189
-
#29 Mi van? nem írtam semmilyen állítást, csupán jelzővel illettem a windózokat (rakás szemét), és óhajtó mondatba tettem (remélem .... befellegzik). Mit keresel akkor benne igazságtartalmat? Tipikusan reflexből böföx valamit.
Igen, várhatok, de nem várok, hanem használok OS-X et ahogy kijön, mert arra (a játékokon kívül, de erre ott vannak a next gen konzolok) MINDEN program megvan, ami vindózra is használatos.
"... 90% feletti részesedéssel rendelkezik... talán nem véletlenül."
Te meg egyél szart, mert azt eszik a világon a legtöbben - a legyek. Talán nem véletlenül!
Erről a vásárlásról hol olvastál? A "Bill Gates Jugend"-ben?
A Win95 SEMMIBEN nem volt úttörő, nézd meg az akkori Amiga gépeket és OS-t, csak 50x voltak (és a mai napig azok) jobbak, valódi multitask, atomstabil stb. Billi mindig tudta, honnan kell lopni.
A vista hasonló sikerre számíthat azoknál, akik:
1: Hülyék máshoz.
2: Rá vannak szorulva a használatára.
Mert más okból nem látom be, mi szüksége lenne valakinek a vindózokra. -
#28 "Nem baj, már itt az OS-X is intel platformra, remélem ennek a rakás szemétnek amit windóznak hívnak hamarosan befellegzik."
Tipikusan elfogult hozzászólás... az igazságtartalma meg közelít a nullához..
Arra még várhatsz pár száz évet hogy a Windows-nak befellegezzen... mellesleg ez a "rakás szemét" (amit csak a hozzánemértő pancserek neveznek így) 90% feletti részesedéssel rendelkezik... talán nem véletlenül.
A jogokat meg nem lopták, hanem megvásárolták a MAC-től... (pl az Excel és a Word eredetileg Mac alakalmazás volt... stb)
A MS nem ült a fenekén hanem ügyes üzleti fogásokkal egy óriáscéggé nőtte ki magát... mindenki tanulhatna tőlük!
A Win95 úttürő volt a maga idejében, az összes hibája és gyermekbetegsége ellenére!!
A Vista hasonló sikerre számíthat... -
Mice #27 na hát fagymentesnek a 98at nem igazán nevezném semmilyen verzióban... -
Mice #26 jó volt az a film az életről :) -
Mice #25 ez nem az az msn :) -
Mice #24 "Egyszerűen muszáj volt megvásárolnom. Ezt most olyan trendi." - nyilatkozta az elégedett vevő." :DDDDDDDDD -
tehen_m #23 10 év alatt nem tudtak olyan winnel előállni ami nem (nagyon keveset) tartalmaz biztonsági réseket.
Ennyi felesleges idő.Végeredmény: vírusírtó/tűzfal nélkül butaság netezni.
Viszont 10év alatt elérték hogy komolyabb ok nélkül ne fagyjon le a win.
Jövő: Nagy hardverigényű csili vili op rendszer.
(igazából win98 óta jött az áldás és az nem 10 év ) -
pepe003 #22 Nem tudom, hogy ki mondta, de igaz: "Két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség."
Albert Einstein -
#21 -
dez #20 Aha, csak ugye az egyszerű nép fiának a sima Win3.x-t és később a 95-öt tolták az orra elé, jó lesz neki az is... Az NT viszont "exclusive" volt még jó ideig. (Perkáljon szépen, akinek valamennyire is értelmes OS kell...) -
#19 Mondjuk mindenki jobban járt volna, ha Linus Torvalds-tól veszi meg amije van :)). Csak akkor még nem volt neki sajna (ha jól tom).
Helyesbítek, nem jártunk volna jobban,mert akkor nem lenne free a linux. A jobbanjárást úgy értettem, hogy a windows milyen faxa lenne akkor. -
#18 Jahh, meg a DOS-t is valami kis sufniprogramozótól vette meg 10ezerért, az meg örült mint majom a farkának (mondjuk nem csoda, mert az se rossz pénz, de Gates mennyit keresett vele...). A Bill már előbb eladta többért az IBM-nek, még mielőtt megvették volna :).
Amúgy az egeret is a Xerox találta ki. -
PityBull #17 a városi televízió riportere egy fiatalembert állított meg, aki úgy vette meg az operációs rendszert, hogy nem is volt otthon számítógépe. "Egyszerűen muszáj volt megvásárolnom. Ezt most olyan trendi."
Nem tudom, hogy ki mondta, de igaz: "Két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség." -
shabba #16 És a Mac kiről is lopta a grafikus felületet? Jah a Xerox-ról. :) Szóval ez bagoly mondja verébnek tipikus eset. ;)
Végülis új dolgot csak egyvalaki találhat ki, a többi utána már másolni kényszerül hisz mindig újra nehéz feltalálni azt ami 1x már létezik elég értelmetlen lenne. -
#15 10 év és mennyi kárt okozott a világnak a vindóz vonal. Tudtátok, hogy maga a windóz is lopott szoftver, mivel billiék a Mac prototipusokról szedték le? E miatt olyan lelkes billike a szabadalmi védelmekkel, mert tudja, hogy az óvatlanoktól mennyit lehet lopni - jogilag úgyis az dönt, ki védette le elsőnek, a másik elmehet a halál péniszére. :)
Nem baj, már itt az OS-X is intel platformra, remélem ennek a rakás szemétnek amit windóznak hívnak hamarosan befellegzik. -
#14 Pont ma jutott eszembe, hogy tíz év körüli lehet ez a sz@r. Erre itt a cikk... -
dez #13 " Microsoft nem sajnálta a pénzt az új operációs rendszerre, illetve annak népszerűsítésére."
Leginkább az utóbbira...
"a Windows 95 alatt először lehetett 32-bites multimédiás és játékprogramokat készíteni. Ez pedig óriási lökést adott nem csak a számítástechnikai iparnak, de a szoftverfejlesztőknek is."
Ez az állítás csak akkor igaz, ha csak a PC-s vonalat nézzük. (Pontosabban, nem tudom, pl. az OS/2-vel mi volt a helyzet.) Ugyanis a MacOS, az AmigaOS, és talán az Atari TOS is már 10 évvel korábban 32 bites volt! A multimédiáról és az Amiga esetén a (preemptive) multitaskingról nem beszélve. -
Falatka2003 #12 Hiroshima '45
Csernobil '86
Windows '95 -
shabba #11 Itt meg lehet nézni történelmi dátumokat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows#Past_versions
Itt pedig csak az NT alapúakat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_NT#Releases -
shabba #10 Nem az XP óta nem DOS alapú hanem az NT óta. Azt pedig még 88-ban elkezdték fejleszteni és 93 nyarán már ki is adták a 3.1-est. Pl. az NT 3.51-es verziója korábban jött ki mint a 95, még azon év tavaszán. És 96 nyarára már lett NT4 is. -
whitehawk #9 Itt mi a 80%? Ha van egy gátam ami 8 méteres és jön az ár ami 10 méteres, akkor 80%-ig védve vagyok? :D -
#8 Régi szép idők.
A legtöbb ismerősömnek még 386-os gépe volt (40Mhz-es proci).
És mindenki szidta hogy milyen lassú a win95.
A 16Mb-os gép menőnek számított. -
kidintwo3 #7 Emléxem olyan retek volt, orrba szájba fagyott. Rövid pályafutása alatt, ha 10 nél többször nem telepítettem újra akkor egyszer se. Új hardware telepítése pedig általában 2-3 napig tartott. Hülye IRQ-kat meg mittoménmiket állítgatni. Plug and Play... -
#6 AMugy próbáltatok már win 95 alatt netezni :) mai kor weblapjait próbálkozván megnyitni, elég érdekes -
#5 Szeritem a Vista lesz az első olyan oprendszer ami szinte azt lehet mondani 80%-osan megbízható lesz. Mert ebben a kiélezett versenyben MS-nek már tényleg fel kell kötnie a gatyát, mert a linux nagyon előrenyomul. Hátha most megemberelik magukat -
#4 Valszeg a Vista lesz az első oprendszer amit jogtisztán veszek meg sajá magamnak. Ugyanis idáig az állambácsi fizette :) igaz csak az XP-től :)
De a Vista olyan trendi h már szinte megemhoz nyúlok -
#3 win 95....szerettem...1szerű, pici... és minden megvan benne, ami egy 486oshoz kell :PPP Régi gépemen ez volt :P Azóta már linux ezerrel :P -
Roli #2 Éljen! akkor jött egy új korszak köszönjük Microsoft! Azóta már hol tartanak! Már nem DOS alapú a Win az XP óta! Sztem Windows még nagyon sokáig lesz jó oprendszerré fejlődött az instabil 95 óta! Éljen! -
#1 MSN...ehh ^^
Utálom azt a kis progit :)