A Dell is Mac OS-re váltana

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A tendencia munkára: a Mac, játszani: konzol."

Igen, szerintem is ez felállás az, ami az átlagembernek kell - legalábbis én nagyon jól elvagyok ezzel a párosítással.

pascal
Akkor mondom az érveimet:
Elõször is PC ellen: nézz szét a PCs játékpiacon, mindenki technológia csodákat akar eladni neked, amik élvezetéhez olyan videokari kell ami árából 3 konzolt veszel. És mire mész vele? csillog, villog, bumpmap, normalmap, pixelshader3 kiráááááály. Meg tele az összes fórum a postokkal, hogy "wazee királyság grafika" meg "aztakuwa deyooo" meg "kuwajólnézki" etc.
Játékélmény? 0! Az egész PC-s játékpiac elmozdult ebbe az irányba, a "szaksajtó" is kapásból lehúz minden játékot ami fél évnél öregebb garfikus motort használ, miszerint ronda. Gratulálok.
Tudom, kivételek (hál'isten) vannak, és olyan játékok amik sosem lesznek konzolon, stratégia pl, war3, W40K, vagy épp a készülõ Age3 is nagyszerû játékélményt fog valószínüleg nyújtani. Ez így van jól.

Amúgy nem vmi nagy konzolharcos aki fikázza a PCt, konzolt nem is fogok venni soha. Realistán próbálom meg felfogni a helyzetet. Szóval a konzolban fix vas van, a játékfejlesztés eleve gyorsabban halad, ez már jó, a másik elõnye pedig, hogy így egyik játék sem tud technológiai fölénybe kerülni. Mi marad akkor amivel el tudná adni magát? JÁTÉKÉLMÉNY! (igen a nagybetûs) ha nincs akkor lehúzhatja magát a wcn, mert a kutya nem fogja megvenni. Motiváció, kreativitás. Azért mert több debil gyerekjáték jon ki konzolra még nem kell kijelenteni, hogy PCn értelmesebbek vannak. Az én kikapcsolódásra éhes gamer énem akkor sírta el magát amikor vmilyen prospektusban belfutottam, egy RPG reklámba, "150 óra tiszta játékidõ" ahhhh miért nincs ilyen PCre???? Miért lehet végigtolni egy játékot 10 óra alatt, a durvább RPGre jó esetben 40 órát kell szánni és akkor az már élvonal. Ja persze lehet, hogy az a 150 óra kínszenvedés, nem volt hozzá szerencsém, de ha tényleg szar lenne valszeg nem lehetne eladni...

Szóval elõítéleteket kéretik félretenni (lásd: hülyeszarkonzol, pcazisten stb) és kicsit szkeptikusan a jövõbe nézni: a PC egy technológia zsákutca: egy hi tech lego, a kockafejeknek. Ha az M$ nem favorizálná annyira már rég eltûnt volna a süllyesztõben. A tendencia munkára: a Mac, játszani: konzol.
OK hogy a PCvel sok mindent lehet kezdeni, ez tény. De az is, hogy érteni is kell (kéne!!) hozzá. Ezért is haragszom az M$ filozófiára, ami el akarja hitetni, hogy nem kell érteni hogy mûködik a cucc és hogy a PC sem bonyolultabb a TVdnél. nonszensz.

Hát szerintem a PC-re sokkal értelmesebb játékok vannak mint konzolra. Tehát nem tartom hülyeségnek csak játékra PC-t venni.

pascal
cccc Átlag Pistikének használhatatlan egy linux ez tény. viszont az is, hogy a felelõtlen/nemtörõdöm/tudatlan/stb szülõk megveszik Átlag Pistikének a PC miközben azt konzolként haszánlja, de leglább többet fizetnek érte.

Az OSX nem ellenfél a Windowsnak. Van már engeteg Linux, Unix, mit tudtak elérni? Semmit. Mert az fasza hogy jó oprendszer, de gyakorlatilag alig van rá valami progi (fõleg game), szal átlagusernek használhatatlan. Akárcsak az OSX.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

m$sel (intellel) pont az ilyen csak engem árúlhatsz szerzõdések miatt volt gond. Srác beszólt, h dell csak ilyen szerzõdéssel árúlja, erre föl vetettem fel eme költõi kérdést.

(szálka meg a gerenda mi 😉)
fie
MacOX alapja (pontosabban) a Darwin.
Ami nem mellesleg Open. Lehet fejleszteni 😊
"és vajon perelné-e akkor pl az EU, monopol törekvései miatt, vagy megvárná még lenyomja m$-t?"
Bakker! Ha valaki törekszik eladni a termékét a másik mellett az egészséges verseny.

sztem az égvilágon semien hatással nem lenne rájuk, azért mert unix az alap még semmi köze hozzá.
és vajon perelné-e akkor pl az EU, monopol törekvései miatt, vagy megvárná még lenyomja m$-t?
"a piac fontosabb szereplõi ugyanis eddig nem kívántak állást foglalni az Apple mellett"

köhöm, még a konferencián újongott a m$-es csaj, aztán gates is örömét tolmácsolta a lépéssel kapcs 😊
pláne hogy az újabb MacOS-ek alapja UNIX.
ha valoban születne együttmükdés akkor az újabb lökést adna a unix-linux-freebsd megoldásoknak is.. még több felhasználónak fejleszteni..😊

\"The voices are back... Excellent.\"

mrzed001
Az tuti, hogy a MAC OS (ha jó pénzért adják) brutális ellenfél lehetne a Windows ellen. Persze, pont a píz részt toszták el az OS2-nél is, különben nem lett volna M$ ilyen egyeduralkodó
Szóval, ha csak mint választható lehetõség a Dell gépeken ott lenne az OSX, akkor érdekes lenne a szoftverpiac

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Jobs helyében én megengedném nekik az OSX használatát - persze csak úgy, ha kizárólag azzal forgalmaznának gépet... 😊

← ElőzőOldal 3 / 3