A sziget - Végre nálunk is a nyár gigabukása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Amcsiknak meg biztos az volt a baja,h ewan mcgregor skót származású.. <#idiota>#idiota>
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
(gondolj bele, az amerikaiak szinte csak amerikai filmet néznek - az európaiak pedig az amcsi filmek mellett még az európai filmeket is, szerintem mi is nézünk annyit mint õk odakint😊
Azt egyáltalán nem mondtam,h pl. sin city rossz film, én nagyon kedvelem a látványvilága miatt fõleg.
A bukás szerintem a rossz markentingnek volt köszönhetõ, bár ezzel meg az a baj,h itt azt olvastam,h 45millát költöttek rá,ami azért nem annyira kevés.. Passz! Én mindenesetre sajnálom 1 picit h így alakult, sztem nem ezt érdemelné a film!
(És talán ez többet elmond a filmrõl,minthogy gyökérparaszt amerikaiak többen nézték meg a fantasztikus négyest,mint ezt... NO COMMENT!!!!)
És azért nem teljes bukás,max anyagilag és úgy is csak amerikában,ui elég sokan vannak azért,akiknek tetszik a film más,"normálisabb" helyeken!
itt nem tetszés-nem tetszés a lényeg, hanem az, hogy senkit nem érdekelt a film. az ff4 érdekelte az embereket (ld. képregénykultúra) - utána viszont csalódtak benne. ez szimplán nem érdekelte az elhibázott marketing miatt az embereket.
az meg, hogy amerikai ízlés -> arra utalsz, hogy pl. a sin city, a wedding crashers vagy a march of the penguin sikere amerikában azt jelenti, hogy ezek igénytelen filmek? (vagy hogy van ez? valamikor gyökérparaszt az amerikaiak ízlése (mert nem érdekli õket egy piffpuff akciófilme), valamikor meg jó, amikor egy jó film sikert arat. gondolkozzunk már😊
Ez meg nagyon jó cím,nem kéne ennyire usa-centrikusnak lenni, ha jól tudom a föld többi részén nem szerepelt olyan rosszul!(És talán ez többet elmond a filmrõl,minthogy gyökérparaszt amerikaiak többen nézték meg a fantasztikus négyest,mint ezt... NO COMMENT!!!!)
És azért nem teljes bukás,max anyagilag és úgy is csak amerikában,ui elég sokan vannak azért,akiknek tetszik a film más,"normálisabb" helyeken!
A kritikában elmondja az ember a film pozitívumait és negatívumait,a magánvéleményében pedig, hogy neki tetszett-e vagy sem,és ezt (jó esetben) megindokolja.
Jelen esetben attól,hogy vkinek tetszik a sziget, még nem feltétlenül állítja azt,hogy jól megcsinált film.
Például én sokmindent máshogy csináltam volna benne,és a logikai buktatók is idegesítenek,tehát nem mondom azt,h hudeszuper film,de ennek ellenére nagyon bejön!<#finom>#finom>
"de sajnos mindig akadnak olyanok, akiknek muszáj belekötni vmibe, mert ezt élvezik..."
Más szemében a szálkát, sajátodban a gerendát sem...
mond valamit?
Írj Te kritikát kistáska, aztán majd mutasd meg, hogy szerinted ez így a fasza és aztán szóld le esetleg mások munkáját! Ez így sajna csak alaptalan kötöszködés, amit csak azért csinálsz mert annyira ráérsz, az asztalra még a világon semmit nem tettél le a témában...
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Azt meg hogy elolvasom-e a kritikákat, hadd döntsem el én. Ha nem érdekelne, akkor kurvára nem szólnék hozzá itt. Tudod, érdekel, hogy az egyszemélyes filmkritikus itt mit bír összehozni egy általam látott filmrõl. És érdekel mennyire változik idõvel a "kritikai ízlése", mert egyelõre ahogy látom elég egyirányba mutató (nem a kritika negatív ill. pozitív mutatójára gondolok). Érdekel, ennyi. Itt meg leírom a magánvéleményem, de sajnos mindig akadnak olyanok, akiknek muszáj belekötni vmibe, mert ezt élvezik...
Ez alapján a kérdésem innentõl kezdve rém egyszerû:
Miért is vagy itt? Miért is kardoskodsz az igazad mellett? Miért olvastad el mégis a kritikát????
Na ez az én bajom! Miért kell kötekedni, hajtani az igazadat, mikor Téged igazából NEM IS ÉRDEKEL ez a cikk? Csak azért mert megteheted????
Angyalomnak meg leszel szíves nem szólítani Kistáska, mert ezt is csak ITT A FÓRUMON teheted meg, 3D-ben nem hiszem, hogy "leangyalomozol" akárkit akit nem ismersz ill. olyan dolgokba szólsz bele amik nem is érdekelnek...
Nem ez a célja, maximum a begyöpösödött agyú amerikaiaknak ezt jelentheti, "árnyaltan"... LoL
"kezdve meg, hogy benne van a véleménye az írójának, nem szükséges megértenem és fõleg nem szükséges elfogadnom."
"Egy kritika az adott cikkíró MAGÁNVÉLEMÉNYE az adott mûrõl, amit el lehet fogadni és el is lehet utasítani."
Angyalom, tudsz olvasni esetleg értelmezni vagy csak járatod a szád? Épp arról beszéltem, amit te szépen KIEMELTÉL... Különben meg nem hinném, hogy neked vagy nekem kéne megalkotnunk a kritika fogalmának jelentését, ezt már sok filozófus megpróbálta, mégsincs egyértelmû megfogalmazás rá.
Nem tudom ki hogy van vele, de én még sosem hallgattam egy "filmkritikusra", legyen az akár maga az 'atyaúristen' Réz András pölö. Inkább megfogadom az ismerõseim, barátaim ajánlását, minthogy egy "filmbuzi" vagy egy "újságíró", aki ezért kapja a pénzét, a film apró darabokra szedett véleményét olvasva megnézzek egy hót unalmas vagy netán kihagyjak egy izgalmas filmet. Egyszerû, hétköznapi ember vagyok, nem azt akarom tudni, hogy vajon épp miért lett szarabb xy rendezõ filmje az elõzõnél és közben az yz filmje miért jobb ennél, mert õ mennyire jobban oldotta meg a sajátjában a zxet, hanem azt, hogy az adott filmet élvezni fogom-e addig, amíg bent ülök a moziban. Nem szükséges pl. a film után 2 héttel messzemenõ következtetéseket levonnom a tanulságáról vagy annak hiányáról.
Még mindig az a bajom, hogy egy szórakoztató mûfajban miaf@szér keres vki drámát ill. miért keresünk egy akciófilmben logikai buktatókat? Aki drámát akar, menjen ki az utcára, szálljon fel egy buszra, megkapja, de egy akciófilmtõl ne várjunk már világmegváltást... Miért várunk el mindig egyre többet egy olyan filmes nemzettõl, ahol havonta kijön egy épp az aktuális sémára elkészített "alkotás" (pfff). Lásd "tucathorrorok"...
Na ez viszont magánvélemény volt és nem kritika.
Ezt nem lehetett megérteni. Nme igaz, hogy itt sokaknak abban merül ki az élmény, hogyan dobálták a vonatkerekeket a kamionról. Persze egyfajta árnyalt képpel él de, akkor is 60-100 év múlva bizony hasonló lesz a helyzet... Egyre gyorsabb a világ két részre szakadása, a negatív globalizáció (ami alapvetõen jó ötlet) az egyén szabdságjogainak korlátozása stb .Hát persze szép új jövõ....
köcsög
És kedves kalel:
"Örülök a kielemzésednek ebböl kiderül hogy volt aki elolvasta és talán de nem feltétlen te meg is értette"
Azt tanácsolnám, hogy elõször próbálj meg érthetõen fogalmazni, mielõtt magasról lenézed -nemcsak az sg cikkíróit, hanem- az ide látogatók szellemi színvonalát és eltanácsolod õket a PC elõl!!!!
Létezik egy rakás írásjel a magyar nyelvtanban, amik használatával érthetõ lesz a mondandód, és nem csinálsz magadból segghülyét, a lenézõ kommented mellett!
Ráadásként:
"Észrevételem szerint azok a filmek amiket ti lehúztok(a sziget,tök alsó - és elég bunkó megjegyzést tesztek arra aki legalább élvezi) a legjobb filmek "
Ezt Te csak úgy simán észrevetted, hogy ezek a legjobb filmek?????????
Istenkém...
Ami -mint olyan- lehet pozitív, negatív illetve tán semleges. De mindenképp attól kritika a kritika, hogy az író a saját véleményét írja le, ezzel buzdítva az embereket a film megnézésére vagy netán eltanácsolva a filmtõl.
Mégis milyennek képzeled a FILMKRITIKÁT? Netrõl/újságból összegyûjtött, egyéb -nevesebb- filmkritikusok véleményének egybegyúrásását?
Segítek, a válasz NEM.
Egy kritika az adott cikkíró MAGÁNVÉLEMÉNYE az adott mûrõl, amit el lehet fogadni és el is lehet utasítani.
OLVASD EL, GONDOLD ÁT, MAJD DÖNTS: megnézed vagy sem.
De arra ne számítson senki, hogy a film után mindenkinek ugyan az lesz a véleménye mint a cikkírónak.
Azt fogjuk már fel, hogy KÜLÖNBÖZÕEK VAGYUNK, és ami X-nek tetszik az Y-nak lehet, hogy nem fog!!!
LOOL, még egy. mondod ezt egy pozitív kritikáról - ráadásul az index utolsó 3 krtikája is pozitív volt. lol.
miért van az az érzése, hogy ha valakinek bejö9n egy film és olvas egy rossz kritikát, akkor az rögtön fikázás, ha pedig nem jön be a film és rossz a kritika, akkor az igaz?
miért ilyen szûklátókörû pár ember? vajon miért nem mondja senki egy általa is rossznak tartott film után egy marasztaló kritikát olvasva, hogy az is f*káz- (a f*ika csak akkor f*ka, ha nem ért együtt az ember a marasztaló véleménnyel?😊) (nekem csak az a fura, hogy van, aki azt hiszi, hogy létezik univerzálisan JÓ és ROSSZ film - el kell fogadni, hogy nagyon sokak szerint a sziget egy mocsok sz*r film, említésre sem méltó és nagyon sokak szerint a sziget egy istenkirály film, ami megváltoztatta magát a mûfajt is)
Hurrá!
+ Tényleg elég látványosra sikerült!
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
A kritika célja az, hogy véleményt nyilvánítson. Tessék megérteni és elfogadni.
A vélemény és a kritika nem ugyanaz a fogalom. A kritikában lehet vélemény, de alapjában véve távolabbról, komplexebb módon kell megközelítenie és bírálnia azt, amirõl szól. Onnantól kezdve meg, hogy benne van a véleménye az írójának, nem szükséges megértenem és fõleg nem szükséges elfogadnom. Szóval maradjunk annyiban, hogy amit mostanában az online és az offline média nagy része "kritikának" kiált ki, az általában néhány pluszinformációval bõvített magánvélemény. Az index.hu-n figyelhetõ meg egyre több olyan írás, ami már szinte "blog" jellegû... Hol vagytok újságírók?
ON
A másik:
A mozikritikus csak akkor kritizálhat, ha már legalább egy mûvész és egy közönségfilmet letett az asztalra?
Azért mindenki maradjon annál, amihez ért. Nem kell mûvészfilmet letenni az asztalra, de azért ezt a filmet egy Marsi Anikóhoz vagy Gyõzikéhez hasonlítani ostobaság...
Fogalmam sem volt róla, mi ez, csak annyit hallottam, hogy nagy bukás, meg valamit Spielbergrõl ezzel a filmmel kapcsolatban (nem tudom, hogy hol és miért került a képbe).
Tényleg bugyutára sikeredett kicsit a sztori (xxxxxxx-hez meg BB2-höz képest viszont überkirályfrankó, bár xxxxxxx-et nem láttam, BB2-t meg felénél offoltam), de a látvány tényleg ottvan néha. Bár hogy miért pont vonatkerekek, azt bevallom töredelmesen, nem értem.
Úgy, hogy fogalmam sem volt, mirõl szól a film, ki csinálta és miért bukott, tetszett. Legalább a klónos dolgon kicsit meglepõdtem.
Ha tudom, hogy az csinálta aki xxxxxxx-et meg BB2-t, biztos nem nézem meg. (Nem tehetek róla, hogy fizikai fájdalmat érzek gyomortájékon néhány dologtól: elõször brazil szappanopera hallgatása a szomszédból gyakorolt rám ilyen hatást, aztán Martin Lawrence-nél vettem észre, hogy émelygek, mikor játsza a jófej gyereket, késõbb pedig Vin Dieselnél. Nem tudom miért van. De komoly!)
Ez a film viszont kikapcsolódásnak tényleg tökéletes volt.
Aki xxx és BB2 miatt megy, lehet, hogy kicsit csalódott lesz, viszont aki könnyed, látványos szórakozásra kíváncsi feltétlenül nézze meg.
winnie: Tök alsó 15 ezre után nem tudok tippelni. Kíváncsi valaki ilyen filmekre? Ez a követendõ példa, meg Ali G? (" A Föld intelligenciaszintje állandó, a népesség pedig exponenciálisan nõ.")
kalel: "hozzánem értés hiánya" az egy nagyon jó dolog, én szeretnék ezzel küzdeni sok téren.
"nyelv újíttok" szép ki magyar fejezés. Ragzási tanfolyáson tanultad? És te oktatsz ki másokat. Már bocs. Remélem nem veszed rossz néven, ha senki nem figyel oda rád, nemhogy a cikkíró.
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
Én meg javaslom a Smith & Wesson 357-est.
Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis
Miért lenne rossz a példa? A szinházi kritikus akkor kritizálhat, ha minimum színész-rendezõ? A mozikritikus csak akkor kritizálhat, ha már legalább egy mûvész és egy közönségfilmet letett az asztalra? Az autótesztelõk sem tesznek mást, mint megnézik/kipróbálják az adott dolgot, és véleményt mondanak róla. Mi a különbség e téren egy film és egy autó terén? Annyi, hogy az autóhoz mondjuk nem árt egy jogsi. 😛
A széles rálátásról annyit hogy ha az õ cikkeiket olvasnám mindíg már elöbb tettem volna megjegyzést, nem véletlenül tévedek ide ritkán.
A visszaolvasás meg luxus, mi? <#wow2>#wow2>
Javaslom a számíttogép mentes környezetet.
Esetedben teljesen egyetértek. 😛
De ha komolyan akarom venni a filmet, akkor íme (ez egy vita közben kialakult vélemény a film alaptételérõl): (Spoiler! Jelöld ki a lenti részt, ha el akarod olvasni!)
Természetesen ezek csak teóriák, de látható, hogy ennél a filmnél is vettek egy népszerû tudományos tételt, és aköré építettek egy akciófilmet (a'la Holnapután), de a nélkül, hogy az egészet elég logikusan felépítették volna.
Ettõl még a film szórakoztató, de semmi különös csavar nincs benne és tele van "kihagyhatattlan" közhelyekkel (ahány klónról, másolatról, stb. film csak készült, nem tudják kihagyni a "ne engem, hanem õt" c. kisjátékot (Tom vs. Lincoln)). Emiatt írtam lent, hogy olyan semilyen. Egy jó kikapcsolódás, de kétlem, hogy évek múlva is felemlegetjük majd... Talán túl sokat vártam tõle, az az én bajom...
Hoz_Hun-nak:
Inkább alkoss saját véleményt mint hogy mindíg másokét majmolod.
Javaslom a számíttogép mentes környezetet.
Konrétan ebben miket véltél felfedezni?
"Gyerekesnek és ostbának tartom az általatok nagyon használt "kúl" szócskát amivel fertõzitek a magyar nyelvet, merthogy nyelv újíttok sem vagytok."
Az írott magyar nyelvvel jócskán hadilábon állsz, így ezzel kapcsolatos megjegyzéseket nem kéne tenned. Felhívnám a figyelmedet a vesszõ sûrûbb használatára (többek közt).
lol a tök alsó mint legjobb film... még az IMDB-n sem értékelték valami sokra (kemény 3.9, ami leginkább a nézhetetlen kategória).
A sziget (ha elolvastad volna a cikket) láthatnád, hogy nincs lehúzva. A legszebb, hogy 3 cikk alapján itélkezel egy gárda munkája felett.
Gratulálok sikerült jól bemutatni magad.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Nem olvastam el csak 3 cikket tõletek e 3 filmrõl mert felhívták rá a figyelmem de kiderül az írásotokból a hozzánem értés hiánya és az hogy valószínüleg nem nagyon nézitek csak az elõzetzest. Ha moziba akarjátok küldeni az embereket vagy ajánlani akartok nekik filmet azt ne undorral tegyétek mert így csak azt éritek el hogy tényleg nem tetszik majd nekik ha mégis elmennek.
Tehát bölcs tanácsokat akarsz adni, úgy, hogy össz-vissz 3 cikket olvastál el tõlük. Gratula. Széles rálátásod lehet akkor cikkírók munkásságára. 😊
Ezen kívûl felhívnám a figyelmedet arra, hogy a kritika feladata nem az, hogy minden jót elmondjon a filmrõl, ez ugyanis az elõzetesek, bemutatók dolga. A kritika lényege az, hogy egy összefogó képet nyújtson a filmrõl, pro és kontra. Ha egy film nem éppen kiemelkedõ alkotás, azt is le kell írni róla, ugyanis a kritika errõl szól, nem pedig arról, hogy a moziba küldje a T. olvasót!!!
Bármit pedig akkor érdemes kritizálnotok ha jobbat tudtok csinálni, fõleg hogy nem ez a munkátok hanem az imertetés.
Ismét: az ismertetés az ismertetõk dolga. A kritika célja az, hogy véleményt nyilvánítson. Tessék megérteni és elfogadni.
Továbbá tetszik ez a közhely, hogy csak az kritizáljon, aki jobbat tud csinálni. Írkálok mindenféle cikkeket, fõleg haditechnika és elvétve tudományos téren, ha valaki kritizálja a cikkemet, akkor küldjem el a búsba, hogy akkor kritizáljon, ha már írt egy jobbat ennél?! Egy frászt, ha jogos a kritika, inkább vakarom a fejem, és igyekszem kijavítani a hibát, amit vétettem, és arra ösztönöz, hogy jobban csináljam!
Vagy a sok autótesztelõ újságíró maradjon csendben, amíg nem tud autót építeni?
Talán átlátod mennyire gyenge lábakon is áll a közhelyes megjegyzésed...
Gyerekesnek és ostbának tartom az általatok nagyon használt "kúl" szócskát amivel fertõzitek a magyar nyelvet, merthogy nyelv újíttok sem vagytok.
Egyfelõl javaslom a szleng szónak értelmezésének utánanézni. Másfelõl nyelvújítás terén te is élen jársz (nyelv újíttok)... <#eplus2>#eplus2>
Nagy baj van veletek emberek ti nem vagytok kritikusok meglátásom szerint mert akkor nagyon rossz munkát végeztek és gondolom annyi pénzt sem kaptok érte mint õk így nem kéne a helyüket, szerepüket átvenni.
Észrevételem szerint azok a filmek amiket ti lehúztok(a sziget,tök alsó - és elég bunkó megjegyzést tesztek arra aki legalább élvezi) a legjobb filmek amit pedig magasztaltok ((galaxis utikalaúz stopposoknak - ha olvastad a könyveket belõle az jó volt de a filmen ha bent ülsz a moziban csak kis angol ostoba csajok röhögnek(mikor én néztem így volt)- azon a filmen nagyon éreztem hogy nem érte volna meg még az 1 forintot se)). Nem olvastam el csak 3 cikket tõletek e 3 filmrõl mert felhívták rá a figyelmem de kiderül az írásotokból a hozzánem értés hiánya és az hogy valószínüleg nem nagyon nézitek csak az elõzetzest. Ha moziba akarjátok küldeni az embereket vagy ajánlani akartok nekik filmet azt ne undorral tegyétek mert így csak azt éritek el hogy tényleg nem tetszik majd nekik ha mégis elmennek. Bármit pedig akkor érdemes kritizálnotok ha jobbat tudtok csinálni, fõleg hogy nem ez a munkátok hanem az imertetés. Gyerekesnek és ostbának tartom az általatok nagyon használt "kúl" szócskát amivel fertõzitek a magyar nyelvet, merthogy nyelv újíttok sem vagytok. Talán ezt az üzenetet sem fogjátok megérteni mint az amerikaiak az OSCAR címü filmet de az a célom hogy a munkátokat segítsem pár észrevétellel remélem okultok belõle és nem csak azt veszitek le hogy "oltanak minket vazze". Javaslom ne üljetek egénsznap a monitor elött mert az élet kint vár rátok nem a gép mellett. további JÓ munkát ne olyat mint eddig.
Szerintem az elmúlt pár hónap legjobb filmje.
Azért csak hülyék az amcsik. a "Szarvars"-s megtöltötte a mózikat, ez az igazán jó film meg a készítés költségeit se hozta össze.
Manchester United! Catherine Zeta-Jones!
Lehet csak okoskodás, de szerintem volt egy baromi nagy mondanivalója a filmnek, vagyis inkább kérdése.
Ha meg másért nem is, a <a href="http://jassebombscans.free.fr/envois/jb_scarlett_johansson02.jpg">szösziért</a> érdemes megnézni.😊))
Ezen nagyon csodálkozom, mert szerintem nagyon jó.
Izgalmasak az akciórészek, szerintem a sci-fi része is fasza lett.
Nagyon élveztem.
PS: ilyen alapon minden film közhelyeket vonultat fel...
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/