189
  • RedStorm
    Nos mielőtt a Linux fanok megnyúznának előre jelzem ,hogy még véletlenül sem vagyok Windows fan csak az a sok ökörség amit itt leírtak egy kicsit sérti az ember igazságérzetét!
    Szóval egy akinek nem tetszik a Windows ne használja. Senki nem kötelez rá. Ha meg használod nem értem minek fikázod. Ha ekkora szar és te mégis használod az egy kicsit lehúzó rád nézve is.
    Ez már csak divatfikázás. Mégcsak ki sem próbáltad de máris lehúzod.
    A másik....ha ekkora jó a linux akkor miért nem azt használja minden egyes ember.MEGMONDOM mert egy átlag vagy inkább kezdő felhasználó számára kissé kezelhetettlen.Tudod nem mindenkinek szerelme a számítástechnika ,van aki csak használja a gépét.Semmi bajom a Linuxal csak tudomásul kell venni ,hogy az nem mindenkinek készült. Ha már egyébként is az a kérdés ,hogy melyik a legjobb os akkor egyértelműen a MacOSX.Bár soha nem használtam de a Unix alap és a felhasználóbarát kezelés azt hiszem mégis azzá teszi.
    Szóval Linux ide vagy oda ,tudomásul kell venni ,hogy a Windows jelen pill. a világ legtöbbek által használt rendszere.És bizony még egy jó darabig az is marad.
    Ja igen még valami ,nem értem miért érzi minden Linuxos kötelességének az MS fikázását.Neked üldözési mániád van.

U:I
    Bocs az egyes szám második személyért de így egyszerűbb volt.Ez egyébként minden fikázónak szól!
  • FTeR
    nemtom mi a bajod. winek egyik legnagyobb negatívumai közé sorolták a lassú bootolást, közvetlenűl a stabilitás után.
    minden linux fan verte a mellét, h a linux milyen gyorsan talpon van. most, h ebben a win állva hagyja máris fikázva van a gyorsaság.
    2k/xp óta a stabilitás sem (kiemelkedő) probléma, azért csak csináltak vmit, h ezt elérjék.
    a gyorsabb start menü, meg csak 1 példa a sok közűl. egy olyan példa amivel az ember sokat találkozik ha wint használ. jó tudni, h ilyen appróságokra is feigyelnek.
    az avalon meg egyértelműen egy pozitívum, ráadásúl ki lehet kapcsolni, tehát nincs erőltetve. nemtom ezen mit kell fikázni (irigység?)

vki írta, h az NT-t adja el újra meg újra. érdekes linuxon mindenki arra büszke, h milyen nagymúltú kernelt használ...
  • FTeR
    sőt, mivel nem a cpu számolja a grafikus felületet, hanem az egyébként üresjáratban lévő videókártya még a teljesítmény is javul. ezt akár optimálisabb erőforrás elosztásnak is felfoghatjuk.
  • FTeR
    te hogy jelenítenél meg full 3d-t dx9 nélkül? (be ne nyögd, h dx8cal)
    nem tudom mi a bajotok a dx9 kártyával. a felhasználók többsége ha nem játszik a gépen, akkor egyáltalán nem használja ki a vidikártya lehetőségeit. ezt akár hatalmas pazarlásnak is fel lehet fogni. egyébként is a felhasználók többségének igenis számít a csicsa.
    akinek másra kell az erőforrás, az belövi a 2k stylet és kész, úgy mint xp-nél. nemtom pl sok embernek mért fáj az, h egyesek a xp skint használják. ha az tetszik neki haszálja, azért lehet állítani, h ne legyen gond belőle.
  • FTeR
    m$ 2 szinten határozza meg a gépigényt, van win vista (longhorn) ready, ez a gépigény az ami ahhoz kell, h maximálisan minden csicsa fícsőr működjön. ebben van a dx9es kártya.
    a másik gépigény amin elindúl, ez a min config (de ezt úgyis a teszetek határozzák meg). sztem a gépeden simán futni fog.
    azt mondták, h pl ha 3d alkalmazást (játék) elindítasz, akkor elveszi az avalontol az erőforrást, tehát pl 1 teljes képernyős alkalmazásnál egyszerűen kilövi a proceszt - kiírja a winyóra (majd elválik, h mennyire válik be).
  • FTeR
    win2k-ra is volt átlátszó ablak. csak winen nem lett divat. nem az átlátszóság miatt kell a 3d, hanem a full vektoros megjelenítéshez és a 3d spec effektekhez.
    ha nem tetszik nem kell használni, lesz vagy 5 féle grafikai felület gépteljesítményekhez mérten.
  • TC3
    THX
  • TC3
    THX
  • bon
    Hát ha ügyes vagy akkor ár nap múlva már le is tudod szedni valamilyen oldalról. Ha hivatalosan akarod beszerezni a beta-t arra még várnod kell pár hónapot.
  • arschsg
    küldtem neked privát üzenetet...
  • TC3
    És valami más lehetőség?
    Én a Torrentel nem vagyok kibékülve.
  • janyikzs
    egy jó kapcsolat... és oké (főleg netes, de az emberi sem rossz )

torrenten már nyomják...........
  • Derapo
    Én jóban vagyok az xp-vel.Bár nem értem néhány ember véres szájú hozzá állását a microsofthoz.tán náluk dolgozik? Nem értem,soha nem voltam elfogult semmilyen op-rendszerrel kapcsolatban.Ez a win majd megnézzük milyen lesz.Az azért pofátlanság,hogy 512 mega ram+dx9 vidkari meg ilyen baromságok.Pl.:Mac osX.Nekem volt egy ócska Powerbookom g4-es 500-as,stb... a videokari egy ócska( valóban az ) ati !!!8MB-os!!! kaki volt. Az os X olyan szépen ment rajta,mindenféle szépséges,látványosság mellett.Ezért nem értem minek a sok hülye izéke,látvány?Ha pedig mégis van akkor miért ne láthatná egy gyengébb géppel rendelkező,emberke.Engem ez a néhány kérdés érdekel.Ha a fényezésen kívül lesz más egyéb okos más külső cég álltal még nem publikált újítás is akkor használni fogom az új os-t is.Persze ha nem adják platina áron:-)
  • TC3
    Sziasztok!

Engem csak az érdekelne, hogy én az utolsó kis senki, mikor tudom kipróbálni a jelenleg kiadott verziót? Már az XP-nél is a legelső verzióval szórakoztam, és ez is nagyon érdekelne!

Bocs, ha ökörséget kérdezek!
  • janyikzs
    Ezeket a "vitákat" sokáig lehetne még tárgyalni: pl. ATI vs. NVidia, Intel vs. AMD, Linux vs. Windows

De van-e értelme?! A sok magyarázkodás után 200-ból 1 ember esetleg, aki azt mondja, hogy igazad van, és átáll a másik oldalra.
    Mindkét rendszert kipróbáltam hosszabb ideig, nekem mindkettő bejött, ugyanazokat a feladatokat mindkét op. rendszer alatt tökéletesen megoldottam (graf., progr., szövegk., táblázatk., internet, stb.)
    Egy nagyon fontos dolog volt nekem, amikor win-re álltam: Játszani akartam a szomszéd legújabb játékával (jó pár éve), és persze azóta is szeretek játszani, de ez win alatt kicsit könnyebb.

Akinek gyengébb képességű gépe van, az úgysem használja ki az újabb lehetőségeket (na jó, nem minden új dolog hardverfüggő), az maradjon a megszokott op. rendszerénél, majd váltani fog pár év múlva (2-3), amikor egy megfelelő "gépbelsőség"-et megvehet olcsóbban...
  • NEXUS6
    Amúgy 10-ből hány júzer ismeri, és ezek közül hány használja ezt a fícsőrt.
    És miért is nem?

Amúgy az M$ termékek télleg tele vannak forradalmi dolgokkal! Olyan forradalmiakkal amit az emberek egyszerűen nem használnak.

És most nehogy azzal jöjjön valaki, hogy a tuskó júzer tanulja meg!!!!!
  • dnes82
    A ringyoz fanatikusnak: Az igaz, hogy a technika fejlodik, de amint latod a szoftverek ezt messze nem kovetik az elmult 25 evben. Mar a legelso Unixok tudtak nagyjabol ugyanezt, amit a Vista esetleg fog, az mas kerdes, hogy valahogy meg kellett az egeszet vetetni az emberekkel. Nem ertem, hogy egy operacios rendszernek miert kell egyaltalan akar 128 MiByte memoria is. Lattal mar commodore 64-est? Azokon a programokat? Azok memoriaigenyeit? Mara az egesz szoftveripar a kullemrol, illetve arrol szol, hogy hogyan lehet minel kevesebb munkaval programokat fejleszteni gyorsan eladasra. (shared libraries, oop fejlesztes) Raadasul pont az M$ akasztotta meg azzal a fejlodest, hogy a hardvergyartoknak folyamatosan kompatibilisnek kellett lenniuk a 80386-ossal. Unix-like rendszereknel nincs ilyesfajta megkotottseg. Nezz nyugodtan utana, hogy anno az NT alapkernelet hanyan, illetve hany het alatt irtak meg, ezutan nezd meg, hogy hany evig nem volt M$ rendszer 64 bites processzorokra. Borzaszto meg belegondolni is, hogy hany ember nem csinal ott semmit, es mi hany dollart fizetunk nekik a semmiert. Uzletileg a legoptimalisabb, csak igy tovabb M$!
  • JZO
    Én inkábbnem is írok semmiféle véleményt, amíg a kezeim közé nem kapom.
    Anno az XP-vel is sok bajom volt, addig nem is használtam, amíg az SP1 ki nem jött hozzá, mert folyton összeomlott. Most viszont SP2-vel már minden szép és jó. Azaz majdnem, lennének igényeim nem is kevés, amit beépíthetnének a Vistába.
    Engem spec nem zavar, ha csicsázzák a rendszert, csak engedjenek beleszólni, hogy mit szeretnék használni és mit nem. Ezt pedig nyugodjatok meg, be lehetlesz állítani, így akinek nem tetszik, kikapcsolja.

Nagyoon örülnék, ha a programoknak be lehetne ezentúl állítani alapértelmezett prioritást.

Továbbá annak is, hogy a különböző usereknek különböző hardware profilt lehessen betölteni.

• smv
    Amúgy a csili vili része tetszik a dolognak, tehát ha épp nem kell az erőforrás, akkor én poénból bekapcsolnám, néha szórakoztató lehet, ha közbe tényleg nem csinálok semmi különöset, max mIRC meg winamp.
  • smv
    Úr isten úgy látom, hogy a pattogó M$ fanunk megint itt van. hiányoltam volta, ha nem lett volna itt.

De akkor neki mondanám, hogy ha annyira sztárolja a VISTA -t, legyen olyan szives és adjon nekem pénzt egy új gépre, mert úgy tünik, hogy az 1,7 Celeron 256 ram gef2 -vel igen szerényen fog futni az új rendszer... Jaaa, hogy fejlődik az informatika? Attól én még nem keresek többet.

Mellesleg a fejlődéses dologra kitérve, szerintem a KDE a Gnome vagy ha a disztribeket nézzük az uhu, debian, suse stb stb is fejlődik, mégse kell nekik 512 ram. Jaaa, hogy az a hülye, aki nem szeretne csak azért 1024 ramot a gépébe, mert ebből 512-t a renszer eszik? Igen persze hogy az.

2 napos uptime? Én minden nap kikapcsolom bevallom őszintén, de azért léci erre ne verd magad, elég vicces. Linux gépek esetén több hónapokról szoktak beszélni, és akkor nem csak szépen egymás mellett futtatták a programokat, és haygták nyugodtan csücsülni a gépet.

Aki átlátható ablakokat akar, az használjon
    Win95-öt? Hagy döntsem már el én, hogy hogy nézzen ki a rendszerem, legalább ebbe ne szövegelj bele.

Fikázod itt a Linux fanokat, hogy mennyire odáigvannak, és hogy fikázzák a windowst úgy, hogy még nem is látták. Na kérlekszépen te pedig az egekig magasztalod, közbe te sacc/kb ugyan annyit tudsz róla, mint a többiek.

Ja és: Én is Win 3.1 óta használom a windowst, de nem érzem olyan egetrengetően isteni dolognak. Én is azt a konzervatív véleményt hangoztatom, hogy az oprenszer ne villogjon, ne csicsálódjon, ne nyalja ki a seggem, hanem NORMÁLISAN STABILAN az erőforrásokat NEM megéve futtassa a programjaimat.

Vagy én is hülye vagyok?
  • NEXUS6
    Szuper!

És akkor az alkalmazásokra már télleg elég lesz az a 2-3 óra;)
  • h4x0r
    :)

Amugy mint mar mondottam, mindig jol mulatok az arshg/nuclearscorp vs. mindenki mas tipusu vitakon. :)

Probalta amugy valaki az SFU-t Vistan?
  • arschsg
    mit vársz ilyen 007-es tíz évestől?....
  • arschsg
    mi van? mi az hogy 1 óra alatt Spig jutsz el? Miért te hogy teszel (tennél) fel WinXPt-? Xp, majd Sp1 majd SP2?.. eh. Ha nem tudnád a SP2-t bele lehet integrálni a telepítőbe és rendszerint az az utáni hotfixeket is. Így a rendszer 15-20 perc alatt fenn van. És olyan nagy dolog felrakni még mellé pár 1-10 Mb-os progit kodek stb?... Na ne mondd már...
  • BlackRose
    Egyébként van egy vicc:

Windows VISTA

VISTA = Virus Incubator Support & Test Architecture

:)

mielőtt nekem esnének az MS fánok, csak vicceltem...
  • BlackRose
    "És igen ez így működik. direkt hagynak benne hibákat hogy legyen mit kiadni pár év múlva."

Na neeee kérlek azért ilyen dolgokat ne mondj. Egy Windows nagyságú project (meg akár 10x kisebb project is) tele van hiányosságokkal, hibákkal, rosszul implementált dolgokkal stb. és ez mindegy, hogy MS vagy XYZ csinálta. Egyszerűen nehéz elérni, hogy nagyobb hibák nélkül működőképes legyen, aztán fagyasztva van a fejlesztés és csak hibajavítás jön egy néhány hónapig... úgyhogy akarattal hagyni benne hibát az egyszerűen felesleges, és nem is lehet komolyan venni. Persze vannak hibák amelyikről tudnak a kiadás előtt, de prioritásuk alacsony és ezért későbre marad a javítás, mert egyszerűen lehetetlen minden ismert hibát kijavítani, ha az lenne a cél akkor mire az x pillanatban ismert hibákat kijavítanák, addigra újabb hibák lennének ismertek és ez úgy nézne ki mint amikor a macska zavarja a farkát, a termék pedig elavulna... ezért amikor a tervezett tulajdonságok implementáltak akkor jön a tesztelés és a javítás, amikor elér egy megfelelő (nem ideális, hanem használható) stabilitást akkor megy RTM-be és ez másként lehetetlen. Nincs tökéletes termék, mindennek megvan az elfogadható (megfelelő) szintje és akkor megy. Különben a szakmában ezt 80/20-nak szokták nevezni... 80% teljesítmény 20% erőforrással, ha 90% megyünk akkor már 60% erőforrásra van szükség, vagyis 10% javulás 3x költségek, idő stb. és ez felesleges.
    Ami a Win2000 illeti, azért neház felváltani, mert a felhasználók 90% még azt sem használja ki amit az tud, és ma a Microsoft fő problémája az, hogy rávegye a felhasználókat, hogy használják a technológiát... de ez már más mese, itt a fejlesztések alulmaradása a fő ok. Éppen ezért találta ki az MS az Avalon-t és az Indigot... 2000 már nem fog menni, viszont ami előnyt hoz (fejlesztési költségek, UI lehetőségek stb.) egyenessen elég lesz, hogy a 2000-ek váltsanak Vistara, persze az XP-n is működni fog, de mire beindul, addigra XP-t nem lehet majd venni...
  • NEXUS6
    Abból lenne csak antitröszt per!!!!!
    Minden SW gyártó nekiugrana a M$-nek, aki csak valamilyen progit gyárt.

(szerintem joggal)

Másrészt akkor kiderülne, hogy amíg egy Linux disztribúciót fellöksz 1 óra alatt, addig a win esetében még csak az OS-ig meg a sörvízpekkekig jutsz el.
  • janyikzs
    Egyébként a kezdő directx9-es kártya 10.000 HUF alatt van pl.: GeForce 5200 8.970.-

Persze ez játékra édeskevés, de aki játszani akar, remélem nem a videokarit fogja drágálni.

Ja és igen...
    - A windows-ba miért nincs egy értelmesebb szövegszerkesztő, táblázatkezelő, graf. progi, stb... Elkezdték a Media Player-t "fejlesztgetni", már nekik is ugrottak, hogy másnak nem hagynak esélyt, szedjék ki. Ha most telepakolnák az op. rendszert jobb dolgokkal, az utcaseprő is beperelné őket, nemde.....
  • NEXUS6
    Látom közben Logot is cseréltél;)

Imádlak!
  • NEXUS6
    Amióta a sell benzintől kezdve az intimbetéten keresztül a csokimentes csokoládéig mindenki azzal jön, hogy ez a termék majd jól megváltoztassa az életemet, azóta én egy kicsit fenttartással kezelem az ilyen fékezett habzású újdonságok listáját tartalmazó PR anyagokat.
    Bocs.

A reklámokkal ellentétben, a vízkövet az ecet vagy a háztartási sósav is oldja, csak nem kerülnek annyiba, mint a cillilit!

Nagyon csodálkoznék ha ez tényleg az a termék lenne, amit eccerűen mindenkinek meg kell vennie.
    Hidd el egy kis utánajárás és akár egy w2000 sem lesz rosszabb mint ez az asztalaviszta.
    Tény hogy lusta vagyok, de még inkább sóher. Nem fizetek azért ki tízezer forintokat(hw+sw), hogy beépítik a rendszerbe azt hogy kérje a jelszót, ha netalán hülyeséget akarnék felrakni.

Mi értelme annak, ha az viszi el az erőforrást, hogy egy kis "robotpilóta" állandóan azt figyeli, hogy a hüle júzer véletlenül mikor akar feltenni erőforrást zabáló, hülyeségeket.

Ha komám ezt te beveszed, akkor egészségedre!
  • Zsoltika 007
    Nem véletlenül. A windows 2000 a legsikerültebb desktop oprendszer. (Szerintem is.) Vállalatoknál ezért népszerű mind a mai napig. Egyszerűen túl jóra csinálta a MS és most szívnak miatta. (És igen ez így működik. direkt hagynak benne hibákat hogy legyen mit kiadni pár év múlva.) Nagyon stabil és nagyon gyors. Még olvastam talán itt sg-n hogy a legújabb és legmodernebb Brit hadihajónak is ezen alapszik a vezérlőrendszere. (Persze kisebb változtatásokkal)
  • NuCLEARScoRp
    Javaslom olvass el egy mérvadó cikket az újításokról mielőtt hülyeségeket beszélsz... Ráadásul a beta 1 kb 50%-ban tartalmazza csak az új dolgokat...

A tájékozatlanság itt a legnagyobb probléma... sokan olyat fikáznak amiről halvány lila gőzük sincs.
  • lck #77
    Hát igen. Az utóbbi időben win 2000-et használok, nagy megelégedéssel.
  • startmenu
    Ja, tényleg kemény hogy ahányszor M$ a téma, Win suxx, linux Suxx lesz a nagy részéből... :(
  • NEXUS6
    Azér' ezt nevezem, a M$ télleg tudhat valamit!!!!;)

Már tizenöt éve folyamatosan újra és újra el tudja adni ugyanazt a dolgot (winNT) az embereknek.

És mindíg van olyan aki annélkül hogy ezért pénzt kapna képes örömkőnnyekbe kitörni, hogy hülyének nézik.
    Na ez fikázás volt!

Gyorsabbban felugró startmenű: woááá!!!!
    gyorsabb bútolás: woááááá!!!!
    kikapcsolható 3D kinézet wooooáááááááá!!!!!

és mind ezt megkapom monnyuk 20 misiért, plusz másik 40 a HW bővítés!

Ja és gyak ugyan azt tudja, mit egy win2000 (mer pl az új file systemet kifelejtették).

Ennyi erővel kiadhatnának egy komolyabb SP-et az XP-re wagy akár a W2000-re is!

-ák (aki nem délamerikai párosujjú patás az ne vegye magára!;))))
  • Ability
    Szerencsére én nem vagyok olyan IQ betyár, mint egyesek. ^^

MÁS: Nekem nem voltak gondjaim a driverekkel, minden fontos felment, egyedül a Logitech egérhez szánt driver ütötte ki a rendszert, de megoldottam. :D
  • startmenu
    Ezeket a képeket nézve is az a véleményem egyenlőre hogy Windowsból a 2000 a legjobb, ha ilyen szép csicsákat akarok, felteszek egy jó linuxot ;) Az legalább megy minden gépemen...
  • BlackRose
    Nállam semmi extra drivert nem kért, minden alapjából működik, na igaz nincs egzotikus hardware azon a gépen amelyre telepítettem. Na ha lesz egy kis időm akkor esetleg megpróbállom mit szól a Canon Scanneremhez és a HP nyomtatómhoz...
  • NuCLEARScoRp
    Szerencsére nem a tizenéves suttyók döntik el, hogy kinek van/nincs igaza...
  • Ability
    Lehet vészmadár, de igaza van ... ellenben veled, aki MS fanatikus. :P