181
  • archkoven
    Röhogni fogsz, de az egyikben benne volt. Az egyik quakeben (vagyd a kettőben vagy a háromban) egy titkos helyen benne volt az arca.
  • archkoven
    Szerintem Carmak nem az ilyen USB meg PS/2 kompatibilitásra gondolt, hanem arra, hogy van két nagy processzorgyártó és két nagy videokártyagyártó hármommillió termékkel és ezeknek szinte bármelyik kombinációján a lehetőségekhez képest megfelelően kell működnie a programnak.
  • Maximilian
    Ha eme kedves személy -JC- előnyben részesíti a konzolokat, akkor MI A PI...CSÁT KERES a háttérben egy számítógép??????? És ha konzol a "király", akkor ne konzolra, hanem KONZOLON tessék játékot írni!!!!!!
  • tehen_m
    Hol olvasrad a rekordbevételt pcre?
  • uniu
    Azert bele kell azt is tenni, h a cikkirok is igen provokativ stilusban nyomjak, ugyanis nekik az az erdekuk, h minel tobben olvassak az sg-t, es minel tobben reagaljanak a forumokon, ez jot tesz a latogatottsagnak, + bla bla. Szal ne Carmackot anyazd!:)
  • Fenjoy
    Amugy Kedves John Carmack!

Olyan játékot kéne írni mint a San Andreas, mert az a PC-játékoknál is rekord bevételre tett szert, a még nagyobb kaloz-másolatokal szemben is, de "sírni" könnyebb:)
  • Fenjoy
    "Ez nem túl meglepő, hiszen sokak szerint a PC-játékpiac halálra ítéltetett, és - elsősorban a kalózkodás és a csökkenő bevételek miatt - a legtöbb kiadó idővel végleg a konolok felé fordul majd."

ŐŐőőŐő jaj:) ez nagyon nevetséges... indok, konzolos játékok fele durván "kaloz"
  • Caro
    Ja, és addig rendben hogy a winyót a hardver kezeli, de a winyó vezérlőt már nem. Ebből is voltak eleinte gondok. Pl. nem működött mindenhol rendesen az ATA66, stb.
  • Caro
    Nem feltétlenül mondtam, hogy rossz az x86, csak lehet, hogy már jobbat is tudnának csinálni.
    A kompatibilitás és a fejlesztés együttes megtartására pedig ott egy nagyon szép példa: az USB 2.0
    Ha megcsinálják a WUSB-t az még jobb lesz, mert teljesen kompatibilis lesz a mostanival.
    És gondolj bele: nem elég már mindenre az USB 2.0 sebessége? Majdnem mindenre elég. Egyedül a tömörítetlen videóátvitelre nem. De arra ott lesz a HDMI.
    Namost ha a HDMI-vel el tudják érni az 5 GBPs-t, akkor USB-vel miért ne tudnák?(Bár azt nem tudom, hogy a HDMI hány eret használ)
  • Zsoldos
    Mert a vincsit pl nem a hardware kezeli mi? :)

Amugy kicsit jatekokban gondolkodsz, vagy legalabbis celgepben..

Gondolj bele, egy altalad ahitozott "teljes valtas" miatt at kene irni az osszes software-t, bar par evtizedes meloval megvan vegulis, nem?

Aztan ott lenne az uj gep, talan kicsit gyorsabb meg szabvanyositottabb lenne a mostaninal, 1 fele csatolo letezne mindenhez. (persze felveti a kerdest, ha elavul, mi legyen, egy ongyilkos akcioval elveted a kompatibilitast, vagy par ev es ugyanott vagy, mint most a pc-vel..) Igaz lenne ra semmi software-d, de eltethet a tudat, hogy odabent nem az x86 utasitaskeszlettel dolgozik a geped :)
  • Caro
    A ram gyakorlatilag mindegy, azt teljesen a hardver kezeli, a programozó nem látja. :)
  • KDOG
    mindjárt kidobom neked a rambusos alaplapomat, a 60ezret érö memoriákkal, és még a kukába mellé rakok 300gb winchestert. És akkro boldog sata tulaj leszek, igaz hogy 1ghz helyett csak 400 as memoriákkal :) Meg nem lesz winyom... de hát ja...
  • Vdanosss
    John mért nem szerepel a gámben? ö lenne a legrémisztőbb figura
  • vg
    A Doom 3 egy iszonyat unalmas, monotón játék volt, mondjon bárki bármit... Ha ilyet játékot akar csinálni konzolra, hát csináljon, sokat nem vesztünk vele!
  • Luminas
    Mint ha korábban azt mondta volna JC, hogy az id nem engedheti meg magának hogy statikus hardverre fejlesszen..
  • Myron
    bazmeg ennyi írást generálni ki a fasz olvassa el ezt mind? én 10-05 kommentnél leálltam.

pedig olvasnám tovább csak mindig az van hogy BAZZEG már 2 órája csak kommenteket olvasok :D
  • Caro
    Idővel a PC-re is rá fog férni egy kis váltás.
    Mondjuk az x86-ot is le lehetne már cserélni. Meg ezt a fejetlenséget se ártana megszüntetni.
    Gyakorlatilag az van, hogy minden gyártó minden terméke máshogyan kommunikál a rendszerrel. Ezért nem nagyon vannak általános driverek.(Azért van néhány üdítő kivétel)
    És meg lehet nézni a perifériaillesztéseket is.
    Az USB elvileg mindenre jó, de ott van a FireWire is. +1 szabvány, pedig 1 is elég lenne. Az USB-nek is megvan a sebessége azokhoz a feladatokhoz, ahol FireWire-t használnak.
    És még mindig van soros, párhuzamos port, PS/2(bár az az én gépemen már nincs :) ), van floppy meghajtó, mikor már rég léteznek card-readerek.
    Na igen, az is milyen dolog, hogy több mint 20 flash szabvány létezik.
    Még mindig él az ATA, a vastag kábeleivel, mikor már rég van SATA. Persze, a winyók nem használják ki, de a gépben kábeldzungelt okoz.
    Ott volt egy csomó ideig az ISA-PCI-AGP(meg még volt VESA is)
    És akkor még van a kompatibilitás az analóg eszközökkel is, VGA, S-video, kompozit, meg a hat darab jack-dugó a gép hátulján. És ott van az elavult S/PDIF is, amiből van koaxiális meg optikai is.
    Rengeteg dolog. És minden a visszafele kompatibilitás miatt kell. Ezért lenne szükség egy teljes váltásra. De ez szabványok nélkül nehezen fog menni.
    Ennyi féle dologgal kompatibilisnek lenni nagyon nehéz.
    Szóval annyiban igaza van Carmack-nak, hogy sokkal könnyebb konzolra irogatni.
  • spR
    Olvasva ezt a topicot, felremlik elottem a szepemleku "A PC-s jatekoknak lealdozott?" cimu orokbecsu topic :))
  • manoG
    Láttam a cimborámat, PS2-n hogy idétlenkedett a célkereszttel vagy 2 percig. Persze az ellenség meg csak állt egy helyben..... Ott van PC-n a Raven Shield, kidugod a könyököd, már le is kaptak. ÉS akkor beszélek a multiplayerről is. Biztos bele telik kis:) időbe, mire konzolon lesz ilyesmi. És ha
    majd egyszer tudják azt, amit egy PC-gondolok itt a grafikára,mert egy TV sohasem lesz monitor-akkor is a Pc mellett fognak sokan dönteni, mert azt nem csak játékra lehet használni.
  • uniu
    ehhh..persze persze
  • Dzson
    archkoven, neked ment az alábbi válasz, csak ez a szar fos winpc elfelejtette valahogy...
  • Dzson
    Te mekkora kis tudatlan PC-s surmó vagy.

Nézd meg mondjuk a ps2.ign.com-on, mennyi stratégia jelent meg arra a konzolra. Igaz, nem fogod ismerni a 99,9%-át, mivel konzolon nem a tucat klón egykaptafa rts-ek dúlnak. Ja, és az Age of Empires II-t PS2-n toltam, érdekes módon szabvány USB egérrel meg billentyűzettel. :)))))) Az egyetlen, amiben véletlenül igazad van, az a felbontási korlát.

A 12éves surmózásra pedig csak annyit, hogy a konzolos átlagéletkor eléggé 20 felett van, mivel értelmes gamék is jelennek meg rá, nem csak pufpuf klón fps.
  • uniu
    "Az nem túl meglepő, hiszen sokak szerint a PC-játékpiac halálra ítéltetett"
    Tudtommal a piac diktalja afelteteleket, nem a jatekfejlesztok. Amugy mar kb 10eve hallom ezt, hogy a konzolok le-take-elnek mindent (Sega Megadrive, SNES)... Amig lesznek PC-k lesznek jatekok is, ehhez nem kell sok esz sztem, + tobb PC-t hasznalnak mint konzolt. Sokaknak a gondolatvilagaba nem fer bele 1 dolognak a tobb variacioja, de attol meg letezik. Amugy talan valami reform lesz a piacon, ha mar az EA is anyagi gondokkal kuzd. Carmack mester sem annyira hulye h elfelejtse azt, h mibol szedte meg magat, amugy ha jol emlexem a D3 csak xboxra jott ki, es azon is butitottabb a PC-s verziohoz merten, mert nembirta a hardver. Amugy meg a PCs vilagban lehet csak ilyen rovid termekciklusokkal dolgozni(pl videokari ami csak a jatekokhoz kell), a konzolok 2-3 eves ciklusahoz kepest, + egy mostani korszeru kari 2x annyiba kerul mint a 1 barmilyen konzol -> valoszinu nagyobb rajta a haszonkulcs is -> Sok penz van a PC jatekpiacban.
  • Ma2ska
    A jobb fejlesztök vagy már konzolra csinálnak játékot vagy majd fognak, pc re meg marad a gagyi, bugos, igénytelen játékok hada. Mint már most is.
  • Benoke
    Tőllem fel is frdulhat, nekem nem lesz soha konzolom.
  • rolika
    "a Sony által ígért nyílt platform"

nekem ez nagyon új... egy konzol, mint nyílt platform? sőt, annyira nyílt, hogy egyből az amigához () hasonlítja? valszeg lemaradtam valamiről... :)
  • spR
    Meg arrol sem szabad elfelejtkezni, hogy mindig is a PC lesz az induloplatform az uj jatekfejlesztocsapatok szamara, ugyanis (tulzottan leegyszerusitve) szinte semmibe se kerul egy fejlesztoi kornyezetet osszerakni, mig a konzoloknal egy halom lovet kell fizetni csak a DevKit-ekért, és azokat se adja el a Sony meg a MS csak ugy akarkinek, regisztralt fejlesztonek kell lenned. Es tok uj csapatok is produkalhatnak meglepoen jo cuccokat, lasd Far Cry.
  • the Godfather
    Jaja, penz beszel kutya ugat.....avagy a kutya is megtanul nyavogni jo penzert.
  • archkoven
    Részvétem annak aki egér nélkül akar stratégiát játszani...
  • Alkarcsont
    Technikailag a Riddic hamarabb megcsinálta azt amit a Doom3 meg akart csinálni ennyi és egy üveg bambi...
  • BRobee
    Teny, hogy nem sikerult a Doom 3 ugy, ahogy elkepzelte az ID, de Carmack szavara sokat adnak... Szerintem is penz van a hatterben. Viszont azzal nem ertek egyet, hogy nevenincs jatekfejlesztok frankobb jatekot keszitenek. Osszessegeben tenyleg lehet, hogy jobb game-ek vannak, de technikailag nem lehet felulmulni a D3-at. Sotetnek sotet, unalmasnak unalmas, de grafikailag verhetetlen szerintem...
    A neve sokat nyom a latba, az id az id marad es O mar letett valamit az asztalra.
  • Alkarcsont
    Ctrl+C Ctrl+V Mehet!
  • kontar
    Ezt hogy csináltam kétszer?
  • Alkarcsont
    ezt már írtad 1x
  • kontar
    Lehet hogy zavarja az ürgét, hogy kis nevenincs játékfejlesztők minden csindaratta nélkül, frankóbb játékokat készítenek, és nem az ő motorjával.
  • Alkarcsont
    PC game ipart meg nem kell félteni. Nem hal be! Mert a PC game motiválja az embereket, hogy erősebb VGA-t, gyorsabb proccot (hozzávaló alaplapot) több memóriát vegyen. Időröl időre, ki hamarabb, ki késöbb, de lecseréli régi hardware-elemeit. És ezen valakiknek hasznuk van, így majd szponzorálják szépen a játékokat meglátod, mint ahogy az nVidia is teszi a mindenhol ott lévő logójával pl.
  • Alkarcsont
    Tim Sweeney-jé a jövő és az Unreal Engine 3.0-é! amikor Sweeney és az EPIC először bemutatta az új motort nemsokára rá jöttek a hírek lesz vele játék PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra is!
  • kontar
    Lehet hogy zavarja az ürgét, hogy kis nevenincs játékfejlesztők minden csindaratta nélkül, frankóbb játékokat készítenek, és nem az ő motorjával.
  • Mice
    lehet rosszul tom, de mezei tft-re is rányomhatóak nem?
  • Mice
    ezt még csak vagy 4 sg-s doomcikkben írták le :D