Tíz évvel ezelőtt debütált a Windows 95

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TothLaci
Mennyit is keresett Bill Gates a Windows 95-el? Bárcsak nekem lenne annyi pénzem.
maozedong
írtátok h 95 el mennyit kellett szenvedni az IRQ-kal, stb. de az nem az oprendszer hibája volt, hanem a hardwareé!! Ha egy régebbi gépre felteszel linuxot, XP-t, azokkal sem lesz könyebb dolgod beállítgatni ezeket.
95 öt nem szeretem, de ezt az egyet nem lehet neki fölróni hibájának. sajnos az ISA és a korai PnP ilyen volt.
a legtöbb a HW-n múlik !

Resurrection!

Troll
Tíz éve pont suliba jártam, programozást tanultam. Egyszer valaki hozott egy 20 floppyból álló Win95 béta installt. Egy élet volt, míg felment, aztán kinyitottuk a kuka ablakát, belehúztuk a desktopról a kuka ikonját, kiürítettük, becsuktuk. Ott álltunk egy kuka nélküli Windózzal, ami újraindulni már nem volt hajlandó.
De ezt a fícsört sajna kihagyták a végleges verzióból. <#vigyor0>

"Volt is ok az örömre, hiszen a Windows 95 alatt elõször lehetett 32-bites multimédiás és játékprogramokat készíteni."

Hat ebben nem sok orom volt. Meg eleg sokaig csak DOSos jatekok voltak, igaz lassan de biztosan eloretortek a windowsosak... 95os alatt nem sok jatekkal jatszottam, 98lett az igazi!
Az Appla a Xeroxtól vette meg az egeret is és a grafikus felületet is. A xerox fejlesztette ki de nem látta meg benneük a lehetõséget.
Az MS meg leszrzõdött az IBM-mel, úgy hogy még nem volt meg nekik a DOS. ezután elmentek megvenni a DOS-t, és kicsit átírták.
Mindkettõ jó üzleti érzékre utal.
pár dologhoz vélemény:

a 95 rohadt instabil volt. az osr2tõl kezdett használhatóvá válni.

nem azért haragszom a 95re mertcsak. azért haragszom, mert egy 7-8 éves periódus kezdete volt, melyben végig nyelették velünk a kakit, mire sikerült a népet áttéríteni az nt vonalra, és megkaptuk az elsõ igazán jól használható windowst a 3.1 óta, az xp-t (amért szintén nem vagyok oda, de nem a használhatóság vagy stabilitás okán). ja azért sem szeretem, mert monopóliumot szerzett a cégnek az oprszen kívül más területeken is (ie, dx stb), és a monopólium soha nem jó a t. felhasználónak.

kiváncsi vagyok, a vista megjelenése után meddig lesz támogatott az xp (amellyel elég jól kijövök, és nem is akarom ápgrédelni).

a 95 semmit nem mutatott, amit az os/2 és/vagy a macek ne tudtak volna (jobban), 1xûen az elsõ lépés volt, hogy átvezessék a népet a dos-win3.1 vonalról az nt vonalra.

ja és persze douglas adams a w95rõl 8):
w95

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

kis kiegészítéssel: ...de az elõbbiben nem vagyok biztos. és asszem einstein.

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Szerintem az winfosok mára elég stabillá váltak, mondjuk le lehet fagyasztani ( akárcsak a linuxot ). Akárhogy is nézzük csak kattingatással és utánanézések nélkül bármely op rendszerbõl lehet csinálni istabil verziót. Na persze a WIN95 az tényleg 1 rakás sz@r volt.

Egy igazi elemi csapás volt az emberiségnek
A Windows koncepció mögött azért rendkívül erõs szabványok állnak, amikenek nehéz ellenálni, messze rendszerezettebb, szélesebb körû és kiforrottabb a fejlesztõi támogatás mint bármilyen más oprendszeren. Nem is beszélve arról, hogy a cross-platform fejlesztés sokkal könnyebb Windows alól, mint más oprendszerek alól. Ha mégis találsz ilyet, az 99%, hogy Microsoft alapú vagy Microsoft alá kifejlesztett eszközökre épül 😊 Már a DirectX önmagában nagyon jelentõs eredmény. A driver támogatottság pedig szinte már szót sem érdemel hasonló okokból, nem nagyon van alternatíva. Mivel ez a legalkalmazottabb rendszer (mobil telefon rendszerekrõl és egyéb embedded cumókról most feledkezzünk meg, bár ott is megvetette a lábát) ezért a legletisztultabbak a fejlesztõi lehetõségek.

Dzson
Mi van? nem írtam semmilyen állítást, csupán jelzõvel illettem a windózokat (rakás szemét), és óhajtó mondatba tettem (remélem .... befellegzik). Mit keresel akkor benne igazságtartalmat? Tipikusan reflexbõl böföx valamit.

Igen, várhatok, de nem várok, hanem használok OS-X et ahogy kijön, mert arra (a játékokon kívül, de erre ott vannak a next gen konzolok) MINDEN program megvan, ami vindózra is használatos.

"... 90% feletti részesedéssel rendelkezik... talán nem véletlenül."
Te meg egyél szart, mert azt eszik a világon a legtöbben - a legyek. Talán nem véletlenül!

Errõl a vásárlásról hol olvastál? A "Bill Gates Jugend"-ben?

A Win95 SEMMIBEN nem volt úttörõ, nézd meg az akkori Amiga gépeket és OS-t, csak 50x voltak (és a mai napig azok) jobbak, valódi multitask, atomstabil stb. Billi mindig tudta, honnan kell lopni.

A vista hasonló sikerre számíthat azoknál, akik:
1: Hülyék máshoz.
2: Rá vannak szorulva a használatára.

Mert más okból nem látom be, mi szüksége lenne valakinek a vindózokra.

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

NuCLEARScoRp
"Nem baj, már itt az OS-X is intel platformra, remélem ennek a rakás szemétnek amit windóznak hívnak hamarosan befellegzik."

Tipikusan elfogult hozzászólás... az igazságtartalma meg közelít a nullához..
Arra még várhatsz pár száz évet hogy a Windows-nak befellegezzen... mellesleg ez a "rakás szemét" (amit csak a hozzánemértõ pancserek neveznek így) 90% feletti részesedéssel rendelkezik... talán nem véletlenül.

A jogokat meg nem lopták, hanem megvásárolták a MAC-tõl... (pl az Excel és a Word eredetileg Mac alakalmazás volt... stb)
A MS nem ült a fenekén hanem ügyes üzleti fogásokkal egy óriáscéggé nõtte ki magát... mindenki tanulhatna tõlük!

A Win95 úttürõ volt a maga idejében, az összes hibája és gyermekbetegsége ellenére!!

A Vista hasonló sikerre számíthat... <#eljen><#eljen><#eljen>

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

na hát fagymentesnek a 98at nem igazán nevezném semmilyen verzióban...

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

jó volt az a film az életrõl 😊

ez nem az az msn 😊

"Egyszerûen muszáj volt megvásárolnom. Ezt most olyan trendi." - nyilatkozta az elégedett vevõ." 😄DDDDDDDD

10 év alatt nem tudtak olyan winnel elõállni ami nem (nagyon keveset) tartalmaz biztonsági réseket.
Ennyi felesleges idõ.Végeredmény: vírusírtó/tûzfal nélkül butaság netezni.
Viszont 10év alatt elérték hogy komolyabb ok nélkül ne fagyjon le a win.
Jövõ: Nagy hardverigényû csili vili op rendszer.

(igazából win98 óta jött az áldás és az nem 10 év )

Nem tudom, hogy ki mondta, de igaz: "Két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség."

Albert Einstein <#idiota>

bertino
<#idiota>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Aha, csak ugye az egyszerû nép fiának a sima Win3.x-t és késõbb a 95-öt tolták az orra elé, jó lesz neki az is... Az NT viszont "exclusive" volt még jó ideig. (Perkáljon szépen, akinek valamennyire is értelmes OS kell...)

Bith
Mondjuk mindenki jobban járt volna, ha Linus Torvalds-tól veszi meg amije van 😊). Csak akkor még nem volt neki sajna (ha jól tom).

Helyesbítek, nem jártunk volna jobban,mert akkor nem lenne free a linux. A jobbanjárást úgy értettem, hogy a windows milyen faxa lenne akkor.

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

Bith
Jahh, meg a DOS-t is valami kis sufniprogramozótól vette meg 10ezerért, az meg örült mint majom a farkának (mondjuk nem csoda, mert az se rossz pénz, de Gates mennyit keresett vele...). A Bill már elõbb eladta többért az IBM-nek, még mielõtt megvették volna 😊.

Amúgy az egeret is a Xerox találta ki.

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

a városi televízió riportere egy fiatalembert állított meg, aki úgy vette meg az operációs rendszert, hogy nem is volt otthon számítógépe. "Egyszerûen muszáj volt megvásárolnom. Ezt most olyan trendi."

Nem tudom, hogy ki mondta, de igaz: "Két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség."<#wilting>

Nem az a fontos, hogy honnan jössz, hanem hogy mit iszol.

És a Mac kirõl is lopta a grafikus felületet? Jah a Xerox-ról. 😊 Szóval ez bagoly mondja verébnek tipikus eset. 😉

Végülis új dolgot csak egyvalaki találhat ki, a többi utána már másolni kényszerül hisz mindig újra nehéz feltalálni azt ami 1x már létezik elég értelmetlen lenne.
Dzson
10 év és mennyi kárt okozott a világnak a vindóz vonal. Tudtátok, hogy maga a windóz is lopott szoftver, mivel billiék a Mac prototipusokról szedték le? E miatt olyan lelkes billike a szabadalmi védelmekkel, mert tudja, hogy az óvatlanoktól mennyit lehet lopni - jogilag úgyis az dönt, ki védette le elsõnek, a másik elmehet a halál péniszére. 😊

Nem baj, már itt az OS-X is intel platformra, remélem ennek a rakás szemétnek amit windóznak hívnak hamarosan befellegzik.

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

HuAn82
Pont ma jutott eszembe, hogy tíz év körüli lehet ez a sz@r. Erre itt a cikk...<#vigyor>

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

" Microsoft nem sajnálta a pénzt az új operációs rendszerre, illetve annak népszerûsítésére."

Leginkább az utóbbira...

"a Windows 95 alatt elõször lehetett 32-bites multimédiás és játékprogramokat készíteni. Ez pedig óriási lökést adott nem csak a számítástechnikai iparnak, de a szoftverfejlesztõknek is."

Ez az állítás csak akkor igaz, ha csak a PC-s vonalat nézzük. (Pontosabban, nem tudom, pl. az OS/2-vel mi volt a helyzet.) Ugyanis a MacOS, az AmigaOS, és talán az Atari TOS is már 10 évvel korábban 32 bites volt! A multimédiáról és az Amiga esetén a (preemptive) multitaskingról nem beszélve.

Hiroshima '45
Csernobil '86
Windows '95

\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"

Itt meg lehet nézni történelmi dátumokat:

http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows#Past_versions

Itt pedig csak az NT alapúakat:

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_NT#Releases
Nem az XP óta nem DOS alapú hanem az NT óta. Azt pedig még 88-ban elkezdték fejleszteni és 93 nyarán már ki is adták a 3.1-est. Pl. az NT 3.51-es verziója korábban jött ki mint a 95, még azon év tavaszán. És 96 nyarára már lett NT4 is.
Itt mi a 80%? Ha van egy gátam ami 8 méteres és jön az ár ami 10 méteres, akkor 80%-ig védve vagyok? 😄
toyotakacsa01
Régi szép idõk.
A legtöbb ismerõsömnek még 386-os gépe volt (40Mhz-es proci).
És mindenki szidta hogy milyen lassú a win95.
A 16Mb-os gép menõnek számított.

Emléxem olyan retek volt, orrba szájba fagyott. Rövid pályafutása alatt, ha 10 nél többször nem telepítettem újra akkor egyszer se. Új hardware telepítése pedig általában 2-3 napig tartott. Hülye IRQ-kat meg mittoménmiket állítgatni. Plug and Play...
Sliders
AMugy próbáltatok már win 95 alatt netezni 😊 mai kor weblapjait próbálkozván megnyitni, elég érdekes

Sliders
Szeritem a Vista lesz az elsõ olyan oprendszer ami szinte azt lehet mondani 80%-osan megbízható lesz. Mert ebben a kiélezett versenyben MS-nek már tényleg fel kell kötnie a gatyát, mert a linux nagyon elõrenyomul. Hátha most megemberelik magukat

Sliders
Valszeg a Vista lesz az elsõ oprendszer amit jogtisztán veszek meg sajá magamnak. Ugyanis idáig az állambácsi fizette 😊 igaz csak az XP-tõl 😊
De a Vista olyan trendi h már szinte megemhoz nyúlok <#vigyor4><#vigyor3><#vigyor3><#taps><#banplz>

mousee
win 95....szerettem...1szerû, pici... és minden megvan benne, ami egy 486oshoz kell 😛PP Régi gépemen ez volt 😛 Azóta már linux ezerrel 😛

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Éljen! akkor jött egy új korszak köszönjük Microsoft! Azóta már hol tartanak! Már nem DOS alapú a Win az XP óta! Sztem Windows még nagyon sokáig lesz jó oprendszerré fejlõdött az instabil 95 óta! Éljen!

Oldern the 1st
MSN...ehh ^^
Utálom azt a kis progit 😊

← ElőzőOldal 4 / 4