A Dell is Mac OS-re váltana

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Amúgy a mac sosem lesz PC, a mac is konzolkoncepciót követi, csak épp irodai/grafikai/DTP/stb munkára kihegyezve. És ennek így kéne mûködnie."
a mac pedig pc, de amúgy értem mit mondasz 😊
szerintem hibás az elméleted a mac és a konzol közötti koncepcióbeli hasonlóságról. A konzolt nem az teszi konzollá, hogy fix a hardvere, hanem az, hogy célhardver. a pck lényege (és a mac is ide tartozik) hogy általánosak, vagyis gyakorlatilag bármilyen feladatot képesek ellátni. az egy jó dologk, hogy a teljesítmény úgy skálázható, hogy ha bizonyos területeken nagyobb sebesség kell, akkor néhány alkatrész cseréjével megtehetõ.
A macek is beleillenek ebbe a koncepcióba: lehet bõvíteni õket nyugodtan...

"3.A MacOS is csak 1 oprendszer, nem lehet mindenható az sem, valamennyire muszáj ahhoz is érteni."
szerintem pont az a jó a Windowsban és az OSXben hogy bármelyik elé leülhetsz és akár telepítheted úgy is hogy még életedben nem láttad egyiket se...
a win95 óta használom a windowst, és nincs vele gondom, elvan, néha kicsit karban tartom és kész. Mikor megvettem az iMac-et, és felraktam rá az OSX-et, ugyanúgy evidens és könnyû volt használni mint a wint (számomra még könnyebbnek tûnt a konfigurálás). nyilván hasznos volt a win tapasztalat hozzá, és ez fordítva is igaz...
"Bár bevallom még soha nem használtam Mac-et, de nem hiszem, hogy sokkal jobban felhasználóbarát mint a win."
ezzel én egyetértek

concrete
igen kinyitottam 😊))

hát igen pl, az egyedi asus, rd ramot támogató PIII alaplap, ahol a ram reg ecc samsung, a vinyo egy, csak negyed évvel késöbb kereskedelmi forgalomba kerülõ IBM scsi vinyó, a videókártya elsa nvidia quadro, vagy matrox ...

az valószínûleg mind szemét 😉

a hp pc és a hp munkaállomás nem ugyanaz

De hogy ne legyek annyira OFF, én szívesen használnék Mac OS-t, a win2000 ugyan atomstabil, de ööö

ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0

concrete
( "csavarok nélkül szerelhetõ ház, ahol van csavar ott mindenhol rugós alátét"

mielött belekötne valaki, a kártyákat ugye csavar nélkül nehéz rögzíteni 😊 )

concrete
pl: heatpipe és belsõ légterelõk, +hûtés a ramokon, passzív hûtésû vkártya, csavarok nélkül szerelhetõ ház, ahol van csavar ott mindenhol rugós alátét, 12 cm-es venti a házon ... ezeket 5 éve hol találtad meg egy mezei PC-n?

(itt a mezei felhasználó gépét értem, mert az hogy ráköltesz még x pénzt akkor megvásárolhatod ezeket, de egy kétköznapi pc-ben ilyenek nem voltak!)

Ha már így belekevertétek a linuxot: eléggé nyitott vagyok az új dolgokra, már többször megpróbáltam linuxot installálni a gépemre. A poén az, hogy programozó vagyok, már jópár programot is készítettem linux meg más oprendszerek alá, de egyik installálás után se sikerült használható eredményt kicsikarnom a linuxból cirka 1 hét alatt. Utoljára cirka 1 hónapja próbáltam meg és attól eltekintve, hogy a notim grafkártyájának a driverét gyakorlatilag át kellett írni, hogy az 1280*800-as felbontást be tudja állítani és hogy wlan driver egy prism kártyához nem létezett hozzá, ezért ndiswrapperral kellett wines driverrel szórakozni, ezeken felül az mpeg2 encoderes usb2-es tv tuneremhez se volt driver, csak olyan, amit usbdump alapján írtak amatõrök. Miután azt sikerült valahogy beüzemelnem, utána vettem észre, hogy tvt csak úgy tudok nézni vele, ha vagy command line-ból állítom a csatornát vagy egy olyan amatõr progival, ami meg egyébként a hangkártyámat nem szerette. És egyik se tudott olyan alap tv tuneres dolgokat, mint pause vagy elõre-hátra tekerés. Úgyhogy ezek után jó pár elszart napot hátrahagyva a linux projectemet felfüggesztettem elõreláthatólag még pár évre.
És még nem is írtam a linuxról alkotott általános képemrõl. Ez ugyanis inkább a gumiszobába illik, esetleg a /dev/null-ra...
Nem vagyok egy linux szakértõ, de azt sajnos már tapasztaltam, hogy a hálókártyákkal elég hadilábon áll, nekem például van egy kártyám amire még soha senki nem tudott linux alatt netet csinálni akármilyne linuxbuzi is próbálkozott vele. Annak ellenére nem lehetett mûködésre bírni, hogy a disztribúciók jelentõs része felismeri, vagy ha nem, a driver listája tartalmazza és onnan elméletileg csak ki kellene választani.
Nos a vindóz egy kurva szót nem kérdez installáláskor, egyszerûen csak mûködik vele. A felhasználók használni akarják a gépüket és nem szenvedni vele. Ez a legtöbb embernek bõven elég ok arra, hogy messzirõl elkerüljön egy op-rendszert.

Azért még közel nem jár ott a Linux felhasználóbarátság tekintetében mint a win, bármit mondasz(és ezt most linux alatt írom, szóval tudom mit beszélek).
Szóval én most épp Fedora-t használok, szeretem, meg minden, de ha nem informatikát tanulnék, és nem értenék azért valamennyire a linuxhoz, biztos, hogy nem tudtam volna ennyit kihozni a rendszerbõl. Igaz, hogy lassan már minden hardvereszközt felismer, meg nagyon sokmindent egyre könnyebb beállítani, de ennek ellenére vannak olyanok, amit egy elõször linuxot látó ember biztos nem tudna megcsinálni. Pl mai napig nem bírtam beállítani az érintõképernyõmet. Tudom, hogy a gyártó hibája, hogy nincs hozzá driver, de pl windoze magától is sikeresen tudja kezelni. Persze, az X configfájljába kézzel belenyúlva meg lehetne csinálni, de eddig nem hiányzott annyira, hogy eltöltsek ezzel 1 órát.
Másik, elméletileg támogatja a kernel a suspendet, meg a hibernálást, de gyakorlatilag nem mûködik(a kdeben nincs is ezekhez opció, csak parancssorból lehet használni, ami nem túlzottan felhasználóbarát).
WLan hoz nincs egy normálisan mûködõ progi. Egyszer próbáltam, és nem sikerült egy titkosított hálózatra belépnem, pedig legalább 3 helyen meg lehet adni kulcsot, de mégsem használta.
Még sorolhatnám, ezek azok a dolgok, amire mondtam, hogy elég szétszórt a rendszer még.
Szóval azért van még hova fejlõdni, ha azt akarják, hogy egy mezei júzer olyan könnyen tudja használni mint egy wint. Persze hozzá kell tenni, hogy a mindennapi feladatokra(szövegszerkesztés, brózolás, email...) már egy lámer is tudja használni. Szóval ha valakinek annyira kell, hogy legyen mivel netezni arra már most is tökéletes.

Ha már játékot is veszel hozzá, mindjárt sokkal drágább lesz. Persze itt lehet jönni azzal hogy konzolra is van warez, erre meg azt mondom hogy pc-bõl is van lopott inygyért. 😊

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Nekem Dell és Compaq gépekkel van napi kapcsolatom, nem véletlenül nem szeretem. Te kinyitottad már a HP géped dobozát? Amikor olyan alkatrészt találsz benne aminek a gyártóját a google se ismeri, az azért elgondolkodtató...

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Ha kínai vagy vietnami utánhamisított alkatrészt raksz a kocsidba csodálkozol ha 10 méter után bedöglik?

Akkor egy számítógépnél miért igen?

Ugyanilyen jó lenne ha a windows fikázók is megnéznék a windowst RENDESEN, hátha még rendesen használni is megtanulnák, és nem lennének olyan elvakult "linuxrulezwindowssuxxmertmindenkiaztmondja" fanok.

testerlnx
>"Bár bevallom még soha nem használtam Mac-et, de nem hiszem, hogy sokkal jobban felhasználóbarát mint"
Szép dolog a hit, de azért vannak itt olyan emeberek akik meg már használták...
>"2. Jöhet itt bárki linuxxal ha egyszerûen kész programozónak(nincs mindenkinek erre ideje) kell lenni hogy használni tudja valaki"
LOL...

Jó lenne ha nyitottabbak lennének az emberek és megnéznének más megoldásokat is (RENEDESEN!!)...

Persze értem, hogy a legtöbb ember ha már megtanult vmit akkor nem szívesen vesz tudomást egy másik megoldásról, de akkor legalább ne mondjon róla semmit...

AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!

Tudom nem ide tartozik, de most néztem át a konzol játékok árait te jó ég! kinek van erre pénze? tényleg komoly keresettel kell rendelkeznie annak aki megengedheti magának😊

de egy uj konzol játék ára 14 000-17000 ig van és az uj generációval drágulás jön, azt hiszem ehhez nem kell kommentárt füzni...

Én egyébként szivesen vennék konzolt + játékokat rá ha lenne rá pénzem a pc m MELLÉ, de egyenlõre örülök ha kitudok fizetni néha néha egy teljes pc game árat vagy az épp aktuális mmorpg om havi díját😊

csak hogy ne értse senki félre:
"hogy konzolon legalább 2x annyi a játék"
Úgy értettem, hogy legalább 2x annyiba kerül egy játék.

"Tudod mennyi egy Mac Mini? Olcsóbb mint egy high-end PC 😊"
Azért elég messze van a high-end PC-tõl teljesítményben. Hasonló kategóriájú PCtõl meg drágább. Annyiban igazad van, hogy munkára elég egy közepes kategóriájú gép, és mellé konzolon lehet játszani, és nagyjából ugyan ott vagy árban, de ne felejtsd el, hogy konzolon legalább 2x annyi a játék, és ott még warez sem olyan egyszerû(ahhoz hekkelni kell rendesen, márpedig az semmivel nem egyszerübb mintha PC-n játszanál).
2.Khm, a felhasználóbarát koncepciónak pont az a lényege, hogy elrejtse a gép mûködését a júzer elõl. Kicsit ellentmondásos vagy, a Macnél ennek örülsz, a win meg emiatt logikátlan? A winnel teljesen más problémák vannak, de hidd el, hogy logikus annak is a felépítése.
3.A MacOS is csak 1 oprendszer, nem lehet mindenható az sem, valamennyire muszáj ahhoz is érteni. Bár bevallom még soha nem használtam Mac-et, de nem hiszem, hogy sokkal jobban felhasználóbarát mint a win.

Pont azért marad a PC, mert nem a nappaliba való. Póbálj meg legépelni egy levelet, vagy csak simán netezni a nappaliból. (lásd a SetTopBox-ok bukását)
A MacOS pedig lehet akámilyen jó is, ha nincs semmi olyan , amit win alatt ne lehetne megoldani. Természetesen van egy réteg akinek megéri a MacOS felhasználóbarátsága (vagy trendi akar lenn 😊, de az átlag felhasználó inkább megveszi a PC-t a jó öreg Win-nel fele annyiért. Ráaedásul a Mac is ugyanaz a toldozott rendszer.
A PC-s játékgyártás meg szerintem nem fog eltûnni, talán inkább specializálódni fog olyan játékok irányába, ahol a PC komparatív elõnnyel rendelkezik a konzolokkal szemben pl. fps, stratégia és minden egérrel irányítható játék. Nem szabad elfelejteni, hogy a konzolok helye a nappali lesz. Hiába lehet egeret csatlakoztatni, az egérhez asztal kell.
"2. Jöhet itt bárki linuxxal ha egyszerûen kész programozónak(nincs mindenkinek erre ideje) kell lenni hogy használni tudja valaki"
Lassan szerencsére ez is változni fog. Azért programozónak nem kell lenni hozzá már most sem, de szerintem még 2-3(najó, legfeljebb 5) év és vindóz szinten lesz. Sajnos pont az a legnagyobb hátránya a linuxnak is ami az elõnye, hogy nyíltforrású, és nagyon sokan fejlesztik, és nincs valaki, aki az egész rendszer fejlesztését irányítaná, így kicsit szétszórt az egész. Ráadásul sok-sok disztribúció sajnos nem minden esetben teljesen kompatibilis, és ezért (is) kell nagyon sok esetben trükközni.

pascal
Tudod mennyi egy Mac Mini? Olcsóbb mint egy high-end PC 😊

OK felõlem maradhat a PC 😊 de akkor végre észhez kéne téríteni a népet:
1. a linux egy logikus oprendszer és a windows nem az
2. a win logikátlan és elrejti a gép mûködését a júzer elõl.
3. a PC a régi kor szülötte, és nem a nappaliba szánták. Érteni kell hozzá különben megbosszulja magát. A Machez és a konzolokhoz nem kell érteni azok szobadíszek és egy kenyérpiritó pilótavizsga is elég hozzájuk. A PChez nem. Sokan azt hiszik de, ennek köszönhetõ az ahol ma tartunk. Nézzetek szét, aki nem érti mire gondolok annak feleslges magyaráznom

Amíg teljesítményben az x86-os architektúra tudja tartani a lépést a többiekkel(márpedig nagyon úgy néz ki, hogy tudja, sõt), addig nem fog eltünni. Messze erre van a legtöbb szoftver, és messze ez a legelterjedtebb, hiába õsrégi, és toldozott-foltozott sz**. (Ez is többnyire azért van, mert kompatibilisnek kell maradnia magával, egyébként pont ez az erõssége is.) Mellesleg ez a legolcsóbb is, ami márpedig elég nagy elõny tud lenni. Szóval azért ne legyél te ebben ilyen biztos.

A pc és windowsba pont az a jó hogy viszonylag kis tudással is rengeteg dolgot megtehet az ember,
vagyis felhasználóbarát. Az egyes területek(játék , iroda ,zenehallgatás,stb.) szétválasztásval, leegyszerûsítésével és hogy mindegyikre külön gépet(mac+konzol) készitenének, pont ezt a szabadságot veszitenék el a felhasználók,2. a mai pc windows alá olyan széles a szoftver választék amit már nem lehet behozni

"Mac Mini + Konzol nem sokkal drágább mint egy Olyan PC ami jó a papának a mamának és kölöknek is" a Mac alpból drágább mint egy jó pc nem tudom hogy jöhet ki neked itt egy mac+konzol=egy jó pc.inkább mac+konzol=2*pc árba (konzol játékok ára magyarországon horribilisak 2*drágább mint egy pc s é, online móka még nagyon kezdetleges , mig pc n már természetes dolog).(Mióta uj vinyom van és ujra telepítettem) féléve egyszer sem fagyott ki a win xp m, nem tom egyesek mit csinálnak vele de valamit nagyon rosszul az biztos. 2. Jöhet itt bárki linuxxal ha egyszerûen kész programozónak(nincs mindenkinek erre ideje) kell lenni hogy használni tudja valaki + kevés progi = átlag usernek kuka.

pascal
Szerintem még mindig nem érted mit akarok mondani.

Amit írsz az igaz. A PC jellegébõl adódan képes nagyon gyors és megbízható és ezek mellett /relatíve/ olcsó lenni. Ez tökjó de a mai világban (és a holnapiban) el fog vérezni, mert az alapját már évek óta toldozott foldozott kvaáziszabványok alkotják, és a gyártók képtelenek szakítani a régi dolgokkal...
OK ez már csak találgatás. Majd az idõ ítélkezik, de ha a PC mint olyan eltûnik a színrõl akkor jusson eszedbe: én szóltam 😊

Konkrétan miben hagyták le?
Egy komolyabb PC messze veri bármelyik piacon lévõ konzolt. Ne gyere a PS3-mal meg a xbox360-nal mert azokból még bemutatóverzió sem kétezik!
Mac veri a PC-t? Ugyan miben? Teljesítményben? Abban ugyan nem. Programok számában? Sehol sincs. Megbízhatóságban? A pc is megbízható ha nem vagy hülye. Árban? Na, abban tényleg veri.

pascal
Akkor elmondom mégegszer: a PC a Mac és a konzolok alapja majdnem ugyanaz, de legalábbis egyazon technológia alapján készülnek. Így a "mi a különbség" kérdés értelmetlen.

A koncepció az ami megkülönbözteti õket. Mert amit PCnek nevezünk abból ez hiányzik, te rakod össze, vagy egy nagy gyártó rakja össze de ettõl még a LEGO jellege megmarad.

És ha koncepcióról van szó akkor a Mac és konzolok kicsit lehagyták a PCt.

Konkrétan mi a különbség az un. PC és a MAC között??
A mac egy olyan fix hardverû pc amirõl a gyártó el akarja hitetni az arra fogékonyakkal, hogy teljesen már mint a pc. Eddig csak a processzorban különböztek, de hamarosan abban sem fognak, tehát majd mesterségesen kell kreálni valamit az Apple-nek, hogy ne legyen kompatibilis a pc-vel ugyanis alapból az lenne. Egyedül a rá rakott op-rendszerben lesz különbség. Csak, hogy a pc-t sem az op-rendszere miatt nevezzük pc-nek, hanem a harvere miatt.

"a HP munkaállomásokat, amiket használok, igenis kib@szottul igényesen vannak összerakva. 5 éve futnak és 0 azaz 0 hardverprobléma volt velük. csak és kizárólag igény alkatrészek vannak benne, és olyan megoldások, amelyek a dzsunka pc kategóriában 2! évvel késöbb jelentek meg."

-jól van. Akkor most sorold azokat az igény alkatrészeket amik csak a HP-ben két évvel korábban benne voltak mint a "dzsunkában"!
Valami azt súgja, hogy ez nem fog menni😊)))

"Munkahelyen szívok eleget a márkás (gyakorlatilag az otthoni gépemmel egy értékû) DELL géppel és a rajta lévõ naponta egyszer legalább fagyizó XP-vel."
Komoly szakértõk lehet a munkahelyeden ha naponta lefagy az XP😊))))

pascal
Robin Hood: te a másik végérõl fogod meg a dolgot. Én koncepciókról beszélek, nagy és sablonos általánosságokról amikor mozgatják az egész piacot. Ettõl még vannak szar konzoljátéok jó PCs játékok, meg úgy általában kivételek, amik ugye csak a szabály erõsítik. Ilyen kivétel a Tekken, a WoW, amiket el is ismerek, igazad van, de nem ez az általános. PC meg azért képes önmagával is kompatibilis lenni mert már évek óta toldozzák foltozzák, ékes bizonyíték erre, ahogyan most végre el akarják hagyni az x86-ot, hibrid megoldásokkal jönnek ki, a több éves technológiák újra és újra visszaköszönnek.
Illetve nincs elõítéletem a PCvel szemben, nap mint nap használom nagy ügy, de a koncepció amire épül szerintem hosszú távon tarthatatlan. Az elõítéleteket azokra értem akik a konzolokat és a maceket kapásból elítélik.
Amúgy a mac sosem lesz PC, a mac is konzolkoncepciót követi, csak épp irodai/grafikai/DTP/stb munkára kihegyezve. És ennek így kéne mûködnie.

Persze egy technokrata emberkét nem vigasztal, ha megmondják mit mire haszánljon és nem teheti azt amit akar azzal amivel akar. Ezzel én is így vagyok, ezért is használok PCt és akkor az a minimum hogy értek hozzá. A PC nem a nappalikba való.

Ja és Átlagék: Mac Mini + Konzol nem sokkal drágább mint egy Olyan PC ami jó a papának a mamának és kölöknek is. A Mac árai pedig tovább fognak csökkeni.

concrete
Lehet hogy a "HP, Compaq, Dell & Co ..." mezei PC-k ratyi alkatérszekbõl állnak, ilyet még nem használtam, DE

a HP munkaállomásokat, amiket használok, igenis kib@szottul igényesen vannak összerakva. 5 éve futnak és 0 azaz 0 hardverprobléma volt velük. csak és kizárólag igény alkatrészek vannak benne, és olyan megoldások, amelyek a dzsunka pc kategóriában 2! évvel késöbb jelentek meg.

sajnos ebbõl az is adódik hogy az ára Mac gépekének a 70-80%-a

elnezest a gepelesi hibakert, tobbek kozott irni se tudok rendesen...
Nos, kicsit szkeptikusan varom az osszes cellre epulo terv megvalosulasat. Hogy miert? Se az xbox kovetkezo verzioja (tudom, az nem cell alapu) se a ps3 NEM LETEZIK, legalabbis, nem voltak kepesek elorangatni egy mukodo verziot a bemutatojukra! Az egyket pl 2 apple mac geppel helyettesitettek, allitolag csak ugy, mint amit majd a gep tudni fog... Persze nem tartom kizartnak, hogy egyszer eljon a nagy boldogsag, es elerheto aron mindenki megveheti azt a gepet, ami 10x annyit tud, mint ma barmely pc... De nem hiszem, hogy csak ugy, "egyik naprol a masikra" piacra dobnak egy procit, ami tudja, amit a cellben igernek, elerheto aru lesz, es nem kell egy vagyasztohaz a normal homersekleten tartasahoz. Ha nem igy lenne, javitsatok ki, ertelmes kritikat szivesen varok.
Persze, mindig az a szar pc, amit éppen használok... Ha márkás és drága, akkor miért nem márkás alkatrészekbõl összerakott, ha márkás alkatrészekbõl összerakott, akkor miért nem ez-vagy az a márka.

Ha valakinek van kedve és ideje ilyen dolgokkal tökölni, akkor tegye. Én nem szeretnék ilyen (számomra) felesleges dolgora energiát pacsálni, így inkább azt választom, ami a seggem alá tolja a jót.

Lotus létezik Mac-re.

Ha a fejed nem a falba vernéd, hanem megtanulnál néhány alapdolgot a számítógépek kezelésérõl, még az is elõfordulna hogy sikerülne a windowst megfelelõen használnod.

HP, Compaq, Dell & Co.: ezek a legszarabb cuccokból összetákolt pc-k, ezeknek a Tomato és Aristo cuccok komoly minõségbeli konkurrenciát támasztanak. Aki ilyet vesz, meg is érdemli. Szerencsére cégeken kívül nem sok ember fejében fordul ez meg. Márkás ALKATRÉSZEKBÕL kell összerakni az igényeidnek megfelelõ gépet, az garantáltan olcsóbb és jobb lesz.

Kulcsszó: "feltéve, ha a kiadók így szeretnék". El lehet képzelni az MS mennyire szeretné a saját konkurrenciáját elõnybe hozni, pont ezt fogja engedélyezni... 😊

mícs
cue-val ertek egyet!

dolgozni MAC, jatekra konzol, ha meg szopni arasz akkor PC!

1 honapja van mac-em, es minden reggel verem a fejem a falba, hogy a windows-os laptopom miert igy, es miert nme ugy, mert ott ez meg az jobb! (a jot konnyu megszokni)

Konzol: en nem akarok fejleszteni, csaj jatszani, es elvezni azt!
ennyi!
szarok a videokertyara, mert nem erdekel! bakapcsolom, betolt, jatszok, elmentem, ennyi! nem orakat jatszom, nem vagyok strong gamer, annyira nem vagyok beteg!
elmeny? szerintem jobb mint a pc, de biztos tudtok olyat mondani, ahol ez ennek az ellenkezoje az igaz!
egy biztos, nincs annal jobb, amikor a sracokkal leulunk egy sor mellett es nyomunk valami boxot, vagy hasonlokat!

a dell-es dologra!
en mar azon gondolkozom, hogy a kovetkezo laptop-om os x-es lesz! igen, igaz, nincs ilyen, meg olyan program, de arra amire valo, meg hasznalnam, to idealis! (mondjuk jo lenne egy Lotus Notes osx -re, de ennek is le fog jonni az ideje)

en orommel vennem, ha dell-t is vehetnek os x-el!
hiaba brand, az egesz el van b@szva mihelyst windows-t teszel ra!

www.mydubaicareer.com www.lacruiseanddubai.blogspot.com

Mit kezdjek egy "szemét" pc-vel, ha nem fut rajta olyan op.rendszer, ami az én birka felhasználói szokásaimhoz lett kialakítva ?

Munkahelyen szívok eleget a márkás (gyakorlatilag az otthoni gépemmel egy értékû) DELL géppel és a rajta lévõ naponta egyszer legalább fagyizó XP-vel.
Köszönöm, de ilyet otthonra nem kérek, nekem nincs idõm idióta rendszernyûgökkel foglalkozni.

Elég nagy változások lesznek a következõ években úgy néz ki:
Részelt ps3 interjúból egy sony fejessel a hardwire-rõl:
"IPCW: Tehát a Linux futtatható a Cellen?
KK: A Linux lesz a kezdet. A Cell esetében az operációs rendszerek szimpla alkalmazások. Maga a kernel fut a Cellen, a kernelen pedig számos oprendszer alkalmazásként mûködik. Természetesen a PS3 képes a Linux futtatására, s ha a Linux megy, akkor a Lindows is. Egyéb PC-s oprendszerek is mûködnek, pl. Windows vagy a Tiger (Max OS X 10.4), feltéve, ha a kiadók így szeretnék. Talán egy új operációs rendszer is megjelenhet."

Ha ez így is lesz és ez nem csak duma, akkor nem bizos, hogy kell majd bármi más egy átlag(!) háztartásba...

Megsúgom azért az ilyen 150 óra tiszta játékidõ, és hasonló okoság is nagyon jól hangzik, de ha egy hozzám hasonló kockafej hcgamer odaül, akkor könnyen meglehet, hogy az ilyen mesésen hosszú játékidõ a töredékére rövidül...

nézz szét a PCs játékpiacon, mindenki technológia csodákat akar eladni neked, amik élvezetéhez olyan videokari kell ami árából 3 konzolt veszel.
Mert konzolon nem? Miben különbözik mondjuk egy tekken35 a tekken34-tõl? Grafikában. Az árat meg sztem hagyjuk, mert a kiadásaid nemcsak a hardvert tartalmazzák, hanem a játékokat is, az meg pont fordítva, konzolon drágább. Persze a warez mindenütt ugyanolyan olcsó, de a "kamionról leesett" hw is. 😊

Játékélmény? 0! Az egész PC-s játékpiac elmozdult ebbe az irányba
Te mi alapján ítelted meg mások játékélményét? Akinek pl. WoW kell, annak milyen játékélménye lesz konzolon? -1?

a "szaksajtó" is kapásból lehúz minden játékot ami fél évnél öregebb garfikus motort használ, miszerint ronda. Gratulálok.
Gondolom a legújabb GTA:SA cikket se olvastad... Ha ma már rondának számít, akkor az ronda is, ettõl függetlenül lehet jó.

Szóval a konzolban fix vas van, a játékfejlesztés eleve gyorsabban halad
Ez se igaz, hiába a fix vas, ha állandóan másikat kell kitapasztalni, miközben pc-n minden kompatibilis visszafele, ami nem, azt is elfedi elõled a magasszintû fejlesztõeszköz. Az egyiket ezért, a másikat meg azért nem használják ki rendesen.

a másik elõnye pedig, hogy így egyik játék sem tud technológiai fölénybe kerülni.
Kaphatnál jobbat, de nem kapsz: ebben mi a jó?

{i}Az én kikapcsolódásra éhes gamer énem akkor sírta el magát amikor vmilyen prospektusban belfutottam, egy RPG reklámba, "150 óra tiszta játékidõ" ahhhh miért nincs ilyen PCre????{/i}
Mert az nekünk túl kevés lenne. 😊

Szóval elõítéleteket kéretik félretenni (lásd: hülyeszarkonzol, pcazisten stb) ... a PC egy technológia zsákutca: egy hi tech lego, a kockafejeknek.
Gondolom ezt az elõítéletedet akarod félretenni. LOL.

A tendencia munkára: a Mac, játszani: konzol.
Te hol álmodtál ilyen tendenciát? Átaludtad azt is amikor Steve Jobs bejelentette hogy átáll intel procira? A többi alkatrész már eddig is pc cucc volt a mekben.

Átlag háztartásban nemcsak Pistike használja azt a gépet hanem apu-anyu-tesók(-nagyi).

kár, h mac éppen most áll át erre a szar ibm pc vonalra (irónikus, h ibm meg most megyeget le róla😊).
1 "junk" PC fele annyi mint 1 mac és a mac semmivel sem tud többet, sõt kevesebbet. a felállás akkor lenne helyes, ha mac 10ed ennyibe kerûlne. csak munkára (ofsiz jellegû) minek drága mac??
pascal
Ébresztõ! PCt használok, TUDOM hogy mûködik, és levontam egy következtetést.
Ha ezzel nem értesz egyet akkor vonj le egyet te is, de a demagóg igazam van és hülyevagy a fél képernyõnyi érveddel együtt hozzállást nem komálom. Cáfold meg! ÉN képes vagyok veszteni, ha bebizonyítod, hogy nincs igazam.

"a PC egy technológia zsákutca: egy hi tech lego, a kockafejeknek. Ha az M$ nem favorizálná annyira már rég eltûnt volna a süllyesztõben"
-most mit lehet kezdeni az ilyen kijelentésekkel?? Megéri a ráfordított idõt, hogy érdemben válaszoljak rá????
Szerintem nem.
Tudod mit Pascal? Igazad van mindenben.