Tökéletes visszatérést produkált a Discovery

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Ugye csak viccelsz, amikor ezen fennakadsz... az objektív okozta torzulás miatt olyan.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Némmámeg!
A középsõ képen homorú a Föld!<#idiota>

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Cifu leírta a lényeget.
Ha lenne fúziós meghajtásunk, akkor lehetne ilyenbe gondolkodni.
Addig marad ez a megoldás.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Én is néztem a HírTV-n a Reuters élõ közvetítését, de a leszállást követõen el kellett mennem itthonról. Amikor várták,h hûljön volt vmi füstszerûség a gép hátulján amit az infra kamera mutatott. Errõl sajnos az sg cikk nem tesz megjegyzést. Tudja valaki,h mi lehetett az ? A kommentátorok felvetése szerint lehet,h tûz volt de az biztos nem mert csak az infra kamerán látszott tehát vmi meleg füst v. gõz szállhatott fel, ami eddig nem volt látható az ûrsiklók leszállásakor.
Azt is vedd figyelembe,h azért sem lehet "nullával " lejönnie mert ha nem lenne sebessége, akkor a gravitáció igen csak elkezdené lefelé húzni. 😊 És ha 90 fokos szögben érne be a légkörbe nincs aza a hõvédõ csempe, ami elbírná azt a hõt. Egész pontosan 1 nagyon pontosan kiszámított szögben kell,h beérjen, ami nem is lehet túl meredek mert szénné ég az egész kóceráj és nem is lehet túl kis szögû, mert akkor lepattan a légkörrõl.
[NST]Cifu
Azért, mert akkor fel kéne még cipelnie párszáz tonna üzemanyagot. Vagyis az indulótömege nem kétezer tonna, hanem vagy 10000 tonna lenne, ezzel pedig egyenesen arányosan nõne a bonyolultsága, valamint a fellövés költsége.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kelta
Ne haragudj, de még mindig nem fogom 😊 mért nem visz elég üzemanyagot?? és mért nem a légkörben fékezik? ha nullával lépne be, nem izzana mint a fáklya az F4-ben 😊 és akkor kéne fékezni, hogy a légkörben max 1-2 mac hal lejönne, majd leszállna...hm

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

azért jön be ilyen gyorsan, mert a Föld körül majdnem 8 km/s-mal keringett. ahhoz, hogy az ûrben le tudjanak lassítani annyira, hogy ne égjen, ahhoz meg gyenge a hajtómûve
a jó öreg Orbiter Space Flight Simulator.
már több, mint egy éve nyomom, a legjobb ûrszimulátor (egyáltalán nem játék). mióta repülgetek vele, azóta nézem más szemmel ezeket az STS missziókat, nem olyan egyszerûek ám!

ja egyébként az Orbitert én is ajánlom mindenkinek, aki tudni akarja, hogy hogyan kell feljutni az ûrbe reális fizikával.

a mai leszállást én is élõben néztem, fel is vettem az egészet <#wink>
Nincs rá elég üzemanyag.
Egy ûrhajó gyakorlatilag szabadesni kezd(na jó, valójában a pályán is szabadon esik), amikor letér a pályáról(már ha a Föld fele). Tehát gyorsul.
120 km magasságból ez azt jelenti, hogy ha 0 lenne a kezdõsebessége, akkor 1549 m/s sebességel érne földet(légköri fékezés nélkül).(Mondjuk ez csak 5 Mach körül van).

Van helyzeti energia is.

Kelta
Én baromira nem értek hozzá, de egy valamit áruljon el valaki hozzáértö.
Mért ilyen nagy sebességgel jön be?? mért nem sokkal lassabban?? akkkor nem izzana fel és nem 17Machal kéne lavirozni. mért nem sokkal kisebba tempo??? és akkor kényelmesen leszállhatna???és nem lenne nagy a veszély hogy megint átég és felrobban..

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

Az tréfás volna, ha Föld körüli pályán a hajtõmûvekkel 3 perc alatt 298 km/órára csökkent volna a sebessége 😊 Ott két nulla hiányzik a szám végérõl. A mozgási energia legnagyobb részét épp a hõvédõ csempék nyelik el, amikor visszalép a légkörbe.

"Te gyík! Ez, amit csináltak az emberi technológia csúcsa."
Gyík az apád fasza! Ha ez az emberi technológia csúcsa, az már rég rossz, mert akkor 20 éve nem volt fejlõdés!?!
A csillagos-sávos szemellenzõs szemüvegedet nyugodtan leveheted. MEGALOL!!!!

Aki kicsit jobban érdekel a téma, meg van egy kis esze is:

http://www.medphys.ucl.ac.uk/~martins/orbit/orbit.html

A faszert kellett ebbol is szappanoperat csinalni? Mintha most kuldtunk volna fel eloszor ursiklot az urbe, bazmeg.
Minden meg van oldva, ha van rá több pénz...
Ezt gondold át mégegyszer.

Azért elég szar dolog hogy a 21. században egyetlen egy ûrutazást igy felkavarnak. Ma már "tökéletesnek" kéne lennie. Lehetne is , ha több pénzt szánna rá a politika.

Az szimplán elírás, valószínûleg annyival csökkent a sebessége.
Szánalmas...

Te gyík! Ez, amit csináltak az emberi technológia csúcsa.

mellesleg ha szar idõ van nem tudnak leszállni aez ezért elég szánalmas

xbox360+komputer

Szerintem az az érdekes, hogy ezalatt a majdnem 3 perc alatt az ûrsikló elvesztette sebességének közel 90%-át.
Ami azt jelenti, hogy a hajtómûvei elegendõek lennének akár a holdutazáshoz is, mivel a Föld elhagyásához szükséges sebesség a pályasebesség gyök(2) szerese.
Ha lenne még egy kicsi üzemanyag rajta, akkor vissza is tudna jönni.

nemtom eleve az a gond, hogy sztem túl öreg az a bárka(25 éve épült) jó azóta upgradeolták meg minden de akkor is kitalálhatnának már vmi újat

xbox360+komputer

Egyenes adásban néztem végig...

Nem volt rossz...<#vigyor0>

Magzar billentzűyet rule\'y...

ha ismét felrobban, az egész amerikai urkutatást legalább egy fél évtizedre hazavágja

A nagy hisztinek nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

← ElőzőOldal 2 / 2