135
-
Fenjoy #95 nos nos:) ahogy olvasgatom a topicot, megint kezdünk elmenni egy olyan irányba hogy már már Magyarországon a legolcsobb a net és jaj de jó :)
nem is olyan rég olvastam, hogy 15 megás vonal, VoIp, plus 78 tévécsatorna jár hozzá átszámítva 12.000 Huf...asem Franciáknál... nem tudom lehet velem van a baj, de elég korrekt:) Amugy Jó lenne már egy tényleg korrekt összehasonlítás az EU-val, mert ettől mindig készvagyok főleg mikor a benzint hasonlitják meg etc... és mutotgatnak hogy lám lám EUban máshol is ennyi... egy fontos dolog marad ki...hogy a Bérek nem annyik, így mint összehasonlítás alapnak nem sok előjoga van, mert így torz a kép:) hogy Pista Bácsinak a harmad fizetése el megy a netre, még Hans - nak csak a 12 -ede:)
Még valami, hagyjuk már hogy egy ilyen nagy cégnek 50 ember miatt nem lesz olyan a bevétele, ... érdemes megnézzni HVG,üzleti hét..etc... hogy milliárdos bevétele van a cégnek és elgondolkozni:)
Elnézést A Sorokért:)
-
shabba #94 Tisztában vagyok azzal mennyi a net Németországban, és azzal is más országokba mennyi. Pont ezért írtam hogy általánosítson mert csak kapásból tudtam írni három országot nyugat Európából ahol nincs korlátlan net.
Egyébként 1.5 hónappal ez előtt több hozzászólásom alkalmával is leírtam kapcsolódó topicokban hogy Tíonlány alig 1 hónapja odahaza németben drasztikusan 40-50%-os mértékben csökkentette az internetszolgáltatási díjait. Érdekes ez a hír 1.5 hónapja ismert, mégsem találkoztam még vele sehol a magyar hírportálokon. Pedig ez minket is érdekelne a DT-fatév összefonódás miatt.
Mert arról pl volt hír akár itt az SG-n is hogy 2 hónapja a 3mbps-es csomagokat DT felemelte 6mbps-re, de ez a drasztikus árcsökkentésük valahogy mégsem érdemelte ki hogy hír lehessen. Érdekes. -
#93 Nem értem mit lángolton itt a T-Online ellen.
Az egy dolog hogy T-Onlineéknál önellentmondásba keveredtek amikor azzal indokolták a felmondást hogy túl sokat töltöttek a userek. Hülyék hogy nem mással indokoltak ezzel egyetértek.
De szerintetek ha valaki több száz gigát letölt az nem követ el egy zsák törvénytelenséget vagy szabálytalanságot? Örüljön az az 50 ember hogy a tartalmakat vagy a körülményeket senki nem vizsgálja csak kaptak egy felmondást.
Arról nem is beszélve hogy ki tudja hány felé osztották a netet. Lehet a fél lakótelep onnan netezett mert hogy "korlátlan"...
Ismerek én olyan települést ahogy kb 1 adslen az egész falu internetezik holott nem szabadna.
Arról meg hogy más szolgáltatók tárt karokkal várják az ilyen usereket csak annyit mondanék hogy lehet majd a többi szolgáltató is kerül a T-Online helyzetébe és ők is forgalomarányosan fizetnek majd a T-Comnak. Akkor majd sírni fognak ők is jobban mint T-Online.
Én akkor nevetek nagyot ha jól kötnek egy 2-3 éves hűséget ezzel az 50 barommal Externeték és a T-Com kibulizza a forgalomarányos nagykereskedelmi megoldást és nem tudjék elküldeni őket :) -
pemga #92 Németország 1024/128kbps flat-price: 17+15eur/hó = 8eFt bruttó.
2048/192 : 20+15 = 8.6eFt/hó
6016/576 : 25+30 = 13.6eFt/hó
Ezért az árért még kapsz valamennyi perc voip beszélgetést (kis csomagnál 120 perc, a nagynál 400), wifi routert és egyéb eszközöket.
(Felhasznált csomagok: T-DSL 1000 ill. 2000 a DSL Flat Classic-al. A 6Mbiteshez T-DSL 6000 és DSL Flat Max) -
pemga #91 Hmm, szerintem nem elfogadható, ha egy általam alá nem írt szerződési pont (amiről természetesen nem értesítettek) alapján lekorlátoznak. Most azon lehet vitatkozni, hogy mi a jobb, ha megszüntetik a szerződést, vagy ha minimál előfizetésre tesznek (természetesen ugyanazért a díjért). De szerintem nem érdemes :). Egész addig, amig van más alternatíva. -
shabba #90 "De szerintem fizess elő nyugateurópában ADSL re és láss csodát nincs adatforgalmi korlát."
Ne általánosíts ha nem tudod miről beszélsz.
Ha elindulunk nyugat felé, első állomás Ausztria. A legnagyobb forgalmi korláttal rendelkező csomag 10GB, van még 5,2GB-os ég 600,400MB-os. Korlátlan nincs. A legnagyobb 10GB-os csomag 65 euro, még a 400MB-os 20 euro.
Tovább nyugat felé Belgium. Szintén limites ADSL csomagok a helyi inkubens telcotól. A legnagyobb limittel rendelkező 30GB, ára 55 euro.
Továnny nyugat felé, jó öreg Anglia. A BT telefonhálózatán keresztül értékesített csomagok is mind limitáltak a legnagyobb forgalmi korláttal rendelkező csomag ott is 30GB, 30 fontért.
Olyan hogy ingyen internet nem létezik, ne keltsd már a feszültséget, ilyen sehol nincs a világban. Ez a szolgáltatás is egy business aminek profitot kell termelnie, nem jótékonysági intézmény. -
zoland #89 O.K. Bocs! -
#88 Bár igaz vizsgálták a korlátlan szót a Chello ügyében is, de valóban az hiszen a lekorlátozás után is tölthet ugyanúgy mint előtte, igaz lassabban. Ezért nem büntették meg őket tudtommal.
Ezzel szemben T-ék egyszerűen kivágták az 50 usert. Hát khm. Nem ugyanaz. Nem mondom hogy a Upc a legjobb de mégis korrektebb az ő megoldásuk mint ez. -
#87 Azt nem én írtam :) -
#86 Jah akkor jó. -
zoland #85 "Ezt most mire írtad???"
Természetesen nem Neked szólt, csak nem mentem eléggé vissza, a forrásig (Cobra). -
wbtist #84 Valaki legyen szíves elküldeni a T-online postacímét, mert - tekintettel a kimagasló veszteségre - szeretnék nekik küldeni egy kis kenyeret. Köszönöm. -
pemga #83 Nono, emlékezz csak vissza, hogy ezt hogy csinálta. Először bekerült az ÁSZF-be egy fair use policy, amit érvényesnek tekintettek olyan ügyfelekre is, akiknek nem volt ilyen a szerződésében. A bevezetés után egy évvel is "korlátlannak" hirdették még a csomagjukat, miközben mindenki perrel fenyegetőzött. Csak mostanra lett ilyen a helyzet, hogy tisztán megmondják a dolgokat :). -
#82 LOL!
SODI kellég sem mondott mást... -
#81 "És mondjunk olyan országot, az említettek között, ahol a havi keresetének (minimálbér) a negyedét kell kifizetnie a "fogyasztónak" a netezésért, akármennyit is tölt le. Ki fizet a netért Ausztriában havi 300 eurót (70.000 Ft,-)?"
Ezt most mire írtad???
Én azt írtam hogy gerinctelen dolog korlátlannak beállítani egy korlátos csomagot. A Upc bevállalta hogy korlátos lesz a szolgáltatása. Nem mondom hogy örülök neki, de mégis sokal korrektebb mint a T-Online.
Amit te írtál erre az most hogy jön ide?? -
#80 "Megmarad nekik a e-mailezgető vesztes a napi 50-60 Mb forgalmával."
Hogy te mekkora láma vagy! Nekik PONTOSAN az érné meg. Ugyanazt a szolgáltatást ugyanannyi pénzért olyan embereknek adni, akik szinte nem is használnák. Ez lenne nekik az orgazmus :) -
#79 Már én sem ott vagyok kb 1 éve...
Másmiatt mentem el, de nem bántam meg...
Viszont a váltóknak azért mondanám, hogy nekem 2 hónap volt, mire sikerült átigazolnom. Volt addig is net, viszont qrva sok telefon és levél után sikerült megoldani miután már üvöltöttem szinte! A vicc az, hogy nem is axelero és az Interware hibája volt, hanem a matávos adminisztráció... -
#78 "De szerintem fizess elő nyugateurópában ADSL re és láss csodát nincs adatforgalmi korlát."
Itthon sincs. Viszont pont a T-Online az aki a Nyugat Európai országokban is megcsinálja ezt az extrém sokat töltő előfizetőivel. -
#77 "Az érintett ügyfelek még hatvan napig vehetik igénybe a szolgáltatást"
Hehe, szerintem ebben a 60 napban le fognak tölteni 10TByte-ot :)
Amúgy az igaz (is lehet), hogy a T-Online úgy veszi a "sávot", hogy azon van fogalomkorlát. És ugye ő mindig az átlagos felhasználásra optimalizál, tehát ez nem azt jelenti, hogy mindneki max. 3GB-ot tölthet le, de akár hiszitek, akár nem, a több százezer előfizetőnek nem nagy részét alkotjátok Ti / mi, akik tényleg töltenek. Sok ember netezik és e-mailezik és neki nem a sok adat kell, hanem az, hogy állandóan rendelkezésre álljon, fix legyen a havidíj és gyors legyen. És mivel ők sz@rt sem töltenek le egy hónapban, átlagban szerintem a több százezer emberre nézve a GB / hó arány elég kicsire jön ki.
De ha jön 50 ember, akik extrém módon feltornázzák ezt az arányt, akkor ugye azt a T-Online fogja busásan megfizetni, mert az előfizetőknek már nem emelhetik a szolgáltatás havidíját (az jaknak meg pláne nem :).
Ettől függetlenül ezt nem így kellett volna megoldani, ezért még mindig jobb a chello ilyen szempontból (bár őket is elég nagy suxx-ozás érte anno, amikor bevezették a korlátot). -
pemga #76 Ez elég valószerűtlen példa :). Mit szólnál inkább ahhoz, hogy veszel egy BKV havibérletet, de ha túl sokat utazol vele (mondjuk túl gyakran látja a fejed az egyik buszvezető), akkor az ellenőr szépen odamegy hozzád és kidob a buszból. És még jól meg is köpköd: mocskos utazgató, fujj. -
#75 8 giga 15 ezer forint áron?
de gecik.
mér ilyen szar helyen fizetsz elő? -
#74 A forgalomarányos számlázás a világ legszemetebb dolga. Nem érdekel, hogy nyugati szemetek mit csinálnak.
Vegyen nagykereskedelmi forgalomfüggetlen csomagot, és nincs gond. -
#73 A normális ember elmegy ettől a szemét cégtől.
Megmarad nekik a e-mailezgető vesztes a napi 50-60 Mb forgalmával.
Ha ezt akarják, legyenek boldogok.
Nekem decemberig tart a hűségnyilatkozatom, utána húzok én is Extrernethez. -
pemga #72 Externet ajánlat a T-től váltani akaróknak. Ha valakinek nem tetszik a T viselkedése, zökkenőmentes váltást ígérnek. -
fapapi #71 De tudodmit nagyokos írok neked egy másik példát COBRA
bemégy egy cipőboltba ahol ki van irva annyi cipőt viszel el amennyi cipőt akarsz de mikor elakarod vinni a 10-dik cipőt kidobnak a boltbol mert 10 cipőt nem vihetsz el.
De tudodmit írok még egy páldát
Szerződést kötsz egy bab boltal hogyha fizetsz 500 ft ot akármennyi babot elvihetsz de mikor elviszel a boltbol 1000 DB babszemet szerződést bontanak veled mert a többi babráló babelőfizetőnek nem jut bab :))))))))))
-
fapapi #70 Nincs fogalmam a kereskedelemröl? Ezen tudnék vitázni.
De tudod sehol Európában nem fizetsz ennyit, vagy ha ennyibe a kerül az internet a kereseted 100x több mint idehaza tehát nem reális.
Te csak fogadd el a dolgokat és temesed el magad senki nem kérte tőled hogy kielemezd a svédasztalos étermeket. Én csak egy extrém példát hoztam.
Akárhogy is nézed ez nem etikus és remélem te leszel a következő akinek felbontják a szerződését. (de gondolom akkora luzer vagy hogy a forumozáson kívül mást nem csinálsz.)
Majd utána pofázz a kereskedelemről.
De szerintem fizess elő nyugateurópában ADSL re és láss csodát nincs adatforgalmi korlát.
Éltem kint volt ADSL szolgáltatásom. ( Tdsl )
De menjünk meszebb
Kaliforniában a helyi beszélgetések és az internet is ingyenes 512/128kbit akkor miröl is pofázunk ????????
Magyarország és a nagy multicégei még a rabló gazdaságnál tartanak és amig ilyen kis pöcsök mint te elfogadják ezt a helyzetet addig nem változik semmi.
-
zoland #69 És mondjunk olyan országot, az említettek között, ahol a havi keresetének (minimálbér) a negyedét kell kifizetnie a "fogyasztónak" a netezésért, akármennyit is tölt le. Ki fizet a netért Ausztriában havi 300 eurót (70.000 Ft,-)? -
#68 Ja 512 le 128 fel savszelesseg..... -
#67 Irorszagban elek 60 euro elofizetes havonta vonalberlessel(20 euro) egyutt. Letoltes 8 giga feltoltes 2 giga ezek felett 3.6 cent percenkent?? 2 honappal ezelott tulleptem 800 megaval de nem kuldtek semmi extra fizetendot.... -
greekboy #66 Te kurva okos embernek hiszed magad, pedig segg hülye vagy. "Továbbá mondjatok már Ny-Európából olyan internetszolgáltatót, aki a magyar előfizetéssel naggyából egyforma árú és sávszélességű és korlátlan." Körül kellen nézned... -
zoland #65 Gondolom ebből a néhány (50) milliós veszteségből tevődik össze az a pár milliárdos nyereség, amit a T-online évente bezsebel. -
#64 "Továbbá mondjatok már Ny-Európából olyan internetszolgáltatót, aki a magyar előfizetéssel naggyából egyforma árú és sávszélességű és korlátlan. Szinte mindenhol adatforgalom szerint számláznak (főleg ADSL-en, ami a magyar helyzetnek pont az ellentéte, ami vicc, persze a magyar oldalról)"
Ez ok, de akkor meg ne írják már rá hogy korlátlan bakker!! Akkor vállalják ahogyan a Upc is vállalta anno. Rossz dolog de legalább nem gerinctelen. -
#63 Úgy örülök, hogy főként olyanok szólnak hozzá, akiknek 0 fogalmuk van a kereskedelemről.
Ha már fel lett hozzva többek által a svédasztalos éttermi példa, elárulom ott ugyan nem dobnak ki, csak ha több, mint 3-4 órát vagy ott, akkor kifizettetnek veled még 1 alkalmat. Ráasásul olyan magas összeget kérnek belépőnek, amit még ha 3 órán át folyamatosan eszel se tudsz megenni elkészítési értéken.
Továbbá mondjatok már Ny-Európából olyan internetszolgáltatót, aki a magyar előfizetéssel naggyából egyforma árú és sávszélességű és korlátlan. Szinte mindenhol adatforgalom szerint számláznak (főleg ADSL-en, ami a magyar helyzetnek pont az ellentéte, ami vicc, persze a magyar oldalról) -
fapapi #62 "A vállalat meggyőződése, hogy többszázezer ügyfelének érdeke semmiképpen sem sérülhet 50 extrém adatforgalmat bonyolító ügyfele miatt. A cég szerint ezért a napokban tett lépés - amely szerint 50 előfizetőjüknek felmondtak - ezért álláspontjuk szerint sem jogi, sem etikai szempontból nem kifogásolható."
Ez egy olyan dolog hogy vannak olyan éttermek ahol befizetek egy bizonyos összeget és annyit eszem amennyit akarok. De mikor megeszem a 3-dik rántotthusikámat kivágnak az etteremből mert a rántotthúsforgalmam meghaladta a 2 rántotthust így az étterem veszteséges lesz és a többszázezer rántotthúsevőnek egyel kevesebb hús jut.
Ez etikailag megengedett!!!!
-
#61 A kábelnetes új előfizetőknek is bemutatnak ezerrel!
Ezt figyu:
Kábelnet Multimédia -
#60 Ki nem szarja le, hogy mit csinál a T? Most hatalmas hírérték, aztán nemsokára már nem is emlékeznek rá az emberek. Volt már ilyen és lesz is...
Mi f@... tudsz velük csinálni? Övék a hálózat legnagyobb része. Ha sokan mennek el tőle, akkor olyan áremelés lesz a piacon a kis szolgáltatók irányába, hogy kénytelenek lesznek árat emelni a kicsik, mert különben tönkremennek. Ez egy ördögi kör...
Nem azt mondom, hogy nincsen igazatok, mert szerintem is (finoman szólva) geci dolog amit csinálnak, de sokat nem fog érni velük szemben semmi. Max kiszabnak rájuk egy jelképes bírságot amit röhögve kifizettek, viszont minden olyan User aki nagyobbat forgalmaz MOST kapott egy figyelmeztetést. És ez NEKIK JÓ!
Szóval ha úgy nézzük, akkor most ez nekik reklám is. Ha negatív is de reklám... -
fapapi #59 Externet, euroweb JÓÓÓÓÓK VAGYTOK!
Lejár a szerződésem ezeknél az álszent szemétládálnál átmegyek én is más szolgáltatóhoz.
4x küldenek ki számlát 1 hónapban arról amit hónap elején befizettem meg stb, stb
-
#58 Ez azért vicces.
Jár neked a szolgáltatás, de ha élni is akarsz vele, akkor takarodj...
Igen érdekes cégfilozófia. :D -
#57 Nem baj, ha baszakszanak, akkor asszem én is átmegyek. Az Externet tárt karokkal várja azokat, akikkel geci a T-online. -
#56 kit érdekel, hogy megint szarul kötött szerződést az anyacéggel magyar tonlány?
remélem senkit és csökken egy aranyos 10+% al az ügyfélszám ...