LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sorozatok streaming szolgáltatásokon (netflix és tsai) már egy ideje 4kHDR, klasszikus műsorszórás nehezebb a nagy sávszél igény miatt (HLG formátum lesz itt a befutó úgy tűnik, BBC fejlesztés).
HDR egyébként sokkal többet dob a képen mint a 4k egyedül, azt érdemes figyelni.
PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1
Ti ebben jobban otthon vagytok: forgatnak már 4K kamerás filmeket is? Vannak tervben 4K tévécsatornák már? Vagy befullad majd ez is, mint a 3D műsorszórás?
Vannak ezekről már hiteles infók valahol?
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Forza.
Nem kell, és erről senki nem fog meggyőzni 😊
Zephyr: kanapé bő 5 méterre lehet, de filmnek elég lesz az, lesz nekem egy jó kis mobil asztalkám+kényelmes gurulós szék drótnélküli egér+billentyűvel, azt oda lehet vinni éjjel 3 méterre, kicsit játszadozni, meg egyedül filmezni. Jó lesz az 😄
Ebédlőasztal van majdnem 8 méterre, de onnan meg amúgy se filmezni kell....
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.10.12. 21:42:54
A ti kung-futok nem erős!
Nekünk mininappalink van a maga 25 nm-ével. az 50"-t durván 3 méterről nézzük és már így is elég messze van, de még elmegy.
6 méterről már inkább 100" kéne..de ez az ajánlott nézési távolság, amúgy is elég megosztó téma mindig.
Az íves kijelzők nekem sem tetszenek, de talán inkább csak amiatt, hogy nem szoktam meg..vagy nem azt szoktam meg.
Bár nem mondom, egy 70" körüli tetyónál már meglehet, nem is zavarna az a "curved" 😊
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.12. 19:00:27
Gyakorlatilag nézheted bárhonnan semmiféle ívet nem fogsz látni benne.<#taps>#taps>
Egy esetben lehetne kicsit zavaró az ív, ha falra szerelnéd.
De nem gond, ráérek, előbb-utóbb lesz sík is normálisabb áron 😊
QLED-nek ámen, nem fog hiányozni. Samsung meg lassan a helyére kerül, amit megérdemel. 1-2 kivétellel gagyi szar mindenben évek óta.
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.10.12. 08:55:27
Hát akkor a Qled-ről ennyit, ez a marketingbullshit élt 9 hónapot. Nagyon nem jött be ez a fényerős/kvantumpöttyös fókusz, 2 éve még 55%+ volt a Samu piaci részesedése a premium (1500 USD+) szegmensben, tavaly 20%, idén ez eddig 13% (!!!!). Oled mindent felzabál.
MicroLed nem rossz cucc egyébként csak egyenlőre ilyen öklömnyi pixelek léteznek, sokára less ebből nappali-méretű tévé.
Szal ez ne tartson vissza, Oled ív nem oszt nem szoroz.
De komolyan, már magát az ötletet sem értem, kivéve ha max 2 méterről nézed. De inkább másfélről.
Nekünk van egy 45 nm-es nappalink, több irányban kanapékkal. Baromi hülyén nézne ki.
Meg egyáltalán. 2 dimenziót nézek, csak a sík felület természetes.
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.10.12. 08:17:59
Csak kérdem: mi a gond az ívelt tetyókkal?
Leszedem ahonnan tudom mp3-ba (vagy veszteségmentesen ha lehet) hallgatom egy ideig, aztán vagy törlöm és elfelejtem, vagy megveszem fizikális hanghordozón.
Nyilván csak azt ami tetszik.
De tudok egy kiváló példát a filmek világából is. YT-on láttam először a Séf című filmet valami irdatlan gagyi felbontásban. Viszont a film megfogott. Azóta megvettem DVD lemezen is már. Tetszik, szeretem, jó film. De akkor is elég DVD minőségben. Felesleges bluray-en beszerezni. De pl. a Tűzgyűrűt, vagy a Mad Max4-et mindenképp azon érdemes.
Így gondolom most, de idővel változhat a véleményem nekem is..
Szóvak az ár/érték arány mindig a döntő. Egy rakás régebbi AA játékom van (50+), amiket kevés vagy sok évvel a megjelenésük után, már számomra is megfelelő ár/érték arányon tudtam megvenni. Olyanok is, amiket anno ingyen letöltve többször végigjátszottam.
Ez így fair, szerintem.
Az ár/érték arányt nagyban befolyásolja az ember anyagi helyzete is, és sajnos itthon igen-igen elenyésző az a réteg, akinek az AAA játékok/filmek stb. már megjelenéskor is beleférnek a 20-30 ezer forintos áraikkal.
DB
Most várok pár változást az életünkben, ha összejön egy másik meló, akkor kapok cégautót, a kisebbik sajátot akkor el tudjuk adni, és egyből lenne keret. Na de lekopogom 😊
DB
Szuper, hogy ez még támogatta a 3d-t is..
Így nem lesz karácsonyra TV... mert mást meg nem akarok.
DB
Viccet félretéve az általam ismert utolsó konkrét info szerint tévé nem, csak a 70"-es monitor jön EU-ba egyenlőre a tervek szerint (LV-70X500E). Maga a cucc már a 2016-os IFÁ-n kint volt, igazából nem új technó, csak nagyobbat vágnak a 40"-es 4K panel alapját képező LCD felületből, ami új az max az elektronika ami meghajtja. Sharp próbál előre menekülni az OLED elől, meglátjuk mekkora sikerrel.
Remélem lassan cseperegnek majd a CES pletykák, bár az se jelent sokat, az idén a CES-en mutatott Qled pl. full más lett (értsd: sokkal rosszabb) mire a boltokba került.
Ezzel együtt 2017-ben teljesen szürreális elvárás hogy ha filmet akarok nézni akkor battyogjak szépen el a Médiába lemezt venni vagy várjak napokig amíg kiszállítják a megrendelésemet. Ha 2 kattintásnál messzebb van tőlem a digitális információ ott valami bibi van.
Márpedig a mi régiónkban ugyanannyiért (vagy a rekord magas áfa miatt többért) árulni szellemi (azaz korlátlanul sokszorozható) szellemi termékeket, mint a nyugati, sokkal magasabb átlagkeresetű régióban - etikailag nem kicsit problémás.
Jogilag persze védve van, de a jog nem minden. Ha szorulna némi etikai szellem is a piacból utolsó cseppet is pofátlanul kizsákmányolni akarókból ezekbe a - még csak nem is szerzők, hanem - kereskedőkbe, akkor egész más lenne az általános hozzáállás a szellemi termékekhez is.
Én a képmutatás alatt azt értettem, amikor autó meg egyéb fizikai termékek lopása és a nem legálisan megszerezett elektronikus termékek letöltése közé egyenlőségjelet tesznek. (Nem fogok belemenni, de ugyeelőbbieknél minden egyes darabnál ott az anyag, energia, munkaerő, logisztika stb. költség...)
Szerencsére vannak most már kiváló legális lehetőségek az ilyen cuccok sokkal olcsóbb, de full legális megszerzésére - időben később, pl. gog, steam, stb., de a streaming szolgáltatók előfizetési opciói is teljesen korrektek.
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.10.04. 12:32:49
Azzal ha eredeti lemezeket veszel, a gyártót, a producert és az előadókat is támogatod.
Legalábbis így volt ez még az internet előtti időkben.
Igen, eltelt X idő, a jelenben élünk, mindenki mindent ingyen szeretne tötikézni...mondják.
De nem mindenki teszi, maradjunk ennyiben.
Kb. 25.ször bebizonyították már, de hát erős a jogdíjlobbi.
Nekem már sok éve minden legálisan van meg (kényelmi szempontból, meg bele is fér anyagilag), de ettől még a demagóg hülyeséget ne szajkózzuk, pls.
DB
DB
" Na mi van gyerekek?
Semmi új hír vagy teszt tévékről mostanság? 😊 "
09.01. 18:27..
" Majd januárban legközelebb, idei cuccok már mind kijöttek."
10.04. 08:07.. (sg főoldalon az ajánlók közt olvasom)
Európában februártól lesz kapható az első 8K tévé
Mondjuk hírnek addig ez is megteszi..
Nesze neked 4K!<#eplus2>#eplus2>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.04. 10:09:03
(Feró és a Ricse.)
Mostanra természetes lett sokaknak, hogy ingyen tötikéznek filmeket (is) a netről..
De attól az még lopás. Lehet röhögni nyugodtan Hollywoodban is.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Borg, 2017.10.03. 10:27:17
Viszont a 3D BD verziót már megrendeltem, ha minden igaz a héten érkezik.
Ha hallgatsz mások véleményére a filmnézési szokásaidban, akkor majd elmesélem (odaát) milyen is volt 3D-ben..<#nevetes1>#nevetes1>
Gondolom tudsz, vagy én értettem félre valamit..
Problémám a következő. UHD nál meg egy két filmnél Nyújtás vágás 16-10 beszokta rakni teljes képernyőre. Az utóbbiaknál sajnos hagy az oldalánm igaz messze nem olyan széles fekete csíkot Ha nem hagyna gondolom gomba meg tökfejü emberkék rohangálnának előttem és nem érvényesülne az aranymetszés amit szintén Leonardónak köszönhetünk. Erre, hogy jött rá.... Na ő aztán tényleg megfigyelte a körülöttünk lévő világot nagyon érdekes dolog az aranymetszés szerintem. Ugye ha kinyújtod a kezed kétoldalt olyan leszel arányba mint egy fa. Ami mellesleg szerintem az emberi tüdőre hasonlít leginkább. Csak fordított funkcióval működik.Na de tényleg bocs az off ért. De érdekes dolgok ezek...
Szóval mitől jelent meg ez a két fekete csík. Mellesleg még így is jobban élvezhető a mozihosszú barbárságnál amit ha már van szerintem alulra kéne rakni.. Tudtok olyan lejátszót ami egész képernyőbe elviszi az UHD-t? Én borjú képes voltam és vettem egy egyéves splash előfizetést Persze azt hittem kitárul előttem minden és majd milyen király dolgokat állíthatok be rajta. Erre az ingyenes Potplayer meg a VLC is 1000 szer többet tud. Pot player nekem azért alaplejátszóm mert engedi a félkövér dőlt betűket és ilyen spenót zöldre csak még annál is enyhébbre be tudom lőni a feliratot. Esküszöm nagyot dob rajta. Vlcn és a többi lejátszón miért nem találok ilyen opciót? Mert nyilván ha a Splashen lenne akkor az lenne az alap de nyoma sincs választhatsz 9 szín közül azt csókolom jobban még nem sikerült pénzt kidobnom az ablakon. Szóval tud valaki olyan lejátszót amivel királyul képernyőre lehet szabni bármilyen filmet? A felirat másodlagos az egészképernyő UHD AZ hatalmas feeling. Még így is hogy két oldalon levág pár centit.El se hiszem ma UHD Alien felirattal. Nyami! Akkor is megoldom de segítséget szivesen venék olyantól aki jobban ért hozzá. Köszi előre is ha van ilyen egyén. Sziasztok!
Bocsánat kicsit hosszú lére eresztettem azt hiszem 😊 A kérdés szerintetek lesznek külön UHD re készült magyar feliratok végre? A Görögöknek Szerbeknek Oroszoknak stb stb.. sikerült. Sajnos itt az ideje nagyobb vinókba ruházni mert beszereztem 5 filmet és az egy gigás vinyóm majdnem felét felzabálta. Pedig nagyon pöpec terveim voltak vele Filmek Sorozatok csúcs, a, b, Ezekből mindegyikből már több száz filmem van. Oltári jól eligazodom köztük erre jön hat film és annyit zabál mint az összes eddigi?<#gun>#gun> Persze örülök de azért mégis <#csodalk>#csodalk>
Kompromisszumot kötöttünk vele és megszoktuk, ennyit írtam, a többit te képzelted bele.
Könyveket imádtam valaha (ma már inkább lustaságból csak ebook)
fényképezni meg kizárólag csak a jó öreg 2d Cannon-t használom 😊
A telcsi "fotókat" inkább ne soroljuk ide, bár az is tény, sokat fejlődött az utóbbi pár évben az is..
Csak simán megsértődtél, mert "legagyiztam" a 2d technót, amire nem koncentráltak a fejlesztők.
Fejlesztés alatt ne a 4K vagy a 8K felbontást értsd, hanem a 3d, esetleg 4d, 5d és társait.
Mert ezekre is lenne (mimimális) igény. Ha nem így lenne, a kutya be nem ülne a 3d mozikba 😛
Tudom, tudom: felétek legfeljebb csak a kutya ül be 3d moziba 😄
Na ja: nem vagyunk egyformák szerencsére..
mármint szerinted.
szerintem a 2D jó.
bár írhatnám, hogy jó VOLT, de amíg a 3D-hez nincs jó kijelzőtech, addig jelenleg "AZ" elsődleges filmnézési mód (annak aki nem akar túlzott kompromisszumokat kötni)
Forza.
Párszor említetted már a Pacific rim-et.
Mint film nem voltam érte oda de a látvány biztos letaglozó lenne a C6-on.
Kérdés 3D-be nézzem vagy sem?
Tesz hozzá annyit?
Mert visszatért nálunk a mérleg nyelve a "hagyományos " filmek felé.
Ma hajnalban 3...nem, a 4.film elejéről lemaradtam, de azért az is számít, szóval 4 filmbe kezdtem bele. És egyik sem tudott lekötni igazán. Pedig nagyon szeretek filmezni egyébként..
Marad tehát valami félbemaradt itthoni meló folytatása (mondjuk a lambériázás) filmnézés helyett 😊
Na akkor kellemes hétvégét, vagy tudomisén..
Anno 3ds-el csináltam pár felvételt jányomról poénból, na az kb élvezhetetlen szint, nagyon igaz hogy a 3D mint olyan megköti az operatőr kezét, a legkisebb kamera mozgás is fájdalmas volt.
Legyen onis: este megnéztük a Stardust-ot kiscsaláddal, csoda volt a kép dinamikája és mélysége, egy kicsit elsirattam magamban a filmtekercs halálát, digitális felvétel csak akkor üt ekkorát ha nagyon jó a color grading (Pl pacific rim).
Én így értelmeztem saját fordításban az olvasottakat (nagyjából) :
Bay elsőként használt 3d kamerákat a felvételhez a Tr.4 forgatásakor..
Miközben pedig:
Bay a Tr.4 forgatásán használt először 3d kamerákat..
Nem mindegy 😄
És ha tisztában vagy a privát szó jelentésével is, akkor pontosan tudod máris, hogy kizárólag személyesen nálam tekinthető csak meg az említett 3d vidi, a neten míg élek biztosan nem, halálom esetén meg velem együtt megsemmisítésre kerül majd 😄
Remélhetőleg..
Amúgy mielőtt még valami perverz beütést feltételeznél rólam (ami nem kizárt) elmondanám még infó jelleggel, hogy az említett 2 perc alatti mozgóképes felvételen tetőtől talpig felöltözve szerepelek mindvégig 😊
Vidijódat ha megosztod megmondom szívesen 😊
Wikin vagy hol olvastam, hogy 40% élőszereplős, 60% cgi, mi másra lehet ebből gondolni?
Amúgy el sem hiszed, számomra ez a 3d-ben vagy sem forgatás mennyire baromira lényegtelen infó.
Másik hszt. akkor most kiegészítem annyival, hogy nem érdekelnek a maszekban készített (tehát házilag pc progikkal) készített 3d verziók..
Őszintén szólva erősen kétlem, hogy előre kapott információk hiányában bárki is el tudja dönteni egy filmről, hogy stúdióban konvertált e (mint mondjuk az Utazók) vagy valódi 3d kamerás felvételt lát e.
Akit ez baromira érdekel, van egy másfél perces 3d vidim amin én szerepelek, itt nálam megnézheti 3d-ben, aztán el lehet dönteni, hogy eredeti kamerával készült, avagy magam konvertáltam át 😄
Aki eltalálja, azt megajándékozom valami szuper kis meglepivel...miután elmesélte hogy miből jött rá..
Fusion camera
Való igaz hogy vannak frankón 3d konvertált filmek, de pont te írtad hogy neked az 3d amit úgy is vettek fel.