181
-
#101 1. A másolt lemezeket (nem a játékokat) már a PS1 is simán vitte, így a teóriád alapjaiban bukott meg.
2. A konzolon is van warez, de nem akkora, sokkal kedvezőbb az arány konzolon mint pc-n, nézzétek meg az összeladási listákat, az első 10-ben nem találsz pc-s játékot és ez így megy évek óta. Egyszerüen sokkal nagyobb üzlet konzolra, mint pc-re fejleszteni. -
Su0my #100 De most itt nem a videókártyáról van szó: a konzoloknak 1 max 2 év előnyük van grafikai teljesítményben (aztán 5 évig veri a PC), azontúl KIZÁRÓLAG mennyiségi, mint minőségi a játékok terén. -
billgates #99 Lehet hogy nálad a tv közelében van az íróasztal, de ez nem túl gyakori. Mellesleg ez igenis fontos érv. Lehet valakinek akármilyen szuper sportautója szart sem ér vele, ha nem megfelelőek a körülmények vagyis nincs olyan út, ahol ki tudná használni. -
billgates #98 Ebben teljesen egyetértünk. -
billgates #97 Az általam látott satatisztikák szerint a játékosok csak egy nagyon kis részének van csúcs vidéókártyája, a többinek közép vagy annál is rosszabb van. -
Yv@n #96 Warezhez csak annyit, hogy ha nagyon előtérbe kerülne a konzol a pchez képest, akkor a warez is sokkal jobban megugrana konzolon is. Különösen most adódhat pár érdekes szituáció, lévén azon másolásvédelmi megoldástól, hogy a gép csak eredeti lemezt egyen meg, el lehet tekinteni. Tekintve, hogy az új konzolokat egyfajta szórakoztató számítógépként kívánják beállítani, nem foszthatják meg azokat attól a tulajdonságtól, hogy az írott lemezeket ne olvassák, ne bootoljanak róla. Ettől kezdve lehetőségek tárháza áll az ügyeskedők rendelkezésére, különböző preloader cuccmók, stb. -
#95 Na ez a "messze van a dohányzóasztal" kezd egy kicsit izzadságszagú lenni, eddig hébe hóba akadtak értelmes érvek, de ez már kabaré. Nekem speciel pont a TV közelében van az íróasztalom és ha a PS3-al majd lehet netezni meg egyebet csinálni, akkor gondolkodás nélkül fogom ezt a pc-nek csúfolt foshalamazt kihajítani.
Irodai és egyéb munkára tényleg a pc való, de ha otthon ki tudná váltani az alap funkciókat egy nextgen konzol, akkor sokan elfognak gondolkozni ezen az alternatíván. -
Caro #94 Haha.
Vicces vagy. Akkor még nem gaméztél online.
Néha a "meccsek" közti szünetben felröppen, hogy kinek milyen kártyája van. Szinte mindig a legújabbakat sorolják. -
Caro #93 Nekem Radeon 9800 XT-m van.
Jó kari, de azért már rég nem mai gyerek, mégis minden full beállítással megy rajta, szaggatás nélkül. -
billgates #92 Azért még amerikában senm engedhetik meg sokan maguknak, 100000Ft értékben csak videókártyát vásároljanak félévente. -
Yv@n #91 Ez igaz. Elég, ha régóta gazdag vagy :) -
Yv@n #90 Mondjuk most rákerestem openal támogatottságra, és meglepett, hogy ilyen nevek szerepelnek a listán: Battlefield 2, Ut2k3, Ut2k4... -
Su0my #89 nem kell ahhoz újgazdagnak lenni, hogy félévente 100k kártya! -
Su0my #88 A PC az igényes embereké, akik mindig a lehető legjobb minőséget szeretnék (mind játék, mind grafika területén), a konzol meg kiegészítő, vagy a többi gyökéré. Igaz, hogy a játékpiac az ötleteket tekintve kisebb válságban van, de még így is az igényes játék mindig a PC-k védjegye volt. -
billgates #87 Nem tudom,hogy ki az a PC-s (eltekintve egy-két újgazdagtól)aki a 100e Ft-os videokátyáját félévente kidobja. A konzolosok mindig azt hngoztatják, hogy a PC-hez félévente új proci+videókártya+ram kell többszázezer Ft-ért. Ezzel szemben a valóságban egy átlag játékos 50e vagy még kevesebb pénzből olyan középkategóriás videókártyát, és 30-40e körül processzort tud venni, ami legalább másfél évig (szerintem tovább)elég az újabb játékokhoz, és emellet másra (pl: munka) is lehet használni. Hiába mondja a konzolos marketing Kutaragival az élen, hogy a konzol midenre jó, abba kell belegondolni milyen lehet a kozolhoz csatlakoztatott bill+egér kombót használni a nappaliban FPS-re vagy munkára, mivel a konzol helye ott van, oda lett kitalálva. Nem tudom kinek milyen elképzelése van a nappaliról, de szerintem az átlag nappaliban a TV előtt nincs akkora asztal, ami elég lenne ahhoz, hogy kényelmesen lehessen használni a billentyűzetet és az egeret. Erre a dohányzóaztal kevés, hacsak valaki nem szert görnyedt háttal kitekert pozícióból játszani/dolgozni. Szerintem egymás mellett meg fog maradni a PC és a konzol is mivel vannak olyan játékstílusok amelyekhez pc kell az élvezetes és a multiplayer szempontjából eredményes játékhoz. Az irodai dolgokhoz a PC lényegesen jobb otthoni használat esetében is.
A warez kérdést meg nem értem. Miért lenne a warez hosszú távon nagyobb probléma PC-n mint konzolon, amikor tele a net kozolos játékokkal. -
Fenjoy #86 amugy a konzolok kezdenek kicsit már Pc-edni (szép magyarságal) billentyűzet,egér,vinyo... nem is értem miért még konzol a konzol:) -
Fenjoy #85 San Andreas-t több millió példányban adták el... rekordbevétel volt, hogy hol olvastam... most passz hirtelen ha megtalálom belinkelem...
-
Caro #84 Ez a baj. Hogy amit szabványosítanak, az meg béna.(általában)
Meg ha jól emlékszem, bár erre lehet hogy rosszul, VESA-nál nem lehet frissítést beállítani.
Nem lenne gond, ha mindenkinek TFT-je lenne. :( -
Fenjoy #83 ...ŐőőŐőŐ... nem anyáztam senkit... fuss neki mégegyszer:) -
Yv@n #82 Azért a vga-nál sem megy pöccre az opengl meg d3d. Úgy lenne precízebb amit írsz, hogy vga-nál ott a vesa, és legalább driver nélkül is van kép vesa módban, de azért az nem épp egy sebesség bajnok.
Mellesleg létezik egy olyan dolog, hogy OpenAL, csak nem találkozni vele túl gyakran. -
Caro #81 Minőségi stratégia PC-re:Starcraft!
Igaz, egy engine-csere ráférne
Az igaz, hogy elkezdődött már a szabványosítás, de most nézd meg ezt a két állatot is(Sony, Toshiba): itt vitáznak egy sz*ros formátum felett, mikor egyértelmű, hogy hosszú távon a Blu-ray a jobb megoldás.
És az a gond, hogy a bővítőkártyákra, perifériákra nincsen szabványdriver.
Pl: egy új hangkártyát nem tudsz használni driver nélkül. Ez a kártyáknál nem is olyan idegesítő, de az USB-s perifériáknál nagyon(Wlan, Bluetooth adapter). Legyen egy szabvány utasításkészlet, amit minden kártya támogat, és ha neked szükséged van az extra szolgáltatásokra(DSP, stb.), csak akkor kelljen felraknod a drivert.
3d-ben is ott a két szabvány, az OpenGL és a DirectX.
Hogy azt már ne is említsem, hogy a két konkurens processzort nem tudod egy alaplapba belerakni. -
Yv@n #80 Lehet meglepő de így van :)
Tudtommal vannak lőszerek amivel ha eltalálnak pl a karodon kifekszel. Nem azért mert a seb amit okoz halálos lenne, hanem pusztán azért mert a golyó úgy van kialakítva, hogy hirtelen olyan nyomást gerjeszt amit nem bír el az érrendszer, testedben a hajszálerek elrepednek stb. -> agyvérzés. És abból ott hirtelen nem fogsz felkelni. -
FecaA #79 Én már előrendeltem, a magam kis nextgen boxára! Jippi! És tudjátok miért? Mert elegem volt a pc tuningból! -
Su0my #78 Én csak azt sajnálom, hogy a Final Fantasy sorozat is a gyökér konzolokon jelenik meg :( Amúgy az előbbi konzolos ember(?:))társaimat sértegető véleményemben azt nem írtam le és amiben hordanee-val teljse mértékben egyet értek, hogy a sok gyökér csak a grafikája alapján ítéli meg a játékot!!! És az a baj, hogy ez soxor PC-n is így van. Azért nem vesz senki játékot manapság, mert ma már lassan nem is játék-, inkább grafikafejlesztés folyik... Én is alig veszek játékot (és nem azért , mert warezolok, metr azok a bithalmazok még arra sem érdemesek), mert olyan hmm nem jók.. Hogy ne mondjam mindenki fanyalgott, amikor megjelent az FF8, mert hogy milyen ronda, közben pedig az előző résszel együtt remekmű és előkelő helyet foglalnak el a legjobb játékaim között... Na mind1. Úgyse fogja meggyőzni a konzolos tábort a PC-s és vica versa (konzolosoknak: és fordítva ) -
hordanee #77 Én PC párti vagyok mert sokkal "komolyabb" játékok jelennek meg PC-re, konzolokon meg az idétlen fél év alatt összecsapott sok esetben nagyon primitív stuffok.
Oké hogy van RTS meg RPG is, de csak igen alap szinten, pl én nem játszanék egy olyan játékkal soha az életben mint a Fable ami RPG-nek van eladva, de egy gombnyomogató verseny az egész, nem is beszélve hogy 10 óra alatt végig lehet játszani ami azért elég lol.
Soha nem fognak olyan játékok megjelenni konzolon mint pl a Warcraft, bár ez is sok konzolos szerint szar mert elavult a grafikája, de olyan szinten lehet vele jól és rosszul is játszani, olyan profin van kialakítva a replay-rendszer, az online közvetítések, hogy szerintem ezzel nem is érdemes a konzolos stuffokat összehasonlítani.
Ja és azt szeretem még a legjobban, hogy a konzolosok(mondjuk ez sok PC playerre is igaz)totál a grafika alapján ítélik meg a játékokat.
"De jó ez a Grand Turismo 4, ez a legjobb autós game." aztán eltelik 2 nap és akkor már: "A Forza a legjobb autós game."
mondjuk ezek "álgamerek" függetlenül attól hogy milyen platformon nyomják.(Kicsit eltértem a témától)
Persze vannak nagyon jó játékok is konzolokon amolyan party játékok, amivel nagyon jól el lehet szórakozni ha épp összegyűlik 3-4 ember (Kung-Fu Chaos, Micro Machines) és van olyan is amit meg sem igazán lehetne csinálni PC-re (Fight Night 2 rulz)
A legrosszabb dolog a PC-sek szempontjából a multiplatform játékok megjelenése, mert ezért a PC-s verziókat is annyira leegyszerűsítik, hogy azt a konzolos közönségnek is el lehessen adni.
Én is tervezem hogy X-Box 360-at be fogom szerezni azért az 1-2 játékért amivel érdemes lesz majd játszani (focis, autós, bunyós játékok) de PC-m is mindig lesz az MMORPG-k és a komoly stratégiák, RPG-k miatt.
Ja és szerintem annyira nem nagy költség évente venni egy vidkarit, eladod az 1 éve majdnem top-os karit kb 30-40k-t rádobsz és megveszed a legjobbat. Ha veszel egy X-box 360-at és egy HDTV-s TV-t hogy normálisan nézzen ki(és amit nem tudsz másra használni mert egyelőre nincs HDTV adás magyarországon) akkor arra igencsak rámegy fél millió vagy még több is amiből 5 évig fenntartom a PC-met a toppon nem is beszélve hogy a szuperkonzolok 1 év után már grafikailag is alulmaradnak a PC-vel szemben(és akkor még van hátra 3 év az új generációig).
Üdv -
Su0my #76 egyrészt senki se mondja, hogy bármelyik játéknak van is valami köze a való élethez... másrészt meg az igaz, hogy a konzolok nem csak gyerekeknek valók: tipikus, átlagos, reklámon nevelkedett fogyasztóknak!!! monitorfejű átlagembereknek, akik nem képesek használni a vindózt. Arra hadd emlékeztesselek titeket, hogy majd minden konzolról átírt játékban benne van az a kifejezés, hogy butított játékmenet vagy butított kezelés... És az biztos, hogy bármelyik konzol megjelenésekor alázza a PC-t; így van ez max 2 évig, aztán meg szenvedhetünk 5 évet a sok gagyi átirattól. JC-nek igaza van, mert sokkal egységesebb a hardver és lévén az igencsak beszűkült igényű célközönség, könyebben lehet kasszasikert is elérni. nem mondom, kiegészítőnek jó a konzol, de akinek csak az van... Ja és biztos vagyok benne, hogy a PC-t is nem sokára szabványosítani fogják valamilyen szinten ,hogy életképesebb maradjon. És azt hadd említsem meg, hogy ha a konzolokba akartok egeret meg billentyűt meg normális felbontású ( ja a régi tévének nem 640*480 hanem 720*536 felbontása) monitort, idővel vinyót(jéé ps2)dugdosni, akkor az már félig PC:SDAGFASDGASDGASDGAS... És aztán majd kell bele új proci meg vidikari?:D ugh..szánalmas... -
Alfa Of NS #75 Azert a valtas mar elindult.
Lassan minden periferiat USB-n keresztul el fogsz tudni erni, PS/2, soros, parhuzamos stb elhallnak. Mar most halottak gyakorlatilag. BIOS-ban pl en ki is kapcsolom oket.
PCI-AGP stb levaltja az PCI-E
PATA-t a SATA
Szoval cserelodnek es egyszerusodnek a dolgok azert. -
#74 '...kidugod a könyököd, már le is kaptak'
Na ez is baromi életszagú! :D -
#73 "....hogy a lusta, dagadt, 12 éves surmó a kanapén hanyatt elterülve tudjon játszani a nappaliban..."
Aha persze... A konzoljátékosok átlagéletkora 25-30 év körül van. Én inkább úgy látom, hogy a pc-sek közt van egyre több vérpistike, életkoruk 12+üveg.
Persze nem szabad általánosítani. Nagyon gáz, hogy sokan még most azt hiszik, hogy a konzol a kicsik játékszere. Én 27 évesen vettem a ps2-met és mellette a pc-mmel is jól elvagyok. A kettő együtt nagyon jól kiegészíti egymást.
Peace...!
-
#72 Kontrollerrel sokkal életszagúbb játszani fps-t, mivel eleve a ravasz is a mutatóujjadnál van. ÉS praktikusabb is, mert két kézzel egyszerre érsz el 14 gombot + két analóg kart. Bár nektek biztos az az életszagú ha egérrel mahináltok és csépelitek a billentyűket meg a géppisztoly lövése betalál 200 méterről azonnal. :)))) -
#71 Játszottatok már PC-n fénypisztolyos játékkal? Ahoz képest egy egeres célzás maga a híg fos. :))) Ja, hogy nincs ilyen nektek? :))) -
#70 A pc-sek meg dobhatják ki félévente a videokarit, évente meg a procit, ami nem egy egér billentyű netes dolog ára. :)))))))) És egy konzol 3-4 évig kitart mivel a játékok fejlődnek és nem a hardver. :))))) -
#69 Abszolút a PC-t pártolom, de ismerősöknél próbálgatom a konzolokat is. Próbáltam egy Medal of Honor-t paddal nyomni, de a célzás elég gyenge rajta. Egérrel lehet ilyen játékokat megfelelően játszani, nem joypaddal.
Jó, biztos lehet egeret is rátenni, de alapból nem volt egyikhez se, amelyekkel próbáltam.
Attól félek, hogy a konzolokhoz egyre több kiegészítő fog megjelenni. Gondolok itt +memóriára, egér, billentyű, hálózati-netes dolgok, stb. Ha mindezt megveszi valaki, akkor a teljes ár még magasabb lesz. Ám pár év múlva kidobhatja, egy új konzol miatt... -
#68 "A stratégia kizárólag online élvezhető, a ps2-esek meg azt sem tudják pontosan, hogy mi az. De már sokuk hallott a dologról!:))))"
Szerintem meg most röhögtetted ki magad igazán. :) A PS-twoban eleve van net adapter, de a régebbi modellekhez is bármikor megvásárolható. :))))))
PC-sek... -
#67 "Véleménye szerint ugyanis a Sony által ígért nyílt platform révén a PS3 léphet az egykori Amiga örökébe, és kiváló grafikus alrendszerével, valamint a HDTV-támogatásával messze felülemelkedhet a korábbi konzolokon."
;)))))
Szerintem itt van az eb elhantolva.
Ha a SONY lehetővé teszi, hogy a gépe valóban egy kreatív, számítógépszerű platform legyen akkor ez megvalósulhat. Ez esetben tényleg jó kis konkurenciája lesz a PC-nek.
Szerencsére a PC hardver túl nagy üzlet ahhoz, (ráadásul tényleg csak a hardcore gámerek tartják fenn) hogy csak úgy vesznihagyják.
De sajna túl kevés kézben öszpontosul az irányítás, ha a M$ esetleg ezt a fejébe veszi ezt akkor mégis csak be fog következni!;( -
vg #66 "Röhogni fogsz, de az egyikben benne volt. Az egyik quakeben (vagyd a kettőben vagy a háromban) egy titkos helyen benne volt az arca."
A Doom 3-ban is benne van az "arca", a játék elején az egyik sarokban, egy feher ruhás doki lenne ő... -
#65 "A stratégia kizárólag online élvezhető, a ps2-esek meg azt sem tudják pontosan, hogy mi az. De már sokuk hallott a dologról!:))))"
Höhöhö
Próbáltál már civ3-azni onlány?
Hát nem nagy élmény.
(Civ2-őt PS-en nyomtam;))) -
BiroAndras #64 A PC-s játékipar nem létezni fog mindenképp. Ugyanis az emberek jelentős részének akkor is lesz PC-je, ha nem írnak rá játékot. Ha meg már ott az a PC, akkor tuti biztos, hogy akarnak rajta játszani is. Tehát lesz aki játékokat fog írni PC-re. Persze könnyen lehet, hogy nem olyanokat, mint mostanában. -
#63 "ÉS akkor beszélek a multiplayerről is. Biztos bele telik kis:) időbe, mire konzolon lesz ilyesmi."
legalább 8 éve van már konzolos multiplayer, ne hangoztasd ennyire a tudatlanságodat. PS Online, Xbox Live... hmmm..?
"És ha majd egyszer tudják azt, amit egy PC-gondolok itt a grafikára, mert egy TV sohasem lesz monitor"
A nextgenekkel eljön a HDTV korszak és felbontás, de monitorra is lehet kötni, inkább maradj csöndbe és figyelj. -
archkoven #62 Ha az Age of Empire kijött rá akkor minden meg van bocsátva:)))
Egyébként valóban kijött, csak éppen két évvel később. Meg ezt a játékot kizárólag ember ellen érdemes játszani, olyan mint a sakk, gép ellen unalmas, csak itt még tetézi az is, hogy a gép itt kurvaszarul játszik.
A stratégia kizárólag online élvezhető, a ps2-esek meg azt sem tudják pontosan, hogy mi az. De már sokuk hallott a dologról!:))))