586
-
onimusha #186 mondjál már bazzeg pc-re három autoszimulátort, neked a nfs az az ? , bár boccs, de fogalmad sincs ezek szerint mi az a szimu? auto szimu van ps2re (gran turismo sorozat) és box-ra (forza motorsport) , de látom megint csak szövegelesz ahelyett, hogy utánajárnál dolgoknak -
Fenjoy #185 nem semmi Pc-fikázó tábortol, hogy Pc-ről írják a kommenteket:))) Amugy a konzol világ nagyon kezd PC-esedni, egér,billentyűzet,winchester, net elérés, etc Szoval nem is értem még miért HIvják konzolnak...:DDDé a legtöbb Konzolban, nem PC hw- vannak? mármint pl a Videokártya? ... vagy csak velem van a baj:Dé
rég röhögtem ennyit.... köszönöm:Dé
-
onimusha #184 én nem fikázom a PC-t, miért te nagyon te mivel írnád? kis kezeddel ? -
dez #183 Az téves lehetett. Tudják, hogy ma már nagyon kevesen szórakoznak ilyesmivel. -
#182 Ehh vaze mennyi luzer... -
#181 Manapsag sajnos a gyors programozas a divat.
Egyre jobban hal ki az ASM pedig ha abban programozik valaki, hihetetlen mikre nem kepes.
A programok lenyegesen gyorsabbak, mint pl C++ban.
Lasd Nod32.
Na de mar kezdunk nagyon elterni a topicinditasi cimben szereploktol, bar van egy sanda gyanum, hogy ugyis csak a flamert inditotta valamelyik kocka. :P -
dez #180 Ez igaz volt még fél éve (az S-IPS kivételével, de az drága volt), de ma már nem, már a piacon van jópár S-PVA panelos monitor: jók a színei, "nagylátószögű", és gyors is (egy rásegítő megoldásnak köszönhetően).
A 20-21"-es TFT-k 1600x1200-asak. -
tehen_m #179 Mintha azt olvastam volna hogy épp ezért kell asmben kódolni hogy ki tudják használni rendesen.
Na mind1 inkább hanyagolom ezt a témát. -
#178 Nem ertetted, latom, hogy mire ertettem a fan, fun dolgot. :P
Fan=Rajongo ; ami nem felteltenul elfogultat jelol
Fun=Vicc,moka ; ez a vicc kategoria, aki teljesen elfogult, baltaval se lehet meggyozni semmirol (tehat mokamiki) :P -
#177 lol
még meg sem jelent a ps3 -
dez #176 Úgy, hogy a kernel intézi az spe-s threadek elosztását. Ilyen threadek létrehozását meg nagyban segítik a fordítók, azaz nem kell asm-ben kódolni őket. -
tehen_m #175 sok esetben ez hátrány:D
Najó ezzel nincs problém.
Számomra az zavar hogy nem tudsz olyan tft-t venni (200e ért :D) aminek jók a szinei,alacsony válaszidejű és széles betekintési szöge van.
Mindig van olyan amiknek az egyik nem a legjobb (bár már jönnek egyre jobbak)
És 1280as felbontás felett meg vaannak lőve a tft-k.
Viszont oled rulez :D -
dez #174 ("fan ("fun")-ok" -> angolul is "fan".) -
#173 Ezt azert nem tudhatjuk.
Csak a jelenlegi teziseket tudjuk, miszerint,y egy dual, vagy quadro magos CPU nem kepes lenyeges erotobbletet adni csak parhuzamosan futo taskok eseten.
De en mashogy latom a dolgot, ha szinkronizalni tudjak a magok munkaja, a jatekokban szvsz lenyeges teljesimenytobbletre lehetnek kepesek, ha a kulonbozo periferiak adatellatasat kulonbozo magok szamoljak.
Es akkor meg nem beszeltunk az esetleges tobb magos VGA-krol sem.
Elofordulhat, hogy kulonbozo processzormagok szolgaltatjak az adatokat kulonbozo GPU-knak, es periferiaknak, mint pl hanggeneralas stb.
Lenyegesen tobb teljesitmenyt lehet igy kihozni az adott hardwerbol.
Na persze ez meg csak a jovo zeneje. -
tehen_m #172 poké de akkor miért sírnak hogy nehéz rájuk programozni.
A multi cpuk nem a jelenlegi sebességen fognak menni! (ezt belekalkulálva is ezt mondanád róluk?)
Azt kifejtedéd hogy hogyan tudják "egyik napról a másikra" mind a 7 pse-t munkába fogni? Ez nem egészen világos nekem. -
dez #171 Natív bontásban kell használni, na bumm... :) -
dez #170 "Viszont tft-knél is "kábítanak" ezzel sok embert."
Itt nem tudom, mire gondolsz.
Ne a leggyengébb LCD-t hasonlítsd a legjobb CRT-hez! Pl. az én mostani LCD-m igen erősen olyan hatást kelt, mint az előtte használt Sony CRT-m. (Csak sokkal élesebb a képe. És a piros az piros, nem lilás, mint a trinitronon szokás.)
-
dez #169 Vektor-proci/mag != MMX/SSE. Azaz, az spe-k is tudnak pl. memóriát másolni, stb. Adatbázis-kezelés, stb. meg itt nincs, hanem inkább matematikai teljesítményre van szükség. Abban még bőven kevés a 4 magos x86 is, a Cellhez képest. Kihasználtság: ez fontos kérdés, de úgy van itt már kialakítva a fejlesztői környezet, fordítók, és a kernel, hogy ez minnél könnyebb legyen. -
#168 Errol azert ne akarj vitat nyitni egy PS2 CPUkat a mostani PC-s procik csak kezdik utolerni.
Raadasul az is igaz, hogy maganak a hardvernek nem kell annyi muvelettel foglalkozni, mint egy PC-nek, mint pl. OS kornyezet es periferiak kezelese.
Igy ezaltal egy joval kisebb core magot kell kezelniuk, nincs szugseg oriasi mennyisegu cache es fizikai memoriara.
-
#167 "Az biztos, hogy azok a masinak is megfognak nagyfelbontason izzadni rendesen."
De nem a Cell. -
tehen_m #166 Ja és tft élesebb mind a crt is csak erősen sarkítva igaz (sok esetben hátrányba fordul) -
#165 Na mar csak az a kerdes, hogy hogyan fognak megbirkozni azokkal a jatekokkal, amik nem 640*480-ban megjelenitest kivannak.
Mindenki tudja mekkor teljesitmeny csokkenest okoz a felbontas es szinskala valtas, az szep es jo, hogy manapsag egy PS2-es gyorsan futtat egy RGB 24bit PAL: 768x576 as felbontast, de mi lesz vele 1280 es felette levo tartomanyokban 32biten ?
Vagy leragadnak kis felbontasoknal, mert az ember ugysem veszi eszre a TV-n ?
Az biztos, hogy azok a masinak is megfognak nagyfelbontason izzadni rendesen.
Ja es a masik kedvencem az elvakul fan ("fun")-ok tezisei, hogy lasd miert nincsenek, meg PC-n megfelelo emulatorok egy 3-4 eves geptipusra.
Azt mar elfelejtik, hogy mas struktura es mas adatokkal dolgoznak, csak maga az adatatalakitas x86-os muveletekre es vissza 3-szoros sebessegcsokkenest okoz, es akkor meg nem beszeltunk arrol, hogy egy egeszen mas stukturaban kell vegrehajtani egy hardverspecifikus processzorra irt muveleteket.
Ugyanez lenne a helyzet forditva is, ha PS2-n kene emulalni x86os kornyezetet.
Ott sem futnanak am a jatekok nagyfelbontasban 125 FPS-el, akarmilyen bivaly CPU van a konzol alatt.
-
tehen_m #164 Viszont tft-knél is "kábítanak" ezzel sok embert.
Viszont crt-nek több előnye van mint a tft-nek. (kár hogy nem érhettük meg a 20+" crt-k fénykorát...) -
tehen_m #163 Xenon proci 3 ppc mag. hm... hm... Cell 1 ppc mag (ami szinte! ugyan az mint a xenon egy magja) és 7 spe.
Vajon ezekből kezdetben mennyit használnak ki?
pc:dc: 2 teljes értékű mag. Aztán 2007ben jön a multi core 4 mag azért durván odaverhet...
(most is megjegyzem a pc "átiratok" ki fogják használni a hardwaret! pl.: ue3.0 dc,sli,ppu,stb mind mind támogatja.) -
dez #162 Ja, a CRT monitoroknak meg nem rossz a képük, de sajnos nem lehet közvetlenül "címezni" a fizikai pixeleket (azaz a forrás-pixelek és a fizikai pixelek nem esnek egybe), ezért sosem lehet olyan éles a kép, mint LCD-n, plazmán, FED-en, SED-en, stb. -
dez #161 GPU-ban 1 év múlva le fogja hagyni a PC (kérdés, mennyivel), de CPU-ban (lásd Cell) ki tudja, hány évig nem! (Ez a grafikába is erősen belejátszik, főleg HD-s bontásokban. De egyéb szempontból is új lehetőségeket nyit. [Kérdés, kihasználják-e majd olyan játékok, amit PC-re, x360-ra is ki akarnak adni.]) -
TheZsenyka #160 "Pc-re mi van???
Havi 5 fps, amiből 4 II. világháborús egy meg Vietnámos meg pár elhanygolható rts. Pár havonta havonta jön mindegyikből egy jófajta oszt' kész. Szóval nem tudom mit vagy így elszállva."
Feltételezem, hogy ezekre gondoltál:
Rainbow Six sorozat
Half-Life sorozat
Doom sorozat
Far Cry
Unreal Tournament sorozat
Hitman sorozat
SWAT sorozat
etc (ez nem játék )
Sajnálom, ha ezek benned II. Világháborús vagy Vietnám érzetet keltenek.
Persze, vannak azok is bőven, de elég szűkre vetted a figurát a fenti cuccok fényében.
Sorold légy szíves a Baldur's Gate / Fallout stílusú RPG-ket konzolra, alig várom, hogy észlelőbimbóim hatókörébe kerüljenek.
Még valami: a listádból azonnal ki is húzhatsz minden manga érzetű cuccot... hűha, ezzel 95%-al csökkent is az RPG-k száma?
De elismerem, VEREKEDŐS GAMMÁKBA' nagyon ott van a konzol -
tehen_m #159 Remek kérdések!
-
tehen_m #158 És még egy rendkívül érdekes dolog: kismillió felbontás van plazma/tft TVknél. (720 is ritka darab)
Kiváncsi vagyok hogy hogyxan nézhet mejd ki a game egy 852 x 480-csodán.
vki hozzáértő: xbox támogatni fogja a kölönféle felbontásokat vagy torzítani fog? -
tehen_m #157 1080i-t támogatja. (az hogy i-nek van e értelme az más dolog)
ps3-nál nemtom hogy a p-t támogatja e de az biztos hogy a mostani játékok(kivéve 1-2bemutatógém) nem támogatják és jövpben is csak kevés fogja. -
tehen_m #156 SAjonos te vagy a buta.
Megnézném hogy mo-n mikor lehet kapni x360at és mikor lesz hozzá csip.
CRT vd tft ...elárulom a crt-k nem elavultak. Csak nagyok méretben és a cégek nem tudják nagy haszonnal eladni. crt MONITOR még mindig megálja a helyét. Ellenben crt TV-k már nem.
A hirek cáfolják hogy lassab gpu van ezekben. (de nem mondják hogy lényegesen gyorsabb is:DDDDDD) Pl.: ps3 isten tudja mikor lesz EU-ban(Mo-n). A PC vidkarik. meg évente fejlődnek. Ami most drága csúcskategóri az két év múlva már nem is annyira drága(sőt mostani versenyhelyzetben akár olcsó is lehet 2év múlva).
Fontos dolgot ne felejts el: Sok konzolos(a népszerű,jók) meg fog pc-n is jelenni. Innentől már gyakorlatilag nem lehet elmondani hogy jobb játékok vannak konzolra. Az meg hogy most nem tudok max részletességgel játszani mellékes. 1 év múlva mikor mo-n talán kezd terjedni a konzol akkor már tudok jobb kártyát venni(+cpu-t). Viszont 1 év múlva a következő generációs vidkarikkal simán elmennek a konzolos gamek.(és most nem és említettem a jelenlegi kártyákat sli-ben) -
dez #155 Az 1280x720 is HDTV felbontás. Szal két fajta van. Már a kisebbik is nagyon jó, egy megfelelő tévével. -
#154 Elirtam valoban 1920*1080.
Ez a HDTV-k felbontasa, amiknek most kezdodik a felfuttatasa.
Mar a mostani PC-s VGA-kon is megjelentek a csatlakozok.
Pontosabban a DVI csatlakozora csak egy kabelt kell tenni, mint ahogy pl az enyimen is van.
Tehat a technologiai valtas itt van mar a nyakunkon. -
dez #153 Az 1920x1080-as TV-k elég ritkaságok külföldön is, egy ideig az 1280x720-asok (és 1366x768-asok) lesznek elterjedtek. Ezt a felbontást egyébként már a PS2 is tudja, csak kevés játék támogatja. Az x360 eleve nem is támogatja az 1920x1080-at. (Azt hiszem.) -
#152 Biztosan szebb, de az teny, hogy egy TV-n kozel sem veszi eszre a technologiajabol kifolyoan a kockasodast az ember.
Nezz meg egy rosszul tomoritett filmet a minotoron kocka helgyeket latsz konturok nelkul, kivehetetlen kepekkel.
Ha kiteszed ugyanezt a filmet TV-re olyan mintha TV musort nezel.
Es ez ugyanez igaz a jatekokra is.
Probaljuk ki pl egy PSXes jatekot emulator ala PC-n.
Tehetsz be te barmilyen filtert, hogy szebb kepet produkalj a jateknak, valthatsz nagyobb felbontasra a pixelesedes ugyanugy megmarad.
TV-n meg alomszepnek tunik.
Tehat eleg rossz a pelda.
Raadasul az interlacelt TVken meg kevesbe latszik a pixelesedes a felkepek miatt. -
#151 Ezzel tisztában vagyok. Ezért tetszik jobban , mert filmszerűbb. És nem a gagyi , géphez adott kábelt kell használni, azzal rettentő ronda szétkent a kép, hanem RGB-t kell venni, sokkal-sokkal szebb! -
#150 Miert konzolon milyen felbontas van ?
640*480 azt passz.
Csak azert nem latod, hogy milyen a grafika, mert interlacelt TVn nezed.
Kivancsi leszek mit fognak muzsikalni HD-TVn 1960*1080-ban.
Tehat ezert nem latsz te a Haloban annyi pixelt. -
#149 Jól beszélsz! -
#148 Ki mondta, hogy jobb lesz tőle te szánalom??? Csak szembesítettelek azzal, hogy fingod nincs a konzolokról és úgy van képed pofázni. -
#147 Pc-re mi van???
Havi 5 fps, amiből 4 II. világháborús egy meg Vietnámos meg pár elhanygolható rts. Pár havonta havonta jön mindegyikből egy jófajta oszt' kész. Szóval nem tudom mit vagy így elszállva.
A grafika PC-n hányadék, olyan éles hogy minden kis fos hiba látszik, semmi valőságosság nincs benne, olyan mintha papírból lenne kivágva minden. NEM MINDEN A FELBONTÁS!
A Haloban én nem láttam pixelt, a PC-sben már annál inkább, a pc-s konverzió egy raklap kaka, ezt még a hardcore pc-s barátaim is elismerik és azt is , hogy boxon szebb, élvezetesebb.