586
-
#346 Speciel én egy ilyen régebbi monitort láttam az ismerősnél, amit 1024*768-as felbontásban max 60Hz-re lehetett állítani. Kipróbáltam, de annyira vibrált, hogy pár perc után inkább felhagytam az egésszel. -
tehen_m #345 Ezekszerinte te még nem olvastál "Xbox360 vs PS3" flamet. -
tehen_m #344 A monitor frissítési frekveniájának semilyen negatív hatása sincs hosszabb távon.(legalábbis a mai crt-knél)
Régen az 60Hz és a sugárzás is hozzájárulhatott a fejfájáshoz (és szemfájáshoz).
Ami tönkre teszi az az hogy sok ideig közel nézed a monitort (vagy csak 1 pontra fokuszálsz) és ez igaz a tft-re is.
-
#343 Még az árhoz, az SG egy korábbi cikkéből: "a Playstation 3 előállítása 54 ezer jenbe (100 ezer forint) fog kerülni" - még hozzátették, nem valószínű, hogy ezen az áron fogják értékesíteni :) még szép -
#342 Az árakhoz: Még ma is elképedve látom sok helyen, hogy csili-vili pompás házakat vesznek, vadiúj proci+videokari kombó val, +toldják egy kis rammal, stb., és mindezt 14-15-ös monitorok előtt gubbasztva, majd 1-2 óra játék után vöröses árnyalatban pompázó szemekkel állnak fel, hogy ez a pálya is nagyon komoly volt, majd nyugtázva a győzelmét indul újabb babérokat aratni. Az anyuka mindezt látva már gyűjti is a szemüvegre valót, hiszen a monitorból jó a 15 ezres is, de a szemüveg az lehet 60-80 ropi is.
Egy ilyen emberkét +kérdeztem, mi a sz**-ért nem ruház be egy 30-35 ezerért kapható 17-es moncsiba, és legalább 85-100 Hz-en nem vágná tönkre a szemét, mire a csákó: minek, azzal nem lesz gyorsabb játék.
Észt azért ezeknek nem adhatunk! -
#341 A logóm egyfajta bizakodást próbál sugallani, hiába az xp-m bő 1 hónap után tegnap csak kidobta a kék halált. Bizakodom a Vista stabilitásában/biztonságában ,de ez már nagyon off topic kezd lenni.
Tényleg, eddig egész jól kibírták a vitázó felek, hogy ne nagyon hozzák fel a konzol v. pc mellé 1-2 másik vitát kiváltó harcot (pl.: ATI vs. Nvdia, AMD vs. Intel, stb.) Ez remélem itt így is marad, a fő téma továbbra is a "PS3 kontra PC".
Korábban írta valaki, hogy a pc-s játékokat azért nehezebb optimalizálni, mivel túl sok különböző driver lehetséges, és szinte mindegyik alatt működni-e kéne a kitalált dolognak. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy az XP a SP2-vel 20.000!!!!! eszközt támogat. Ezt azért nehéz összehozni, egy kb. 30-40 (gondolom, hiszen azért itt is vannak/lesznek kormányok, bill, egér,rádiós dolgok, + a belső részeik, stb.) eszközt támogató konzollal.
Ezt a konzol "életében" 2 lépcsőfokkal oldják meg. Az első felében túlszárnyalva a PC teljesítményét, tarol a játékokban. A PC-re sokszor butítva jelennek meg az átiratok. De a PC folyamatosan fejlődik, így a konzol "életének" második felére Az átiratokba olyan dolgok, és technikai többletek is belekerülnek, amelyekkel az adott konzol nem tudott megbirkózni, így később a PC-s játékok lesznek a szebbek. Majd jön egy újabb nextgen. konzol, ami elindítja a folyamatot úra. -
tehen_m #340 KIfelejtettem a lényeget az árból (ha már live kell):
XBL
69.99 USD (valószínűleg ue euro) tól - 8 USD ig
(12hónap - 1hónap)
Persze ez nem sok de +egy kicsi az árhoz. -
tehen_m #339 Nagyon nagyon kevesen lesznek akik monitorra kötik.
De ha már így beleélem magam:
Szóval kell konzolhoz:
egér, billentyűzet, monitor
Természetesen ekkor már asztal mellett.
Legjobb xbox játékok pcre is megjelennek.
Nem lesz az xboxban hddvd ezért lehet cserélni kell majd. A vinyót úgyszintén.
Nekem ez nagyon hasonlít valamire.
-
tehen_m #338 Hát ezért fejtegettem az árakat, hogy ne is olvassák el?????? -
#337 ilyen logóval mi más is lehetne:) -
TheZsenyka #336 Valld be, hogy Béke Nóbel-díjra gyúrsz! -
#335 Elolvastam minden hozzászólást, azért ez se rossz teljesítmény! :)
Nem akarok vitát kezdeményezni, ezért megpróbálok finoman fogalmazni, semmi személyesekedéssel. Első dolog, mind a konzolt, mind a pc-t szeretem, mindkettőnek megvan az előnye-hátránya.
Egy a lényeg, szóljon bárki, aki úgy érzi nincs igazam:
- aki csak játszani akar,vegyen konzol-t (nem kérdés)
- aki nem játszik: pc (vagy más alternatíva)
- játszik és másra is használja a gépet: pc (pénzesebbeknek +konzol is)
Röviden ennyi!
Itt jön a lényeg:
Írtátok, hogy a ps3 gazdaságosabb "befektetés" a játékra, mint egy pc! Összehasonlításul vegyünk mondjuk úgy a ps3-at kb. 200 ezerért, a pc-t 500 ezerért. És vegyünk engem, rövid számolással:
ps3: 200 ezer pc: 500 ezer
Ez a játék terén a ps3-at messze előbbre teszi, jogosan. De a gépemet használom: net-re, 3d, adatbázis, levelek, szövegsz., táblázatk., programozás, dvd, fotó, mobilra cuccok, zeneszerk., nyomtatás, stb.! Szóval elég sok mindenre, ebből a játék nálam 30-40%-ot tesz ki. ezért nem veszek 200 ezerért gépet. Mert akkor vehetnék mindenre drága gépeket, a fotózáshoz 100-ért dig. fényképezőt, nyomtatáshot 120-ért lézernyomtatót, stb.) Mindenre nem költhetek ennyit. Az az 500 ezres gép viszont nagyon jó megoldás mindenre, ár/felhasználhatóság arányban verhetetlen minden konzollal szemben!
Egyébként meg ne a ps3-at hasonlítsátok össze a mai gépekkel, az még meg sem jelent, a mai gépek teljesítményét egy ps2-höz lehet hasonlítani, azt lehet kapni! A PC-k már elég régen alázzák azt, majd megjelennek a köv. konzolok, akkor ők lesznek a legjobbak, majd a pc behozza, és ez így fog menni még elég sokáig.
Ui.: Ha valaki csak játszani akar (semmi mást), az vegyen konzolt, pc-t nem érdemes csak erre a célra -
#334 ja már volt:)
-
#333 sztem egy számgépmonitorra is rakötheted majd gond nélkül:) -
#332 Geographic -
#331 Ajánlom a National Gegraphic augusztusi számát a témával kapcsolatban. -
dez #330 Ja, még valami: itt a proci eleve 32 bites volt (csak először multiplexelve használt 16 adatvezetéket a 32 bites hozzáférésekhez [68000]), így az OS is és minden program is már a kezdetektől 32 bites volt, plusz eleve egészben látta a proci a memóriát. Így tehát itt nem volt 16 bites korszak, nem volt DOS korszak, 640k, lapozás, protected mód, kernelváltás, évek programtermelésének (16 bitesek) kidobása, stb. '85-től 32-bites, (preemptive) multitaszkos, színes-ablakos, stb. rendszer. Részleteiben is jó volt, mert nem a marketing buzz-wordok vezérelték a fejlesztést. (És miközben PC-n mindent procival csináltak, itt már minden DMA-zva ment.) Mondjuk volt hiányosság is: memóriavédelem és virtuális memória hiánya. (Eredetileg lettek volna, de a Commodore itt is hülye volt, sajnálta a pénzt egy MMU chip beépítésére.) Igaz, sokáig nem is volt rájuk szükség. Legalábbis memóriavédelemre. Később az MMU-t is tartalmazó procik megjelenésével elérhetővé vált a virtuális memória. A memóriavédelem nehezebb ügy volt, de születtek áthidaló megoldások. -
dez #329 "Raadasul, nem valtoznak felepitesben a gepek, nem kerul belejuk annyi modositas mint a PC-be valtozo csatolofeluletek es sorolhatnam."
A Zorro busz eleve olyan volt, mint a PCI (Autoconfig a la Plug'n'Play, DMA, stb.), így nem kellett cserélgetni, csak bővíteni (Z-II, Z-III). Az alább már említett A1 és Pegasos alaplapokon PCI és AGP busz van. De lehetne akár PCI-Express is, tök mindegy. Az eredeti chipsetet meg hiába is keresnéd...
Ja, és már az OS2-re is volt olyan programocska, ami átirányította a Guru Meditationt, így csak az a taszk halt meg. Ez olyan '88 körül volt... -
dez #328 Nem csak a chipset. Az OS is... Amit egyébként a Unix ihletett, és nem csak egy gyorsan összedobott valami volt, és nem egy játékgép OS-ének szánták.
Nekem több fajta gépem is volt, kb. 10 évig. Sosem volt gondom a melegedéssel. 040-esem mondjuk nem volt, és inkább csak azzal voltak problémák. -
#327 Vagy mégsem?:) Bogarat ültetett a fülembe és elolvastam ezt. Még nagy szopás is lehet belőle. -
#326 mármint neten:P -
#325 erre való a multiplayer:D -
#324 Na akkor szolok az erdekedben, szuleidnek, hogy nincs jatekos tarsad tervezzenek be melled egyet. :PPPP -
#323 vagyis van de nem velem élnek:D -
#322 ilyen gondom nincs:D -
#321 Nem ez lesz az első olajválság. A hetvenes években is volt mégse törtk ki a harmadik világháború:P -
#320 Csak arra ugyelj, hogy tandem szamitogepasztalod legyen, hogy az ocskos is elferjen melled, amikor multiplayezni akar. :PPPP -
#319 DC-t meg hiába kötötted rá a monitorodra nem lett tőle nagyfelbontású a game:P -
TheZsenyka #318 Lehet, hogy hamarosan nem kell aggodnunk a konzol/PC ügy miatt, éppen olvasom, hogy 1.5 Eurós benzin árra számítanak a németek a közeljövőben. Egy kis világválság sohasem árthat meg Onnan meg már csak egy lépés egy jó kis világháború. -
#317 "Monitort csak konzolhoz nem vesz az ember"
Lesz olyan aki vesz de biztos nem ez lesz a jellemző. De akinek van otthon az használni fogja. Ha nem lenne rá igény akkor nem is lenne ilyen lehetőség. -
tehen_m #316 Davidus
bill/egeret is lehet venni konzolhoz mégis nagyon ritka.
Dreamcastet is lehetett monitorra kotni.(ez se volt elterjedt se a dc)
x360nál fontos a flbontás és a minőség. Ezt egy tv nem tudja visszadni. ps/ps2-t TV-hez tervezték. xbox360/ps3-at nagy felbontású kijelzőkhöz. Nagyon ritka lesz aki monitorra köti.(de aki megteszi az erősen kötödik a pc-hez és játszik is azon)
Mindig hirdetik hogy a konzol milyen előnyős, fotelból kényelmesen csak bekapcsolod és játszasz. Akkor ez nem igaz.Monitort csak konzolhoz nem vesz az ember. Ha meg lassan aztalhoz monitorhoz lesz kötve az ember akkor nem lesz semilyen előnye a konzolnak. -
#315 én a 17" monitoromon fogom nyomni a számítogép asztalon:) ha pc játékokat tudom így élvezni akkor a PS3 játékokat is tudom majd:P -
#314 A 72cm a minimum amire gondoltam. -
#313 Na de az nem volt a szamitogep asztalon, hanem a nagyszobaban a foteleknel. :P
Amugy szerintem 72CM -es TV az igazi (HDTV), de annak az ara meg horribilis.
640*480as TV-n loturot sem fog erni a PS3. -
#312 "Hat azert az sem olcso"
Mondhatnék 80-at is mert annyiért is van 21" monitor;)
"De ugy nem fer el az egesz csalad kenyelnesen. :P (foleg ha tobb jatekosos jatekrol van szo)"
Évekik az 55 centis tv volt az elterjedt. Az elött elfértek mikor nyomták a PS1 gémeket?:P -
#311 1. Jo legyen.
2. Hat azert az sem olcso.
3. De ugy nem fer el az egesz csalad kenyelnesen. :P (foleg ha tobb jatekosos jatekrol van szo) -
#310 1. nem kell dvi kimenetes monitor
2. 21" monitor 100 ruppó... "kicsit" ólcsóbb mint a hdtv
3. lehet nyomni számítógép asztalon is:) -
tehen_m #309 Pontosítok: Sok(a jók) xbox360 játék pcre is megjelenik. -
#308 Es szerinted hany konzolos, fog maganak venni egy nagyobb DVI kimenetes monitort ? (min 19" szerintem kell ahhoz hogy fotelbol kicsit tavolabbrol lehessen jatszani de lehet hogy 21" se eleg (53cm))
Ennek se piskota az ara, es mint ti leirtatok a konzolosoknak nincsen altalaban PCjuk, tehat ezert monitorjuk sem a sufniben elrejtve.(mondjuk ezt megcafoltam mert szinte az osszesnek volt annak ellenere, hogy azt mondtak hogy nekik nincs :P) -
#307 mi van?:P