189
  • nenad
    a hwswn vagy egy cikk, most olvasta, hmmm, azt irjak gyorsabb lett tobb tekintetben, mondjuk egy szuz win installnal meg amikor tele van mindennel, fene tudja, de lehet megis erdemes lenne megnezni.
  • arschsg
    nem kötelező dx9-es kártya... csak ha mindent ki akarsz használni.

Másrészt, USA-ban vagyunk. Ott alap már, hogy dx9-es kártyákat adnak új gépekhez. Vista meg csak jó 1 év múlva jelenik MAJD meg. 512MB RAM sem egy nagy szám már manapság. Új gép vásárláskor meg pláne nem. mellesleg játékéknál miért nem baj ha megkövetelnek egy bizonyos hardverszinetet? Ugyanígy van ez ezzel az OS-sel is. Ha nem tetszik NE VEDD MEG! Ennyi.
  • h4x0r
    Éééérdekes. Remélem, nem csak csilivili, meg nyúúú teknolodzsi lesz benne, hanem a meglévőknek is nekiesnek, megjavítani, ami elromlott, stb.

arschsg: Ha igazi Win fikázást akarsz, akkor menj el a www.hup.hu-ra :)

strogg: Használj Linuxot, abban össze tudod bányászni :)
  • strogg
    A windows-on sokat lehetne fejleszteni éppúgy, mint a többi OS-en.
    Elmondom mia problémám az olvasottak alapján. (nemaz itt olvasottak...)

-- Miért kötelező a dx9 -es kártya?
    Nem elég ha tudja a vidkari a 3D-t? Vagy szándékosan akarnak rávenni a frissítésre?
    Elvárom, hogy ha egy gef2 szintű kari ketyeg a gépemben, akkor menjen flottul a cucc. Nem tudom, lehet csak én vagyok ilyen hüle, de szerintem mennie kéne.

-- a többszálúság javítása. az rá is fér. Kíváncsi leszek.
    -- priorítás a processeknek? brávó... hány éve ismert a dolog?
    Lehetne sorolni miket ismerünk már, és miket tálalnak megint spanyoil viaszként.

Amit én elvárnék tőle.
    -- Megbízhatóság. Az xpő jó etalon lenne, de akadhatnak hiányosságok.
    -- korrekt erőforrás kezelés. Nincs rendben, ha az OS annyi memóriát kér, mint egy játék. 512 szerintem sok)
    -- be kellen érnie egy közép (ne adj isten) alacsonabb kategóriás 3D kártyával is.

- -biztonsági szempontból jobban adminisztrálhatóvá tenni

-- végre szeretném megérni, hogy a winben is van egy használható konzol, ami a graf felület halála esetén használható is lenne. Mert egynelőre nem érem a winben konzolból az összes részét az OS-nek, ami negem zavar. (alapnak tartom)
    -- sw felszereltsdég.Végre jó lenne, ha az OS telepítése után nem azzal kéne foglalkoznom, hogy felteszek egy használható szövegszerkesztőt, vagy cd-író progit, esetleg kodek pack-ot.
    -- szeretném megtapasztalni milyen újításokat tartalmaz a winfs. Valljuk be ha összevetjük a létezö fs típusokat a fat, es ntfs valahol a sor végén van, mert messze nem tudnak annyit, mint a többi.

--olcsóbb ár. Pofátlan ára van egy winnek ahhoz képest, hogy mit tud.
    -- emberibb licensz. anyádat fenyegesd a BSA-val, ha le merem másolni 1x is.

Ez csak így dióhéjban:) A képernyő jobb alsó sarkába fosó kiskutya nem fejlődés. Ha csili-vilit akar az ember, arra a theme, és desktop buzerátor programok már most igen magas szinten képesek. Ez nem fejlődés.
    Szóval én ilyesmit várok egy " új generációs" windows-tól. Végre történjen előrelépés is.
  • Ability
    128-al nem sűrűn... futni fog, de használni nem nagyon lehet komolyabban. Lassúúúúúúú....

Mellesleg én csak a WinFS-t sajnálom nagyon ... engem az érdekelt volna legjobban, de arra még nem keveset várni kell. :(
  • arschsg
    Látom tévedsz:)
  • IoIa
    Ismét csak egy rakás csilivili üveggyöngy. Ami újdonság, az pedig már rég megvalósított külső programokkal, amik legalább működnek is, illetve azok bármikor eltávolíthatók is.
    Ez az egész massza már rég nem oprendszer, hanem valami vegyesleves, amivel a hülyegyerekek szemét ki lehet szúrni. Soha nem fogom használni.
  • arschsg
    Édes Cunci Bogaram! 512 Mb RAM neki ahhoz kell, ha minden csilivárét be akarsz kapcsolni. 128Mb RAM-mal is fog működni a Vista. Mellesleg az MS-t legkevésbbé érdekli, hogy neked milyen géped van itt Magyarországon.
  • nenad
    en is ugy hasznalom hogy a legjobb performancr allitom, azaz minden kikapcs. Sztem a sok csicsa csak zavaro ha az ember dolgozni akar.

egyebkent amig van tamogatasa az xpnek nalam az marad. Ez a csilli villizes nem jon be nekem.
    Igazabol azt sem tudom milyen funkciok lesznek benne ami valoban megkonnyiti a felhasznalok eletet.. Szoval ezer egy kicsit szkeptikusan nezek ra. Mert sztem egy atlag felhasznalonak azon kivul ami van nem sokra van szuksege. Mas oldalrol meg passz.
  • strogg
    archsg:
    Nem azt mondtam ,hogy az sg.hu a legpontosabb hírforrásom:)
    Csak a pcforum nem hiteles egy csöppet sem.

Maradtam jelenleg a hwsw-nél:)
  • Hege15
    512 ram kell neki !!!
    azért a teljesitményre is figyelhettek volna !!!
    nem fogok olyan gyorsan váltani
  • Mipi
    Szép szép de a legfontosabb hogy mennyire stabil és megbízható lessz! Ez azért jó ha igaz az állítás hogy átnézik teljesen a kódokat. Az explorer meg nem valami szép hiányolom a jobb felső sarokban a kis windows jelet!
  • arschsg
    lol, te ... sg.hu meg nem más mint MICROSOFT FIKA. ennyi. De ott legalább a tényeket írják le pcforum.hu -n, hogy a BETA mit is tud. Nem pedig mellé beszélés folyik ott, mint itt az sg.hu-n hogy megjelent a beta, de mi volt meg 1 éve az LHval...
  • dodgecharger
    Loál!!!!
  • strogg
    pcforum-ot azert nem olvasom, mert ott mi mas hagozhatna el, mint a windows éljenzése?
    Sajnos a pcforum szerintem nem objektív.
  • strogg
    Hát engem nem gyözött meg a vista.

• arschsg
    "Nézd, akik régóta használnak win-t és nem csak multimédiáznak vele azok legtöbbje klasszikus stilust használja." aham...

Én Win 3.11 óta használok Windows-t, mégis nekem nagyon tetszik ez az új Vista-s Fekete, és átlátszó skin... Igaz, hogy nem (csak) ez a lényeg. Azért mondtam, hogy aki tényleg kíváncsi rá, hogy röviden mit tud az új BETA 1 Vista az ne sg.hu-t olvassa, hanem komolyabb lapokat is pl pcforum.hu és hwsw.hu. Ott szépen le vannak írva miket tud a Vista.
  • Ability
    Haladni kell a korral? Miről beszélsz? Neked az a fejlődés, hogy szép áttetszőek az ablakok? Nem tagadom tényleg jól néz ki, de szerintem sok hátránya van. Gondold csak el milyen nehéz lenne a kezelés, ha meg lenne nyitva min. 10 ablak. Egyszerűen egybefolynak pont az áttetszőség miatt. Persze nehogy engem is leidiótázz, nem arról beszélek, hogy nem lehet átlátni rajtuk, 'csak' arról, hogy sokkal jobban kezelhető a régi stílus, de még a Luna is.

Sokkal lényegesebb dolgok is vannak ennél, amit már rég javítani kellett volna, minthogy a fejlesztési idő nagy részét azzal tegyék ki, hogy szépítsék a rendszert.
  • MerlinW
    Nézd, akik régóta használnak win-t és nem csak multimédiáznak vele azok legtöbbje klasszikus stilust használja. Több oka is van.
    - átláthatóbb
    - nyersz vele 10-20% erőforrást
    - szubjektív véleményem hogy egy os-nek nem az a lényege hogy csilivili legyen, ill hogy az alap xp style randa.

Az OS feladata az, hogy felületet adjon az alkalmazésoknak és nem az, hogy 5-30%-át megegye a vasnak. Illetve lehet csilivili, de akkor azt kodolják le ugy mint a MacOS-t, vagy a KDE-t.
  • arschsg
    Mekkora hülyeségek vannak ITT leírva az sg.hu-n! Semmi sincs a Vista BETA 1-ről írva...

Aki tényekre kíváncsi az olvassa ezt:

http://pcforum.hu/cikkek/114/Elso+kepernyofotok+es+reszletek+a+Windows+Vista-rol.html

és itt:

http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=29457&count17=1

Vista
  • NuCLEARScoRp
    Első hozzástzólásod, és máris sikerült idiótaságot írnod...

Amugy lesz benne klasszikus nézet, de én a MS helyében kihagytam volna belőle az tuti... aki nosztalgiázni akar annak ott a Win95...
    Haladni kell a korral... szerencsére azok vannak többségben akik ugyanezt gondolják!!

Az erő a MS-al van!!!
  • janyikzs
    4 különböző változatan lesz látható, illetve vissza lehet kapcsolni benne a egy "xp-és jellegű" kinézetet is.
    A képekért kár, hogy még a Longhorn kódnév alatt készült változatból vannak, nem pedig a Windows Vista (TM) Beta 1-ből!
  • Sance231
    Hát így a képeket elnézve egy kérdés fogalmazódott meg bennem: Lesz benne "klasszikus windosw felület" vagy ezt a rakás xart kell majd bámulni?
  • Cicero
    Szerintem jól néz ki egyenlőre a Vista, remélem nem b****k el :)
  • NuCLEARScoRp
    Gratulálok a cikkírónak sikerült egy pocsék és MS ellnes cikket összehoznia...

Azt azért bele lehetett volna írni, hogy rengeteg újítást tartalmaz a beta 1 !!!
    Sőt a beta 2-be ígért Avalon-t is benne van...

Aki egy reális cikket akar a beta1-ről az olvassa el ezt:

Meglepetést okoz a Windows Vista bétája

• PyRex
    Ebben most mi is az ütős? :)
  • AS
    Ez a kép nagyon üt!
    http://www.sg.hu/kep/2005_07/0728vista4.jpg
  • Mr Manson
    kiváncsi vagyok én is
  • AS
    Várom!!!!!