John Carmack is a konzolok felé fordul

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ma2ska
Na igen pénz beszél. Meg a hálás fejlesztõi környezet. Ugyan már kérem...miért kell csodálkozni hogy egy bivalyerõs, fix hardverben /a konzolverseny miatt megpezsdült, de amugy is felfutó piacán/ egyre több pc s fejlesztõ lát fantáziát. Inkább az a meglepõ hogy az agyonwarez pc piac még érdekel valakit.Ill. ha a szoftverböl nincs pénz, paktáljunk le a hw gyártókkal, hogy a csóri gamer vegye már meg a dx9 kompatibilis kártyáját a szutyok grafikáju battlefield 2 jéhez. Konzol üzlet:kis átverés, pc üzlet: nagy átverés...ez a dolog lényege.

Autóban is mennyi szabvány van, végülis ja, elég lenne megtartani a wartburgot, az is ugyanúgy gurul mint a honda. <#nyes>
Carmack elárulta, hogy a PC-k terén fõként a grafikus kártya meghajtók körüli mizéria okozott neki gondokat.
Na majd most a "lesz benne vinyó meg nem is", lesz hd-dvd meg nem is" fog gondot okozni. <#nyes> Kezdheti írni a quake4 patchet xboxra. :)
Lenny remelem az en hozzaszolasomra mondtad, hogy egyetertessz. Nem azert, mert en irtam es hogy jujj de okosat szoltam, hanem azert, hogy nemcsak en velekedek igy... Ha megsem, akkor sorry, talan egyedul maradok a velemenyemmel. En PC-nel maradok, mert az Alias Maya nem lesz Xboxon,sem PS1-2-3-on, sot meg gameboyon sem!:D<#smile> ja es akik JC-ot fikazzak, ne a jelent nezzek, hanem a tortenelmet. Hogy miert is hallgatnak, veszik figyelembe es hogy miert lett hir, hogy ez a szemuveges kolyok megszolalt? Mert olyan hatter van mogotte, forradalmasitotta a jatekfejlesztest, gondoljunk a wolf3d, quake es quake 2-re. Megalapozta mar akkor az id jovojet es nemhiaba volt az a nagy hercehurca anno, amikor kijelentett ezt azt. Ettol fuggetlenul meg mindig a penzt latom benne, a PC-nek ugysem fog hatatforditani:)
Csak azért kérdeztem mert pcre betiltooták/visszavonták...
Szóval rekordbevételt így nehezen érne el.

(Egyébként gta egy tipikus pc game amihez egér kell az élvezetes játékhoz.) Persze a cseszett kameramozgást aki kitalálta az akassza fel magát...

Lenny
Ezzel is tökéletesen egyet értek!

R Ö R G E

Lenny
Ez teszett - és igaz is.<#love12>

R Ö R G E

Lenny
Su0my meg archkoven lerí rólatok a setétség srácok, nem bántásból írom, komolyan, csak szólni akarok, hogy ne égessétek tovább magatokat...<#wave>

R Ö R G E

Lenny
Az tuti. Magyarázhatod a sok görnyedõs beszûkültnek.

R Ö R G E

Lenny
Na.

Jön a sok PöCés az egér+ bill. kombóval, hát vazze, nekem azzal nem megy a célzás (de annál 1000szer jobban mint ahogy egy fakezû pc-s próbálkozik a joy-jal), joy-jal meg kapja a headshotot mindenki Halo 2 multiban, neten.
Ezenkívül a PC-s grafika nem tetszik, túl éles, túl mû semmi élethûség. Konzolon sokkalta filmszerûbb az élmény és a grafika. A hangulat is sokkal jobb. És ócsóbb! Havi bontásban simán rá kell költeni egy PC-re 8-10 ezer forintot ha toppn akarod tartani és a legújabb (pl. jelenleg F.E.A.R.) topgame-mel akarod tolni.
Egyedül a stratégia az ami PC-n elõnyösebb.
Ja, és amit NAGYON utálok és egy bénaság a PC-ben: full digitális az irányítás, azaz autós játékban csak padlóáz vagy padlófék van, vagy a karaktered rohan mint az állat vagy áll egyhelyben (erre bizti kapom, hogy "nyomni kell a shiftet is akkor csak sétál!" ez lol). Na ez nem éppen életszagú, meg játszhatóság szempontjából em elhanyagolható.
Még valami. Õrületesen nagy tévedés, hogy konzolra buta játékok jönnek ki. PC-n mi van??? Havi 2 II. világhábórús FPS meg 3 Vietnámos, amik közül max. egy ér meg egy próbát, néhány stratégia, amikbõl évente 2 olyan jelenik meg ami ér is valamit. Hát ezek észkombájnokat igénylõ alkotások! :D

Na ennyi voltam, üdv és fehér zászló...
Üdv, egy vérbeli konzolos.

R Ö R G E

Miert nem tudjatok ugy megkozeliteni a dolgot, hogy a konzolos szorakozik(jatszik), a PC-s pedig NEMCSAK szorakozik. Erre meg jon a hulye balkani felfogas stb stb stb... Ezt nagykepu emberek irjak, akik kimentek kulfoldre es mar le is nezik a magyar embereket, Magyarorszagot, a szulohazajukat. Ez ezt mind mind magyarul. Tehetnek egy szivesseget! nem vagyok hungarista, de valahogy huzzunk mar a szulohazankhoz legyetek szivesek! Ja es megvalami. Volt szerencsem latni az usa-t, mert erre gondoltal szerintem... Hat itt sincs sok esz altalaban. Csak fogom a fejem, hogy ilyen is letezik, szoval ne szapuljuk kis hazankat. Ja es most el leszek konyvelve hungaristanak, pedig CSAK egy magyar vagyok a sok kozul..
Ez annyira jó, hogy ez lesz az aláírásomban. Felülmulhatatla. (Vagy alul?)

HuAn82
Kinek a farka nagyobb és kinek a papája erõsebb. Ez aztán az európai gondolkodás! Éljen a Balkán!<#shakehead>

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítõ haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

Erõsen látszik, hogy a cikk címe és a tartalma lázításra lett kitalálva és a fele sem igaz. Fél igásságokból tevõdik össze. Nem arról van szó hogy fogja magát és nem ,,csinál" több játékotet pc-re, hallo.

Sg.hu, Globalgame.hu a legjobbak&#8230;

Ma2ska
Amit. Itt mást nem látok csak pc gamer fröcsögést, jaj istenem a Carmack konzolra is feljeszt, mi lesz itt, messze vagytok nagyon az európai gondolkodástól, szánalmas balkáni mentalitás, kaptatok a papáéktól egy pc t tanulásra, konzolt már nem vesznek, erre meg lehet pumpolni fejlesztésre pénzt..ezért utáljátok a konzolt, majd ha nagyok lesztek és rendelkeztek akkora szabadsággal hogy eldöntitek mi jó nektek, ez is változni fog.

NEXUS6
Szerintem meg fõleg azért elterjedt az onlány PC-re mert a legtöbb játék offline része gyakran egyenlõ a zéróval.

Én azt mondom, a konzolok esetében átlagban sokkal optimalizáltabbak a pályák és sokszor az MI is magasabb szintû.
Amúgy melyik a legnépszerûbb PC-s játék manapság?
Asszem a GTA SA.
Ja hogy ez eredetiileg offline konzol játék;)

Amúgy a PS2-m nekem is ott porosodik a sarokban, mert utálok TV-n játszani (már Amigás koromban sem szerettem).
Ennek ellenére elismerem azt is pl, hogy a konzolra általában bugmentesen jönnek ki a stuffok, mert ott ugye nem lehet pecsekkel pöcsölni.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Ma2ska
Akkor aki könyvet olvas szintén torz droid, mivel single elfoglaltság. Ami a minösitgetést illeti, nézd már meg mit irtál le, és az mennyire fér bele az egészséges emberi kapcsolatok témakörbe, amire nyilván a sok élõ ellenféllel való küzdelemben sajátitottál el.

A PC-használók nem sötétben, a villódzó TV elõtt gubbasztó izomsorvadásos, pattanásosképû, társadsalomból kirekesztett magányos suttyók akiket kielégít ha "legyõznek" egy buta gépet. Õk egyészséges, társas lények akik játék közben is az emberszabású ellenfeleket részesítik elõnyben.
A konzolosoknak minderre nincs igényük. Õk torz droidok.

Dzson
Igen, mivel egy évben 4 olyan game jön ki pécére ami élmény egyedül játszani.

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Dzson
A PC már nem tud hova fejlõdni, gátat szab a csíkszélesség és a backward kompatibilitás. Se órajel emelés, se semmi, ezért jönnek a dual magos procik, amik viszont nem a programok gyorsítására vannak, hanem az akadálytalan párhuzamos mûködésre (szerintem). Újdonságként lebegtetik azt is, hogy több GPU-t raknak egy videokártyára, de ezt már a 3DFX is eljátszotta, elég kevés sikerrel.

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Az lehet arany barátom csak a PC-n az online játék mégis sokkal elterjedtebb.

voodoothursday
Épp azt mondta a cikkben JC hogy ez nem feltétlen lesz elõny ...

Dzson: pont ezért nem kell félévente újítani , ha meg az 5 évre számolsz amenyi idõre a konzolt veszed annyi idõ alatt van akkor fejlõdés kártyákon ...

Dzson
a PC-t az is visszafogja, hogy nektek eladnak minden szart fejlesztés címén, ugyanazt a procit / gpu-t, graf kártyát valamivel gyorsabb rammal, nem lekorlátozott pipelines cuccot, intel meg amd sz*rt kissé megnövelt cache-el és nagyobb órajellel dupla áron, stb.

Dzson
Igen, mivel van benne egy komplett PS1 CPU. :)

Kezdjük ott, hogy a PS2 is kompatibilis visszafele ( ha jól tom)...

Blackmail the Universe

UNREG
Egy valamit kifelejtesz, amíg a konzolok mindig meg tudnak újulni, mert nem köti azokat semmiféle kompatibilitási kényszer, addig a pc-n kénytelenek az õsrégi x86-ot toldozgatni, különben oda a kompatibilitás. Ez egy olyan béklyó, amit a pc-s fejlõdés nagyon nehezen tud levetni magáról.

Oké, nem dobálózok Teraflopsokkal, játszunk mással, a Cell 1 core+8 SPE. Mutass a közeljövõben egy hasonló cpu-t.

Nextgen kozzollal netezel nextgen konzolnak lesz vinyója akkor nextgen konzol-ra lesz vírus is és az roppantmód idegesítõ lesz...
Nem jó ezekkel a Terraflopsokkal dobálózni, mert a még csak a Sony nyomja saját magának a reklámdumát és mondjuk lehet, hogy valami érdekes számítási módot/körülményt találtak...És nem kell lebecsülni azt a két évet, sok idõ az! Ha megtudnak csinálni egy ilyen konzolt a jelen idõben, nem hiszem, hogy egy PC-t nem tudnak 2 év múlva ugyanilyenné fejleszteni: ha adott a körülmény, a pénz...

Blackmail the Universe

1. Nekem úgy rémlett másolt lemezt nem feltétlenül volt hajlandó enni minden doboz.
2. "de nem akkora" - Még. HA kiszorítaná a pc játékokat megnyugodhatsz, hogy keményen elszabadulna a konzol warez.

UNREG
A PS3 2 Teraflops, ebbõl a Cell 218 Gflops. Mennyi is egy csúcs pc? Hány százalékos a fejlõdés?
Ezt a teljesítményt nem két év múlva fogják utolérni.

UNREG
1. A másolt lemezeket (nem a játékokat) már a PS1 is simán vitte, így a teóriád alapjaiban bukott meg.
2. A konzolon is van warez, de nem akkora, sokkal kedvezõbb az arány konzolon mint pc-n, nézzétek meg az összeladási listákat, az elsõ 10-ben nem találsz pc-s játékot és ez így megy évek óta. Egyszerüen sokkal nagyobb üzlet konzolra, mint pc-re fejleszteni.

De most itt nem a videókártyáról van szó: a konzoloknak 1 max 2 év elõnyük van grafikai teljesítményben (aztán 5 évig veri a PC), azontúl KIZÁRÓLAG mennyiségi, mint minõségi a játékok terén.

Blackmail the Universe

Lehet hogy nálad a tv közelében van az íróasztal, de ez nem túl gyakori. Mellesleg ez igenis fontos érv. Lehet valakinek akármilyen szuper sportautója szart sem ér vele, ha nem megfelelõek a körülmények vagyis nincs olyan út, ahol ki tudná használni.
Ebben teljesen egyetértünk.
Az általam látott satatisztikák szerint a játékosok csak egy nagyon kis részének van csúcs vidéókártyája, a többinek közép vagy annál is rosszabb van.
Warezhez csak annyit, hogy ha nagyon elõtérbe kerülne a konzol a pchez képest, akkor a warez is sokkal jobban megugrana konzolon is. Különösen most adódhat pár érdekes szituáció, lévén azon másolásvédelmi megoldástól, hogy a gép csak eredeti lemezt egyen meg, el lehet tekinteni. Tekintve, hogy az új konzolokat egyfajta szórakoztató számítógépként kívánják beállítani, nem foszthatják meg azokat attól a tulajdonságtól, hogy az írott lemezeket ne olvassák, ne bootoljanak róla. Ettõl kezdve lehetõségek tárháza áll az ügyeskedõk rendelkezésére, különbözõ preloader cuccmók, stb.

UNREG
Na ez a "messze van a dohányzóasztal" kezd egy kicsit izzadságszagú lenni, eddig hébe hóba akadtak értelmes érvek, de ez már kabaré. Nekem speciel pont a TV közelében van az íróasztalom és ha a PS3-al majd lehet netezni meg egyebet csinálni, akkor gondolkodás nélkül fogom ezt a pc-nek csúfolt foshalamazt kihajítani.
Irodai és egyéb munkára tényleg a pc való, de ha otthon ki tudná váltani az alap funkciókat egy nextgen konzol, akkor sokan elfognak gondolkozni ezen az alternatíván.

Haha.
Vicces vagy. Akkor még nem gaméztél online.
Néha a "meccsek" közti szünetben felröppen, hogy kinek milyen kártyája van. Szinte mindig a legújabbakat sorolják.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Nekem Radeon 9800 XT-m van.
Jó kari, de azért már rég nem mai gyerek, mégis minden full beállítással megy rajta, szaggatás nélkül.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Azért még amerikában senm engedhetik meg sokan maguknak, 100000Ft értékben csak videókártyát vásároljanak félévente.
Ez igaz. Elég, ha régóta gazdag vagy :)

Mondjuk most rákerestem openal támogatottságra, és meglepett, hogy ilyen nevek szerepelnek a listán: Battlefield 2, Ut2k3, Ut2k4...

nem kell ahhoz újgazdagnak lenni, hogy félévente 100k kártya!

Blackmail the Universe

A PC az igényes embereké, akik mindig a lehetõ legjobb minõséget szeretnék (mind játék, mind grafika területén), a konzol meg kiegészítõ, vagy a többi gyökéré. Igaz, hogy a játékpiac az ötleteket tekintve kisebb válságban van, de még így is az igényes játék mindig a PC-k védjegye volt.

Blackmail the Universe

Nem tudom,hogy ki az a PC-s (eltekintve egy-két újgazdagtól)aki a 100e Ft-os videokátyáját félévente kidobja. A konzolosok mindig azt hngoztatják, hogy a PC-hez félévente új proci+videókártya+ram kell többszázezer Ft-ért. Ezzel szemben a valóságban egy átlag játékos 50e vagy még kevesebb pénzbõl olyan középkategóriás videókártyát, és 30-40e körül processzort tud venni, ami legalább másfél évig (szerintem tovább)elég az újabb játékokhoz, és emellet másra (pl: munka) is lehet használni. Hiába mondja a konzolos marketing Kutaragival az élen, hogy a konzol midenre jó, abba kell belegondolni milyen lehet a kozolhoz csatlakoztatott bill+egér kombót használni a nappaliban FPS-re vagy munkára, mivel a konzol helye ott van, oda lett kitalálva. Nem tudom kinek milyen elképzelése van a nappaliról, de szerintem az átlag nappaliban a TV elõtt nincs akkora asztal, ami elég lenne ahhoz, hogy kényelmesen lehessen használni a billentyûzetet és az egeret. Erre a dohányzóaztal kevés, hacsak valaki nem szert görnyedt háttal kitekert pozícióból játszani/dolgozni. Szerintem egymás mellett meg fog maradni a PC és a konzol is mivel vannak olyan játékstílusok amelyekhez pc kell az élvezetes és a multiplayer szempontjából eredményes játékhoz. Az irodai dolgokhoz a PC lényegesen jobb otthoni használat esetében is.
A warez kérdést meg nem értem. Miért lenne a warez hosszú távon nagyobb probléma PC-n mint konzolon, amikor tele a net kozolos játékokkal.
amugy a konzolok kezdenek kicsit már Pc-edni (szép magyarságal) billentyûzet,egér,vinyo... nem is értem miért még konzol a konzol:)<#banplz>

Elnézést a Sorokért:)

San Andreas-t több millió példányban adták el... rekordbevétel volt, hogy hol olvastam... most passz hirtelen ha megtalálom belinkelem...

Ez a baj. Hogy amit szabványosítanak, az meg béna.(általában)
Meg ha jól emlékszem, bár erre lehet hogy rosszul, VESA-nál nem lehet frissítést beállítani.
Nem lenne gond, ha mindenkinek TFT-je lenne. :(

...ÕõõÕõÕ... nem anyáztam senkit... fuss neki mégegyszer:)

Azért a vga-nál sem megy pöccre az opengl meg d3d. Úgy lenne precízebb amit írsz, hogy vga-nál ott a vesa, és legalább driver nélkül is van kép vesa módban, de azért az nem épp egy sebesség bajnok.

Mellesleg létezik egy olyan dolog, hogy OpenAL, csak nem találkozni vele túl gyakran.