114
  • archkoven
    "Munkahelyen szívok eleget a márkás (gyakorlatilag az otthoni gépemmel egy értékű) DELL géppel és a rajta lévő naponta egyszer legalább fagyizó XP-vel."
    Komoly szakértők lehet a munkahelyeden ha naponta lefagy az XP:)))))
  • pascal
    Robin Hood: te a másik végéről fogod meg a dolgot. Én koncepciókról beszélek, nagy és sablonos általánosságokról amikor mozgatják az egész piacot. Ettől még vannak szar konzoljátéok jó PCs játékok, meg úgy általában kivételek, amik ugye csak a szabály erősítik. Ilyen kivétel a Tekken, a WoW, amiket el is ismerek, igazad van, de nem ez az általános. PC meg azért képes önmagával is kompatibilis lenni mert már évek óta toldozzák foltozzák, ékes bizonyíték erre, ahogyan most végre el akarják hagyni az x86-ot, hibrid megoldásokkal jönnek ki, a több éves technológiák újra és újra visszaköszönnek.
    Illetve nincs előítéletem a PCvel szemben, nap mint nap használom nagy ügy, de a koncepció amire épül szerintem hosszú távon tarthatatlan. Az előítéleteket azokra értem akik a konzolokat és a maceket kapásból elítélik.
    Amúgy a mac sosem lesz PC, a mac is konzolkoncepciót követi, csak épp irodai/grafikai/DTP/stb munkára kihegyezve. És ennek így kéne működnie.

Persze egy technokrata emberkét nem vigasztal, ha megmondják mit mire haszánljon és nem teheti azt amit akar azzal amivel akar. Ezzel én is így vagyok, ezért is használok PCt és akkor az a minimum hogy értek hozzá. A PC nem a nappalikba való.

Ja és Átlagék: Mac Mini + Konzol nem sokkal drágább mint egy Olyan PC ami jó a papának a mamának és kölöknek is. A Mac árai pedig tovább fognak csökkeni.
  • concrete
    Lehet hogy a "HP, Compaq, Dell & Co ..." mezei PC-k ratyi alkatérszekből állnak, ilyet még nem használtam, DE

a HP munkaállomásokat, amiket használok, igenis kib@szottul igényesen vannak összerakva. 5 éve futnak és 0 azaz 0 hardverprobléma volt velük. csak és kizárólag igény alkatrészek vannak benne, és olyan megoldások, amelyek a dzsunka pc kategóriában 2! évvel késöbb jelentek meg.

sajnos ebből az is adódik hogy az ára Mac gépekének a 70-80%-a
  • ddfg
    elnezest a gepelesi hibakert, tobbek kozott irni se tudok rendesen...
  • ddfg
    Nos, kicsit szkeptikusan varom az osszes cellre epulo terv megvalosulasat. Hogy miert? Se az xbox kovetkezo verzioja (tudom, az nem cell alapu) se a ps3 NEM LETEZIK, legalabbis, nem voltak kepesek elorangatni egy mukodo verziot a bemutatojukra! Az egyket pl 2 apple mac geppel helyettesitettek, allitolag csak ugy, mint amit majd a gep tudni fog... Persze nem tartom kizartnak, hogy egyszer eljon a nagy boldogsag, es elerheto aron mindenki megveheti azt a gepet, ami 10x annyit tud, mint ma barmely pc... De nem hiszem, hogy csak ugy, "egyik naprol a masikra" piacra dobnak egy procit, ami tudja, amit a cellben igernek, elerheto aru lesz, es nem kell egy vagyasztohaz a normal homersekleten tartasahoz. Ha nem igy lenne, javitsatok ki, ertelmes kritikat szivesen varok.
  • cue
    Persze, mindig az a szar pc, amit éppen használok... Ha márkás és drága, akkor miért nem márkás alkatrészekből összerakott, ha márkás alkatrészekből összerakott, akkor miért nem ez-vagy az a márka.

Ha valakinek van kedve és ideje ilyen dolgokkal tökölni, akkor tegye. Én nem szeretnék ilyen (számomra) felesleges dolgora energiát pacsálni, így inkább azt választom, ami a seggem alá tolja a jót.
  • cue
    Lotus létezik Mac-re.
  • Robin Hood
    Ha a fejed nem a falba vernéd, hanem megtanulnál néhány alapdolgot a számítógépek kezeléséről, még az is előfordulna hogy sikerülne a windowst megfelelően használnod.
  • Robin Hood
    HP, Compaq, Dell & Co.: ezek a legszarabb cuccokból összetákolt pc-k, ezeknek a Tomato és Aristo cuccok komoly minőségbeli konkurrenciát támasztanak. Aki ilyet vesz, meg is érdemli. Szerencsére cégeken kívül nem sok ember fejében fordul ez meg. Márkás ALKATRÉSZEKBŐL kell összerakni az igényeidnek megfelelő gépet, az garantáltan olcsóbb és jobb lesz.
  • Robin Hood
    Kulcsszó: "feltéve, ha a kiadók így szeretnék". El lehet képzelni az MS mennyire szeretné a saját konkurrenciáját előnybe hozni, pont ezt fogja engedélyezni... :)
  • mícs
    cue-val ertek egyet!

dolgozni MAC, jatekra konzol, ha meg szopni arasz akkor PC!

1 honapja van mac-em, es minden reggel verem a fejem a falba, hogy a windows-os laptopom miert igy, es miert nme ugy, mert ott ez meg az jobb! (a jot konnyu megszokni)

Konzol: en nem akarok fejleszteni, csaj jatszani, es elvezni azt!
    ennyi!
    szarok a videokertyara, mert nem erdekel! bakapcsolom, betolt, jatszok, elmentem, ennyi! nem orakat jatszom, nem vagyok strong gamer, annyira nem vagyok beteg!
    elmeny? szerintem jobb mint a pc, de biztos tudtok olyat mondani, ahol ez ennek az ellenkezoje az igaz!
    egy biztos, nincs annal jobb, amikor a sracokkal leulunk egy sor mellett es nyomunk valami boxot, vagy hasonlokat!

a dell-es dologra!
    en mar azon gondolkozom, hogy a kovetkezo laptop-om os x-es lesz! igen, igaz, nincs ilyen, meg olyan program, de arra amire valo, meg hasznalnam, to idealis! (mondjuk jo lenne egy Lotus Notes osx -re, de ennek is le fog jonni az ideje)

en orommel vennem, ha dell-t is vehetnek os x-el!
    hiaba brand, az egesz el van b@szva mihelyst windows-t teszel ra!
  • cue
    Mit kezdjek egy "szemét" pc-vel, ha nem fut rajta olyan op.rendszer, ami az én birka felhasználói szokásaimhoz lett kialakítva ?

Munkahelyen szívok eleget a márkás (gyakorlatilag az otthoni gépemmel egy értékű) DELL géppel és a rajta lévő naponta egyszer legalább fagyizó XP-vel.
    Köszönöm, de ilyet otthonra nem kérek, nekem nincs időm idióta rendszernyűgökkel foglalkozni.
  • echo
    Elég nagy változások lesznek a következő években úgy néz ki:
    Részelt ps3 interjúból egy sony fejessel a hardwire-ről:
    "IPCW: Tehát a Linux futtatható a Cellen?
    KK: A Linux lesz a kezdet. A Cell esetében az operációs rendszerek szimpla alkalmazások. Maga a kernel fut a Cellen, a kernelen pedig számos oprendszer alkalmazásként működik. Természetesen a PS3 képes a Linux futtatására, s ha a Linux megy, akkor a Lindows is. Egyéb PC-s oprendszerek is működnek, pl. Windows vagy a Tiger (Max OS X 10.4), feltéve, ha a kiadók így szeretnék. Talán egy új operációs rendszer is megjelenhet."

Ha ez így is lesz és ez nem csak duma, akkor nem bizos, hogy kell majd bármi más egy átlag(!) háztartásba...
  • Yv@n
    Megsúgom azért az ilyen 150 óra tiszta játékidő, és hasonló okoság is nagyon jól hangzik, de ha egy hozzám hasonló kockafej hcgamer odaül, akkor könnyen meglehet, hogy az ilyen mesésen hosszú játékidő a töredékére rövidül...
  • Robin Hood
    nézz szét a PCs játékpiacon, mindenki technológia csodákat akar eladni neked, amik élvezetéhez olyan videokari kell ami árából 3 konzolt veszel.
    Mert konzolon nem? Miben különbözik mondjuk egy tekken35 a tekken34-től? Grafikában. Az árat meg sztem hagyjuk, mert a kiadásaid nemcsak a hardvert tartalmazzák, hanem a játékokat is, az meg pont fordítva, konzolon drágább. Persze a warez mindenütt ugyanolyan olcsó, de a "kamionról leesett" hw is. :)

Játékélmény? 0! Az egész PC-s játékpiac elmozdult ebbe az irányba
    Te mi alapján ítelted meg mások játékélményét? Akinek pl. WoW kell, annak milyen játékélménye lesz konzolon? -1?

a "szaksajtó" is kapásból lehúz minden játékot ami fél évnél öregebb garfikus motort használ, miszerint ronda. Gratulálok.
    Gondolom a legújabb GTA:SA cikket se olvastad... Ha ma már rondának számít, akkor az ronda is, ettől függetlenül lehet jó.

Szóval a konzolban fix vas van, a játékfejlesztés eleve gyorsabban halad
    Ez se igaz, hiába a fix vas, ha állandóan másikat kell kitapasztalni, miközben pc-n minden kompatibilis visszafele, ami nem, azt is elfedi előled a magasszintű fejlesztőeszköz. Az egyiket ezért, a másikat meg azért nem használják ki rendesen.

a másik előnye pedig, hogy így egyik játék sem tud technológiai fölénybe kerülni.
    Kaphatnál jobbat, de nem kapsz: ebben mi a jó?

{i}Az én kikapcsolódásra éhes gamer énem akkor sírta el magát amikor vmilyen prospektusban belfutottam, egy RPG reklámba, "150 óra tiszta játékidő" ahhhh miért nincs ilyen PCre????{/i}
    Mert az nekünk túl kevés lenne. :)

Szóval előítéleteket kéretik félretenni (lásd: hülyeszarkonzol, pcazisten stb) ... a PC egy technológia zsákutca: egy hi tech lego, a kockafejeknek.
    Gondolom ezt az előítéletedet akarod félretenni. LOL.

A tendencia munkára: a Mac, játszani: konzol.
    Te hol álmodtál ilyen tendenciát? Átaludtad azt is amikor Steve Jobs bejelentette hogy átáll intel procira? A többi alkatrész már eddig is pc cucc volt a mekben.
  • Robin Hood
    Átlag háztartásban nemcsak Pistike használja azt a gépet hanem apu-anyu-tesók(-nagyi).
  • FTeR
    kár, h mac éppen most áll át erre a szar ibm pc vonalra (irónikus, h ibm meg most megyeget le róla:)).
  • FTeR
    1 "junk" PC fele annyi mint 1 mac és a mac semmivel sem tud többet, sőt kevesebbet. a felállás akkor lenne helyes, ha mac 10ed ennyibe kerűlne. csak munkára (ofsiz jellegű) minek drága mac??
  • pascal
    Ébresztő! PCt használok, TUDOM hogy működik, és levontam egy következtetést.
    Ha ezzel nem értesz egyet akkor vonj le egyet te is, de a demagóg igazam van és hülyevagy a fél képernyőnyi érveddel együtt hozzállást nem komálom. Cáfold meg! ÉN képes vagyok veszteni, ha bebizonyítod, hogy nincs igazam.
  • archkoven
    "a PC egy technológia zsákutca: egy hi tech lego, a kockafejeknek. Ha az M$ nem favorizálná annyira már rég eltűnt volna a süllyesztőben"
    -most mit lehet kezdeni az ilyen kijelentésekkel?? Megéri a ráfordított időt, hogy érdemben válaszoljak rá????
    Szerintem nem.
    Tudod mit Pascal? Igazad van mindenben.
  • cue
    "A tendencia munkára: a Mac, játszani: konzol."

Igen, szerintem is ez felállás az, ami az átlagembernek kell - legalábbis én nagyon jól elvagyok ezzel a párosítással.
  • pascal
    Akkor mondom az érveimet:
    Először is PC ellen: nézz szét a PCs játékpiacon, mindenki technológia csodákat akar eladni neked, amik élvezetéhez olyan videokari kell ami árából 3 konzolt veszel. És mire mész vele? csillog, villog, bumpmap, normalmap, pixelshader3 kiráááááály. Meg tele az összes fórum a postokkal, hogy "wazee királyság grafika" meg "aztakuwa deyooo" meg "kuwajólnézki" etc.
    Játékélmény? 0! Az egész PC-s játékpiac elmozdult ebbe az irányba, a "szaksajtó" is kapásból lehúz minden játékot ami fél évnél öregebb garfikus motort használ, miszerint ronda. Gratulálok.
    Tudom, kivételek (hál'isten) vannak, és olyan játékok amik sosem lesznek konzolon, stratégia pl, war3, W40K, vagy épp a készülő Age3 is nagyszerű játékélményt fog valószínüleg nyújtani. Ez így van jól.

Amúgy nem vmi nagy konzolharcos aki fikázza a PCt, konzolt nem is fogok venni soha. Realistán próbálom meg felfogni a helyzetet. Szóval a konzolban fix vas van, a játékfejlesztés eleve gyorsabban halad, ez már jó, a másik előnye pedig, hogy így egyik játék sem tud technológiai fölénybe kerülni. Mi marad akkor amivel el tudná adni magát? JÁTÉKÉLMÉNY! (igen a nagybetűs) ha nincs akkor lehúzhatja magát a wcn, mert a kutya nem fogja megvenni. Motiváció, kreativitás. Azért mert több debil gyerekjáték jon ki konzolra még nem kell kijelenteni, hogy PCn értelmesebbek vannak. Az én kikapcsolódásra éhes gamer énem akkor sírta el magát amikor vmilyen prospektusban belfutottam, egy RPG reklámba, "150 óra tiszta játékidő" ahhhh miért nincs ilyen PCre???? Miért lehet végigtolni egy játékot 10 óra alatt, a durvább RPGre jó esetben 40 órát kell szánni és akkor az már élvonal. Ja persze lehet, hogy az a 150 óra kínszenvedés, nem volt hozzá szerencsém, de ha tényleg szar lenne valszeg nem lehetne eladni...

Szóval előítéleteket kéretik félretenni (lásd: hülyeszarkonzol, pcazisten stb) és kicsit szkeptikusan a jövőbe nézni: a PC egy technológia zsákutca: egy hi tech lego, a kockafejeknek. Ha az M$ nem favorizálná annyira már rég eltűnt volna a süllyesztőben. A tendencia munkára: a Mac, játszani: konzol.
    OK hogy a PCvel sok mindent lehet kezdeni, ez tény. De az is, hogy érteni is kell (kéne!!) hozzá. Ezért is haragszom az M$ filozófiára, ami el akarja hitetni, hogy nem kell érteni hogy működik a cucc és hogy a PC sem bonyolultabb a TVdnél. nonszensz.
  • archkoven
    Hát szerintem a PC-re sokkal értelmesebb játékok vannak mint konzolra. Tehát nem tartom hülyeségnek csak játékra PC-t venni.
  • pascal
    cccc Átlag Pistikének használhatatlan egy linux ez tény. viszont az is, hogy a felelőtlen/nemtörődöm/tudatlan/stb szülők megveszik Átlag Pistikének a PC miközben azt konzolként haszánlja, de leglább többet fizetnek érte.

• Robin Hood
    Az OSX nem ellenfél a Windowsnak. Van már engeteg Linux, Unix, mit tudtak elérni? Semmit. Mert az fasza hogy jó oprendszer, de gyakorlatilag alig van rá valami progi (főleg game), szal átlagusernek használhatatlan. Akárcsak az OSX.
  • FTeR
    m$sel (intellel) pont az ilyen csak engem árúlhatsz szerződések miatt volt gond. Srác beszólt, h dell csak ilyen szerződéssel árúlja, erre föl vetettem fel eme költői kérdést.

(szálka meg a gerenda mi ;))
  • fie
    MacOX alapja (pontosabban) a Darwin.
    Ami nem mellesleg Open. Lehet fejleszteni :)
    "és vajon perelné-e akkor pl az EU, monopol törekvései miatt, vagy megvárná még lenyomja m$-t?"
    Bakker! Ha valaki törekszik eladni a termékét a másik mellett az egészséges verseny.
  • FTeR
    sztem az égvilágon semien hatással nem lenne rájuk, azért mert unix az alap még semmi köze hozzá.
  • FTeR
    és vajon perelné-e akkor pl az EU, monopol törekvései miatt, vagy megvárná még lenyomja m$-t?
  • FTeR
    "a piac fontosabb szereplői ugyanis eddig nem kívántak állást foglalni az Apple mellett"

köhöm, még a konferencián újongott a m$-es csaj, aztán gates is örömét tolmácsolta a lépéssel kapcs :)
  • rjudit
    pláne hogy az újabb MacOS-ek alapja UNIX.
  • waterman
    ha valoban születne együttmükdés akkor az újabb lökést adna a unix-linux-freebsd megoldásoknak is.. még több felhasználónak fejleszteni..:)
  • mrzed001
    Az tuti, hogy a MAC OS (ha jó pénzért adják) brutális ellenfél lehetne a Windows ellen. Persze, pont a píz részt toszták el az OS2-nél is, különben nem lett volna M$ ilyen egyeduralkodó
    Szóval, ha csak mint választható lehetőség a Dell gépeken ott lenne az OSX, akkor érdekes lenne a szoftverpiac
  • cue
    Jobs helyében én megengedném nekik az OSX használatát - persze csak úgy, ha kizárólag azzal forgalmaznának gépet... :)