189
-
#109 "A pénz egyre nagyobb szerepe szerintem abból adódik, hogy az informatika egyetemisták hobbiából az átlagember munkaeszközévé/játékává vált, és így komoly üzlet lett."
Ez adig nem is gáz, amig nem alkalmazzák az egyetemisták nonprofit bütykölésére is azokat a szabályokat, ami alapján az átlagemberre rásózzák a dolgokat.
Ennek az eredménye, hogy az egyetemista nem fog csak szórakozásból/kreativitásból csinálni semmit, ami:
A. törvénybe ütköző
B. nincs belőle anyagi haszna.
Márpedig programozni csak úgy fog megtanulni az ember, ha gyakorol, olyan feladatokat old meg, amit saját maga talál ki saját magának, és esetleg ha jól sikerül másoknak is eldicsekedhet.
Ezek szerint a jövő az olyan programozóké/IT szakembereké, akik nem hajlandók egy billentyűt sem leütni, ha nem fizetnek érte.
Az egyetemista nem csupán felhasználó, bár ő is windózt/wördöt/miegymást is használ.
A M$ szemében viszont mindenki rajtukkívűl csak felhasználó.
A múltkor éppen BG nyavajgott, hogy jajjajjaj nincs elég szakember.
Ne csodálkozzon, ő tette ilyenné ezt az ipart!
Ha egy két egyetemista egy két hétvégén összedob olyan dolgot, ami tényleg veszélyezteti az ő profitjukat, akkor az ő több ezer programozójuk vajon milyen szuperinnovatív dolgokkal tölti el az éveit a M$-nél? -
#108 Hát gyorsan elfelejtettétek h e fórum miért is jött létre.teljesen másról beszéltek és ujjal mutogattok az egyik másik cégre.ya és ha a pénzről nem szerettek beszélni akkor miért hozzátok mindig szóba?sztem örüljünk h verseng egymással a linux és a windows,hisz így jobb oprendszert kapunk a pénzünkért(vagy a letöltésünkért:D) -
Caro #107 Továbbra is fenntartom azt a kijelentésemet, hogyha ezeket a szabványokat rendesen kidolgoznák, és fordítanának némi időt algoritmustervezésre, nem lennének biztonsági problémák.
El kell dönteni, hogy egy programnak mihez lehet joga, és mihez nem. Nekem pl. nagyon nem szimpi, hogy egy bögésző a vinyóra irogál. -
Caro #106 Lehet ilyen érveket is felhozni, de ezek nem túl meggyőzőek.
És azért, mert nem igazak.
Linux alatt nem tud terjedni vírus, mert nincs hozzá joga.
Hacsak nem root-ként fut, de elég hülye az az ember, aki root-ként használja a gépét. -
LiDoCaiN #105 és mégis hogy oldják meg? ez kb olyan hogy firefox biztonságosabb mint explorer mer kevesebben használják... -
#104 Az hogy van valaminek pénz vonzata, nem azt jelenti hogy csak anyagi vonzata van, sőt mindennek a világon csak anyagi vonzata van!
Szerintem ez tök egyértelmű.
Nézd annak hogy a medvék b.sznak a tajgán annak is van anyagi vonzata, több b.szás, több maci, több vadász, nagyobb bevétel.
De azért jóisten a medvéket nem ezen szempontok szerint teremtette a Földre;) -
Trb100 #103 már hogyne lenne pénz vonzata a mi irogatásunknak. Azzal, hogy ide irogatunk, forgalmat generálunk a SG portálnak. A forgalom, klikkek statisztika formájában máris értéket képvisel, hisz nagy forgalom drágábban értékesítheto reklámfelületek, pl banner, stb
Magyarul pénzt termelünk az irogatásunkkal valakiknek.
-
strogg #102 Ha jól nézem összesen 15 linuxos támadhatóság van.
Mindegyik legalább 3 éves.
Ebből 5 nevezhető vírusnak, mindegyik user módú (tehát root -ként nem futkos), a többi worm, amire ez ugyanúgy igaz. Többségében egy frissítéssel elejét lehet venni (11 darab), szóval max 4 amit nem, és abból 1 kapott "vírus" besorolást.
Azért az elmúlt 3 évebn komolyan terjedt a linux, és nem látom az összefüggést, hogyha többen hazsnálják, több rá a vírus, vagy worm, vagy egyéb... -
Fenjoy #101 :) nem a meggyőzés motivált csak az, hogy sokan elfejetik "hirdetni" hogy a Linuxra is irnak virusokat és ez csak több lesz idővel, ahogy többen használják etc... és nem beszélve a hibákról sem, csak valahogy mivel Divat szidni a win-t, ez mindig elő térbe fog kerül én így láttom:) Ha a keresőbe beirod Linux-virus etc... ezen a weblapon kicsit több result lesz:Dé de most linkeljek minden virus kereső webről oldalakat?! ne már:)
no ebéd idő van... mindenkinek jó étvágyat:) -
strogg #100 Rákattintva pedig;
Zoo Virus
Infection Length: 1,526 bytes
Systems Affected: DOS, Windows 2000, Windows 3.x, Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows XP -
strogg #99 Fenjoy
Ha jól látom a legfrissebb ez 09-18-2003 :)
Nem győztél meg... -
Fenjoy #98 csak egy pár a teljesség igénye nélkül...
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/auto/index/indexL.html
:)
-
BiroAndras #97 "Azt hogy mik a törvények, azt a M$ és más multik érdekei határozzák meg, az hogy minél nagyobb pénzt tudjanak összeharácsolni.
Ennyi."
Ebben igazad van. De nem okolhatod egyedül az MS-t ezért. Ott volt azért keményen a RIAA, meg az MPAA is. Sőt, igazából az MS még viszonylag user-frienly ilyen szempontból, hiszen nem perelnek be senkit egy kis win másolásért.
A pénz egyre nagyobb szerepe szerintem abból adódik, hogy az informatika egyetemisták hobbiából az átlagember munkaeszközévé/játékává vált, és így komoly üzlet lett. -
#96 kösz;) -
#95 nexus6-nak igaza van -
strogg #94 Légyszíves mondj egy linuxra írt, vagy linuxon is futó vírust. Komolyan érdekelne, mert nem tudok róla, asszem eddig 3 vagy 5 volt, de az is inkább az apache-ot éríntett az 1.2.7-es szériában, és expolitról van szó.
Semmivel sincs több biztonsági rés a linuxban, mint eddig. :))) Ezek számossága nem sokat változik pozitív, vagy negatív iránba, és a legtöbbje user program hibája.
Érdekes adalék, amelyet asszem az F-secure adott (nem emlékszem pontosan) ki egyszer mint szempontot, hogy egy OS -nél nem ártana figyelembe venni az OS terjedelmét.
Ugyanis ha a Winben (mondjuk) 100 program esetén van 100 biztonsági rés azért az nem ugyanaz, mint a SuSE-ban (pl) a 100 biztonsági rés, mert ahhoz alapból hozzátartozik a disztribben csak 2000 user program.Egyáltalán nem ugyanazt jelenti... -
#93 Akkor viszont tudnod kell miről beszélek.
Akik itt vagyunk, a mai törvények szerint sokszor nem legálisan használjuk a számítógépet. Az hogy mi minősül legálisnak az csak egyre szigorodott és mi is egyre kényelmetlenebbül érezzük magunkat, pedig csak azt csináljuk amit mindíg is.
Azt hogy mik a törvények, azt a M$ és más multik érdekei határozzák meg, az hogy minél nagyobb pénzt tudjanak összeharácsolni.
Ennyi.
Én ugyan azt csinálom a gépemmel, amit 10 éve is te is ugyan azt csinálod vele, sokszor ennek semmi köze nincs az üzlethez, még is a pénz törvényei szerint szabályozzák.
Vagy szerinted annak, hogy mi itt azzal szórakoztatjuk magunkat hogy hülyeségeket írogatunk van pénzügyi vonzata?
Nem minden a pénzről szól, most sem!!!!!!
-
asdefge #92 Nem értek ugyan hozzá, de innen a partszélről egy kérdés: A DirectX nem azért lett kitalálva, hogy kikerüljék az oprendszert egyéb okok, pl. lassúság miatt? A szakmailag megalapozott válaszokat előre is köszike :-)) -
#91 Igazad van, sorry a két oprencer összehasolítása miatt... Itt most a win95ről van szó :P Én arról is írtam valahol az elején...én is szerettem...voltam köbö harmadikos, amikor elémrakták....hűűű megy rajta a road rush...wow...játék, azon az ozén, amin apu fojton gépel... Emléxem még rá -nemtoom hogyan, de emléxem- hogy a képernyővédő beállítása mekkora nagy szám volt akkor nekem...igazi istennek éreztem magam, amikor fekete háttérre sárgával kiírtam, hogy szia apu!!
Régi szép idők :) -
Fenjoy #90 :))) Csak nem birták ki egyesek és megint Win-Lin összevetés van, hát ez csodálatos:) Sorba állok én is akkor már:)
Lenntebb valaki már megfogalmazta amit én is gondolok:) Milyen érdekes ahogy terjed a Linux, már van fizetős részlege, milyen érdekes hogy egyre több a biztonsági rés, és a virusok száma és etc... Ergo ami a legnagyobb azt támadják...Meghogy az IT világá tönkrement a pénz miatt?! :DÉDÉDÉDÉDÉDÉ
Mindehol szerepet játszik a Pénz, főleg az IT világában etc, amugy mint mindig irni szoktam a Feladat Adott.... lehet csinálni Jobb OS-t és nem köpködni, és még sem Sikerült eddig a win-t megelőzni... nehézz lenyelni a békát?:)
Win95 kedveltem olyan szempontbol hogy első netes élmények hozzáfűznek:) a sok hiba ellenére és etc... amugy a Vistának szerintem még nagyobb lesz a marketingje, de mint minden "uj" terméknek ez szerintem természetes, akkor mi lesz itt? :DÉ -
#89 Drolandnak van it sztem igaza,mit kell fikázni a windowst,amikor ti is azt használtátok és azzal voltatok betelve???akkor mis volt linux,meg minden más,csak éppen nem vagytok hűek egy os-hez.Ugye mindenki windowst használt,és szépen áttértetek más os-re.akkor még jó volt,most pedig nem?fikázni orrba szájba..igen az angyon megy nektek...a linux tudja azt amit a windows nem tud,a windows meg azt tudja amit a linux nem...sztem a vista nem lesz vmi nagy siker... -
strogg #88 Mllesleg a konzol témához....
Nagyon sokáig nem hittem a konzolban. (nagyon utáltam) de aztán egy kedves barátom bemutatta, hogy a családi videóját hogyan vágja és konvertálja VideoCD -nek konzolban mencoderrel. Az nem volt semmmi, a székről majd leestem:)
Azóta nem hiszek a méregdrága vágó cuccokban. (Persze effektező kell azért) -
#87 Sok igazság lehet abban amit az öreg mondott, de mindíg érdemes a másik oldalt is meghallgatni. Simonyi nem kívülálló, hanem M$ alkalmazott.
Elég csak másképp fogalmazni és ugyan azok a tények már is más megvilágítást kapnak. -
TheZsenyka #86 Nagyon optimista az a 90%, úgy értem, biztos, hogy a felhasználók 10%-a IT szakember? :) Még ha ezt csak az arányok érzékeltetése okán írtad is :) -
strogg #85 Én emlékszem azokr az időkre, amikor a rádióban lejátszották a programot, és minden hardcore számítógépes a commodore kazettával a magnóban ült, és az ujja rezgett a REC gombon, hogy felvegye:)
Ezt tette tönkre az m$. Ez az előnye mellett a hátrány, amiről írtam pár hozzázólással ezelött.
Ők indították el azt a folyamatot, aminek a vége a BSA fejlentések sora lett. Ha ezt valaki most próbálná, bilincsben vinnák el az első adás után. Szép új világ.... Gondolom Nexus erre gondolt, nem a pénz nélküli világra:)))
Eszembe jut a gyűrűk ura, amikor gimli, és legolas beszélgetnek az emberekről...
"Minden szép, de jön egy nyári napsütés, egy téli fagy, és semmi sem az aminek indult"
-
Trb100 #84 Részemről utálom pénz témát, csak megállapítottam, hogy erről szól a világ.
Voltam partyn eleget, még zx spectrummal kezdtem, de az a világ már elmúlt.. -
#83 A titkárnőket kéne valami tanfolyamon megtanítani az alapokra... és máris nem lenne gond a cut/copy/paste-vel :P
Bár mondjuk manapság a titkárnőknél nem feltétlen a tudást nézik, annál inkább a mellbőséget :PPP -
Trb100 #82 szinte látom magam előt, ahogy egy átlag userlamer szöke titkárnő, akinek még a cut/copy/paste is fejtörést okoz, az konzolból szövegszerkeszt.. A számítógépet használók 90% nem IT professional. -
#81 "Az meg, hoyg 10 éve még nem a pénzről szól az IT az megintcsak ostoba kijelentés. Bármiről is beszélünk az életben, ha sokáig boncolgatod, kiderül, hogy a pénzről szól. Sajna ilyen a világ. Példának millió hasonló dolgot fel lehet hozni. nézz mondjuk a sportra: Forma1, Rally, foci, stb.. ezek szerinted a sportról szólnak? Ne légy naív"
Erről beszélek!!!!!!
Ezt nevezem agymosásnak (már megbocsáss)
Te se voltál életedben számítógépes partyn, max valami doom/lan bulin.
Remélem azért a feleséged nem pénzért fog hozzád menni, ha már szerinted minden a pénzről szól. -
strogg #80 Ebben nem kevés igazság van:)
Sajnos megjelent a "divatlinuxos" fogalom is:(( -
#79 Meg kéne gondolni, hogy ki vesz szgépet... De hát, tech fejlődést tartani kell mindenkinek... De most tényleg... Van csomó olyan ember, aki csak azért veszi meg, hogy legye, azt asse tudja hogy kell bekapcsolni... De ez nem csak PC-re igaz -sorry, az offért- de van haverom, aki vett gitárt, megvan neki 2 éve, és még jóformán hozzá se nyúlt...ma már ez a divat... anno ilyen volt a win95 is... Divat. mint a magassarkú is a nőknél...értelmetlen, és kényelmetlen sz@r, mégis hordják, mert trendi... -
#78 strogg: abban mindenkepp egyetertek hogy konzol ezerszer gyorsabb tud lenni mint graf. felulet (kiveve beOS, de annak annyi:) es vistaban enis udvozolnek vmi fejlettebb konzolt (nem a wxp cdrol indithato ... izet ...)
mousee: igazad van. sot. egyes legendak szerint nt alapu rendszert lehet managelni konzolrol is ... bar en meg sosem lattam :D -
Fityfirity #77 Akkor talán olvasd el az alábbi cikket:
Beszélgetés Charles Simonyival
Ez lehet, hogy megbízható forrás, hisz Ő ott volt. -
#76 Amúgy szerintem sincs semmi baj ha egy OS-nek van parancsoros/konzol módja, sok dolog tényleg egyszerűbben megvalósítható általa.
Ez tény.
Az M$ viszont láthatólag úgy próbálja eladni a saját OS-ének parancssoros módjának hiányosságait, mintha ez valami fejlődés lenne;( -
strogg #75 Nexus
Ezt a sort a végtelenségig lehetne folytatni.
Gondolj csak arra, hogy am eghajtó kezelés mennyire régi már, és egyáltalán nem a legjobb.Az is 15 éve elavult, de lehet régebben, mégis agyatlan tömegek informatikai tudása döglik me azonnal, ha nem találjaa C:-t :))))
Erre mit mondjak? Semmit. No komment... -
Trb100 #74 Badarságokat beszélsz.. lentebb már droland már megfogalmazta a frankót.. a méret a lényeg. Divat azt szidni, ami a legnagyobb.
Nem lehet megjósolni, mi lett volna, ha nem lett volna windóz.. akkor most a linux lenena fos, vagy az épen aktuális nagy.
Az meg, hoyg 10 éve még nem a pénzről szól az IT az megintcsak ostoba kijelentés. Bármiről is beszélünk az életben, ha sokáig boncolgatod, kiderül, hogy a pénzről szól. Sajna ilyen a világ. Példának millió hasonló dolgot fel lehet hozni. nézz mondjuk a sportra: Forma1, Rally, foci, stb.. ezek szerinted a sportról szólnak? Ne légy naív -
strogg #73 mirinar
Lehet a konzol unalmasabb (szerintem nem, csak meg kell szokni), de nem egy esetben sokkal hatékonyabban gyorsabban lehet vele dolgozni, mint grafikusan. szeretem, amikor amikorm egnyitom (a konzolt), es másodpercek alatt beírom amit akarok, és el is indírom. Mire megnyílna egy grafikus program, és nyúlnék am enühöz, a konzolban a cumó már rég fut. Szóval nem rossz a konzol, csak szokni kell.
És ha elbarmolná az ember az X-et (bár manapság már eléggé nehéz) akkor is van konzolod, ahol gyak. ugyanúgy mindent meg tudsz csinálni a géppel, mintha lenne X. Mondjuk éppen kijavítja az ember az X hibáját. Ezt pl el kéne tanulnia az m$-nek, mert jelenleg winen ha nagyon elhasal a graf felület, a géped egy rakás ócskavassá válik. Sokszor csökkentett módban lehet operálni (pl a rossz drivert leszedni), de többször találkoztam olyan szituval, hogy ez sem segített. Szóval ilyen megoldásokkal kéne telerakni a vista-t, nem a hülyeséggel, mint csinálták... -
#72 Igazad is lenne, ha az OS/2 (ami már nem egy DOS-ra épülő GUI volt), nem jelent volna meg már 1988-ban!!!!!
A M$ nem tett semit, lenyúlta a piacot és az emberek fejében elkültette a gondolatot, hogy ez a csodálatos fejlődés az ő műve.
Ha viszont azt nézzük hogy 95-ben képes volt egy DOS alapú OS-t kiadni akkor min 5 évvel, ha azt nézzük hogy csak a win2000-el szüntette meg a DOSt akkor min 10 évvel, ha azt nézzük 2005-ben viszont még semmi előre lépés és Vista néven ua OS-t akarja eladni akkor 15 évvel lassította a fejlődést.
Ez tényleg szenzációs teljesítmény!!!! -
#71 Oké, akkor hagyom a két rendszer összehasonlítását...
a másik:
lehet, hogy unalmas a konzol, de gyors, egyszerű és hatékony...mi a francnak kicsicsázni rengeteg dolgot, amit egy szimpla konzollal is meg lehet oldani? -
TheZsenyka #70 "Win 3.11 nem volt OS!" ja, betölthető manager volt lényegében. Emlékszik még valaki a PathMinderre?