DeskTop Publishing (minden a kiadványszerkesztésről)
  • ILLNeo
    #18
    Az Adobe Creative Suite 2 egyes elemei az eddigi jó tulajdonságaikat megtartva, újabbakkal bővültek. Anélkül, hogy belemennénk a részletekbe, néhány fontos képességet emelünk ki, ami megmutatja azt, hogy mekkora a fejlődés.

    Adobe Acrobat 7 Professional
    A program egyik legnagyobb előnye, a Kibővített megjegyzések. Ezt használva mindenki, aki az ingyenesen letölthető Adobe Reader PDF-olvasót használja, beleírhatja megjegyzéseit az Acrobat PDF-dokumentumokba, amennyiben ezt az Acrobat 7 Profeissional programban engedélyeztük.

    Adobe Photoshop CS2
    A program segítségével mindenekelőtt jelentős időmegtakarítást érhetünk el: pillanatok alatt készíthetünk elképesztő eredményeket az Eltűnési pont <(Vanishing Point)/i> eszközzel, mert a klónozó, festő, beillesztő eszközök mind az általunk meghatározott perspektivikus felületen működnek. Ettől kezdve már könnyedén javíthatjuk a perspektivikus képeinket is. Szintén nem feledkezhetünk meg az Intelligens elemek (Smart Object) pontról sem. Többé nem kell attól félnünk, hogy a vektoros kép minősége - a Photoshop programba beágyazva - minden módosításnál (forgatás, nagyítás, kicsinyítés) romlik. Az Adobe Illustrator fájlok importálás után is megtartják vektoros tulajdonságukat, így a minőségük nem romlik szerkesztés közben.

    Adobe Illustrator CS2
    Itt mindenképpen szükséges kiemelni a Vektorizálás (Live Trace) képességét, amelyért az Adobe Streamline új, továbbfejlesztett változata felel. Használatával a egy pixeles képből komolyabb megerőltetés nélkül készíthetünk vektorosat.

    Adobe InDesign CS2
    Az Objektumstílusok (Object Styles) olyan eszközt ad a kezünkbe, amivel már nem okoz többé problémát, ha több elemnek ugyanazt a stílust szeretnénk adni (árnyék, kitöltés, körvonal...). Mostantól már ugyanis a szöveghez hasonlóan a stílust is meghatározhatunk, így a látvány nemcsak egységessé válik, hanem könnyedén módosíthatjuk is egyszerre mindegyik elemet. Másik jól hasznosítható képessége, hogy ha az Adobe Photoshop és az Adobe PDF fájlok rétegesen készültek el, akkor InDesign-ban ki tudjuk választani, mely rétegek vagy rétegszedők (layer comp) látszódnak, vagy kerülnek kinyomtatásra.


    Az Adobe Creative Suite 2 szoftvereket külön-külön tudjuk kipróbálni, vagyis a csomag egyes részeinek összehangoltsága csak a teljes verzióban él. Ettől eltekintve viszont minden mást megtalálhatunk az új változatokban, így 30 napon keresztül - eddig tudjuk használni őket - semmi sem szabhat annak határt, hogy megismerjük a programok sok-sok újdonságát.


    forrás: Szoftver.hu