47
  • FecaA
    #47
    Ha az x2-höz adnak hddvd-olvasót, akkor a konzol lényegét ölik meg! És én nem akarok az x2-m -be hddvd olvasót venni!
  • Lenny
    #46
    De ha jó a játék akkor nem mindegy min fut?
  • Dzson
    #45
    Jah, a játékokkal nekem semmi bajom az égvilágon, ne keverjük. :) Szegény game nem tehet arról, hogy milyen gépen fut, ez alapján sosem volt előitéletem.
  • Lenny
    #44
    Tőlem ezt biztos nem hallottad, eleinte rühelltem a boxot. Úgy voltam vele, hogy a PS2-nél jobb nem lehet semmi. Aztán vett egy haverom,és rájöttem ,hogy azon is vannak frankó gamek. Sőt... És most szépen elvannak egymás mellett a polcon.
    Na, de hagyjuk is ezt a témát, mert enyhén off.
  • Dzson
    #43
    Semmi bajom a dobozzal. :) Csak ha nem azt hallottam volna az igzbogz megjelenése előtt már fél évvel a leendő ex DC tulajoktól, hogy majd hazavágja a PS2-t (+ a többi fikázás), akkor lehet, hogy másként álnék a kérdéshez. :)
  • Fenjoy
    #42
    felteszem a kérdést itt is...hátha:)

    Az lenne a dilemám, hogy az Optikai Adathordozóknak (CD/DVD) mennyi a várható életciklusa... ha megfelelő körülmények között tartom, márkás...etc?! Mert már sok helyről hallom hogy tünnek szépen az adatok az 1 éve megírt dvd ről... válaszokat előre is köszönöm szépen!

    Elnézést a Sorokért:)
  • troc
    #41
    az azért röhely, hogy a DVD formátum 10 évet (sem) fog megélni. 5 év múlva meg már a holoadattárolás lesz napirenden... Bár kedvenc filmjeinket meg lehet (kell) majd venni mindenfélén.
  • Lenny
    #40
    Elég baj ha a tulajok miatt utálsz egy gépet.
    Tudod én nem utálom a PS2-t (képzeld, még nekem is van)pedig ilyen gondolokodásmóddal mint amit te folytatsz nagyon is utálhatnám.
    És ha nem vennéd észre még egyszer sem fikáztam a PS-t, ellentétben veled, aki folyamatosan fikázza az X-et. Anyukád tanított erre kisgyerek? Mélyen nézz magdba báttya, mert a loller nem én vagyok.
  • pemga
    #39
    Ööö, mi az összefüggés? Bármelyik is nyer, a házi írók először nyilván eszméletlen magas áron lesznek. Mind a két esetben a préselt lemezek fognak kijönni, nem az adattárolásra használt írhatók.

    Még a DVD-ben is rengeteg tartalék van házi használatra (ld. kétrétegű, kétoldalas lemezek. írók már vannak olcsóért, lemezek alig-alig kaphatóak erre.) Ezzel tehát még a gyártók bőven tudnak kaszálni, mire eljutunk odáig, hogy házilag írható legyen akár a BR, akár a HD-DVD. (Voltak olyan hangok, hogy PS3-ban író lesz, de ezt kétlem :)).
  • Dzson
    #38
    Az X-szel már rég nem lenne semmi bajom, ha nem ilyen hungi meg lenny félék lennének a tulajok többsége. :) De az ilyeneket annyira imááádom hergelni. :)))
  • Dzson
    #37
    Na mi van emberek, nem tetszik az igazság? :) Látom szép kúltúrált kisgyerekek vagytok. :) Anyuci tanított benneteket jómodorra? :) Lolllerek. :)
  • Lenny
    #36
    sogadd = fogadd


    Egyébként nekem édes mindegy melyik lesz.
  • Lenny
    #35
    Dzsoniboj:
    Te valami belső ember vagy a MS-nél meg a Sonynál is? Ha nem akkor sogadd meg az alattam szóló tanácsát.

    Apropó: kicsaptad már a PS3-ra?Kibaszottul unalmas , hogy isteníted , az X-et meg fikázod orrba-szájba. A M. helyében úgy kivágnálak mint macskát szarni.
  • hungi
    #34
    Dzson: Húzz a picsába a fikázásoddal! Az ilyen beszólásokra senki sem kíváncsi! És aki védeni akarja az ilyen kis köcsög fikázókat, csomagolhat és mehet vele!
  • Dzson
    #33
    "Bill Gates Microsoft-elnök minap közölt burkolt „hadüzenetével”, mely szerint a vállalat év végén piacra kerülő Xbox 360 konzoljainak későbbi revíziói vélhetően HD-DVD meghajtóval szerelve kerülnek majd forgalomba"

    De jó lesz szegény embereknek, megveszik a PS3hoz képest fele annyit tudó gépet, majd megveszik hozzá a 25e ft-s dvd packot hogy nézhessenek dvd-t (mint a mostani x-foshoz), majd megvehetik 3db hd dvd-n ugyanazt a filmet amit a PS3masok megkapnak egy BR diszken. :)
  • avman
    #32
    így van... de mivel 2 formátum lesz, így 2 árat fognak mondani. és mit ári meg jobban? és melyik lesz így a jóval olcsóbb... persze h beruháznak... csak épp abban is gondolkodni kell, h milyen hosszan térül majd meg... kopogtat egy technológiai váltás, vajon megéri beruházni egy ilyen elavulóban lévő korongtechnológiára? részemrőm hd-dvd, ugyanis ha a blúréj győz évekre veti majd vissza az adattárolást...
  • Caro
    #31
    A blu-ray H.264 tömörítést használ, így HD minőséghez 10-12 Mbps kell neki.
    Az mpeg-2 kb kétszer ennyit használna ekkora felbontáson.
  • pemga
    #30
    Egyet felejtesz el: ha _sok_ megrendelés érkezik BR-re a gyártókhoz, akkor ők nem fognak durcizni, hogy na neee, gyerekek ilyet nem adunk nektek, mert nem éri meg nekünk. A gyártók azt gyártanak, amire igény van. Minél többet rendelnek, annál olcsóbb lesz. Másrészt ezt ők nem írják, hanem eleve így, tartalommal préselik (vagy viszik fel rá azt a réteget), tehát nincs idő-kritérium a gyártásnál. A gyártósorok kerülnek nekik sokba, most valószínű idő előtt le kell cserélniük, ezért sírnak.
  • MacrosTheBlack
    #29
    A cd író is 100k felett kezdett, mostmeg a dvd írót 10 rongyért b.sszák utánad. Egyszer ez is olcsó lesz. Ha nem, jön a másik szabvány, az lesz olcsó, és elterjed. Ha a bluraynek mesterségesen magasan tartják az árát a hd dvd simán beelőzheti, mégha szarabb is.
  • fachox
    #28
    És hányszorosan lehet majd irni?
    mert nem mind1, hogy a 100GB mennyi ido alatt irja meg
  • Capra Ibex #27
    Kezdem unni, hogy mindig el kell mondani : a HD-DVD is KÉK lézert használ!!
    És nem, nem adok linket. Adtam elégszer...
  • avman
    #26
    ja megy itt az elvi harc, pistike kijelenti bivalybasznádról, h a blúréj milyen űberfasza és a hd-dvd meg mehet a comcédba zabot hegyezni. merhogy az 50 giga azdejó. ja, csak majd írható formátumban kéne db-ja 5-6 e hufos áron írója meg potom 60e (most haraütöttem, de kétlem h ennél olcsóbbak lennenek paicra dobás után pár évig)
    az olcsóság és megbízhatóság fog dönteni, márpedig ha vezető alapanyaggyártók azongyák ez ennyi, ez meg ennyi (és ők kimondottan a hd-dvd kultiválják), akkor a blúréj mehet pistikéhez zabot hegyezni bivalybasznádra és egy mpeg4-es filmhez jelenleg a hd dvd is bőven sok. merakkor viszont én kapok agyérzést ha ezekben is azt az ósdi mpeg2-őt nyomatják. ebben az esetben lenne legkevesebb értelme a dolognak...
  • Garfield
    #25
    Elvi lehetőségek, amikor összecsapnak? Na ne vicceljünk már. Paperware dolgokra hivatkozni teljesen felesleges.
  • MacrosTheBlack
    #24
    Még elvben is nagyobb mint a bluray 100 gigája, ha csak a negyede lesz ez is, máris fényévekkel jobb.
  • Garfield
    #23
    Igen, ezek azok a bizonyos elvi lehetőségek...
  • MacrosTheBlack
    #22
    Az ugyan nem, de a mikroszoft igen.
  • MacrosTheBlack
    #21
    Nem fog, addigra itt az iomega a 800 gigás lemezzel.
  • pemga
    #20
    Természetes, hogy a DVD-gyártók a HD-DVD-t szeretnék, de nem ők fogják eldönteni a kérdést. Nekik jóval olcsóbb lenne, mert nem kéne kicserélni a nagyon drága gyártósoraikat, és mivel kisebb lenne a kapacitása a lemeznek, sokkal többet eladhatnának belőle. Tiszta sor. Csakhogy ha olcsó BR olvasók jelennek meg a piacon, a fontosabb média-anyagok (pr0n, játékok, filmek) BR-t igényelnek, akkor az fog nyerni. És jelenleg nagyon így néz ki. Nem a technológia, hanem a szolgáltatás szokott a döntő lenni ilyen szituációkban.
  • acdc
    #19
    "A nagykapacitású optikai adattároló technológiák között zajló háború minden jel szerint új frontszakaszához érkezett Bill Gates Microsoft-elnök minap közölt burkolt „hadüzenetével”, mely szerint a vállalat év végén piacra kerülő Xbox 360 konzoljainak későbbi revíziói vélhetően HD-DVD meghajtóval szerelve kerülnek majd forgalomba."




  • vgez
    #18
    majd a PSP3 eldönti a vitát
  • BlueGold
    #17
    Szerintem nem fognak annyira sietni a formátuk váltással a filmstudiok ( a B és C kategoriás filmeket még nem adták ki DVD-n ). Otthoni használat során meg szerintem, akkár mit is irnak a tesztlapok ( jó pénzért gondolom ) a jelenlegi TV-kel + hangrendszerekkel NEM igen fogjuk észre venni a minőségi külömbséget.
  • TH448
    #16
    Már a legelső teszt meghajtók között voltak olyanok, hogy kék és piros lézer is volt benne a dvd kompatibilitás miatt, onnantól meg csak egy kis lépés a hddvd támogatás...
  • NuCLEARScoRp
    #15
    NEM csak olvastam egy-két cikket már róluk... ez alapján minősítettem..
  • NuCLEARScoRp
    #14
    És az miért olyan nagy probléma, ha 2 meghjajtó lesz a gépbe?? Szerintem nem az....

    A blu-ray sokkal nagyobb előrelépés... a HD-DVD olyan mint egy sima feltuningolt DVD lejátszó... az ára persze ennek ellenére nem lenne kevesebb
    mint a Blu-Ray-nek!!
  • toyotakacsa01
    #13
    "A HD-DVD egy rakás xar.... Blu-ray a király!! "

    Gondolom otthon már mindkettővel rendelkezel, és a hosszas tesztelés utáni tapasztalat mondatja veled ezeket. :)
  • Garfield
    #12
    Blu-ray előnye a nagy tárkapacitás (mondjuk a 4 rétegű közel 100 Gb, ami nem gyenge).

    Persze. DVD-ből meg van kétrétegű, kétoldalas is, valszeg egy kezem elegendő ahhoz, hogy megszámoljam, ebben az országban hányan láttak ilyet.
    A Blu-ray-nél jelenleg max. két rétegben gondolodnak, ami összesen 54 megát jelent, a 100 mega elvi lehetőség, ami talán egyszer a jövőben megvalósul.
  • Falatka2003
    #11
    Blu-ray előnye a nagy tárkapacitás (mondjuk a 4 rétegű közel 100 Gb, ami nem gyenge).
    HD DVD előnye a "piros lézer", szal nem kell DVD olvasó meg még blu ray olvasó is a gépbe.

    A következő szabvány pedig a green ray kombo lesz, amiben keverik a pirosat a kékkel, hogy ne kelljen minden lemezedhez új hardver. :D

    Egyébként a technológia már régen megvolt, csak ugye be kellett hozni a pénzt, amit a 2 rétegű DVD fejlesztésébe öltek.
  • vax
    #10
    Látom néhányan annak ellenére, hogy egyik sem jelent még meg "csengetik" a témát. :)
  • AtomHeart
    #9
    Tok szar, hogy itt a technologia, de meg nem tud elterjedni a szabvanyharcok miatt...
  • NuCLEARScoRp
    #8
    A HD-DVD egy rakás xar.... Blu-ray a király!!