48
  • fishguy
    De az Opera részesedése volt ott még több is...

Egyébként nem tudom honnan szedik ezt a részesedés dolgot nem tudom honnan szedik, mert nekem pl minden fent van (bár az ie ne lenne...)és felváltva használomk őket.Szal nem tudom, hogy én akkor mind a három böngésző piaci részesedését növelem???

• ironmaiden
    Jól szóltál.:)

Tényleg undorító, hogy nem tud úgy megjelenni egy böngészővel kapcsolatos topic, hozzászólás, hogy ne jönne sil78 fikázni, ha valaki nem a férjét (Firefox) isteníti.
  • Sil78
    Az "all" nem azt jelenti, hogy konkrétan kijelölöd őket. Egyébként jó, akkor 8-at tud kezelni (bár a PH-s Opera topicban még a FlashGet-tel is sokaknak gondjai voltak), a FlashGot meg 3-féle operációs rendszerre huszonvalahányat (plusz az egyedi beállítások), több mint harminc nyelven és egy csomó plusz funkcióval. Ráadásul épp az nem nézett utána a dolgoknak, akinek a hozzászólására válaszoltam (még csak meg sem kérdezte egy ezzel foglalkozó topicban, mint ahogy én tettem, amikor kipróbáltam az Operát).
  • stratoman
    Mi a f@szom bajod van neked azzal, ha valaki egy hozzászólásban nem a Firefox-ot isteníti?
    Ha valaki, mint nemrég egy másik topic-ban az avant browser-ről írt, neked azonnal le kell szólni, ha a Maxthon-ról, akkor szintén, ha az Opera-ról szintén. Menj feleségül a Firefoxod-hoz vazz.
  • Sil78
    Miért, mondtunk mi olyanokat az Operára, hogy girhes ez meg az? Egyébként meg nem is róka, hanem vörös panda.
  • tproli
    Nudlisz: csak nem firefox-os vagy? :)
    Operában Help -> Register Opera...
  • Nudlisz
    őőő hol is kell regelni a kóddal?
  • tproli
    OFF
    Bár ellentmond a firefox-hoz való hozzáállásomnak, de így találtam vhol a neten:
    "FireFoxot hasznaljanak csak a gyavak! IE az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag! Ez kell a hardcore usereknek!"
  • BiroAndras
    A patch-elés az elterjedtaséggel jár. Az FF nem az 1.0-val indult, már évekkel azelőtt is létezett.
  • greekboy
    Ja és az említett weboldalokat a 7.1-es netscape, ami már lassan 3 éves, simán jól megnyitotta.
  • greekboy
    Az operáról csak annyit, hogy http://email.inbox.com bugzik, a 4 millió useres http://www.mail.com feltöltésnél szinten bugzik és ez már évek óta így van. A Gmailon nincs is full support Opera böngészőre. Letöltöttem az Operát újból, hátha változott valami a 7.5 óta, megkaptam a serialomat is. De aztán csalódottan vettem tudomásul, hogy sok jó dolog van benne meg minden (bár a Pentium 2-esemen kicsit lassúcska volt), de még mindig nem tud tökéletesen behozni oldalakat. Ezek után fogtam és letöröltem az egészet... Szebb születésnapra gondoltam. :((
  • greekboy
    Ez elég gyurcsányos beszólás volt. :))
  • greekboy
    FireFox! Ne vicceljé má' Minden héten jön 3 patch a biztonsági hibák miatt.
  • greekboy
    Ja! De akkor az emberek rájönnék, hogy az Office 97 mindenre jó. :-)
  • JOSEY
    Az az igazság, hogy én szinte mindegyik böngészőt használom, mert vannak olyan weblapok amelyeket, hol az egyik, hol meg a másik böngi nem birja üzemeltetni.
    Gondolom a lap webmestere a hunyó, mert nem állitotta be a lapon, hogy milen böngészőkkel is üzemeljen az IE-n kivül.
    Apropó valamikor volt egy Copernikus2000 elnevezésü böngészö és ugy eltünt, mintha soha nem is lett volna.
    Vagy csak álmodtam?
  • fapapi
    Nem vagyok nagy opera rajongó Internet exploler is megteszi!
  • Drawain
    Nem hiszem, hogy erről a download all funkcióról volt szó, sokkal inkább a külső letöltésvezérlő támogatásáról :)
  • Yeti
    Neharagudjatok, muszáj reagálnom, tudom, hogy ennek a topicnak most nem erről kellene szólnia.
    A download all funkciót az opera alapból tudja(ok, nincs rá gomb, de a links menuben ki lehet jelolni, hogy miket akarsz konkrétan egyszerre letölteni). És mint ahogy más már korábban megjegyezte másban is tévedtél. Szóval csak annyit akartam mondani, hogy mielőtt kritizálod jobb lenne utánnanézned, hogy igazad van-e. Ne érts félre, nincs nekem a rókával semmi bajom, biztosan jó böngésző az is(csak még sosem bírtam rávenni magam, hogy azzal töltsem az időm, hogy összeszedjem az ilyen-olyan plugineket, amikkel eléri az opera tudását), egyszerüen csak nekem az opera jött be jobban. De ettől még nem kritizálom a másikat, és főleg úgy nem, hogy nem vagyok biztos abban amit mondok.

Csakhogy ontopic is legyek: Tényleg grat nekik.
  • HuHa
    Engem speciel nem érdekelnek a számok. Firefoxot próbáltam és idegen volt, rideg és agresszív a kampánya az egész kommunitijével együtt. Opera elegáns, letisztult, mindent tud ami nekem kell extensionök nélkül is, szimpatikus a fejlesztőgárda, úgymondanám családiasabb a hangulata. Az meg nem érdekel ki mit használ, mert 20 évesen tartom magam elég önállónak magam döntsek, és ne szoruljak más agresszív tukmálására. Tanácsot, ötletet lehet adni, de nem kell ráerőszakolni az emberre egy girhes rókát.
  • Obi Wan
    http://my.opera.com/community/party/reg.dml?email=ÍMÉLCÍM és már meg is van a kód
  • NuCLEARScoRp
    Opera 10 éves 1%-os részesedéssel, Firefox 1 éves 10%-os részesedéssel... a számok sose hazudnak...

• tproli
    Flashget, FDM, ReGet, HiDownload, Mass Downloader, NetAnts, Net Transport and GetRight
    http://my.opera.com/forums/showthread.php?s=30857a1b0ed4e736cfc48076e0bb3591&threadid=90198&highlight=operaget
    Nade tényleg ne essünk egymásnak, hogy melyik a jobb. Nekem az opera jött be, mert olyan élményt nyújt, amit másik nem. Ha lehetne, feleségül venném, bár ennek a jelenlegi kiszemelt nem nagyon örülne :)
  • Fenjoy
    Amugy operával nem volt különesebb bajom, eddig, néha használom, szép hogy ennyit megélt, hajrá a fejlesztésekben etc...
  • Fenjoy
    de va'ju van:) kezd olyan lenni ez a topic, mint mikor egy win hír-es topic, és win/lin kontra rekontra:) komoly...
    :)
  • Sil78
    Nem éppen, mert kiterjesztések nélkül is tökéletesen használható, jó kis böngésző, kiterjesztésekkel meg speciel többet tud az Operánál. A kiterjesztések rendszere sokkal rugalmasabb, jobban testreszabható, mint az Opera .ini fájljai. Csak egy példa: ha esetleg külső letöltésvezérlőt akarsz használni (pl a "download all" funkció miatt), akkor Operában tudomásom szerint csak a FlashGet-tel lehet ezt megtenni (lásd OperaGet plugin), Firefoxban viszont a FlashGot kiterjesztés vagy 30-félét tud kezelni.
    Megjegyzem, az általad említett funkciót is el lehet érni Firefoxban többféle módszerrel (pl lásd Autohide kiterjesztés: egy autohide-os fullscreenes megoldással még annak az 1 centis csíknak sem muszáj látszania, ha épp nincs rá szükség, vagy pl ott a MenuX, az pont egy ilyen testreszabható, helyspórolós "minden egyben" eszköztár).
  • tproli
    Bocsi, igazatok van, elnéztem a dolgot.
    Opera akkor is rulez!
  • tproli
    Szerintem a firefox azoknak kell, illetve azok használják előszeretettel, akik megelégszenek azzal, amit egy böngésző alapból kínál nekik (mondjuk ez se igaz a ff esetében, mert extension-ök nélkül egy nagy rakás *).
    Az operát minden tekintetben úgy állítottam be, hogy megfeleljen a saját igényeimnek. És ezt csak az operában tudtam megtenni, igaz, nem kevés fórumozással, mire az ini file-okat megszerkesztgettem. De most olyan, mint egy kezesbárány, egyedül a képernyő alján lévő kb 1 cm-es csík látszik magából az operából (page bar), ennek ellenére minden funkcióját elérem.
    Ezt firefoxban nem tudnám megcsinálni.
  • PityBull
    A Firefox???

Nem vagyok nagy spíler a témában, de annyit még én is tudok, hogy Firefoxnak annyi köze van a IE-hez, hogy mindkettő böngésző.

Amúgy tudtommal a Firefox Gecko-ra épül.
  • PityBull
    Amúgy nem hinném, hogy az Opera-kedvelőknek meg a Firefox-kedvelőknek feltétlenül egymás torkának kellene ugorniuk. Én például mindkét böngészőt szeretem és használom.
  • tproli
    hmm, miért, nem az ie-re épül?
  • PityBull
    "A firefox egyébként nem más, mint IE skin"

Csatlakozom Le Kurde lesújtó véleményéhez erről a mondatról!
  • Le Kurde
    "A firefox egyébként nem más, mint IE skin" - ejha, ekkora baromságot sem olvas minden nap az ember, csak gratulálni tudok. Mégis érdemes ezeket a fórumokat böngészni.

Mindentől függetlenül ez egy igazán gáláns ajánlat volt a fejlesztőktől.
  • tproli
    Ja, ez tényleg szép volt tőlük.
    A firefox egyébként nem más, mint IE skin, az opera meg böngésző.
  • asysoft
    Szép gesztus ez tőlük! Így már nekem is van Operám, méghozzá banner-mentesen, s nem utolsó sorban legálisan:)
  • Dömsödi
    Én is Operat használok. Ennél jobb nem kell. Ráadásul a telepitője CSAK 3 megabyte...
  • NuCLEARScoRp
    De imádom ezt a reklámcsík problémát... csak 1 millió hely van ahonnan letölthetsz hozzá regkulcsot...

Amugy Firefox Forever!
  • Focew
    Boldog szülinapot Opera!
    És köszi a reg. kódot! :)
  • Major
    Ehhez azért pofa kell. Szerinted érdekel bárkit is, hogy te mit használsz? Majd ha lesz a firefoxnak X jubilemra, akkor majd megyek aztán teleírom az egész fórumot, hogy milyen gánya. Ez nem így működik....
  • nenad
    ne kamuzz, vald be hogy befolyasolni akarod az embereket...!!
    :)

M$-tol ilyet ne varj...
  • HuHa
    Boldog születésnapot! Most az egyszer hanyagoljuk már azt a tüzelő rókát, ez nem róla szól.