Tíz évvel ezelőtt debütált a Windows 95
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ReaL MaDRid x siempre
Nagyon sokáig nem hittem a konzolban. (nagyon utáltam) de aztán egy kedves barátom bemutatta, hogy a családi videóját hogyan vágja és konvertálja VideoCD -nek konzolban mencoderrel. Az nem volt semmmi, a székrõl majd leestem😊
Azóta nem hiszek a méregdrága vágó cuccokban. (Persze effektezõ kell azért)
Elég csak másképp fogalmazni és ugyan azok a tények már is más megvilágítást kapnak.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ezt tette tönkre az m$. Ez az elõnye mellett a hátrány, amirõl írtam pár hozzázólással ezelött.
Õk indították el azt a folyamatot, aminek a vége a BSA fejlentések sora lett. Ha ezt valaki most próbálná, bilincsben vinnák el az elsõ adás után. Szép új világ.... Gondolom Nexus erre gondolt, nem a pénz nélküli világra😊))
Eszembe jut a gyûrûk ura, amikor gimli, és legolas beszélgetnek az emberekrõl...
"Minden szép, de jön egy nyári napsütés, egy téli fagy, és semmi sem az aminek indult"
Voltam partyn eleget, még zx spectrummal kezdtem, de az a világ már elmúlt..
Bár mondjuk manapság a titkárnõknél nem feltétlen a tudást nézik, annál inkább a mellbõséget 😛PP
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Errõl beszélek!!!!!!
Ezt nevezem agymosásnak (már megbocsáss)
Te se voltál életedben számítógépes partyn, max valami doom/lan bulin.
Remélem azért a feleséged nem pénzért fog hozzád menni, ha már szerinted minden a pénzrõl szól.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Sajnos megjelent a "divatlinuxos" fogalom is😞(
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
mousee: igazad van. sot. egyes legendak szerint nt alapu rendszert lehet managelni konzolrol is ... bar en meg sosem lattam 😄
én kérek elnézést...
Beszélgetés Charles Simonyival
Ez lehet, hogy megbízható forrás, hisz Õ ott volt.
Gut. Besser. Presser.
Ez tény.
Az M$ viszont láthatólag úgy próbálja eladni a saját OS-ének parancssoros módjának hiányosságait, mintha ez valami fejlõdés lenne;(
Ezt a sort a végtelenségig lehetne folytatni.
Gondolj csak arra, hogy am eghajtó kezelés mennyire régi már, és egyáltalán nem a legjobb.Az is 15 éve elavult, de lehet régebben, mégis agyatlan tömegek informatikai tudása döglik me azonnal, ha nem találjaa C:-t 😊)))
Erre mit mondjak? Semmit. No komment...
Nem lehet megjósolni, mi lett volna, ha nem lett volna windóz.. akkor most a linux lenena fos, vagy az épen aktuális nagy.
Az meg, hoyg 10 éve még nem a pénzrõl szól az IT az megintcsak ostoba kijelentés. Bármirõl is beszélünk az életben, ha sokáig boncolgatod, kiderül, hogy a pénzrõl szól. Sajna ilyen a világ. Példának millió hasonló dolgot fel lehet hozni. nézz mondjuk a sportra: Forma1, Rally, foci, stb.. ezek szerinted a sportról szólnak? Ne légy naív
Lehet a konzol unalmasabb (szerintem nem, csak meg kell szokni), de nem egy esetben sokkal hatékonyabban gyorsabban lehet vele dolgozni, mint grafikusan. szeretem, amikor amikorm egnyitom (a konzolt), es másodpercek alatt beírom amit akarok, és el is indírom. Mire megnyílna egy grafikus program, és nyúlnék am enühöz, a konzolban a cumó már rég fut. Szóval nem rossz a konzol, csak szokni kell.
És ha elbarmolná az ember az X-et (bár manapság már eléggé nehéz) akkor is van konzolod, ahol gyak. ugyanúgy mindent meg tudsz csinálni a géppel, mintha lenne X. Mondjuk éppen kijavítja az ember az X hibáját. Ezt pl el kéne tanulnia az m$-nek, mert jelenleg winen ha nagyon elhasal a graf felület, a géped egy rakás ócskavassá válik. Sokszor csökkentett módban lehet operálni (pl a rossz drivert leszedni), de többször találkoztam olyan szituval, hogy ez sem segített. Szóval ilyen megoldásokkal kéne telerakni a vista-t, nem a hülyeséggel, mint csinálták...
A M$ nem tett semit, lenyúlta a piacot és az emberek fejében elkültette a gondolatot, hogy ez a csodálatos fejlõdés az õ mûve.
Ha viszont azt nézzük hogy 95-ben képes volt egy DOS alapú OS-t kiadni akkor min 5 évvel, ha azt nézzük hogy csak a win2000-el szüntette meg a DOSt akkor min 10 évvel, ha azt nézzük 2005-ben viszont még semmi elõre lépés és Vista néven ua OS-t akarja eladni akkor 15 évvel lassította a fejlõdést.
Ez tényleg szenzációs teljesítmény!!!!
a másik:
lehet, hogy unalmas a konzol, de gyors, egyszerû és hatékony...mi a francnak kicsicsázni rengeteg dolgot, amit egy szimpla konzollal is meg lehet oldani?
<flame> es tudod mit? tokunalmas a konzol ... de neha eloszedem xpben is mert vmit onnan jobban lehet 😄 </flame>
én kérek elnézést...
Az igényes PC júzer is már több éve hozzászokhatott egy jó OS-hez, az OS/2 azért jó pár évvel megelõzte a win95-öt. Még a warp is egy évvel elötte jelent meg.
A w95 egy akkora parasztvakítás volt mint a csuda.
Az IBM folyamatosan próbálta ösztökélni a M$-t az OS/2 programban való lelkesebb részvételre, csak éppen az OS/2 szerzõdés már nem biztosított akkora elõnyöket a számára, mint a dos/windóz. ezért szinte szabotálta a munkát. Aztán ugye hivatalosan is szakított a programmal, vitte a maga részét és elnevezte winNT-nek. Aztán win2000-nek, XP-nek satöbbi.
Szal az OS/2 nem halt meg, ma is azt használjuk, csak más néven😉))))
Ez is a történethez tartozik.
Egyszerûen értelmetlen vitázni, mert az igazság úgyís félúton van. Egyrészt az m$ sokat ártott az informatikának, másrészt nekik köszönhetõ, hogy a pc minden asztalon ott van.
A win alternatívája az os2 volt, de sokkal erõtlenebb marketinggel. Ezért a win nyert, és kezdett el terjedni.
A linxal szembeni elõnye pedig egyértelmû abból a szempontból, hogy a win már régen graf OS volt, (vagyis inkább ablakkezelõ? Mert a win3.11 alatt az OS a DOS volt. Win 3.11 nem volt OS!) amikor a linux elsõ kernele még az alap I/O mûveletekkel volt elfoglalva konzolosan.Egyáltalán nem indultak egyenlõ eséllyel, mert sok év elõnye van az m$-nek a linuxal szemben.Ez minden.Most kezd majd érdekes lenni a dolog, amikor a mai linux disztribekkel kell versenyeznie a winnek. És számos hátrányt kell ledolgoznia a linuxa szenben, mert többp ontban is megeleõzte a wint. Mondjuk ezek inkább az üzleti stratégiájuk másságából adódik.
Én egyáltalán nem látom pl aa vista-ban a fantáziát. Gyenge eladásokat várok. Sokan fognak kivárni. Szerintem fõleg a cégeknél nem fogják kezüket lábukat törni, hogy vista-ra álljanak át.
Pláne, hogy számos (szerintem is valódi fejlõdést mutató eszközök) okosság nem is lesz benne, pedig ígérték.Nem hiszem, hogy a vista lesz az új aranytojást tojó tyúk.
Mennyivel unalmasabb lenne a világ nem?
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Hát ez az emberek, ez az!!!!!
Az M$ korszak elött az IT NEM a pénzrõl szólt elsõsorban, hanem arról, hogy ki tud jobb programot csinálni. A jó programozó volt az isten és nem azért nézett fel rá Pistike, mert pénzügyileg sikeres volt, meg 50 ferrárija állt a garázsban.
Ma az IT a pénzrõl szól és semmi másról.
Jobb és stabilabb a Linux, vagy más OS, ugyan már kit érdekel! Csak úgy tud elterjedni, ha pénzügyi és marketing szempontból eladható azoknak, akik nem értenek az egészhez, de döntenek róla.
Ezt hozta az M$!!!!!!!!!!!!!!
Ha nem értitek, hogy mi a gond ezzel, akkor ....(gondolj ide valami csúnyát).
Alant elhangzott, hogy igen, milyen rengeteg drájver van a a winhez, más OS-hez képest, meg milyen szuperül lehet (most már) az új hardvert installálni.
Ez nem a win érdeme, hanem a HW gyártóké, akik jól felfogott érdekükbõl vezéreltetve, megírják(íratják) a drájvereket.
Amúgy, szerintem ez még mindíg a béka segge alatt van. El tudtok olyat képzelni, hogy felnyomod az új hw-t a gépre és az nem telepítget meg újraindítgat, hanem mûködik vele (és nem azért mert a OS 8 gigás telepítõjébe, minden drájvert beraktak az õskortól kezdve, a kõbaltától, a lézerkardig).
Elárulom, volt ilyen szabvány 10 évvel a w95 elõtt, ami otthonra szánt számítógépek esetében biztosította ezt, és úgy hívták autoconfig😉))
szar lehet ilyen kisebbségi komplexussal élni 😊
És ez a társadalom hibája, hogy a valódi érték nem számít, csak a kreált, elavult szabályok.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
unix, solaris, és os2 már akkor is volt.
ez is csak agyament marketing.
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Nem lehet a win95-öt a biztonsági rések miatt szidni. Egyrészt az internet akkor még épp csak elindult, és még nem is voltak netes vírusok, másrészt az összes többi OS pontosan ugyanolyan védtelen volt. DOS alatt is rendszeresen kellett víruskeresõt futtatni. Én még emléxem, hogy a DOS lelkét úgy lehetett szanaszét írni, ahogy jólesett. Más OS-ek is biztosan hasonlóan védtelenek voltak. A kivétel a UNIX, meg a többi nagygépes OS, mert azokat eleve hálózatos, sokfelhasználós környezetre fejlesztették (bár mai körülmények közt azokat is percek alat szétcincálnák). Valószínûleg sokkal jobb lett volna a DOS és a win is, ha UNIX alapokra épül, de akkor még senki sem gondolta hogy PC-re valaha is kelleni fog ilyen OS. És valszeg a felhasználók is panaszkodtak volna, hogy a gépük kevéske erõforrását ilyen "felesleges" fícsörökre pazarolja az MS.
Ezzel nem akarok utalni semmire. Csak érdekes és ezt valahogy nem hangoztatják.
Gut. Besser. Presser.
egy hajszál választ el attól, hogy önkritikát gyakoroljak 😄
pont itt a különbség a "sima" és az opensource oprendszerek között: jön fel a linux ez tény, jönnek elõ a biztonsági hibák itt is, a nyílt forráskód valószínûleg elsõre a támadóknak segít, viszont ezek a rendszerek hamarabb reagálják le a hibákat is, szóval dinamikusabbak fejlõdõképesebbek...sõt hosszútávon elõnyére válik a linuxnak is, ha széjjelk***ják párszor...
Aha, platform-függõ, vagy azzá tett szabványok, amiket kénytelen vagy követni...
"Nem is beszélve arról, hogy a cross-platform fejlesztés sokkal könnyebb Windows alól, mint más oprendszerek alól. Ha mégis találsz ilyet, az 99%, hogy Microsoft alapú vagy Microsoft alá kifejlesztett eszközökre épül 😊 Már a DirectX önmagában nagyon jelentõs eredmény."
Mert a DirectX annyira platform-független... 😛 Azért nincs portolva máshova talán egyetlen DirectX alapú játék... (Az OpenGL-esekkel ellentétben.) És úgy általában a Windows és a Microsoft a platform-független vagy cross-platform fejlesztés segítésérõl híres... A Visual Basic és a Visual C++ megfelel ezeknek az elveknek? A Javát sem akarták Windows-függõvé tenni... Meg pl. az egyre többet használt VXwindows is MS termék... Ugyan.
---------------------------------------------
UI: Amíg a firefox nem érte el az 5%-ot semmi nem történt, túllépte, érdekes módon azóta vannak biztonsági hibái...
ÉRDEKES NEM? Bocsánat senkit, semmit nem bántok, de hasonlóan a windowshoz, a firefoxhoz, minden más SZOFTVER ami elterjed, erre a sorsa jut. EZ VAN!
Ha más lenne ennyire elterjedt, akkor a gányprogram programozók arra összpontosítanának, és akkor az lenne szemét és az hallna meg egy jött, ment vírustól.
Mindíg elfelejtitek, hogy AKÁR MI IS FOG TÖRTÉNNI, mindíg a legelterjedtebb lesz a legvédtelenebb, mert arra fognak szakosodni a "rosszak".
Majd egyszer a windowst meg fogja elõzni egy másik OS, és akkor az okosok (mert lesznek okosok) átállnak annak az OS-nek a megpöcskölésére, és hirtelen az válik szemétté, védtelenné.
Várjátok nyugodtan, hogy más törjön elõre, más legyen a részesdettebb, én is kíváncsi lennék egy másikra, amin ugyanazokat meg tudom csinálni mint ezen, tehát ne kell restartolnom, mert éppen játszani akarok, és így váltanom kell.
Egy a lényeg: MINDÍG MINDEN ESETBEN AZ LESZ A SZAR, AMI A LEGELTERJEDTEBB, ez tény, ez így volt, így van és így lesz.
(Amikor a DOS elterjedt volt, sokan most utólag visszasírják, de megint elfelejtsük, hogy ems hiba, emm hiba, így felsõ, úgy alsó memóriaterület, meg volt azzal is a szenvedés, csak hajlamosak vagyunk elfelejteni, és elhitetni saját magunkal, hogy X szemét, minden más jó. Higgyétek el, ha fordulna a kocka, az a minden más válna szemétté. Ez tény.)
... ez így volt, így van és így lesz...
Mások inkább úgy mondják, csalással, illegális szerzõdésekkel, stb.
"mindenki tanulhatna tõlük!"
Ajjajjj, inkább ne!!!
"A Win95 úttürõ volt a maga idejében, az összes hibája és gyermekbetegsége ellenére!!"
Miben is???
a 90% részesedésnek nem technikai, hanem gazdasági és marketing okai vannak
én nem mondom, hogy egy rakás szar, csak azt, hogy van jobb
én programozó vagyok, és win32 alá kell írnom egy csomó mindent...szóval azé nem hiszem, hogy nem ismerném, jót fogok röhögni a vista biztonsági résein, meg hogy mit miért kell majd átírnom az api függvények változásai miatt, illetve ez utóbbin annyira nem, mer nem tuti megtalálom a "hibákat" a programomban
másrészt az egésznek van egy érzelmi oldala is, amely az ember szabadságérzetét korlátozza, persze van linux, van alternatíva...de hát ha már az oviban is windowst lát a kölök...
másrész nem tudom mit erölködnek a szerver verzióval, munkaállomásra azt mondom a win felhasználóbarátabb, kényelmesebb, de szervernek meg erõforráspazarlás