21171
LCD - Plazma
  • partizan182
    Aham, 2010 annyira plazma fénykora volt hogy a Pio már kiszállt a bizniszből, Pana meg 3 év múlva követte. A Koenigsegget meg egy Mustangot meg valóban csak az idő választja el, full egy kategória, igazad van.

Hozzáteszem a nyócéves olcsó G20 kontrasztjáról csak álmodnak a mai IPS csodák.
  • Zephyr Retiring
    Ezek a technológiai összehasonlítások teljesen értelmetlenek..

Egy mai oled pont úgy viszonyul egy egykori plazmához, mint egy Koenigsegg egy Mustanghoz.
    Mindkettő a maga fénykorában tud csak ász lenni..
  • partizan182
    Jó de azóta eltelt lassan egy évtized, tudod te is hogy a panelek folyamatosan nőnek. Ami 2010-ben a 42 volr az 2005ben a 32, ma meg az 55. Mindegy mert fasza tévét kisebb méretben sem lehet találni ennyiért.

Vicces egyébként nézegeni ezeket a régi plazma teszteket, 88nit csúcsfény, 2000:1 kontraszt, nagyon menő :)
  • Zephyr Retiring
    Konzolból és játékokból én is kinőttem már
    A spórolást is megértem.
    Feliratokkal való vacakolás helyett, meg is tanulhatsz angolul..vagy mint én nézhetsz szinkronos filmeket is néha
  • acsati
    Nincs konzolom, se játékaim.
    Nem vágna földhöz, egyszerűen nem használnám ki, felesleges pénzkidobás lenne számomra.
    Így van, marad akkor a feliratégetés, ha TV-n akarom nézni a sorozatot.
  • Borg
    Persze, a 42G20 anno pont 240k volt. De az se 55-ös. Ilyen méretben sose volt 200-ért értelmes példány.
  • partizan182
    Volt idő amikor 200-250k körül korrekt készüléket haza tudtál vinni az akkori tipikus méretben (ami akkor nem 55 col volt ez tény).

Ma van egyszem MU7000 (amiből a 49-es 280k), utána az XE900 (ami 400ktol indul). Közötte semmi, alatta IPS mocsár.
  • Borg
    Mert mikor lehetett vállalható 55-öst kapni 200-ért?
    Szerintem soha. Még 400-ért se igazán.
  • Zephyr Retiring
    Ez soknak számít? Akkor bocs.
    Feltételeztem, hogy ha játékkonzolra, kiegészítőkre és játékokra nem sajnálsz több ezer forintokat, akkor 6 rongy már nem fog földhöz vágni..
    Akkor majd megoldod valahogy.
  • partizan182
    Basszus mindig elfelejtem. Mondjuk ha szarik bele a képminőségbe (ami fura de nem vagyunk egyformák) akko mindegy.

Tiszta nonszensz hogy nem lehet vállalható 55-öset kapni 200ért manapság. Talán Thomson (TCL), de ott befigyelnek a kínai termékek vidám hülyeségei (lásd lentebb), meg nincs róluk se teszt se infó.
  • arty
    55mu61xx -> ips :(
    szal hiába drágább, még a fekete se lesz jobb :(
  • partizan182
    Esetleg keress rá olcsó TCL modellekre, ugyanaz, csak EU-ban ráragasztanak egy Thomson plecsnit.
  • acsati
    Jó ötlet, de sajnos nem vált be :(

#19956: pénzt ilyenért (ráadásul ennyit) nem vagyok hajlandó kifizetni.

Csak vhol olvastam, hogy sok különböző TV egész más feliratokat kezel. Csak ehhez a típushoz semmi részletes leírást nem találtam a neten sem. Kiakaszt
  • Zephyr Retiring
    Ha végül semmi sem válna be, van még egy ilyen opció is, amiből neked ez a lényeg:

"SRT feliratok kezelése, állítható betűméret és betűszín"

Minden egyéb funkció itt most csak bónusz
    Nekem TC-100 kellett a kábeltévé és a jutyub miatt, és eddig minden feliratot kezelt ez is..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.01.04. 10:20:19
  • Borg
    Ezekután belemehetnénk még abba, hogy kvarcjátékhoz ugyan miért fontos neked annyira az input lag, dehát ennyi logikai bukfenc mentén úgyis felesleges lenne...
  • Inquisitor
    Nem biztos, hogy bejön, deeee ... Tölts le valamilyen felirat szerkesztőt, pl. Subtitle Edit. Állítsd át a kódolást UTF8-ra (Unicode), mert a legtöbb felirat készítő szereti Windows kódolással megcsinálni, és azt a legtöbb lejátszó nem eszi meg.
  • partizan182
    Jaa, ha tényleg csak ez számít vedd meg bármelyik idei LGt/Samut, input lagban nagyon otthon van a legcsicskább modelljük is.

Ezek alapján 55UJ6307, minden kritériumodnak megfelel: garantált fosfekete, felejtős HDR, okádék factory színpontosság, ráadásul kamu4k subpixelekkel. Cserébe 13ms (!!!) input lag és fillérre annyi amit keresel.

Hálóba a feketeszint engem spec érekelne (hacsak nem nappal alszol), szal a Samu egy fokkal jobb a VA panel miatt (mondjuk drágább is), input lag ott sem nagyon meg 20ms fölé.
  • TomStorm
    Nekem csak az input lag a lényeg,minden mást leszarok.Az hogy milyenek a szinek,van e HDR,design,fekete milyen rajta semmi nem érdekel.
    140 cm átló kell meg tűrhető input,ennyi:)

Na persze azért mert most nincs rá keret!De majd biztos fog érdekelni 500 e.ft és milla között OLED na ott már minden számítani fog!!
    Most csak hálóba kell konzolhoz.Nappaliba majd komolyabb lesz a pálya
    Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2018.01.03. 21:21:06
  • Borg
    Végülis, bármilyen szart venni tájékozódás nélkül is lehet.
  • acsati
    Sziasztok!

Adott egy Thomson 32hc3101 típusú TV és szeretnék rajta pendrive-ról futtatni sorozatot felirattal.
    Próbáltam .srt és .sub feliratfájlt használni, de egyiket sem jelenítette meg. (.mkv és feliratfájlok neve egyezett). Menüben tudtam is választani, hogy felirat1 vagy felirat2, de egyiket sem jelenítette meg.

Viszont nem találok semmi hasznos információt a TV-ről, hogy milyen formátumot jelenítene meg. Több évados sorozatra meg nem szívesen égetgetném rá a feliratokat.
    Tudna valaki segíteni?
  • TomStorm
    Ezt én is nézegettem jó áron is van ez a Samu!
    Köszi az infókat mindenkinek!
  • partizan182
    200 körül sajnos nem kapsz rendes 4k tévét 55ös méretben. Fhdt meg nem nagyon gyártanak ekkora képatloval.

55MU6102 talán ebben az árban, de ott vannak uniformitási gondok. Ilyen IPS LGért én pénzt nem adnék (illetve de, csak sokkal kevesebbet), majd jönnek az okosak hogy pedig húde színhelyes (egy centivel se színhelyesebb mint barmi más).

Protipp: várd meg a február/márciust, idei modelleket szénné fogják még akciózni ahogy jönnek a 18-as tévék.

Input lag: 50ms alatt van bőven az összes gyartó már, ez ne legyen szempont.
  • TomStorm
    Hát ez nem 200ezer de biztos jó:)
    Nekem valami olcsóbb megoldás kellene 50alatti input lag-al ha létezik ilyen
  • Borg
    55SJ850V esetleg.
  • Zephyr Retiring
    Végül is ezt neked kell tudnod

Miattad kedvet kaptam én is egy gyors minitesztre

Amit teszteltem, ilyet is tud:

Szobában besötétítve meg (led szalag világítás nélkül) 80" képátlóval imho:

Egyelőre ez is megteszi
  • TomStorm
    Üdv.
    Kellene vennem egy 55"-os TV-t konzolhoz.
    200 ezer körül.Input Lag ami számít a játék végett.Lenne valami ajánlás?
  • Borg
    Anno ugyanebből a meggondolásból vettem egy sima fehér usb ledsort tv mögé. Egyáltalán nem zavaró a fénye, bizonyos esetekben még jól is néz ki, de haszna az zéró. És kb 4 éve be se kapcsoltam :D
  • ItaloMucsacso70
    Na ezért használom vagy csak háttérfénynek valamelyik színt.
    Vagy a már említett Fade módot ami valóban jó kis hangulatot ad bármelyik filmnek vagy tv műsornak mert lassan szép fokozatosan megy át egyik színből a másikba.
    Amúgy valóban jobb úgy TV-t nézni ha van valami kis háttérfény és nem vak sötétben nézem.
    Nem olyan megerőltető a szemnek.
    Pár ezer forintot megért hogy kipróbáljam.
    Nekem bejött. Így maradhat.
    Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.01.02. 13:25:33
  • Borg
    És ez miért jó, hogy diszkófény van a tv mögött? hát még, hogy nem is tartalom függő, csak összevissza váltogatja a színét..
  • ItaloMucsacso70
    Igen ez a tipus csak USB-n csatlakoztatható.
    De nálam ez is volt a cél.
    A távirányítón vannak különféle módok amit a videó során kapcsolgattam.
    Amire rákérdeztél 1:40-nél a "smooth" mód látható.
    Az elég zavaró lenne egy film alatt.
    De tud 12 egyenként megjeleníthető szint erős vagy gyenge fénnyel is.
    Nekem a a "Fade" mód jött be ami a színek lassú átmenete egymásba.
    De tegnap Pl stílusosan a "Bohócot" így néztem.
  • Zephyr Retiring
    Mivel írtad, hogy mostanra jobb a működés, így nehéz bármit is hozzáfűzni a látottakhoz
    Azt nem írtad, mi alapján dolgozik a szalag? Csak usb-n csatlakozik? Mi alapján dönt az éppen aktuális színekről?
    Úgy 1 perc környékén (és 1:40 táján is) a led szalag a szivárvány minden színében pompázni kezd....azt mi okozza?
  • ItaloMucsacso70
    Boldog Új Évet Mindenkinek!

Az ígért prezentáció a háttér világításról.
    Alapból rohadt sokat szoptam vele mert hogy kurvára nem akart úgy világítani ahogy a nagykönyvben meg van írva.
    Sőt ahogy felragasztottam az eredeti szallag csíkjával az reggelre leis potyogott mind.
    Szóval egy kettő dologban rá kellet segíteni de most már azt mondom elmegy. ;)

Sok sok funkciót lehet beállítani természetesen nem csak ilyen vad erős színekre.
    De ez most csak egy gyors prezentáció volt.

Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2017.12.31. 16:59:49
  • Zephyr Retiring
    Helyes
    Jó hallani ha más is elégedett egy képmegjelenítőjével, nem csak én
  • ItaloMucsacso70
    A régi az pont egy éves elégedett használatot jelent.
    És nagyon nem unom még, sőt minden nap rácsodálkozom hogy milyen tökéletes.
    Nem tervezem önszántamból a cseréjét.
  • Zephyr Retiring
    És ha már úgyis ott jársz a rendelések menüpont alatt, a régi megunt használt oleded helyett is vegyél már egy újat..
    Címem remélem még tudod, hogy hová kell küldened a régit

Ami még fontos: előtte mindenképp dobj privit. Addig még sok minden megváltozhat
  • ItaloMucsacso70
    Okés, ha meglesz bemutatom!
  • Zephyr Retiring
    Élménybeszámolódat mindenképp várjuk...
    Talán kedvet kapok én is egyszer a majdani oled-em mellé venni egy ilyesmit..
  • ItaloMucsacso70
    Én azért nem ragaszkodom a koporsó sötét szobához mert OLED-en valóban képváltások között az orom hegyéig se látok.
    Amúgy néztünk filmeket is ezen Karácsonyfa izzó megoldás mellett és egyáltalán nem volt zavaró sőt kellemes volt a szemnek .
    Talán azt a progit kihagytam volna amikor őrült villogásba kezdenek a ledek ami a karácsonyfához az egyik progi.
    Válaszodat meg köszönöm
    Valószínűleg meg fogom rendelni akkor ezt a kütyüt.
  • Zephyr Retiring
    Azért, mert nem sorolta oda a többi cucc mellé a tv usb aljzatát, a célnak az is tökéletesen megfelel.
    Én pl. évek óta arról töltöm az aktív szemcsiket is, de előfordult már, hogy a mobiltelcsimet is oda tettem feltöltődni :)

Szóval csak hajrá..
    Én öreg és begyöpösödött agyú plazmásként ragaszkodom a koporsó-sötét szobához mind tévézéskor, (ha visszagörgetsz a kínai zsebmozi tesztemig itt, megérted miért) mind pedig projektor esetében..
  • ItaloMucsacso70
    Sziasztok!

Kicsit of a dolog de talán belefér!

Karácsonykor egy 145 db ledes égősor kimaradt ezért megpróbálkoztam felragasztani cellux-al az Oled hátuljára hogy megnézzem milyen is lenne háttérfénnyel tv-zni.
    Az eredmény a barkácsolas ellenére egész jóra sikerült!
    A családot is meggyőzte hogy nem lenne rossz valami háttérfény !
    Ezért megpróbálkoznék valami kulturáltabb megoldással.
    Erre a szetre gondoltam RGB ledes Háttérvilágítás

De felmerül itt egy kérdés amire konkrétan nem tudom a választ!

1. "Bármilyen 5V DC kimenetű USB csatlakozóról" üzemeltethető.
    Ez azt jelenti hogy egyszerűen csatlakoztathatom a Tv oldalán lévő szabad USB csatiba és ennyi?
    Vagy annak más Volt bemenetele lehet?

Nem igazán akarnék még külön adaptereket dugdosni ezért ez a megoldás számomra kielégítő lenne.

Ha valakinek van tapasztalat ez ügyben vagy más jobb megoldást tud ajánlani annak nagyon megköszönném a segítséget akár priviben is!!!!