82
-
mrzool #82 Roppant meglepő módon, a NASA honlapján vannak képek:
http://spaceflight.nasa.gov/gallery/images/shuttle/sts-114/ndxpage1.html -
halika22 #81 Több dolgot nem tudnak mondani!!
Pé -
#80 Megtaláltam az okot, hogy miért a Discovery fog valóban mentőhajót játszani: az Endeavour-on legutolsó információim szerint az OMM-et végzik (OMM - Other Major Modification - Egyéb Nagyobb Módosítások), 2003 Decembere óta. Az utolsó hír legalábbis ez (2005. Július 1.-ei). -
IoIa #79 Érdemes elolvasni ezt az írást.
Én is valami hasonlóról beszéltem... -
scooterboy #78 csao!ha tudtok esetleg vmi jo oldalt sok discovery képpel küldjétek el lécci privat üzenetbe linkjét.Kösz -
IoIa #77 A nagylátószög <> halszemoptika. -
#76 tobb helyen is irják, itt az sg és hogy a disovery-nek kész kell lennie az atlanis startjáig, mert ha az atlantis meghibásodik, akkor a discovery lesz a mentő hajó !! -
#75 amúgy ez már a második olyan fórum, ahol az a valaki aki erösködve veri a mellét hogy mennyire szakértö fotó témában, és nem is tudja hogy a másik látott-e már fgépet, mellényúl a "szakértéssel" -
#74 térre = térről -
#73 Hagyd! Ennek nem érdemes válaszolni, csak kötözködni akar.
Ha konyítana valamit az optikákhoz, akkor nem is tenne fel ilyen ostoba kérdéseket.
Szerinted miért nem jó a nagylátószög olyan helyeken, ahol korlátozva van a mozgási / megközelítési lehetőséged, nem is beszélve a szűkös belső térre (még egy csoportképet sem lennének képesek normálisan elkészíteni)?
-
Caro #72 Ja!
Egyébként én láttam képet egy űrsikló pilótafülkéjéből, és ott figyelt a SONY handycam. :)
Most nem tudom, hogy az a hivatalos képrögzítő eszköz, vagy csak egy űrhajós vitte-e magával? :) -
#71 Akkor oszd légyszives velem, hogy mégis miből gondolod ezt, mert a NASA honlapja szerint még nincs meghatározva, hogy melyik sikló megy (de valószinű, hogy az Endeavour). -
#70 Discovery utolsó repülése: 2001 Augusztus 10 (STS-105)
Atlantis utolsó repülése: 2002 Október 7 (STS-112)
Endeavour utolsó repülése: 2002 November 23 (STS-113)
most repült a discovery
szeptemberben repül az Atlantis
utánnna következne az endevor, ami helyett a discovery indul majd -
Turmoil #69 Igen, erre gondoltam. Örömmel látom, hogy javítva van:) -
kukacos #68 Arra céloz, hogy annyi darabban jött le. -
Cat #67 "8:12 a.m. - Touchdown! Discovery is rolling out on runway 22 at Edwards Air Force Base!"
http://www.nasa.gov/returntoflight/launch/landing-vlcc.html -
#66 sztem arra gondol h u is lehet érteni h egyszerre 22 kifutóra ért oda, tehát darabokban -
plamex #65 vagyok nem értem :) -
Turmoil #64 Kicsit morbid hiba: "...14 óra 11 perckor pedig a Discovery sima leszállást produkálva megérkezett a 22 kifutópályára." -
#63 bocsánat, arra valóban nem válaszoltam h [/]"miért készült volna azzal? És egyáltalán mi indokolná, hogy azzal készüljön?" [/i], de ennek semmi köze ahhoz h a kép készülhetett azzal -
#62 mivan? de igen válaszoltam, de ezeks szerint nem olvastad el vagy nem nézted meg a képet.
egy korábbi írásodból azt véltem következtetni hogy talán értesz a fotózáshoz ill a különböző optikák leképezési sajáosságait ismerve meg tudod egy képről mondani hogy kb milyen objektívvel készült.
ezért merészeltem felhívni a figyelmedet a képen fellelhető, nagylátószögű optikára utaló jellegzetességre. merhát a halszemoptika egy nagyon nagy látószögű optika ugyebár -
IoIa #61 Vélekedni sokféleképpen lehet. De nem válaszoltál:
Miért készült volna azzal? És egyáltalán mi indokolná, hogy azzal készüljön? -
#60 A Discovery után készítik fel az Atlantis-t, és az Endeavour a következő. Egyszerűen azért, mert így jön a forgás. Csak ez a három gép képes az ISS küldetésekre (a Columbia nem volt erre képes, és sose járt sem a Mir-nél, sem az ISS-nél), így a Columbia ebbe nem játszik.
Discovery utolsó repülése: 2001 Augusztus 10 (STS-105)
Atlantis utolsó repülése: 2002 Október 7 (STS-112)
Endeavour utolsó repülése: 2002 November 23 (STS-113) -
#59 a kép széle felé látható a vílóságban vélhetően egyeneshez közelítő vonalak befelé görbülnek, ez nagylátószögű optikára utal -
IoIa #58 Miért készült volna azzal? És egyáltalán mi indokolná, hogy azzal készüljön? -
#57 jó, akkor mond meg hogy az atlantis után miért a discoveryt készítik fel ? az endevor alszik, fiatalabb gép, kevesebbet repült, ergo jobb állapotban is lehet.. -
#56 te figy má, ez miértis nem halszemoptikával készült? -
#55 Szenne van egve......... -
szombi #54 Ha 400 kilométer magasból landolnál a Földön, akkor te sem néznél ki jobban... -
#53 Sztem ez a Discovery téma most egy kicsit túl volt parázva.
Bennem az a kérdés merült fel, hogy vajon mitől lett ilyen koszos? :) -
device #52 :D -
#51 Állítólag az egyik energiaforrással volt valami kisebb hiba, de semmi vészes.
[center] -
kukacos #50 Állítólag gitárszó is kihallatszott. Szerintem csak grilleztek egy kicsit a raktérben leszállás közben.
-
csabala #49 Szóval: MI FÜSTÖLT (égett) A FAROKNÁL???... -
TheZsenyka #48 Hát abból nem lehet szenzációt csinálni, ha "a Discovery teljesen szokványos körülmények között leszállt, említésre méltó esemény nem történt" -
#47 Apropó, láttam a mai blikk címlapját, hatalmas betükkel a fejlécben ez szerepel: MEGMENEKÜLTEK!, alatta pedig a Discovery képe...
Hát grat, éljen a hülyeséget osztó bulvársajtó, meg a belőle "okosodók"... -
#46 Ezzel az erővel az utakra ki se szabadna menni Volvo S60 vagy Mercedes S-klasse alatt, mert egy Suzuki Swift vagy Opel Corsa nem elég biztonságos hozzájuk képest... -
#45 Nah szerencséjük is volt a discoveryseknek a leszállsában,de szerintem NASA mostmár mégjobban ellenőrizze az űrhajót...ittt emberek élete is forog kockán... -
#44 Egy űrsikló előkészítése több hónap, ha csak az Endevourt használnák, akkor legjobb esetben is csak évi két fellövésre lenne lehetőség, ennél azért többre lenne szükség... -
#40 Az egész fellövéshez szükséges mennyiségnél szvsz azért kevesebb kell. Ott ugyanis le kell legyőzni a sűrű légkör fékező hatását.