A Dell is Mac OS-re váltana
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én korábban azt írtam, hogy szerintem azért nem jó a párhuzam, mert olyan szempontból meg kell különböztetni õket, hogy a konzol célhardver, a mac pedig ugyanúgy általános mint az x86 pc. (csak emlékeztetõül 😊)
eddig nem értettem, milyen szempontból gondolod, hogy hasonlóak, most már értem, és igazat kell adjak neked, ez valóban fontos szempontja az összehasonlításnak.
a teljesítményrõl: az anandtech tesztje (szerintem) azért lényeges, mert megpróbálja kiszûrni a rendszer minden egyéb komponensét, és pusztán a processzorok teljesítményét meghatározni és összevetni. az eredmény a "hétköznapokban" nem igazán hasznosítható, de érdekes próbálkozás, és rávilágít pár olyan dologra, amit érdemes (lett) volna figyelembe venni a PPC fejlesztésénél.
azért arra jó volt, hogy Ulkesh belátta, hogy nem abszolút veri a powermac a xenont, hanem abban amire õ használja, és neki ez számit... ez egy korrekt és érhetõ álláspont, úgyhogy haszna van a dolognak 😊
ettõl függetlenül láttam már én is néhány olyan mac-x86 összehasonlítást, ami valóban csak "csúsztatás" volt 😊
további szép napot mindenkinek, lassan ez a hírtopik is elsüllyed 😊 most hogy már nincs vita...
Semmi komolyra nem kell gondolni: Mindkettõ mögött 1 db nagy cég végig azon fáradozik, hogy terméke minél jobban a hétköznapok részévé váljon és kielégítse a felhasználók igényeit. A PC mögött nincs ilyen, izéé a Microsoft önkéntesen felvállalta, hogy a szotfver oldaláról megfogja dolgot, de szerintem ez hosszú távon nem tartható (ezért is kacsingat a nagytesó az Xbox meg a media centerek felé, megintcsak szerintem)
Nagyjából ennyi mondanivalót sûrítettem 3 oldalnyi postba az elmúlt 2 napban 😄
Ja és errõl a mac-pc teljesítménycsatáról kattanjatok már le. 2 különbözõ architektúra (még egy darabig, tudom) jelenleg mindkettõ életképes és piacon van, objektív összehasonlítást végezni nehéz (lehetetlen?) a legtöbb próbálkozás komolytalan flamek alapját képzi.
archkoven: nem tartom magam elfogultnak, és a füleim se süketek, de te részedrõl a legkomolyabb érv ellenem az volt, hogy nincs igazam 😊
jó csak mert az én hozzászólásomra volt hivatkozva 😊
"Egyébként valóban félreértettem amit írtál mert nem tetted ki, hogy kinek szól."
néha elfelejtem hogy megnyomtam-e a válasz gombot 😊
-ezt nem rólad írtam, hanem pascalról.
Egyébként valóban félreértettem amit írtál mert nem tetted ki, hogy kinek szól.
(legalábbis ha jól emlékszem a tesztre, ha nem akkor bocs 😊)
nem azért hoztam fel ezt a tesztet, hogy vitatkozzunk rajta, csak azért, hogy lásd, vannak szempontok, amikben a xenonok pl otthagyják a mac-et. de ez persze lényegtelen a napi használat szempontjából, mert mindenki másra használja a gépét! csak ennyit akartam 😊
kérlek, olvasd el még egyszer a 88-as hozzászólásomat (majd utána a 89-est, mert elfelejtettem benyomni hogy a 82-esre megy, de aztán odaírtam), majd esetleg a 82-est.
láthatod, hogy:
Ulkesh azt mondta, powermacje kiröhögi a xenonokat.
erre én, hogy óvatosan az ilyen kijelentésekkel (referenciaként az anandtechet szúrtam be).
szal nem tudom, mi a problémád velem 😊
"Én is olvastam ezt a cikket az anantech-en pár hete és nekem rohadtul nem az jött le, hogy a Mac köröket verne a PC-re."
nekem se 😊 ezért is hivatkoztam rá, és azt próbáltam alátámasztani vele, hogy nem röhögi ki a mac csak úgy a xenonokat (de azért van amiben jobb 😊)
"Olvasd el a végén a konklúziót!"
megtettem 😊
"Ha meg az a bajod, hogy nem érveltem az igazam mellett,"
nem tudom, mibõl gondolod, hogy bármi bajom lenne...
" akkor van a hülyeségnek és az elfogultságnak olyan mértéke amire már az ember csak legyint és meg sem próbál meg érvelni mert elõre tudja, hogy süket fülekre találna."
azért mielõtt ilyeneket reagálsz valakinek (pl. nekem), elõtte nem ártana ha elolvasnád és megértenéd hogy mirõl írt az a valaki. mert tökre nem jogos, hogy így nekem támadsz ráadásul ilyen gyalázó dumával...
szerintem ez tiszteletlenség részedrõl. még ha az ellenkezõ oldalon állnánk sem kellene így nekem támadnod! pláne így, hogy egyetértünk abban, hogy a mac nem mindenható! és nem most változott a véleményem hanem az eddigi hozzászólásaim is ezt tükrözték, csak félreértetted (úgy látom). szerintem egy bocsánatkérést megérdemelnék.
remélem, most már érted, hogy mi (volt) az álláspontom, és hogy anandtech-re miért hivatkoztam!
kár, mert én tényleg kiváncsi lettem volna, hogy hogyan látod ezt a mac-konzol párhuzamot a koncepció terén! ha gondolod írj egy kicsit privátban, mert ezt a fajta összehasonlítást nem igazán tudom megemészteni, és hátha közös nevezõre juthatunk. annyira úgysem kapcsolódik a topikhoz 😊
ezt keszsegesen elhiszem (nekem elég az iMac-em teljesítménye is 😊)
csak azért írtam az anandtech cikket, hogy olyan ne mondjuk mi, mac-esek itt a többieknek, ami nem igaz 😊
röviden csak azt akartam, hogy vannak dolgok amikben a Mac jobb, de azért el kell ismerni, hogy pl. a xenon ott tudja hagyni más dolgokban. ennyi 😊
Mert ez igy csak csusztatas..
Nos így szólt a cikk, akkor most lehet folytatni a vitát a MAC lehengerõ teljesítményérõl,"
Akkor olvas el megegyszer, meg azt is, amit irtam..
En nem uzemeltetek SERVER-t itthon, a tesztelt G5 munkaallomas, es mint irtam, nem erdekel, hogy egy teszt milyen szamokat hoz ki, ha a napi munkamban a valo vilagban, nem az elmeleti szinten gyorsabbnak bizonyul..
A fenti cikk egyebkent egy jo nagy atveres, ha mar tesztelni akartak, akkor miert nem az Apple valoban SERVER-nek keszult gepeit teszteltek????
http://www.apple.com/xserve/
http://www.apple.com/xserve/raid/
"fõleg annak tükrében, hogy az Apple épp a napokban hozta nyilvánosságra, hogy a jövõben nem kívánja alkalmazni az IBM processzorait."
Mivel az IBM a Cell-re koncentralva nem kepes megfelelo utemben fejleszteni az aszatali procikat..
Ez a lepes a jovo miatt tortent, nem azert, mert a mostani architectura lassu, vagy elavult lenne..
Sok szempontbol ez visszalepest jelentene, ha most kene megtenniuk, de szerencsere 1-1,5 ev mulva lesznek meg az elso inteles gepek, addigra az intel utoleri es le is hagyja, a mostani PPC procik teljesitmenyet..
íme:
"First of all, the G5 NEEDS a lower latency access to the memory because right now, the integer performance of the G5 LEAVES A LOT TO BE DESIRED. The Opteron and Xeon have a BETTER integer engine, and especially the Pentium 4/Xeon has a BETTER Branch predictor too. The Opteron's memory subsystem RUNS CIRCLES around the G5's.
Secondly, it is clear that the G5 FP performance, despite its access to 32 architectural registers, NEEDS GOOD OPTIMISATION. Only one of our flops tests was " Altivectorized", which means that the GCC compiler NEEDS TO IMPROVE quite a bit before it can turn those many open source programs into super fast applications on the Mac. In contrast, the Intel compiler can vectorize all 8 tests.
Altivec or the velocity engine can make the G5 shine in workstation applications. A good example is Lightwave where the G5 takes on the best x86 competition in some situations, and REMAINS BEHIND in others.
The future looks promising in the workstation market for Apple, as the G5 has a lot of UNUSED POTENTIAL and the increasing market share of the Power Mac should tempt developers to put a little more effort in Mac optimisation.
The SERVER PERFORMANCE of the Apple platform is, however, CATASTROPHIC. When we asked Apple for a reaction, they told us that some database vendors, Sybase and Oracle, have found a way around the threading problems. We'll try Sybase later, but frankly, we are very sceptical. The whole "multi-threaded Mach microkernel trapped inside a monolithic FreeBSD cocoon with several threading wrappers and coarse-grained threading access to the kernel", with a "backwards compatibility" millstone around its neck sounds like a bad fusion recipe for performance.
Workstation apps will hardly mind, but the performance of server applications depends greatly on the threading, signalling and locking engine. I am no operating system expert, but with the data that we have today, I think that a PowerPC optimised Linux such as Yellow Dog is a better idea for the Xserve than Mac OS X server."
Az érdekesebb részeket nagybetûvel kiemeltem.
Nos így szólt a cikk, akkor most lehet folytatni a vitát a MAC lehengerõ teljesítményérõl, fõleg annak tükrében, hogy az Apple épp a napokban hozta nyilvánosságra, hogy a jövõben nem kívánja alkalmazni az IBM processzorait.
ugye tudod, hogy ez demagógia? Azt hiszed, hogy igazad van, a másiknak nincs és nem is töröd magad, hogy változzas a dolgon hisz igazad van 😉
Ja és fátylat az egészre, ide úgyis csak flamelni járok 😛
Olvasd el a végén a konklúziót!
Ha meg az a bajod, hogy nem érveltem az igazam mellett, akkor van a hülyeségnek és az elfogultságnak olyan mértéke amire már az ember csak legyint és meg sem próbál meg érvelni mert elõre tudja, hogy süket fülekre találna.
Ennek (és minden apró bizonyítékotok) ellenére én továbbra is a nagyvonalakbanról beszélek: oké hogy gyorsabb a trabant de a nép hülyülésével (tendencia, a társdalom (az új generáció fõleg) egyre hülyébb lesz) a kutyának nem fog kelleni inkább vesz egy audit + vmi kisautót a gyereknek.
Ja és akik az árakkal dobálóznak: Adjátok össze Macel egyenteljesítményû pc árát azokkal a szoftverárakkal amik kellenek ahhoz, hogy a tudáa is Mac legyen. A warezt meg elítélem: lopás. Az más dolog, hogy magyarhonban megélni nem lehet, nemhogy félhavi fizetés árú játékokat vegyen az ember 😞
Olvastam, valoban, szervernek gyengebb, de ha nem haragszotok, en munkaallomasnak hasznalom a gepem..
"hót nem érdekel mit csinál az apple. de semmifélleképpen sem gyorsabb mint 1 pc, sõt pl csúcskategóriától igencsak elmarad."
1. Nem vagyok Mac fanatikus, mert a Powermac mellett van ket PC-m is.
2. Ha egy 3400+-os Athlon64-es konfigra perceket ra tud verni a Powermac PhotoShop-os munkaknal (tudod, en nem tesztprogramok alapjan velemenyezek, hanem a napi munkam alapjan), akkor engedtessen meg, hogy az legyen a velemenyem, hogy gyorsabb.. Nem is kicsivel..
--
Vicces dolog, hogy olyan emberkek mondanak sommas velemenyt, akik max foton lattak Mac-et..
En mindket platformot hasznalom intenziven, pontosan tudom, hogy mirol beszelek. Ti meg max. csak olvastatok valahol valamit..
a #16-ban ezt írta pascal. szerintem azért én pl többet válaszoltam az õ írásaira mint "demagóg igazam van és hülyevagy" érveket. de lehet hogy tévedek 😊
nem tudom, ezt olvastad-e. mert nekem nincs se Xeonom se PowerMac-em, ezért csak erre támaszkodva tudom mondani, hogy óvatosan az ilyen kiejelntésekkel... én is Mac tulaj vagyok, de azért meg kell próbálni objektívnek maradni!
2. rossz a hasonlatod, úgyhogy ne erõltesd. hamár mindenképpen részekbõl összerakottat akarsz akkor vegyél példának 1 wrc-t.
-ennyire elfogult és vak vajon hogy lehet valaki???
Mitol lenne gyorsabb??
Sokan tevedesben vannak..
Az Apple nem azert valt Intelre, mert a mai modellek teljesitmenye elmarad a PC-k mogott, hanem mert nem lattak a jovobeni fejlodest.. Es ez foleg a notebook szegmenst erinti, mert az Apple nem volt hajlando meglepni azt, amit sok barkacsPC gyarto megtesz, hogy asztali processzort tegyen egy notebookba. Az IBM meg keptelen volt kifejleszteni egy megfeleloen kis fogyasztasu procit..
A mostani PowerMac-em melle odarakhatod a Xeon-os PC-t es kirohogom, a pillanatnyilag otthon hasznalt P4-ed, vagy Athlon-od, meg csufosabban megbukna sebessegben..
A fullextran nem tudom mire gondoltal..
Egy Mac-et gyarilag olyan extrakkal kapod, amit a PC-dhez kulon kell megvenned, vagy ellopnod..
Attol, hogy spoilert raksz a Trabantodra, az meg csak Trabant marad 😉
De a Windows az alapjainal el van rontva, mert mikor elkezdtek fejleszteni, akkor meg csak nem is gondoltak a biztonsagra. Ennek folyomanya, hogy egy frissen bebootolt XP-n mar helybol fut vagy 3-4 alkalmazas, ami kizarolag a biztonsaggal foglalkozik (virusirto, Anti Spyware, tuzfal) es eszi a gep teljesitmenyet, ezek es amiatt, hogy a rendszer folyamatos tamadasoknak van kiteve, eleg instabilla valhat a Windows.
En csak fel orara kapcsoltam ki a tuzfalat es a virusirtot, mert a mobilom firmware-jenek frissitese on-line tortent es nem engedi ilyen alkalmazasok futasat, es fel ora mulva mar volt 2 virusom es 5 spyware-em, pedig csak a Sony Ericsson oldalan jartam az Internet Explorerrel....
A hibas memoriakezeles mar csak hab a tortan (hiaba fut fagyas nelkul akar honapokig is el egy XP-s munkaallomas, ha 1-2 nap utan annyira elfregmentalodik a memoria, hogy a gep az eredeti sebessegenek 30-40%-ra lassul igy ujra kell inditan)..
Ezek a hianyossagok nincsennek OSX alatt, de az is elmeny volt, hogy gigabyte-os allomanyok masolasa kozben is barmit csinalhatok, nem all meg az elet a rendszerben ugy, mint XP alatt.
Lehet, hogy olcsobb a PC (brandnel ez nem igaz), biztos, hogy nincs minden jatek OSX-re kiadva, de munkara mindenkeppen elonyosebb, kevesebb bosszusaggal jaro rendszer..
Nekem a ket rendszer osszehasonlitasa a Trabant vs. Audi parhuzamra hasonlit..
A Trabanttal is lehet autozni es nagysagrendekkel olcsobb, sot hazilag is konnyen tudod szervizelni es minden autos boltban kaphatsz hozza alkatreszt.
Az Audit nem szervizelheted otthon, minden sokkal dragabb hozza, sot nem is viheted akarhova szervizeltetni pedig a mukodesi elve ugyanaz, mint a Trabantnak, csak eppen fenyevekkel komfortosabb es biztos lehetsz benne, hogy egy hosszabb uton sem hagy cserben..
En inkabb az Audit valasztanam..
Ti a Trabantot..
éésakkóó holvana macintosh hd? 😉
hp, dell meg ezek hol jönnek a mezei pc-hez és pl egy drága mac hogy jön a többihez.
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
kb olyan a gondolatvitel, h vegyük a leggyengébb pc-t és nézzük meg, h a mac mennyivel jobb.
pc-ben pont az a jó, h olyan házat szerzel hozzá amilyet akarsz. nyitható, csavrnélküli, átlátszó, világitó, folyadékhûtéses, élsimított csodád vagy egy 1 simát ami összetartja az alkatrészeket.
fix.tv-n a meciansba ott virúltak, h milyen jó beülrõl a mac mert a ház nem vágja szét a kezed stb. stb. nekem egy 15ezer forintos feelV házam van ás ugyan úgy nem vágja a kezed.
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
- WinXP
- WinXP ServicePack 2
- valamilyen virus írtó (én a pandát imádom mert automatikus teljesen)
- ADAware
- RegCleaner
És a rendszer karbantartó progik mellet még nagyon sok hasznos és INGYENES jogtiszta progi van amit a szofverbázisról vagy a honosító mûhelyrõl le lehet tölteni: pl.
- FlashGet v. Free Download Mananger
- IrfanView
- Open Office
stb.
Amúgy kellene valakinek csinálni egy CD vagy DVD amin az ilyen hasznos és ingyenes progik lennének összegyûjtve PC-re.
Ettõl függetlenûl nekem tetszik az Apple is, de én inkább a PC-t választom mert ugye a játék és amibe az kerûl!!!
PC olcsóbb!
ui.: csak, hogy mennyire tetszik az Apple: az XP-m asztala teljesen icon mentes és az YZdock fut a képernyõ tetején!
...egy AMD-s!
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
ez olyan dolog, hogy izlés kérdése... én szoktam, és szeretem így csinálni... 😊
"A MacOS pedig lehet akámilyen jó is, ha nincs semmi olyan , amit win alatt ne lehetne megoldani"
hát ja, de azért ez fordítva is ugyanennyire igaz...
"ahol a PC komparatív elõnnyel rendelkezik a konzolokkal szemben pl. fps, stratégia és minden egérrel irányítható játék. Nem szabad elfelejteni, hogy a konzolok helye a nappali lesz."
hm, a komparatív elõny itt még relatívabb mert ez is izlés kérdése. lehet hogy te pl jobban szeretsz mondjuk warcraftozni a monitorodon, de szerintem jobb a feelingje ha a falra vetítem...
"Hiába lehet egeret csatlakoztatni, az egérhez asztal kell."
rutinos konzolellenes hozzászóló 😊 már tudja hogy lehet csatlakoztatni egeret, de van rá válasza 😊
komolyan: neked nincs asztalod a nappaliba? akkor mire rakod a kormányt? 😊
Persze mindig vannak új próbálkozók😊)))
szerintem az nem igaz, hogy a "pc"-hez érteni kell.
( ezt csak az mondja aki nem ért hozzá 😊 <#violent>#violent>)
bár nincs semmilyen jeles vizsgám vagy végzettségem, ami igazolná, hogy értek a "PC"-hez, de szerintem igen. ellenben sok olyat ismerek, akinek köze nincs a dologhoz, csak ott a gép azt használja. a pchez harveresen nem kell érteni, mert megveheted mint a macet elõre összerakva, és a windowshoz sem kell értened, mert egyszerûen és könnyen használható, és ugyanúgy elõretelepítve jön mint a MacOS-ek.
de ami a lényeg: amiért azt mondják az emberek hogy jaj ehhez érteni kell ("pc"-hez, winhez), mert szarul mûködik ha nem figyel valaki a rendszerre. de ez nem a "pc" és nem is a win hibája, hanem a sok xar vírus, spyware satöbbi cuccok. ezekkel tele van minden olyan wines gép, aminek a tulaja nem ért hozzá. macos-en ugyanez lenne, ha elterjedtebb lenne. de egyszerûen alig vannak vírusok rá, meg olyan oldalak amik arra mennek rá hogy ráültessenek valami kémprogit...
"A PChez nem. Sokan azt hiszik de, ennek köszönhetõ az ahol ma tartunk."
jó hát végül kénytelen vagyok belátni hogy azér kell hozzá kicsit érteni, de ez korántsem az architektúra, a koncepcó vagy az oprendszer miatt van, hanem a többi "kedves" embertárs miatt 😊 akik ezeket a "jóindulatú" programokat írják...
"Nézzetek szét, aki nem érti mire gondolok annak feleslges magyaráznom"
miért, aki érti annak nem felesleges magyaráznod?<#mf1>#mf1>