Elkészült a Windows Vista első előzetese

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arschsg
Most 2 napja megy az XP-m folyamatosan. Nem ez a lényeg. 322 Mb RAM foglalt az 1024-bõl. Ment IE, mIRC, MSN, ICQ, TC, OE, CS steam, gta sa, frontpage, winamp, dc++ atb stb. stb...

Jah, és XP stílus (luna). Szerintem nem olyan borzasztó ez.

Microsoft Windows XP SP2 Professional. WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP -

Zsoltika 007
A lényeg pont azon van, hogy te döntöd el melyik
program a szimpatikus és azt rakod fel...

Ez ok és szerintem is dícséretes lenne ha nem kérnének ezért egy valag pénzt. De így elvárnám hogy adjanak valamit. Ezenkívül a szar linuxos beépített progik szerintem jól használhatóak és ráadásul teljesen ingyen vannak.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

NuCLEARScoRp
"Elvárom, hogy ha egy gef2 szintû kari ketyeg a gépemben, akkor menjen flottul a cucc. Nem tudom, lehet csak én vagyok ilyen hüle, de szerintem mennie kéne."

A technika fejlõdik... és ezt a felhasználóknak követni kell!! Arról nem a MS tehet, hogy csórók a magyarok... Egyébként már nem drága egy alap DX9-es
kari... na mindegy

"-- sw felszereltsdég.Végre jó lenne, ha az OS telepítése után nem azzal kéne foglalkoznom, hogy felteszek egy használható szövegszerkesztõt, vagy cd-író progit, esetleg kodek pack-ot."

Szerintem ez hülyeség... a Linuxban televan gagyi
szar programokkal .... egy oprendszer nem erre való!!

A lényeg pont azon van, hogy te döntöd el melyik
program a szimpatikus és azt rakod fel...

Az eszmefuttatásodból kitûnik a MS ellenesség... ha nem tetszik használd az "isteni" Linuxot, mert az mindenben jobb mint a Win...
<#eplus2><#eplus2><#vigyor1>

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

h4x0r
Heh, en is, mar vagy ket eve. Szerencsere vagy sajnos, de lemaradtam az XP-rol.
De tenyleg nagy elvaras lenne egy oprendszertol, hogy fusson egy kicsit lebutitva egy regebbi gepen is? Mondjuk megnezem, hogy a jelenlegi kukazott P-III-asomon (128 Mb shared RAM) hogyan futna a Vista. Meg lebutitva is 😊

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

A napokban volt a hír, hogy 15%-on az office2003 eladási adatok. Hát a vista-ra sem várok többet, a lent leírtak szerint. Egyszerûen a winXP-nél vagy nagyon kiugróan újat&jót csinálnak, vagy ezzel a XP like vonallal nem fognak áttörést elérni.

Úgy látszik sokan gondolják, hogy eszi az erõforrást, de nem éri meg odaadni neki 😊<#dumcsi>
Ez kurvara fasza
h4x0r
Azt használok. Ezért vannak ilyen elvárásaim. Egyszerûen másként látom a világot😊

arschsg.
Látom nincs értelme leírni a nyûgjeimet, mert az les za válasz rá, hogy vagy tetszik, vagy nem.

az m$ nagyon nagy hibája, hogy alaposan leszarja mit is akar a user. Kell kiskutya? nem? akkor is lesz.
Nem azt mondtam, hogy meglepõ az 512 ram. csak azt, hogy egy OS-nek adni ennyit az pofátlanul sok. Pazarlás. erõforrás pocsékolás, stb....

nenand:
Én erre az alvó módra leszek igen kíváncsi. Mert odáig ok, hogy lerakja vinyóra a ram tartalmát. De nagyon érdekelne, hogy a fennt elhangzott 512 ram megléte eseten (használjon fel az OS mondjuk csak 300 megát) hogyan tökömbe fogja azt 2-3 sec alatt visszaolvasni vinyóról. Ez érdekelne.
Ez a szám vagy elvi érték, vagy pedig egy végletekig lebutított vista alapján mondják, amit egy p4 gépen futtatsz, kb: 10000 rpm-es vinyóról. Így hihetõ.

Én mindenestre viccnek nevezem a vista-t. Nem ezért fogok visszatérni a winre, az tuti.
archsg, te beszéltél mostanában igazi, ott élõ, eredeti amcsi emberkékkel? Valahogy ott sem tûnik igazán elterjedtnek az, amit mi otthon is drágának tartunk. Érdekes módon még mindig sok elavult gép van, és nem az irodákban, hanem a játékosok tulajdonában, akik ezzel próbálnak meg vadonatúj játékokat élvezni. Az, hogy valakinek van pénze (ott sincs mindenkinek), még nem jelenti azt hogy hûdekafa gépe is van.
Márpedig ennek tudatában Billi bácsiék is törekedhetnének az optimalizációra, de ez úgy látszik még mindig nem fontos nekik.
h4x0r
Egy link is eleg lett volna...

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

Meglepetést okoz a Windows Vista bétája
írta: Budai Péter , idõ: 11:22

Tegnap este megjelent a Windows Vista -- korábbi kódnevén Longhorn -- elsõ bétaváltozata, amelynek képességei alapján úgy tûnik, a korábbi, sokakban bizonytalanságot keltõ pre-béta változatok közel sem mutatták meg, mit is várhatunk valójában a Vistától. A WinHEC-en kiadott elõzetes változat gyengesége most már sokkal inkább tudatos lépésnek látszik, ami elõkészítette a terepet a bétának, ami elsõ ránézésre nagyon is meggyõzõ.

A Windows Vista elsõ bétája csak néhány tesztelõhöz fog hivatalos úton eljutni, így a nagyközönségnek a második bétáig várnia kell, ha saját maga is ki szeretné próbálni az új operációs rendszert. A Vista beta 1 közel 10 ezer, a Windows Vista Technical Beta programban résztvevõ bétateszter, és az MSDN valamint a TechNet elõfizetések birtokosai számára érhetõ el jelenleg, így az már biztosított, hogy rengeteg információ fog megjelenni a most következõ idõszakban a rendszerrõl, egészen a második béta megjelenéséig.

hirdetés

Rengeteg újdonság

A teljesség igénye nélkül következzen néhány szembetûnõ újdonság. Az elsõ meglepetést az jelenti, hogy az Aero Glass, a Windows Vista új felhasználói felületének 3D gyorsítással és áttetszõ tüköreffektekkel ellátott változata azonnal bárki számára elérhetõ a bétában, amennyiben DirectX 9 kompatibilis grafikus kártyával rendelkezik. A korábbi információink szerint ez legfeljebb a második bétában lett volna elérhetõ.

Megváltozott a start menü, mostantól a kinyitogatható megjelenítés helyett egy scrollozható, fa-szerû megjelenítéssel találkozhatunk, amit lényegesen könnyebb átlátni és használni is, akár sok program feltelepítése után is. Ezen kívül a start menüben kereshetünk is, így a futtatandó programot annak elsõ pár kezdõbetûjével is elindíthatjuk, ami gyakran kényelmesebb, mint kézzel odanavigálni a megfelelõ helyre.

Továbbra is a Windows Explorer segítségével lesz lehetõségünk a fájlrendszeren belül bolyongani, azonban most már a könyvtárak ikonjában 3D-ben megjelenik néhány benne szereplõ fájl elõnézeti képe, ez alapján pedig hamar rájöhetünk, hogy abban van-e, amit keresünk. Az állományok csoportosítását, keresését, rendszerezését segíti, hogy létrehozhatóak virtuális mappák, amikben tetszés szerinti állományokat helyezhetünk el anélkül, hogy azokról valódi másolat készülne. Egy állomány természetesen tetszõleges számú virtuális mappában is szerepelhet.

Energiatakarékosság és gyorsaság

A Windows Vistában több megoldással is találkozhatunk, amik kifejezetten az energiatakarékosságot helyezik elõtérbe. Megjelent egy új lehetõség a számítógép kikapcsolására: az alvás. Ez a hibernálás és a készenléti állapot közötti átmenet, a rendszer teljes memóriája a merevlemezre kerül, majd a gép készenléti állapotba kerül. Ezután akár ki is kapcsolhatjuk a gépet, az adataink nem vesznek el. Ha azonban nem kapcsoljuk ki a gépet, akkor egy egyszerû egérmozgatással is életre lehet kelteni, ami 2-3 másodperc alatt megtörténik.

Bizonyos területeken a Vista bétája már most gyorsabb, mint a Windows XP. A rendszer memória- és szálkezelése sokat javult, a leggyakoribb feladatok pedig külön prioritást kaptak: ezentúl soha nem kell hosszasan várnunk például a start menü megnyitására. A bootolás és a telepítés sebessége is gyorsabb lett, mint Windows XP esetén. A rendszer hardverkövetelményeirõl még nem lehet sokat tudni, jelenleg annyi bizonyos, hogy legalább 512 megabájt memóriára, és egy DirectX 9 kompatibilis grafikus kártyára lesz szükség ahhoz, hogy teljes pompájában használhassuk az operációs rendszert.

Természetesen a mostani felsorolás a Windows Vista legfontosabb újdonságainak csupán egy részét érinti. Szerkesztõségünk jelenleg is próbálgatja az operációs rendszer elõzetes változatát és hamarosan egy átfogó cikkben számolunk be a tapasztalatainkról.

ss.atw.hu Legjobb mobilos forum!

a hwswn vagy egy cikk, most olvasta, hmmm, azt irjak gyorsabb lett tobb tekintetben, mondjuk egy szuz win installnal meg amikor tele van mindennel, fene tudja, de lehet megis erdemes lenne megnezni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

arschsg
nem kötelezõ dx9-es kártya... csak ha mindent ki akarsz használni.

Másrészt, USA-ban vagyunk. Ott alap már, hogy dx9-es kártyákat adnak új gépekhez. Vista meg csak jó 1 év múlva jelenik MAJD meg. 512MB RAM sem egy nagy szám már manapság. Új gép vásárláskor meg pláne nem. mellesleg játékéknál miért nem baj ha megkövetelnek egy bizonyos hardverszinetet? Ugyanígy van ez ezzel az OS-sel is. Ha nem tetszik NE VEDD MEG! Ennyi.

Microsoft Windows XP SP2 Professional. WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP -

h4x0r
Éééérdekes. Remélem, nem csak csilivili, meg nyúúú teknolodzsi lesz benne, hanem a meglévõknek is nekiesnek, megjavítani, ami elromlott, stb.

arschsg: Ha igazi Win fikázást akarsz, akkor menj el a www.hup.hu-ra 😊

strogg: Használj Linuxot, abban össze tudod bányászni 😊

A windows-on sokat lehetne fejleszteni éppúgy, mint a többi OS-en.
Elmondom mia problémám az olvasottak alapján. (nemaz itt olvasottak...)

-- Miért kötelezõ a dx9 -es kártya?
Nem elég ha tudja a vidkari a 3D-t? Vagy szándékosan akarnak rávenni a frissítésre?
Elvárom, hogy ha egy gef2 szintû kari ketyeg a gépemben, akkor menjen flottul a cucc. Nem tudom, lehet csak én vagyok ilyen hüle, de szerintem mennie kéne.

-- a többszálúság javítása. az rá is fér. Kíváncsi leszek.
-- priorítás a processeknek? brávó... hány éve ismert a dolog?
Lehetne sorolni miket ismerünk már, és miket tálalnak megint spanyoil viaszként.

Amit én elvárnék tõle.
-- Megbízhatóság. Az xpõ jó etalon lenne, de akadhatnak hiányosságok.
-- korrekt erõforrás kezelés. Nincs rendben, ha az OS annyi memóriát kér, mint egy játék. 512 szerintem sok)
-- be kellen érnie egy közép (ne adj isten) alacsonabb kategóriás 3D kártyával is.

- -biztonsági szempontból jobban adminisztrálhatóvá tenni

-- végre szeretném megérni, hogy a winben is van egy használható konzol, ami a graf felület halála esetén használható is lenne. Mert egynelõre nem érem a winben konzolból az összes részét az OS-nek, ami negem zavar. (alapnak tartom)
-- sw felszereltsdég.Végre jó lenne, ha az OS telepítése után nem azzal kéne foglalkoznom, hogy felteszek egy használható szövegszerkesztõt, vagy cd-író progit, esetleg kodek pack-ot.
-- szeretném megtapasztalni milyen újításokat tartalmaz a winfs. Valljuk be ha összevetjük a létezö fs típusokat a fat, es ntfs valahol a sor végén van, mert messze nem tudnak annyit, mint a többi.

--olcsóbb ár. Pofátlan ára van egy winnek ahhoz képest, hogy mit tud.
-- emberibb licensz. anyádat fenyegesd a BSA-val, ha le merem másolni 1x is.

Ez csak így dióhéjban😊 A képernyõ jobb alsó sarkába fosó kiskutya nem fejlõdés. Ha csili-vilit akar az ember, arra a theme, és desktop buzerátor programok már most igen magas szinten képesek. Ez nem fejlõdés.
Szóval én ilyesmit várok egy " új generációs" windows-tól. Végre történjen elõrelépés is.
Ability
128-al nem sûrûn... futni fog, de használni nem nagyon lehet komolyabban. Lassúúúúúúú....

Mellesleg én csak a WinFS-t sajnálom nagyon ... engem az érdekelt volna legjobban, de arra még nem keveset várni kell. 😞
arschsg
Látom tévedsz😊

Ismét csak egy rakás csilivili üveggyöngy. Ami újdonság, az pedig már rég megvalósított külsõ programokkal, amik legalább mûködnek is, illetve azok bármikor eltávolíthatók is.
Ez az egész massza már rég nem oprendszer, hanem valami vegyesleves, amivel a hülyegyerekek szemét ki lehet szúrni. Soha nem fogom használni.

arschsg
Édes Cunci Bogaram! 512 Mb RAM neki ahhoz kell, ha minden csilivárét be akarsz kapcsolni. 128Mb RAM-mal is fog mûködni a Vista. Mellesleg az MS-t legkevésbbé érdekli, hogy neked milyen géped van itt Magyarországon.

en is ugy hasznalom hogy a legjobb performancr allitom, azaz minden kikapcs. Sztem a sok csicsa csak zavaro ha az ember dolgozni akar.

egyebkent amig van tamogatasa az xpnek nalam az marad. Ez a csilli villizes nem jon be nekem.
Igazabol azt sem tudom milyen funkciok lesznek benne ami valoban megkonnyiti a felhasznalok eletet.. Szoval ezer egy kicsit szkeptikusan nezek ra. Mert sztem egy atlag felhasznalonak azon kivul ami van nem sokra van szuksege. Mas oldalrol meg passz.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

archsg:
Nem azt mondtam ,hogy az sg.hu a legpontosabb hírforrásom😊
Csak a pcforum nem hiteles egy csöppet sem.

Maradtam jelenleg a hwsw-nél😊
512 ram kell neki !!!
azért a teljesitményre is figyelhettek volna !!!
nem fogok olyan gyorsan váltani
Szép szép de a legfontosabb hogy mennyire stabil és megbízható lessz! Ez azért jó ha igaz az állítás hogy átnézik teljesen a kódokat. Az explorer meg nem valami szép hiányolom a jobb felsõ sarokban a kis windows jelet! <#email>

arschsg
lol, te ... sg.hu meg nem más mint MICROSOFT FIKA. ennyi. De ott legalább a tényeket írják le pcforum.hu -n, hogy a BETA mit is tud. Nem pedig mellé beszélés folyik ott, mint itt az sg.hu-n hogy megjelent a beta, de mi volt meg 1 éve az LHval...

dodgecharger
Loál!!!!

See Your Local Dodge Dealer

pcforum-ot azert nem olvasom, mert ott mi mas hagozhatna el, mint a windows éljenzése?
Sajnos a pcforum szerintem nem objektív.
Hát engem nem gyözött meg a vista.

arschsg
"Nézd, akik régóta használnak win-t és nem csak multimédiáznak vele azok legtöbbje klasszikus stilust használja." aham...

Én Win 3.11 óta használok Windows-t, mégis nekem nagyon tetszik ez az új Vista-s Fekete, és átlátszó skin... Igaz, hogy nem (csak) ez a lényeg. Azért mondtam, hogy aki tényleg kíváncsi rá, hogy röviden mit tud az új BETA 1 Vista az ne sg.hu-t olvassa, hanem komolyabb lapokat is pl pcforum.hu és hwsw.hu. Ott szépen le vannak írva miket tud a Vista.

Ability
Haladni kell a korral? Mirõl beszélsz? Neked az a fejlõdés, hogy szép áttetszõek az ablakok? Nem tagadom tényleg jól néz ki, de szerintem sok hátránya van. Gondold csak el milyen nehéz lenne a kezelés, ha meg lenne nyitva min. 10 ablak. Egyszerûen egybefolynak pont az áttetszõség miatt. Persze nehogy engem is leidiótázz, nem arról beszélek, hogy nem lehet átlátni rajtuk, 'csak' arról, hogy sokkal jobban kezelhetõ a régi stílus, de még a Luna is.

Sokkal lényegesebb dolgok is vannak ennél, amit már rég javítani kellett volna, minthogy a fejlesztési idõ nagy részét azzal tegyék ki, hogy szépítsék a rendszert.
MerlinW
Nézd, akik régóta használnak win-t és nem csak multimédiáznak vele azok legtöbbje klasszikus stilust használja. Több oka is van.
- átláthatóbb
- nyersz vele 10-20% erõforrást
- szubjektív véleményem hogy egy os-nek nem az a lényege hogy csilivili legyen, ill hogy az alap xp style randa.

Az OS feladata az, hogy felületet adjon az alkalmazésoknak és nem az, hogy 5-30%-át megegye a vasnak. Illetve lehet csilivili, de akkor azt kodolják le ugy mint a MacOS-t, vagy a KDE-t.

[merlinw.org]

arschsg
Mekkora hülyeségek vannak ITT leírva az sg.hu-n! Semmi sincs a Vista BETA 1-rõl írva...

Aki tényekre kíváncsi az olvassa ezt:

http://pcforum.hu/cikkek/114/Elso+kepernyofotok+es+reszletek+a+Windows+Vista-rol.html

és itt:

http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=29457&count17=1

Vista <#eljen>

NuCLEARScoRp
Elsõ hozzástzólásod, és máris sikerült idiótaságot írnod... <#eplus2><#eplus2>

Amugy lesz benne klasszikus nézet, de én a MS helyében kihagytam volna belõle az tuti... aki nosztalgiázni akar annak ott a Win95...
<#vigyor1><#vigyor1> Haladni kell a korral... szerencsére azok vannak többségben akik ugyanezt gondolják!!

Az erõ a MS-al van!!!
<#eljen><#eljen><#hehe>

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

janyikzs
4 különbözõ változatan lesz látható, illetve vissza lehet kapcsolni benne a egy "xp-és jellegû" kinézetet is.
A képekért kár, hogy még a Longhorn kódnév alatt készült változatból vannak, nem pedig a Windows Vista (TM) Beta 1-bõl!

Hát így a képeket elnézve egy kérdés fogalmazódott meg bennem: Lesz benne "klasszikus windosw felület" vagy ezt a rakás xart kell majd bámulni?
Cicero
Szerintem jól néz ki egyenlõre a Vista, remélem nem b****k el 😊

&#9679;újreg&#174;&#9679; &#9679;Nem tetszik valami elvtárs? :C&#9679;

NuCLEARScoRp
Gratulálok a cikkírónak sikerült egy pocsék és MS ellnes cikket összehoznia... <#levele><#levele><#levele>

Azt azért bele lehetett volna írni, hogy rengeteg újítást tartalmaz a beta 1 !!!
Sõt a beta 2-be ígért Avalon-t is benne van...

Aki egy reális cikket akar a beta1-rõl az olvassa el ezt:

Meglepetést okoz a Windows Vista bétája

PyRex
Ebben most mi is az ütõs? 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Ez a kép nagyon üt!
http://www.sg.hu/kep/2005_07/0728vista4.jpg

Mr Manson
kiváncsi vagyok én is

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Várom!!!!!

← ElőzőOldal 4 / 4