Tíz évvel ezelőtt debütált a Windows 95
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
95 öt nem szeretem, de ezt az egyet nem lehet neki fölróni hibájának. sajnos az ISA és a korai PnP ilyen volt.
a legtöbb a HW-n múlik !
Resurrection!
De ezt a fícsört sajna kihagyták a végleges verzióból. <#vigyor0>#vigyor0>
Hat ebben nem sok orom volt. Meg eleg sokaig csak DOSos jatekok voltak, igaz lassan de biztosan eloretortek a windowsosak... 95os alatt nem sok jatekkal jatszottam, 98lett az igazi!
Az MS meg leszrzõdött az IBM-mel, úgy hogy még nem volt meg nekik a DOS. ezután elmentek megvenni a DOS-t, és kicsit átírták.
Mindkettõ jó üzleti érzékre utal.
a 95 rohadt instabil volt. az osr2tõl kezdett használhatóvá válni.
nem azért haragszom a 95re mertcsak. azért haragszom, mert egy 7-8 éves periódus kezdete volt, melyben végig nyelették velünk a kakit, mire sikerült a népet áttéríteni az nt vonalra, és megkaptuk az elsõ igazán jól használható windowst a 3.1 óta, az xp-t (amért szintén nem vagyok oda, de nem a használhatóság vagy stabilitás okán). ja azért sem szeretem, mert monopóliumot szerzett a cégnek az oprszen kívül más területeken is (ie, dx stb), és a monopólium soha nem jó a t. felhasználónak.
kiváncsi vagyok, a vista megjelenése után meddig lesz támogatott az xp (amellyel elég jól kijövök, és nem is akarom ápgrédelni).
a 95 semmit nem mutatott, amit az os/2 és/vagy a macek ne tudtak volna (jobban), 1xûen az elsõ lépés volt, hogy átvezessék a népet a dos-win3.1 vonalról az nt vonalra.
ja és persze douglas adams a w95rõl 8):
w95
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Igen, várhatok, de nem várok, hanem használok OS-X et ahogy kijön, mert arra (a játékokon kívül, de erre ott vannak a next gen konzolok) MINDEN program megvan, ami vindózra is használatos.
"... 90% feletti részesedéssel rendelkezik... talán nem véletlenül."
Te meg egyél szart, mert azt eszik a világon a legtöbben - a legyek. Talán nem véletlenül!
Errõl a vásárlásról hol olvastál? A "Bill Gates Jugend"-ben?
A Win95 SEMMIBEN nem volt úttörõ, nézd meg az akkori Amiga gépeket és OS-t, csak 50x voltak (és a mai napig azok) jobbak, valódi multitask, atomstabil stb. Billi mindig tudta, honnan kell lopni.
A vista hasonló sikerre számíthat azoknál, akik:
1: Hülyék máshoz.
2: Rá vannak szorulva a használatára.
Mert más okból nem látom be, mi szüksége lenne valakinek a vindózokra.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Tipikusan elfogult hozzászólás... az igazságtartalma meg közelít a nullához..
Arra még várhatsz pár száz évet hogy a Windows-nak befellegezzen... mellesleg ez a "rakás szemét" (amit csak a hozzánemértõ pancserek neveznek így) 90% feletti részesedéssel rendelkezik... talán nem véletlenül.
A jogokat meg nem lopták, hanem megvásárolták a MAC-tõl... (pl az Excel és a Word eredetileg Mac alakalmazás volt... stb)
A MS nem ült a fenekén hanem ügyes üzleti fogásokkal egy óriáscéggé nõtte ki magát... mindenki tanulhatna tõlük!
A Win95 úttürõ volt a maga idejében, az összes hibája és gyermekbetegsége ellenére!!
A Vista hasonló sikerre számíthat... <#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Ennyi felesleges idõ.Végeredmény: vírusírtó/tûzfal nélkül butaság netezni.
Viszont 10év alatt elérték hogy komolyabb ok nélkül ne fagyjon le a win.
Jövõ: Nagy hardverigényû csili vili op rendszer.
(igazából win98 óta jött az áldás és az nem 10 év )
Albert Einstein <#idiota>#idiota>
Helyesbítek, nem jártunk volna jobban,mert akkor nem lenne free a linux. A jobbanjárást úgy értettem, hogy a windows milyen faxa lenne akkor.
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
Amúgy az egeret is a Xerox találta ki.
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
Nem tudom, hogy ki mondta, de igaz: "Két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség."<#wilting>#wilting>
Nem az a fontos, hogy honnan jössz, hanem hogy mit iszol.
Végülis új dolgot csak egyvalaki találhat ki, a többi utána már másolni kényszerül hisz mindig újra nehéz feltalálni azt ami 1x már létezik elég értelmetlen lenne.
Nem baj, már itt az OS-X is intel platformra, remélem ennek a rakás szemétnek amit windóznak hívnak hamarosan befellegzik.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17
Leginkább az utóbbira...
"a Windows 95 alatt elõször lehetett 32-bites multimédiás és játékprogramokat készíteni. Ez pedig óriási lökést adott nem csak a számítástechnikai iparnak, de a szoftverfejlesztõknek is."
Ez az állítás csak akkor igaz, ha csak a PC-s vonalat nézzük. (Pontosabban, nem tudom, pl. az OS/2-vel mi volt a helyzet.) Ugyanis a MacOS, az AmigaOS, és talán az Atari TOS is már 10 évvel korábban 32 bites volt! A multimédiáról és az Amiga esetén a (preemptive) multitaskingról nem beszélve.
Csernobil '86
Windows '95
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows#Past_versions
Itt pedig csak az NT alapúakat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_NT#Releases
A legtöbb ismerõsömnek még 386-os gépe volt (40Mhz-es proci).
És mindenki szidta hogy milyen lassú a win95.
A 16Mb-os gép menõnek számított.
De a Vista olyan trendi h már szinte megemhoz nyúlok <#vigyor4>#vigyor4><#vigyor3>#vigyor3><#vigyor3>#vigyor3><#taps>#taps><#banplz>#banplz>
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.