181
  • Su0my
    öcsém...Ennyi hülyét 1 rakáson (köztük természetesen én is)! Először is: jó, hogy szebb agrafika egy ideig a konzolon, mert a felbontás sokkal kisebb. A másik: Dzson pajti, a 100 Hz is villódzik, csak te nem észleled, attól még ugyanúgy rontja a szemet. A PC-knél is a CRT-k ugyanúgy. Ezért kell TFT/Lcd. A másik: bugok: tudod, van, hogy valaki kreatív akar lenni (nem az összes eset) és annyi minden jó 5letet szeretne belezsúfolni a majdani vevőknek a játékba ( annyira magasak az elvárások), hogy nem tudja határidőre elkészíteni. Ezzel szemben a konzolon csak annyi a lényeg, hogy csillivilli grafika kell, mert a játékot ezzel lehet eladni a sok kis droidnak.
  • BiroAndras
    "Ja, és amit NAGYON utálok és egy bénaság a PC-ben: full digitális az irányítás, azaz autós játékban csak padlóáz vagy padlófék van"

Ezt én is utálom. De ezt azért nem kéne a PC-re kenni. Ez csak a fejlesztők lustaságán múlik. Régebben PC-re is voltak rendes szimulátorok. Pl. az 1NSANE-ben nagyon jól meg volt csinálva. Sajnos manapság az arcade a divat.
    És ott van a GTA sorozat, ami konzolos, mégis bináris gázpedálja van (PC-n legalábbis, de gondolom hasonló konzolon is).
  • Dzson
    Nézz át ide, láthatod hogy PS2-n is simán van online + game. :))))

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1055874896
  • uniu
    De jo. Lett egy jo kis PC-konzol flame... Es mi van ha vkinek mind2 van ?
  • uniu
    Ez idezojeles volt:) Szal nem a szo szerinti:)
  • Dzson
    "A PC-használók nem sötétben, a villódzó TV előtt gubbasztó izomsorvadásos, pattanásosképű, társadsalomból kirekesztett magányos suttyók akiket kielégít ha "legyőznek" egy buta gépet. Ők egyészséges, társas lények akik játék közben is az emberszabású ellenfeleket részesítik előnyben.
    A konzolosoknak minderre nincs igényük. Ők torz droidok."

Szóval te életedben nem játszottál offline, egyedül, mert az a droid konzolosoknak való. Akkor hogy mondhatsz véleményt az offline játékokról? Szerintem te csak egy kis pöcs vagy, nem több. Tapasztalatom szerint a PC használók többsége gubbaszt görnyedve a székén a kis monitor képernyőt bámulva, mig a konzolosok minimum 72cm-s TV előtt (láttál már 100hz-s TV-t villódzni?), kényelmesen elterülnek a fotelben, az 5.1-es hangrendszer középpontjában. Te is egy ilyen kis gubbasztó véglény lehetsz, kedves bar(át)om, aki ide írogat hiszen ez is online, és te erre vered a kis aszott répádat. :))) Nekem az emberszabású lény mondjuk egy csaj, akit bizonyos játék közben előnyben részesítek, de ezt majd te is megtudod ha ivarérett korba kerültél. Mert amig neked az online 20km-re görnyedező haverod a játszótársad neten, addig ugyanúgy poligonokat bámulsz a képernyődön. :)))) De hát mit is beszélek neked, hiszen a konzol játékokról és életstílusról te annyit tudsz, amit elfantáziálgatsz a haverokkal. :)))
  • Ma2ska
    Konzol vs pc témában autentikusnak csak olyantól fogadok el véleményt aki mindegyik platformon játszott egy ideig. A többi esetben fals, elöitéletektöl hemzsegő szujektivumokra nem vagyok kiváncsi.
  • Ma2ska
    Nos igen, de ez a "túl éles kép" pc n is csak akkor zavaró ha igénytelen a kivitelezés, normálisan elkészitett játékoknál nem hátrány, tulajdonképpen az elmosás csak a hibákat takarja el, és az eddigi konzolos grafikát ez tette filmszerübbé. / Lenny-nek azért van igaza mert a nagyobb felbontás idáig csak a pc s játékok sivárságát emelte ki, egy két kivételtöl eltekintve / a Painkiller, FEAR, Max Payne2/ igényes munka
  • Caro
    Nem erről van szó.
    Az a gond, hogy nincs szabvány, vagy legalábbis kevés.
    De szoftver területéről is mondhatnék:neten össze-vissza használnak mindenféle videótömörítést, mpeg1-2-4, wmv, mov, ram.
    De igaz ez a hangra is. A legjobb bitráta aránya a vorbisnak van, de az mp3 az elterjedt, viszont sok helyen meg wma van.
  • Caro
    Na azért ebbe van néhány hülyeség :)
    1) Túl éles a PC-n a kép? Miért a PC-t talán nem lehet TV-re kötni? Meg a nextgen konzolokat úgyis HDTV-re tervezik, szóval ott is "túl éles" lesz. Egyébként ha bekapcsolod az AA-t meg Aniso-t, akkor már sokkal szebb a gépe. Persze én is találkoztam olyannal, aki a 9800-án kikapcsolta, őket, mert jobban ment a Battlefield :)
    2)A digitálist ne keverd össze a binárissal. És PC-re is léteznek gamepadek, joystickok, kormányok, amik nem csak 2 fokozatúak.
    E:Szóval amit meg tudsz csinálni egy konzollal, azt egy PC-vel is megtudod. És akkor már inkább egy HTPC, mert az még sok másra is jó.
    A PC egy nyílt platform. A konzol nem.
  • Ma2ska
    Na igen pénz beszél. Meg a hálás fejlesztői környezet. Ugyan már kérem...miért kell csodálkozni hogy egy bivalyerős, fix hardverben /a konzolverseny miatt megpezsdült, de amugy is felfutó piacán/ egyre több pc s fejlesztő lát fantáziát. Inkább az a meglepő hogy az agyonwarez pc piac még érdekel valakit.Ill. ha a szoftverböl nincs pénz, paktáljunk le a hw gyártókkal, hogy a csóri gamer vegye már meg a dx9 kompatibilis kártyáját a szutyok grafikáju battlefield 2 jéhez. Konzol üzlet:kis átverés, pc üzlet: nagy átverés...ez a dolog lényege.
  • jihad
    Autóban is mennyi szabvány van, végülis ja, elég lenne megtartani a wartburgot, az is ugyanúgy gurul mint a honda.
  • jihad
    Carmack elárulta, hogy a PC-k terén főként a grafikus kártya meghajtók körüli mizéria okozott neki gondokat.
    Na majd most a "lesz benne vinyó meg nem is", lesz hd-dvd meg nem is" fog gondot okozni. Kezdheti írni a quake4 patchet xboxra. :)
  • BRobee
    Lenny remelem az en hozzaszolasomra mondtad, hogy egyetertessz. Nem azert, mert en irtam es hogy jujj de okosat szoltam, hanem azert, hogy nemcsak en velekedek igy... Ha megsem, akkor sorry, talan egyedul maradok a velemenyemmel. En PC-nel maradok, mert az Alias Maya nem lesz Xboxon,sem PS1-2-3-on, sot meg gameboyon sem!:D ja es akik JC-ot fikazzak, ne a jelent nezzek, hanem a tortenelmet. Hogy miert is hallgatnak, veszik figyelembe es hogy miert lett hir, hogy ez a szemuveges kolyok megszolalt? Mert olyan hatter van mogotte, forradalmasitotta a jatekfejlesztest, gondoljunk a wolf3d, quake es quake 2-re. Megalapozta mar akkor az id jovojet es nemhiaba volt az a nagy hercehurca anno, amikor kijelentett ezt azt. Ettol fuggetlenul meg mindig a penzt latom benne, a PC-nek ugysem fog hatatforditani:)
  • tehen_m
    Csak azért kérdeztem mert pcre betiltooták/visszavonták...
    Szóval rekordbevételt így nehezen érne el.

(Egyébként gta egy tipikus pc game amihez egér kell az élvezetes játékhoz.) Persze a cseszett kameramozgást aki kitalálta az akassza fel magát...
  • Lenny
    Ezzel is tökéletesen egyet értek!
  • Lenny
    Ez teszett - és igaz is.
  • Lenny
    Su0my meg archkoven lerí rólatok a setétség srácok, nem bántásból írom, komolyan, csak szólni akarok, hogy ne égessétek tovább magatokat...
  • Lenny
    Az tuti. Magyarázhatod a sok görnyedős beszűkültnek.
  • Lenny
    Na.

Jön a sok PöCés az egér+ bill. kombóval, hát vazze, nekem azzal nem megy a célzás (de annál 1000szer jobban mint ahogy egy fakezű pc-s próbálkozik a joy-jal), joy-jal meg kapja a headshotot mindenki Halo 2 multiban, neten.
    Ezenkívül a PC-s grafika nem tetszik, túl éles, túl mű semmi élethűség. Konzolon sokkalta filmszerűbb az élmény és a grafika. A hangulat is sokkal jobb. És ócsóbb! Havi bontásban simán rá kell költeni egy PC-re 8-10 ezer forintot ha toppn akarod tartani és a legújabb (pl. jelenleg F.E.A.R.) topgame-mel akarod tolni.
    Egyedül a stratégia az ami PC-n előnyösebb.
    Ja, és amit NAGYON utálok és egy bénaság a PC-ben: full digitális az irányítás, azaz autós játékban csak padlóáz vagy padlófék van, vagy a karaktered rohan mint az állat vagy áll egyhelyben (erre bizti kapom, hogy "nyomni kell a shiftet is akkor csak sétál!" ez lol). Na ez nem éppen életszagú, meg játszhatóság szempontjából em elhanyagolható.
    Még valami. Őrületesen nagy tévedés, hogy konzolra buta játékok jönnek ki. PC-n mi van??? Havi 2 II. világhábórús FPS meg 3 Vietnámos, amik közül max. egy ér meg egy próbát, néhány stratégia, amikből évente 2 olyan jelenik meg ami ér is valamit. Hát ezek észkombájnokat igénylő alkotások! :D

Na ennyi voltam, üdv és fehér zászló...
    Üdv, egy vérbeli konzolos.
  • BRobee
    Miert nem tudjatok ugy megkozeliteni a dolgot, hogy a konzolos szorakozik(jatszik), a PC-s pedig NEMCSAK szorakozik. Erre meg jon a hulye balkani felfogas stb stb stb... Ezt nagykepu emberek irjak, akik kimentek kulfoldre es mar le is nezik a magyar embereket, Magyarorszagot, a szulohazajukat. Ez ezt mind mind magyarul. Tehetnek egy szivesseget! nem vagyok hungarista, de valahogy huzzunk mar a szulohazankhoz legyetek szivesek! Ja es megvalami. Volt szerencsem latni az usa-t, mert erre gondoltal szerintem... Hat itt sincs sok esz altalaban. Csak fogom a fejem, hogy ilyen is letezik, szoval ne szapuljuk kis hazankat. Ja es most el leszek konyvelve hungaristanak, pedig CSAK egy magyar vagyok a sok kozul..
  • gyurmandia
    Ez annyira jó, hogy ez lesz az aláírásomban. Felülmulhatatla. (Vagy alul?)
  • HuAn82
    Kinek a farka nagyobb és kinek a papája erősebb. Ez aztán az európai gondolkodás! Éljen a Balkán!
  • Herkulles
    Erősen látszik, hogy a cikk címe és a tartalma lázításra lett kitalálva és a fele sem igaz. Fél igásságokból tevődik össze. Nem arról van szó hogy fogja magát és nem ,,csinál" több játékotet pc-re, hallo.
  • Ma2ska
    Amit. Itt mást nem látok csak pc gamer fröcsögést, jaj istenem a Carmack konzolra is feljeszt, mi lesz itt, messze vagytok nagyon az európai gondolkodástól, szánalmas balkáni mentalitás, kaptatok a papáéktól egy pc t tanulásra, konzolt már nem vesznek, erre meg lehet pumpolni fejlesztésre pénzt..ezért utáljátok a konzolt, majd ha nagyok lesztek és rendelkeztek akkora szabadsággal hogy eldöntitek mi jó nektek, ez is változni fog.
  • NEXUS6
    Szerintem meg főleg azért elterjedt az onlány PC-re mert a legtöbb játék offline része gyakran egyenlő a zéróval.

Én azt mondom, a konzolok esetében átlagban sokkal optimalizáltabbak a pályák és sokszor az MI is magasabb szintű.
    Amúgy melyik a legnépszerűbb PC-s játék manapság?
    Asszem a GTA SA.
    Ja hogy ez eredetiileg offline konzol játék;)

Amúgy a PS2-m nekem is ott porosodik a sarokban, mert utálok TV-n játszani (már Amigás koromban sem szerettem).
    Ennek ellenére elismerem azt is pl, hogy a konzolra általában bugmentesen jönnek ki a stuffok, mert ott ugye nem lehet pecsekkel pöcsölni.
  • Ma2ska
    Akkor aki könyvet olvas szintén torz droid, mivel single elfoglaltság. Ami a minösitgetést illeti, nézd már meg mit irtál le, és az mennyire fér bele az egészséges emberi kapcsolatok témakörbe, amire nyilván a sok élő ellenféllel való küzdelemben sajátitottál el.
  • archkoven
    A PC-használók nem sötétben, a villódzó TV előtt gubbasztó izomsorvadásos, pattanásosképű, társadsalomból kirekesztett magányos suttyók akiket kielégít ha "legyőznek" egy buta gépet. Ők egyészséges, társas lények akik játék közben is az emberszabású ellenfeleket részesítik előnyben.
    A konzolosoknak minderre nincs igényük. Ők torz droidok.
  • Dzson
    Igen, mivel egy évben 4 olyan game jön ki pécére ami élmény egyedül játszani.
  • Dzson
    A PC már nem tud hova fejlődni, gátat szab a csíkszélesség és a backward kompatibilitás. Se órajel emelés, se semmi, ezért jönnek a dual magos procik, amik viszont nem a programok gyorsítására vannak, hanem az akadálytalan párhuzamos működésre (szerintem). Újdonságként lebegtetik azt is, hogy több GPU-t raknak egy videokártyára, de ezt már a 3DFX is eljátszotta, elég kevés sikerrel.
  • archkoven
    Az lehet arany barátom csak a PC-n az online játék mégis sokkal elterjedtebb.
  • voodoothursday
    Épp azt mondta a cikkben JC hogy ez nem feltétlen lesz előny ...

Dzson: pont ezért nem kell félévente újítani , ha meg az 5 évre számolsz amenyi időre a konzolt veszed annyi idő alatt van akkor fejlődés kártyákon ...
  • Dzson
    a PC-t az is visszafogja, hogy nektek eladnak minden szart fejlesztés címén, ugyanazt a procit / gpu-t, graf kártyát valamivel gyorsabb rammal, nem lekorlátozott pipelines cuccot, intel meg amd sz*rt kissé megnövelt cache-el és nagyobb órajellel dupla áron, stb.
  • Dzson
    Igen, mivel van benne egy komplett PS1 CPU. :)
  • Su0my
    Kezdjük ott, hogy a PS2 is kompatibilis visszafele ( ha jól tom)...
  • UNREG
    Egy valamit kifelejtesz, amíg a konzolok mindig meg tudnak újulni, mert nem köti azokat semmiféle kompatibilitási kényszer, addig a pc-n kénytelenek az ősrégi x86-ot toldozgatni, különben oda a kompatibilitás. Ez egy olyan béklyó, amit a pc-s fejlődés nagyon nehezen tud levetni magáról.

Oké, nem dobálózok Teraflopsokkal, játszunk mással, a Cell 1 core+8 SPE. Mutass a közeljövőben egy hasonló cpu-t.
  • Alkarcsont
    Nextgen kozzollal netezel nextgen konzolnak lesz vinyója akkor nextgen konzol-ra lesz vírus is és az roppantmód idegesítő lesz...
  • Su0my
    Nem jó ezekkel a Terraflopsokkal dobálózni, mert a még csak a Sony nyomja saját magának a reklámdumát és mondjuk lehet, hogy valami érdekes számítási módot/körülményt találtak...És nem kell lebecsülni azt a két évet, sok idő az! Ha megtudnak csinálni egy ilyen konzolt a jelen időben, nem hiszem, hogy egy PC-t nem tudnak 2 év múlva ugyanilyenné fejleszteni: ha adott a körülmény, a pénz...
  • Yv@n
    1. Nekem úgy rémlett másolt lemezt nem feltétlenül volt hajlandó enni minden doboz.
    2. "de nem akkora" - Még. HA kiszorítaná a pc játékokat megnyugodhatsz, hogy keményen elszabadulna a konzol warez.
  • UNREG
    A PS3 2 Teraflops, ebből a Cell 218 Gflops. Mennyi is egy csúcs pc? Hány százalékos a fejlődés?
    Ezt a teljesítményt nem két év múlva fogják utolérni.