DTP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De annak idején én eljutottam vele odáig, hogy akár egy nem túl bonyolult újságot is be mertem volna vállalni vele. Sajnos szinte már mindent elfelejtettem. 😊
Meg nehéz is ám megszokni! Olyan mintha weboldalt szerkesztenél notepad-ban...
Aláiirás
Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo
Pl. itt találsz róla infót. Maga a pdf is ebben készült. Én egyszer már belemásztam egy kicsit, de nagyon sok idõ kell hozzá, sajnos az pedig nem áll rendelkezésemre. Ellenben ha megtanulja az ember igazán jól használni, akkor tipográfiailag kifogásolhatatlan minõségû munkát tud kiadni a kezébõl!
Mit tud amit a Quark vagy az Indesign?
Ránézésre egyáltalán nem hasonlít egyikhez sem... és nem grafikus a felülete
Soha nem hallottam róla....
Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo
De hát annyi minden munkánk van, amit elég régóta csinálunk quarkban rendszeresen, hogy hetekig tartana mindent újra megcsinálni indesignban. 😞
Azért lehet, hogy majd megnézem, és ha valami újdonsült munka jön akkor megpróbálom abban.
Akkor jól értettem, hogy egy acrobat distiller-szerûség is van benne?
Aláiirás
A 4eset még csak csak de pluginek nélkül,mert különben szétesnek a fontok vagy vagy eltünnek a képek.....
A másik probléma lehet még esetleg a facing page, style sheet és hasonló plussz opciók a programon belül....
Egy szó, mint száz fölösleges idôpocsékolás....
Ami quarkban készül az úgy is kerül nyomdába az indesignnal egyetemben... <#email>#email>
Egyébként ezzel a három programmal mindent meg lehet oldani én is úgy gondolom....ezért mondtam csak, hogy az indesign több funkciós... nyomás és postscript elôtt megnézheted benne a plateteket...meg ilyenek ami egy csomó hibalehetôséget kizárnak....
Design Art ====Indesign
Ezt már hallgattam eleget! Szerintem pl. mindkettõn lehet dolgozni. Mindkettõn dolgoztam is (most már csak pc-n), és mindkettõvel meg voltam elégedve. Szóval nem hiszem, hogy ez itt a lényeg!
Inkább tényleg valós problémákról kellene beszélgetni.
Pl. engem ne kérdezzetek InDesign-ról, mert az életben nem használtam még! Igazából nem nagyon tudom, miért olyan jó? Nekem eddig megfelelt a Quark...
Ellenben: Valós probléma!!!
Nincs véletlenül olyan pc-s postscript fontotok, amivel tudok normális román ékezetes betûket írni? Valami egyszerû, helvetica-szerû... <#wow3>#wow3>
Egyébként pedig pontosan az esetleges problémák megoldására hoztam létre ezt a topicok csak, amint látod egyenlôre még nem túl népszer?...
Örülnék, hogyha elôbb megbizonyosodnál valamirôl utána kritizálnád...
Nem véletlenül, hogy Mac-es képeket raktam be...
De örülök, hogy végre van egy hasonló kaliber? ember is a topicomban....
Köszöntelek!<#integet2>#integet2>
Tedd fel kérdésed és együtt megoldjuk!!!!
Te melyik ujságnál tördelsz vagy bármi???
Lehetne például olyan dolgokat is ideírkálgatni, hogy egy-egy problémának mi a megoldása.. nekem is volna pár dolog, amiben spec nem tok rájönni, h indesign-ban hogy lehet megoldani...
Adobe Acrobat 7 Professional
A program egyik legnagyobb elõnye, a Kibõvített megjegyzések. Ezt használva mindenki, aki az ingyenesen letölthetõ Adobe Reader PDF-olvasót használja, beleírhatja megjegyzéseit az Acrobat PDF-dokumentumokba, amennyiben ezt az Acrobat 7 Profeissional programban engedélyeztük.
Adobe Photoshop CS2
A program segítségével mindenekelõtt jelentõs idõmegtakarítást érhetünk el: pillanatok alatt készíthetünk elképesztõ eredményeket az Eltûnési pont <(Vanishing Point)/i> eszközzel, mert a klónozó, festõ, beillesztõ eszközök mind az általunk meghatározott perspektivikus felületen mûködnek. Ettõl kezdve már könnyedén javíthatjuk a perspektivikus képeinket is. Szintén nem feledkezhetünk meg az Intelligens elemek (Smart Object) pontról sem. Többé nem kell attól félnünk, hogy a vektoros kép minõsége - a Photoshop programba beágyazva - minden módosításnál (forgatás, nagyítás, kicsinyítés) romlik. Az Adobe Illustrator fájlok importálás után is megtartják vektoros tulajdonságukat, így a minõségük nem romlik szerkesztés közben.
Adobe Illustrator CS2
Itt mindenképpen szükséges kiemelni a Vektorizálás (Live Trace) képességét, amelyért az Adobe Streamline új, továbbfejlesztett változata felel. Használatával a egy pixeles képbõl komolyabb megerõltetés nélkül készíthetünk vektorosat.
Adobe InDesign CS2
Az Objektumstílusok (Object Styles) olyan eszközt ad a kezünkbe, amivel már nem okoz többé problémát, ha több elemnek ugyanazt a stílust szeretnénk adni (árnyék, kitöltés, körvonal...). Mostantól már ugyanis a szöveghez hasonlóan a stílust is meghatározhatunk, így a látvány nemcsak egységessé válik, hanem könnyedén módosíthatjuk is egyszerre mindegyik elemet. Másik jól hasznosítható képessége, hogy ha az Adobe Photoshop és az Adobe PDF fájlok rétegesen készültek el, akkor InDesign-ban ki tudjuk választani, mely rétegek vagy rétegszedõk (layer comp) látszódnak, vagy kerülnek kinyomtatásra.
Az Adobe Creative Suite 2 szoftvereket külön-külön tudjuk kipróbálni, vagyis a csomag egyes részeinek összehangoltsága csak a teljes verzióban él. Ettõl eltekintve viszont minden mást megtalálhatunk az új változatokban, így 30 napon keresztül - eddig tudjuk használni õket - semmi sem szabhat annak határt, hogy megismerjük a programok sok-sok újdonságát.
forrás: Szoftver.hu
Képek, memória, kreativok, stock photos, vectors...stb.

Mindezt bizonyítja a lenti kép is...<#ravasz1>#ravasz1>
A kezelô felület egyáltalán nem változott de viszont az opciók annál inkább

<#integet2>#integet2>
Kreativ.hu
Nagyokos....<#mf1>#mf1>
<#email>#email> <#gonosz1>#gonosz1> <#taps>#taps>
Azért indítottam ezt a témát, hogy a DTP-sek is tudjanak egymás között dumálni Quark-ról,
Indesign-ról, Fontokról, Grafikákról Tördelési tippekrôl trükkökrôl....
Meg ami még jön ebben a témában...
<#integet2>#integet2> <#integet2>#integet2> <#integet2>#integet2>