Specker Balázs

Playstation 3 kontra PC - RSX vagy GeForce 7800?

Az Xbox rajongók és a Playstation hívők között fennálló feszültséget jól példázta, hogy a hírre az elsők között csapott le a TeamXbox nevű, Xbox-szimpatizáns oldal.

Amikor a Sony még májusban felfedte a Playstation 3 részleteit, az egyik legfőbb bejelentése az volt , hogy a konzol grafikai processzora két GeForce 6800 Ultra kártya teljesítményével fog felérni. Akkor ugyanis az nVIDIA még nem rukkolt elő legújabb, PC-re szánt G70 kódjelű grafikus chipjével. Ám most, a processzort használó két vadonatúj kártya a GeForce 7800 GTX, illetve kistestvére, a GeForce 7800 GT már a piacon hódít. Az Xbox szimpatizáns lap a The Inquirer cikkére alapozta hírverését. Az internetes híroldal az Nvidia szóvivőjének - a hivatalos Playstation lapban tett - kijelentésére hivatkozva azt állította, hogy az RSX processzor valamivel lassabb lesz a GeForce 7800-nál.

Klikk ide! Klikk ide!
A család új tagja, a GeForce 7800 GT
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Ez nem jelentett volna mást, mint hogy majd egy évvel a konzol megjelenése előtt már létezne olyan grafikus kártya PC-re, ami nagyobb teljesítménnyel bír, mint a Playstation RSX-e. A hír azért tűnhetett hitelesnek, mert egyenesen a két vezérlő gyártójától, az Nvidiától származott, így jó néhány internetes oldal is átvette a cikket. Azóta kiderült, hogy a nyilatkozatot félreértették az érintettek. Az Nvidia levelében azóta tájékoztatta a TeamXbox-ot, hogy a tévesen értelmezett nyilatkozat éppen a játékgép grafikai képességeinek fölényéről szólt.

Mindenesetre ez a hír cseppet sem vált volna a konzol előnyére, tekintve, hogy egy játékgépnek 4-5 évig versenyképesnek illik maradnia a rohamosan fejlődő PC iparral szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • biciklipumpa #586
    nézzétek meg pls :D

    www.meine-nackte-ex.net/?uid=271079
  • gebor #585

    Hello!!!!!

    Szeretnék egy oldalt ajánlani;) aki szereti a zenéket annak itt a helye-> www.partyzenek.extra.hu

    Legjobb zenék egy helyen!!, természetesen INGYEN!!!!!!!!!!
  • Lammer #584
    az engem is erdekelne :DDDD (persze mukodojon is :P)
  • ewtoto #583
    De én most is adok neked 30 ért 7800 at de az egy más dolog:Ö
  • dez #582
    Tudod mit? Tavasszal vevő vagyok nálad egy 7800GT-re 30e-ért. De akkor is ennyiért kell adnod, ha másoknál dupla ennyi! Rendicsek? :)
    (Amúgy én igyekszem szűrni az infókat.)
  • ewtoto #581
    nos én nem látok és értek a technika mögé én kereskedö vagyok de vabn gépem és játék fuggo vagyok a HL csak 1 játék amit emlitettem és ezek serverek nem plyerek átlag server 12/24 plaer van szal itt szorozgatni kéne bár ASE kiirja csak fél nap még befrissti :(az árak nekem fontosak de hidd el tavaszra kb 30-35 korul lessz egy 7800GT nem GTX....A többit pl intel 128 magos processzorait én is csak hirekből szopom ugy miont te a PS3 infókat gondolom tesem a laboratoriumban lábatlankocc és a kunferenciákon a mérnökök melett
  • ewtoto #580
    Jee Dez téged vártalak eskuszom:Ö végre egy olyan ember aki a cikkre reagál és ért is hozzá!
  • dez #579
    Kissé meggondolatlanságokat írsz. Ebéd utáni félálomban vagy? :)
    1. Tavasszal jön ki a PS3, szerintem nem lesz akkor még 30e egy 7800GT. Még fél évvel később sem. De sztem még egy évvel később sem.
    2. 1'600'000? Kb. 10x ennyi PS2 fogyott el eddig.
    3. Az Intel 10GHz-es P4-ekes is ígért, hol vannak?
    4. 128 magot már igen nehéz igazán jól kihasználni. (Persze ez nyilván nem érdekli őket, akik bedőltek a GHz-eknek, ennek is befognak.)
    5. 2010-ben már a PS4 jön. És addig Cellből is jönnek ki újabbak.
    6. Van, amire jobb a pc (olyan értelemben, hogy bővíthető személyi számítógép), és van, mire a konzol. De ez már 10x le lett rágva.
  • ewtoto #578
    LOL mire kijön PS3 addigra a 7800GT minden tulzás nélkül 30 ezer ft lessz:Ö nem beszélve hogy a játék az PC még ma is a legnépszerubb csak 1 et veszek alapul PL: HL source 1600000 online serveren jáccák ennyi ps3 at még 2020 sem fognak eladni és csak 1 PC játékrol beszéltem persze. azt hogy PS3 meddig és mit fog uralni hát talán az X box ot::Ö az intel 2010 re 128 magos CPU kat igér :Ö itt van sg-n a cikk de intel oldalán is Ö sztem ezen felesleges tovább vitatkozni.

    Ami a nagy igazság az anyagiak PS3 biztosan olcsobb játékra de sajna iszonyat hátrányokkal küzd a PC vel szemben , nem a grafikára gondoltam, de egyenlöre még most sincsen ps3 ugY hogy nincs is miröl vitatkozni
  • Neme. #577
    Az Internetnek megvan az a fura tulajdonsága, hogy néhány emberből látszólag egycsapásra atomfizikust meg történészt varázsol, érdekes módon meghagyva az általános iskolai szintű helyesírási hibákat. Rémisztő, nem?