányú kutatást? -
haxoror #14 Talán egyedszinten nincs sok köze hozzá de fajszinten az intelligencia hatalmas előny. -
kuncika #13 Akkor mi volt? Ufók csináltak vagy isten? -
Drake1984 #12 Bocs a személyeskedésért, de az ilyen határtalan hülyeséget nehéz szó nélkül hagyni. -
Drake1984 #11 A te ősöd lehet hogy ember volt de te elég ostoba péndányra sikeredtél ha ezt komolyan gondolod. -
HUmanEmber41st #10 Bírom, ahogy egy meg nem védett, és csakis az elméletben létező bizonyítékokra hagyatkozva további elméleteket állítanak fel...
Az én ősöm ember volt, nem majom..
Evolúció elmélet=sux!!!!!!! -
Xantia #9 "Másrészt az ilyen jellegű kutatások kicsit hajaznak a náci Németország fajelméletet igazolni akarók módszereire"
Hát igen, de sajna a sárgákat helyezi előtérbe, nem a fehér kasztot. -
awender #8 Végülis te is élsz. -
Amúgy az intelligenciának sajnos nem sok köze van a túléléshez, sőt ! A legprimitívebb fajok (pl. vírusok) a legellenállóbbak, szaporábbak és mivel faj szinten tudnak gyorsan adaptálódni, így életképesebbek is. Az intelligencia/genetikai bonyolultság megnövekedése magával vonja a szaporaság csökkenését és a generációs/életciklus lassulását. Jelenleg is ez történik az emberiséggel... -
überalles sztem. -
Mice #5 természetes kiválasztódás.... mese^3 ma, amikor már az orvostudomány minden félresikerültet megment (koraszülöttek stb.) akkor ugyan hol van itt természetes kiválasztódás? pont ez a lényeg, hogy mint a gomba mindenféle mutáció készül belőlünk és ma már korántsem az életképesebbek maradnak évben... -
IoIa #4 "ez az úgynevezett mikrocefália, azaz kisfejűség" - még szerencse, hogy nem mikrofecália...
Biztosan nagyon jók ezek a kutatások, csak éppen semmi értelmük nincs. Egyrészt azért, mert a főemlősök állítólagos közös őséből nincs DNS minta, márpedig megállapításokat csak akkor lenne értelme tenni. Másrészt az ilyen jellegű kutatások kicsit hajaznak a náci Németország fajelméletet igazolni akarók módszereire, harmadrészt az intelligencia nem az agy méretétől függ elsősorban, hanem az agytekervények sűrűségétől/számától. -
Az kérlekszépen egy piszoknagy félregépelés :) -
Ger` #2 És mi az a BNW? -
Sztem a BNW-ben szériatartozék a ASPM génmanipulátor :)