46
-
fishguy #46 de a cikkről annyit hogy végre valaki tesz egy lépést a szabvány kialakulása mellet/érdekében, de lehet a toshiba jövő héten kiadja a saját hd dvd íróját.
Egyébként pár évig tuti kuriózum lesz főleg kishazánkban és nem is lessz gazdaságos bár ha a play3-mak feketeszofvereiknek meglesz a megfelelő piacuk akkor kitudja...volt haverom hogy 100000-ért vett annak idejébe plextor írót és olyan vevőköre volt hogy 4nap alatt visszahozta az árát profitban tehát a nyersanyagon felül...
wareZruleZ -
fishguy #45 Kérem én mindig leszegezem ne tessék az lg termékeket szidni mert nekem lg cd íróm van túl vagyok vele a 4000 dik lemezen(!) és lg dvd íróm azzal kb 300 dvd írtam ki( a dvd-be már nem volt üzlet...)és mind akettő remekül szuperál, na jó a cd író néha nyikorog...
viszont volt 2 philips és 1 traxdata íróm, ebből 1 philips dvd író na az szart be 10 lemez után szal annyi és nem bántam meg minor az lg hoztam el gari cserébe mert nem volt a boltnak a régi....
az első philips cd íróm még mindig megvan és tökéletesen működik igaz csak 4-szeresen olvas és csak kétszeresen ír és nem tud újraírni pontosabban írni se de azért tartottam meg mert minden hihetetlenül karcos lemezt is be tud olvasni, olyanokat is simán beolvas amikről még a szakemberek is lemondanának...
a másik philips cd íróm kombó volt és csapágyas lett fél év után ennyi ...nem tudja rendesen felpörgetni a lemezeket... -
#44 alapvető? alapvetően nincs igazad :) ppeter is leirta, a 109el sok baj volt, ahogyan MINDEN gyárto termékével sok a baj ebben a kategoriában. az ok az őrült árverseny ... :(
jó iro nincs, szerencsések vannak, akiknek éppen nincs bajuk vele :) -
BiroAndras #43 "Gigabitet nem mértem, nem-labor eredményei vannak valakinek?"
A mai alaplapokban már alap a gigabites integrált hálókártya. Sőt, a jobbakban 2 van. Külön kártya meg 3K pénz. Sőt, már a switch-ek ára sem vészes, 15K-ért már van D-Link. -
BiroAndras #42 Hét, én sem láttam matricát a 120 Ft-os 16x Verbatim DVD-ken. De szerencsére ettől csak az ára feleződik, a minőség ugyanaz. Hacsak nem fogtad ki a hamis Verbatim lemezeket. Nekem mákom volt, mert pont akkor vettem 100db-ot, deragaszkodtam a 16x-hoz, és csak a 8x-ek közt voltak hamisak. -
roliika #41 Köszi! Tényleg jó áron vannak! :-) Mondjuk irok havi 1-et tehát kivárom azt a 15 percet... :-D Amúgy annyira azért nem legális, mert 100Ft-ért aligha van rajta média adó...persze lehet hogy van és ök fizetnek , hogy vegyél minél többet...:-D...de legalább olcsó. :-D -
CyrSyS #40 A philips cd-k nem rosszak. én csak philips cd-ket írok,de pl most kerültek hozzám philips 8x-es dvd-k. azok sem lehetnek rosszak majd kipróbálom. -
#39 Lehet venni elolapokat cd-dvd-hez..... -
mechorg #38 a pioneer írói tényleg jók. meg a sonyéi. amiben csalódtam az az lg és a philips. nekem, és még 2 ismerősömnek ment tönkre a philips discmane, muteromnak a philips cédés rádiója 5 másodpercenként megakad a lejátszással, nekem meg egy dvd oldasó mondta föl a szolgálatot. még szerencse hogy ha valakinek, hát a philipsnek értenie kéne a cédékhez. -
CyrSyS #37 hát én verbatim-ot szeretem a legjobban mert tudom arról hogy az minőség. Sokan Arita lemezt használnak hát megnézem 5 év mulva műkszik-e folyamatos használat után. Amúgy természetesen igazad van Pioneer a legjobb dvd-író tekintetében, tehát ha elfogadható áron lesz ez az új BlueRay író természetesen pio márkában fogom megvenni. Egyébként 180ft/db a verbatim 8x-es lemez. sztem jó ár érte. -
KDOG #36 amugy látom ennek az ironak se vitték tulzásba a külsö designt :)
egy négyzet, meg egy kisnégyzet :) mondjuk itt már kerekitett sarku az eject :) -
KDOG #35 nos alapvetö:
pioneer gyártja a legjobb irokat, kérdezzétek meg a két fejhibás lg iromat, és a mai napig tökéletessen müködö pio 109 emet :)
Igaz a dvd-ram rol lekellett mondanom.
A másik, hogy KI AZ A BAROM *LLAT aki 500huf ért vesz egy DVD-t ?
Ember elöször is google.co.hu
Itt ird be keresésbe, hogy olcso dvd.
És amikor 16x ricoh lemezt találsz 100-120 forintért, akkor jo helyen vagy ;)
VAGY !
Rendelj LEGÁLISSAN ! (na most aki eddig nem tudott rolla az tudjon.) Ha esetleg a moderátor törölni akarja, azért elötte egy kicsit nézzen körül még más helyeken is.... Szerintem ez nem reklám, csupán másoknak segitség, hogy legalálissan hogyan tudnak akcios 500forintos lemez helyett 100 ért vásárolni..... :)
www.itmedia.sk
Meglepödsz majd. L E G Á L I S -
pemga #34 Németektől lehet rendelni, (www.kelkoo.de egy metakereső. verbatimot és tdk láttam) De akkoris iszony drágák, kb 7-10x-es szorzó van a 4.7-es lemezekhez képest... Még várni kell... :). -
pemga #33 Igaz, visszafele gondolkoztam :). A szögsebesség állandó, tehát kívül több hely van ugyanannyi időre :). -
Dömsödi #32 Én annak is örülnék, ha lehetne kapni DL-es irható DVD lemezeket. Én eddig csak TraxDataban láttam, de az is 2000 forint volt. -
BlueGold #31 Itt " http://www.burn.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=14 " van róla egy magyar nyelvű cikk PPéter tollából (ex. www.cdgrab.hu ) -
#30 500 Ft rohadt sok egy 16Xos lemezért. -
roliika #29 75Ft volt a dvd...16x-os 500Ft...nem mind1. Ja és csak 50-es csomagban van. -
#28 a hirhez:
nem tud CD-t? kuka. -
#27 roliika irta:
"Embereeek! DVD íróm van 16x-os... De ezt sem használom ki, havonta ha 1-et írok."
"Na+ más dolog, hogy drága a 16x-os lemez.Ezért csak 4x-eset használok."
Igy mennyit sikerül havonta megtakaritani? 10, neadjisten 20 forintot? Ebből hamar meglesz egy ilyen ára ám ;) -
Mice #26 és majd megnézed ahogy mennek szép lassan felfele a százalékok korongíráskor 45 percen át...tényleg megéri :) inkább rippelj 1x-es tempóval az élmény ugyanaz, ha nem frenetikusabb :) -
#25 Én ezt értem, tudom, de olvasd el, hogy mire írtam. -
Caro #24 A cd-t különböző sebességgel kell forgatni, ahogy halad kifele a fej, lassítani kell.
A DVD-nél már elektronikusan képesek a megfelelő sebességű mintavételezési idő megadására, és ezért azt meg állandó szögsebességgel kell forgatni.
De így a belső sávot is ugyanannyi ideig tart írni, mint a külsőt(1 fordulat), viszont belülre sokkal kevesebb adat kerül, mint kívülre. Ezért kívül gyorsabb. -
Myron #23 mármint a lemez 20 yottabájtos amire írok a KADIRJ írommal! :D
najó két komment a faszságra bőven sok, fáradt vok, törölhetitek :D -
Myron #22 nekem már 20 yottabájtos KADIRJ írom van, nektek hogyhogy nincs még? -
#21 Nem kifelé gyorsul? Mármint a korong szélén a leggyorsabb az írás/olvasás. -
roliika #20 Tom én!Programozást tanulok.De a dobozán 16x virít.Na+ más dolog, hogy drága a 16x-os lemez.Ezért csak 4x-eset használok. -
pemga #19 roliiika, a 16x az CAV, nem CLV. A 16x-et a legbelső sávban tudja csak elérni, onnan szépen lassul ahogy halad kifele a lemezen. 8x az, amit CLV tud tartani az író a teljes lemezen. marketing rulezik. -
roliika #18 A sok bétateszt miatt. -
pemga #17 Na, a koreai site-on állítólag kint volt, de most már nyoma sincs. Se a kép, se a cikk (404-et dob).
Tyezsenyka, ezt a 30MB/s-et milyen protokollal mondod? Nem direkt érdekelne, hanem switch-elt... Crosslinkkel persze hogy gyorsabb :)). -
roliika #16 Embereeek! DVD íróm van 16x-os...ezt csak saját adatmentésre használom, nem filmek irkálására. És ugye 4,7GB-os a DVD lemez a "sima". De ezt sem használom ki, havonta ha 1-et írok. Számpmra az a kérdés, hogy a kékréteg technológiát majd mire lehet kihasználni??? A PS3-on kívül. Xal szerintem 1 enlőre fölösleges...bár 6 DVD ráfér. ...aranyáron -
TheZsenyka #15 Minden gond nélkül megy nálam 30MB/sec-el két gép között. Gagyi kártyákkal, gagyi rézkábelekkel. De még így is 3x gyorsabb mint a 100-as. -
CyrSyS #14 na ilyen kell nekem :P -
pemga #13 Ööö, és ezt most mire mondtad? 2x 36.5Mbps (4.5MB/s) = 73Mbps (~9MB/s). 100Mbps-as hálón NFS-el valahol 6-9MB/s-et lehet elérni eszközöktől függően. Gigabitet nem mértem, nem-labor eredményei vannak valakinek? (Nem csúcs, hanem órákon, de legalább 45 percen keresztül fenntartható érdekelne :)). -
pemga #12 Meglehet a koreaim nem up-to-date, de a dvdrwinfo.net-en nem találok semmit ezzel kapcsolatban :(.
Ez viszont bíztató:
Nero, leaders in digital media technology, and Royal Philips Electronics, a world leader in optical storage and a founding member of the Blu-ray Disc Association, announced today that Philips will demonstrate the new Blu-ray optical disc format at IFA 2005, September 2 through 7 in Berlin, Germany. Ezért érdemes kicsengetni azt a 9.50-es belépőt... -
BiroAndras #11 A megoldás : gigabites háló. Már nem olyan vészes az ára. -
TheZsenyka #10 Mbps nem MB/s!
Mbps/8=MB/s
Ennyi erővel a 16xDVD írás 21.6MB/sec-el (172Mbps) sokkal gyorsabb. -
pemga #9 Húzós: 73Mbps, lehet ezzel még háló felett írni? Hubbal már nem biztos :). Lehet nem kéne gagyi hálókártyát meg aktív eszközöket tenni mellé? :)). -
avman #8 45 perc alatt sok bit lefolyik a dunán. a dvd-hez képest monnyuk 5x nagyobb lehetőség a hibázásra és ez csak csupán az írási folyamatban. és az árakról akkor még nem is beszéltem. messze lesz az még, h én blúréjre fogok archiválni... -
Fenjoy #7 végre, piacra dobják már, mondjuk meg várom még esik az ára és az sem most lesz:) viszont akkor uj nézz ki a cd-eimet, tehettem majd fel gépre, és irhatom ki őket Blue-rayre... kár hogy Cd-t nem támogat...