135
-
kalel #55 Örülök a kielemzésednek ebböl kiderül hogy volt aki elolvasta és talán de nem feltétlen te meg is értette, bár nem neked szólt. Rossz példa az autó gondolkozz el rajta miért és hogy mi a különbség 1 film és 1 autó közt. A széles rálátásról annyit hogy ha az ő cikkeiket olvasnám mindíg már elöbb tettem volna megjegyzést, nem véletlenül tévedek ide ritkán.
Hoz_Hun-nak:
Inkább alkoss saját véleményt mint hogy mindíg másokét majmolod.
Javaslom a számíttogép mentes környezetet. -
winnie #54 nem tudom, de nekem ez a 'kúl', pláne így fonetikusan erősen ironikusnak tűnik -
#53 Vannak, akik az élvezhetőségi faktor közé tartják azt is, hogy ne legyenek ordító következettlenségek a történet/cselekmény szálban.
Konrétan ebben miket véltél felfedezni? -
IoIa #52 Nem a mondanivalóddal kapcsolatban van problémám, hanem egy kijelentéseddel:
"Gyerekesnek és ostbának tartom az általatok nagyon használt "kúl" szócskát amivel fertőzitek a magyar nyelvet, merthogy nyelv újíttok sem vagytok."
Az írott magyar nyelvvel jócskán hadilábon állsz, így ezzel kapcsolatos megjegyzéseket nem kéne tenned. Felhívnám a figyelmedet a vessző sűrűbb használatára (többek közt). -
Hoz_Hun #51 "Észrevételem szerint azok a filmek amiket ti lehúztok(a sziget,tök alsó - és elég bunkó megjegyzést tesztek arra aki legalább élvezi) a legjobb filmek..."
lol a tök alsó mint legjobb film... még az IMDB-n sem értékelték valami sokra (kemény 3.9, ami leginkább a nézhetetlen kategória).
A sziget (ha elolvastad volna a cikket) láthatnád, hogy nincs lehúzva. A legszebb, hogy 3 cikk alapján itélkezel egy gárda munkája felett.
Gratulálok sikerült jól bemutatni magad. -
#50 Én ugyan nem írok mozi/tv kritikákat (illetve a lopakodóról írtam egy rövid véleményt a topicjába, de az nem cikk), de szerintem nagyon eltévedtél...
Nem olvastam el csak 3 cikket tőletek e 3 filmről mert felhívták rá a figyelmem de kiderül az írásotokból a hozzánem értés hiánya és az hogy valószínüleg nem nagyon nézitek csak az előzetzest. Ha moziba akarjátok küldeni az embereket vagy ajánlani akartok nekik filmet azt ne undorral tegyétek mert így csak azt éritek el hogy tényleg nem tetszik majd nekik ha mégis elmennek.
Tehát bölcs tanácsokat akarsz adni, úgy, hogy össz-vissz 3 cikket olvastál el tőlük. Gratula. Széles rálátásod lehet akkor cikkírók munkásságára. :)
Ezen kívűl felhívnám a figyelmedet arra, hogy a kritika feladata nem az, hogy minden jót elmondjon a filmről, ez ugyanis az előzetesek, bemutatók dolga. A kritika lényege az, hogy egy összefogó képet nyújtson a filmről, pro és kontra. Ha egy film nem éppen kiemelkedő alkotás, azt is le kell írni róla, ugyanis a kritika erről szól, nem pedig arról, hogy a moziba küldje a T. olvasót!!!
Bármit pedig akkor érdemes kritizálnotok ha jobbat tudtok csinálni, főleg hogy nem ez a munkátok hanem az imertetés.
Ismét: az ismertetés az ismertetők dolga. A kritika célja az, hogy véleményt nyilvánítson. Tessék megérteni és elfogadni.
Továbbá tetszik ez a közhely, hogy csak az kritizáljon, aki jobbat tud csinálni. Írkálok mindenféle cikkeket, főleg haditechnika és elvétve tudományos téren, ha valaki kritizálja a cikkemet, akkor küldjem el a búsba, hogy akkor kritizáljon, ha már írt egy jobbat ennél?! Egy frászt, ha jogos a kritika, inkább vakarom a fejem, és igyekszem kijavítani a hibát, amit vétettem, és arra ösztönöz, hogy jobban csináljam!
Vagy a sok autótesztelő újságíró maradjon csendben, amíg nem tud autót építeni?
Talán átlátod mennyire gyenge lábakon is áll a közhelyes megjegyzésed...
Gyerekesnek és ostbának tartom az általatok nagyon használt "kúl" szócskát amivel fertőzitek a magyar nyelvet, merthogy nyelv újíttok sem vagytok.
Egyfelől javaslom a szleng szónak értelmezésének utánanézni. Másfelől nyelvújítás terén te is élen jársz (nyelv újíttok)... -
#49 Izlések és pofonok. Vannak, akik az élvezhetőségi faktor közé tartják azt is, hogy ne legyenek ordító következettlenségek a történet/cselekmény szálban. Én is tök jól elvagyok olyan filmekkel, amelyek ilyenek (pl. Bad Boys 1.-2., hogy a rendező munkásságánál maradjunk), de azok nem is akarják komolyan venni magukat... -
kalel #48 A cikkek íróinak:
Nagy baj van veletek emberek ti nem vagytok kritikusok meglátásom szerint mert akkor nagyon rossz munkát végeztek és gondolom annyi pénzt sem kaptok érte mint ők így nem kéne a helyüket, szerepüket átvenni.
Észrevételem szerint azok a filmek amiket ti lehúztok(a sziget,tök alsó - és elég bunkó megjegyzést tesztek arra aki legalább élvezi) a legjobb filmek amit pedig magasztaltok ((galaxis utikalaúz stopposoknak - ha olvastad a könyveket belőle az jó volt de a filmen ha bent ülsz a moziban csak kis angol ostoba csajok röhögnek(mikor én néztem így volt)- azon a filmen nagyon éreztem hogy nem érte volna meg még az 1 forintot se)). Nem olvastam el csak 3 cikket tőletek e 3 filmről mert felhívták rá a figyelmem de kiderül az írásotokból a hozzánem értés hiánya és az hogy valószínüleg nem nagyon nézitek csak az előzetzest. Ha moziba akarjátok küldeni az embereket vagy ajánlani akartok nekik filmet azt ne undorral tegyétek mert így csak azt éritek el hogy tényleg nem tetszik majd nekik ha mégis elmennek. Bármit pedig akkor érdemes kritizálnotok ha jobbat tudtok csinálni, főleg hogy nem ez a munkátok hanem az imertetés. Gyerekesnek és ostbának tartom az általatok nagyon használt "kúl" szócskát amivel fertőzitek a magyar nyelvet, merthogy nyelv újíttok sem vagytok. Talán ezt az üzenetet sem fogjátok megérteni mint az amerikaiak az OSCAR címü filmet de az a célom hogy a munkátokat segítsem pár észrevétellel remélem okultok belőle és nem csak azt veszitek le hogy "oltanak minket vazze". Javaslom ne üljetek egénsznap a monitor elött mert az élet kint vár rátok nem a gép mellett. további JÓ munkát ne olyat mint eddig. -
Dömsödi #47 Rossz film?
Szerintem az elmúlt pár hónap legjobb filmje.
Azért csak hülyék az amcsik. a "Szarvars"-s megtöltötte a mózikat, ez az igazán jó film meg a készítés költségeit se hozta össze. -
#46 pontosan. élvezni kell a filmet nem gondolkodni közbe hogy hohó következetlenség -
#45 Nem lehet minden film dráma nem lehet minden filmben megfejeteni az emberi sorsokat. Az egyáltalán nem negatívum egy filmnél hogy nem kell gondolkozni. pl: Charlie angyalai: teljes Gázzal:)) -
#42 remek kis film szaros amcsiknak nincs izlésük:O -
blaze #41 Nekem tetszett a film. Jók voltak az akciójelenetek, azért nem mind(pl. amikor leestek egy felhőkarcolóról r betűvel eggyütt, mese habbal, hogy túlélték). Akárhogyis nézzük, A sziget reálisabb képet adott a jövőről mint mondjuk az előbb említett példák: Equilibrium, Ötödik elem, az SW3-ról meg már nem is beszélve, azt sci-fi-nek se mondanám.
Lehet csak okoskodás, de szerintem volt egy baromi nagy mondanivalója a filmnek, vagyis inkább kérdése.
Ha meg másért nem is, a <a href="http://jassebombscans.free.fr/envois/jb_scarlett_johansson02.jpg">szösziért</a> érdemes megnézni.:))) -
Torry #40 Bukás lett?
Ezen nagyon csodálkozom, mert szerintem nagyon jó.
Izgalmasak az akciórészek, szerintem a sci-fi része is fasza lett.
Nagyon élveztem. -
#39 Megnéztem, kúl volt .. 1x nézős, ez _is_ .. én eddig az Equilibriumot és az 5ik elemet néztem meg 1-nél többször. Az 5ik elemet mondjuk vagy 70x , még mikor annó 4x es cdkarcolóm volt csak, 1 írás 20 perc, pont úgy volt felvéve tv-ből, hogy huszonpárpercenként reklám , így rettentő kellemesen tudtam nézni és cd-t cserélni az íróban ^.^ Napi 10-20 cd esetén azért megnéztem párszor ^.^ -
IoIa #38 Közhely? Ée akkor talán nem igaz? Mi valótlant találtál abban, amit írtam? Az pedig, hogy te minek minősíted, nem oszt-nem szoroz.
PS: ilyen alapon minden film közhelyeket vonultat fel... -
#37 Én már valamelyik fórumban kifejtettem, hogy a jedi lovagok gyakorlatilag paladinok, és hogy milyen jól végigkövethető, hogy Luke a sok megszerzett tapasztalati pontja után fokozatosan lépi a szinteket, és egy egyre jobb "varázslatokat" ismer meg. ;) -
#36 2.: A legtöbb helyen a Sci-fik közé sorolják (óóóó hány és hány vita volt már abból, hogy mi számit Sci-finek, és mi nem...). Elég nehéz szigorúan megszabni mi sci-fi és mi nem. -
rudasbalint #35 Hát nem azért de ez egy nagyon joh film. Írtora élvezhető. az akciók beszarás!!!!! -
BiroAndras #34 Az a baj ezzel a 3 "Nagy Igazsággal", hogy mind a három nagyon közhely. Még akkor is, ha csak a sci-fi filmeket nézzük. -
IoIa #33 A Sziget jó film, de az akciójelenetek - még ha látványosak is - nagyon ostobák.
Hogy pénzügyileg bukott amerikában? Na és? Összességében még így is nyereséges, hiszen nem csak amerikában mutatják be.
Mindenesetre 2 nagy igazság van benne: a környezetszennyezés iszonyú méreteket öltött, és ebben az usa világelső, nem is merte aláírni a kyotói egyezményt, valamint a klónozás valós dolog, bármennyire is tiltják. Megemlíthető még egy 3. igazság is: az remélhet jó egészségügyi (orvosi) ellátást, akinek (sok) pénze van. -
#32 Néhány észrevétel:
1. Nem tudom, hogy egyesek miért tartanak valakit azért jó színésznőnek/színésznek, mert jól néz ki, és nem a színészi játéka alapján.
2. A Sziget még nyugodtan lehet az év sci-fije, ha jobbnak bizonyul a Világok harcától, hiszen a Star Wars III nem sci-fi, hanem (űr)-fantasy.
3. Lehet, hogy nem is rossz film ez a Sziget. -
winnie #31 akkor én is:) 38ezer. -
#30 Azt mondtad tippeljünk - én tippeltem. :)
Szvsz nagy tömeg nem fog elmenni. -
tudod mit gondolok? azt, hogy te azt hallottad fél füllel, hogy milyen szarok a cikkek az SG-n (mert néha betéved ide egy atomfizikus, egy asztronauta, bill gates aki megmondja nekünk a frankót) aztán bejöttél, bemásoltad a végét, és benyögted, hogy SZAR AZ SG! És hú de fasza srác vagy, megmondtad a frankót, neked tetszett, akkor biztos mindenki mással van a baj, hiszen te nem tévedhetsz... gyökér. -
winnie #28 szerinted itthon se érdekelné ez a film az embereket?:O -
#27 Tippelek: 10000 -
winnie #26 lehet tippelni - itthon vajon mekkora sikerre számíthat a film? kíváncsi vagyok, hogy a magyar közönséget mennyire érdekli.
(a tök alsó 2-őt az első hétvégén 15ezren látták budapesten összehasonlításul) -
#25 A producerek csak rákenték a színészekre. A cikkben is le van írva. Nem hiszem, hogy a színészek "vonzereje" volt kevés... -
#24 amugy ha azért hisztiztek a producerek mert ismeretlen szinésznek számítanak otthon, na buum akkor az amcsi közönség elég gázos, h csak ismert szinészek miatt képesek elmenni moziba. Remélem még lesz pár iylen jó kis ütös akció. -
#23 Már pardon, de mindenki azzal riogatott, hogy ez lesz az év Sci-fije. Emlékeztetőleg: a Star Wars III. is idén jött ki. Ahhoz képest ez a film nem egy nagy durranás (mondom én, aki nem egy nagy prequel rajongó).
A gond pedig (szerintem) az, hogy izgalmasnak és látványosnak is csak a film egyes részei nevezhetőek.
Ha tetszik, szíved rajta. De tarsd tiszteletben mások véleményét... -
winnie #22 a bukás oka a premier után kilett tárgyalva.
egyértelmű, hogy nem sikerült felkelteni a nézők figyelmét, vagyis nem úgy bukott, hogy elpártoltak a nézők, hanem el sem mentek a filmre.
ok: marketing, ez igaz. azon belül? kizárásos alapon csakis a 2 színész lehet, valamint a legtöbben egyetértenek abban, hogy a címválasztás nagyon rossz.
SPOILER
a film címe ugyanis a valóságban nem is létezik. (hülyeségnek hangzik, de így van - ez is közre játszhatott) -
#21 Nekem csalódás volt a film. Egy sci-fitől vagy eszméletlen látványvilágot várok el (5. Elem), vagy kellemesen szórakoztató mesét (Star Wars, Star Trek) vagy olyan kidolgozottságot, hogy elkezdjenek tőle kattogni a fogaskerekek (2001, 2010).
A sziget olyan semilyen. Az alaptörténet sablonos, a cselekmény sablonos, a kidolgozottság csökevényes. Az akciójelenetek látványosak, de ezzel az erővel a Lopakodót is lehetne jó filmnek titulálni. Michael Bay szerintem ott rontotta el, hogy nem tudta eldönteni, akciófilmet vagy elgondolkoztató sci-fit akar csinálni. Egyik sem jött be. Akciófilmnek tele van unalmas részekkel (és itt nem sikerült feldobni olyan vicces elemekkel, mint ami Bad Boys 1-2-őt olyan naggyá tette), elgondolkoztató filmnek viszont nem elég átgondolt (persze itt van egy kis gond - ha valaki nem látja a trailert, akkor még akár kellően csavarosnak is gondolhatja).
Szerintem 1x meg lehet nézni, Michael Bay rajongók a DVD-t is meg fogják venni, de aligha fogjuk 5-10 év múlva felemlegetni.
Aszondom jöjjön a Doom3, hátha megmenti a Sci-fi filmeket. Ott legalább tudjuk, hogy mire számítsunk. :)) -
winnie #20 van, aki nem szereti scarlett-et? szerintem nincs:) az máskérdés, hogy most ahogy kerestem a kritikákat a neten, az egyik azt írta, hogy nem valószínű, hogy újra nagy akciófilmbe szerepelne egy ideig.
én szívesen venném:) -
Nyiri #19 "Akciófilmhez képest tehát felülreprezentált a történet és tehetséges színészből is szokatlanul sokat találunk. Michael Bay pedig hozza a tőle elvárhatót: mindent felrobbant. Így lesz a Sziget a szokásosnál élvezhetőbb akciófilm. A tök jó minősített esete. Franc se érti, miért pont ez bukott meg a pénztáraknál." - Index
Az indextol szokatlan, de total egyet ertek. Miert bukott meg? Valoszinuleg a marketing volt szar. -
#18 okoskodás on!
Spielberg filme a Világok harca csak azért nem bukott mert "Spielberg...." aztán meg a sztori miatt. Szerintem ha a kettőt kellene mérlegre rakni inkább ez. Ráadásul Scarlet király színész, bár megint bel köttök ebbe is az fix :) -
winnie #17 de hát éppen ezt mondom én is. ha már a cikkben ott van a múmia, vagy említhetném az indiana jones - egyik sem gondolkodós, inkább (hogy is volt?)"agyatlan" film és mégis jó filmek (persze biztos van, akinek nem jött be a múmia vagy az indy, de szerintem többen szeretik, mint sem) -
Nyiri #16 Szerintem is pozitiv a kritika. A filmmel sincs semmi baj. Majd jon Csocso es elmondja mi nem tetszett az amiknak :) -
#15 Attól hogy nem kell sokat gondolkodni rajta még lehet jó film... izgalmas, látványos, szórakoztató.. ennél több nem is kell! -
winnie #14 utolsó post...
Egyszerűen divat a magyar sajtóban vagányul fikázni ennyi.
csukott szemmel olvasni bűn.
lássuk a f*ka magyar sajtó mit ír a szigetről. érdekelt, megnéztem, mert nem beszélünk levegőbe.
mozinet - pozitív kritika
index - pozitív kritika
moziplussz - pozitív kritika
sg.hu - pozitív kritika