LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már egy ideje igen, filmeknél az a baj, hogy a felvétel gyakran 4 (sőt 6) k-ban történik de az összes utómunka (vágás, effektezés, color-grading) 2k-t használ, szal a végeredmény nem natív 4k kép.

Sorozatok streaming szolgáltatásokon (netflix és tsai) már egy ideje 4kHDR, klasszikus műsorszórás nehezebb a nagy sávszél igény miatt (HLG formátum lesz itt a befutó úgy tűnik, BBC fejlesztés).

HDR egyébként sokkal többet dob a képen mint a 4k egyedül, azt érdemes figyelni.

PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1

Zephyr Retiring
Érdekel majd a folytatás is most már 😊
Ti ebben jobban otthon vagytok: forgatnak már 4K kamerás filmeket is? Vannak tervben 4K tévécsatornák már? Vagy befullad majd ez is, mint a 3D műsorszórás?
Vannak ezekről már hiteles infók valahol?

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Király, örülök hogy tetszett 😊

Zephyr Retiring
Mostanra lett csak aktuális, de jobb későn, mint soha<#nyes>

DonnieBrasco
Egészen pontosan ez a helyzet.

DB

A ti kung-futok nem erős!

arty
vagy épp látott.... 45nm nappaliban lehet h van L alakban 2 kanapé, az oldalsóról egy ivelt tévét nézni biztos nagy élmény lenne 😊

Forza.

DonnieBrasco
Már hogy ne láttam volna, sose járok media markt és társaiba, nyilván 😊
Nem kell, és erről senki nem fog meggyőzni 😊
Zephyr: kanapé bő 5 méterre lehet, de filmnek elég lesz az, lesz nekem egy jó kis mobil asztalkám+kényelmes gurulós szék drótnélküli egér+billentyűvel, azt oda lehet vinni éjjel 3 méterre, kicsit játszadozni, meg egyedül filmezni. Jó lesz az 😄
Ebédlőasztal van majdnem 8 méterre, de onnan meg amúgy se filmezni kell....

DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.10.12. 21:42:54

Zephyr Retiring
A 45 nm-es nappaliba inkább egy projektor illene szerintem. Na nem olyan kis gagyi kínai ledes ami nekem van, hanem valami komolyabb.
Nekünk mininappalink van a maga 25 nm-ével. az 50"-t durván 3 méterről nézzük és már így is elég messze van, de még elmegy.
6 méterről már inkább 100" kéne..de ez az ajánlott nézési távolság, amúgy is elég megosztó téma mindig.
Az íves kijelzők nekem sem tetszenek, de talán inkább csak amiatt, hogy nem szoktam meg..vagy nem azt szoktam meg.
Bár nem mondom, egy 70" körüli tetyónál már meglehet, nem is zavarna az a "curved" 😊
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.12. 19:00:27

Nagyon az derült ki az írásaidból hogy életedben nem láttál még Ivelt OLED tv-nek a betekintési szögét.<#ejnye1>
Gyakorlatilag nézheted bárhonnan semmiféle ívet nem fogsz látni benne.<#taps>
Egy esetben lehetne kicsit zavaró az ív, ha falra szerelnéd.

DonnieBrasco
Nekem oszt is, szoroz is 😊 El nem tudom képzelni a nappalinkba. 35 foknál bőven nagyobb látószög kell, és a formája is baromira kilóg a szoba stílusából.
De nem gond, ráérek, előbb-utóbb lesz sík is normálisabb áron 😊

QLED-nek ámen, nem fog hiányozni. Samsung meg lassan a helyére kerül, amit megérdemel. 1-2 kivétellel gagyi szar mindenben évek óta.

DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.10.12. 08:55:27

Samsung mégis inkább Micro-Led-et szeretne

Hát akkor a Qled-ről ennyit, ez a marketingbullshit élt 9 hónapot. Nagyon nem jött be ez a fényerős/kvantumpöttyös fókusz, 2 éve még 55%+ volt a Samu piaci részesedése a premium (1500 USD+) szegmensben, tavaly 20%, idén ez eddig 13% (!!!!). Oled mindent felzabál.

MicroLed nem rossz cucc egyébként csak egyenlőre ilyen öklömnyi pixelek léteznek, sokára less ebből nappali-méretű tévé.

Nekem ilyen van. Észrevehetetlen az ív valós felhasználás mellett, sokkal enyhébb mint a Samu ívelt tévéinél.

Szal ez ne tartson vissza, Oled ív nem oszt nem szoroz.

DonnieBrasco
Mi a nem gond velük? 😊
De komolyan, már magát az ötletet sem értem, kivéve ha max 2 méterről nézed. De inkább másfélről.
Nekünk van egy 45 nm-es nappalink, több irányban kanapékkal. Baromi hülyén nézne ki.
Meg egyáltalán. 2 dimenziót nézek, csak a sík felület természetes.

DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.10.12. 08:17:59

Zephyr Retiring
Ívelt, mert az EG910-ről volt szó. innen még 350-ért is akár.
Csak kérdem: mi a gond az ívelt tetyókkal?

DonnieBrasco
Annyiért csak íveltet találtam, ami kutyának se kell.
Most a legolcsóbb lapos ez.

DB

Zephyr Retiring
Neked a játék, nekem a zene.
Leszedem ahonnan tudom mp3-ba (vagy veszteségmentesen ha lehet) hallgatom egy ideig, aztán vagy törlöm és elfelejtem, vagy megveszem fizikális hanghordozón.
Nyilván csak azt ami tetszik.
De tudok egy kiváló példát a filmek világából is. YT-on láttam először a Séf című filmet valami irdatlan gagyi felbontásban. Viszont a film megfogott. Azóta megvettem DVD lemezen is már. Tetszik, szeretem, jó film. De akkor is elég DVD minőségben. Felesleges bluray-en beszerezni. De pl. a Tűzgyűrűt, vagy a Mad Max4-et mindenképp azon érdemes.

Így gondolom most, de idővel változhat a véleményem nekem is..

DonnieBrasco
Egyáltalán nem nevetséges pénzt adni valamiért, amit ingyen is meg tudsz szerezni. Saját példa a Stardew Valley. Letöltöttem megnézni, aztán beszippantott hetekre. Pár nap után mentem is a gog-ra, megvettem valami 27€-ért. Mert ennyit bőven megér, sőt!
Szóvak az ár/érték arány mindig a döntő. Egy rakás régebbi AA játékom van (50+), amiket kevés vagy sok évvel a megjelenésük után, már számomra is megfelelő ár/érték arányon tudtam megvenni. Olyanok is, amiket anno ingyen letöltve többször végigjátszottam.
Ez így fair, szerintem.
Az ár/érték arányt nagyban befolyásolja az ember anyagi helyzete is, és sajnos itthon igen-igen elenyésző az a réteg, akinek az AAA játékok/filmek stb. már megjelenéskor is beleférnek a 20-30 ezer forintos áraikkal.

DB

DonnieBrasco
Hát, mostantól kezdve sasolok én is jobban...
Most várok pár változást az életünkben, ha összejön egy másik meló, akkor kapok cégautót, a kisebbik sajátot akkor el tudjuk adni, és egyből lenne keret. Na de lekopogom 😊

DB

Zephyr Retiring
350-ért is találni már, az még barátibb 😊
Szuper, hogy ez még támogatta a 3d-t is..

Zephyr Retiring
Ez így ebben a formában egész korrekt vélemény. Még egyet is tudok vele érteni. A legálisan elérhető tartalmak világa meg már megint másról szól. Az gyakorlatilag (a végeredmény szempontjából) ugyanaz, mintha a fizikai formátumot vennéd meg és használnád fel korlátlanul, mert kifizetted az árát. Tudom én, hogy nevetségesen hangzik manapság, ha valaki bármit is megvesz pénzért ahelyett, hogy ingyen letöltse. Kár is hibáztatni egyénileg emiatt bárkit is. A nyilvánosan feltöltők éppúgy tehetnek erről, mint a tötikemesterek. A YT-nál már lehet tapasztalni korlátozásokat bizonyos feltöltésekkel kapcsolatosan. Talán ez lehetne a jó követendő példa az illegális letöltések ellen.

Haver pár hónapja vett Eg910-eset 370-ért Euronics-ból, az már kicsit barátibb 😊 Mást én se vennék.

DonnieBrasco
Jó lenne most már majd valamilyen forradalmi újítás OLED fronton is, mert még mindig 500k-nál kezdődnek az FHD-k is 😞
Így nem lesz karácsonyra TV... mert mást meg nem akarok.

DB

Az 1.000.000:1 kontrasztú IPS Panasonic-kal együtt érkezik 😛

Viccet félretéve az általam ismert utolsó konkrét info szerint tévé nem, csak a 70"-es monitor jön EU-ba egyenlőre a tervek szerint (LV-70X500E). Maga a cucc már a 2016-os IFÁ-n kint volt, igazából nem új technó, csak nagyobbat vágnak a 40"-es 4K panel alapját képező LCD felületből, ami új az max az elektronika ami meghajtja. Sharp próbál előre menekülni az OLED elől, meglátjuk mekkora sikerrel.

Remélem lassan cseperegnek majd a CES pletykák, bár az se jelent sokat, az idén a CES-en mutatott Qled pl. full más lett (értsd: sokkal rosszabb) mire a boltokba került.

A Netflix ezt a problémát megoldotta, ha a hazai kínálat mennyisége megközelíti a fejlettebb országokéit (+ magyar szinkron), nem lesz gond a letöltéssel hidd el. Iparnak alkalmazkodnia kell a technológiához, azzal hogy démonizáljuk a másikat nem megyünk semmire.

Ezzel együtt 2017-ben teljesen szürreális elvárás hogy ha filmet akarok nézni akkor battyogjak szépen el a Médiába lemezt venni vagy várjak napokig amíg kiszállítják a megrendelésemet. Ha 2 kattintásnál messzebb van tőlem a digitális információ ott valami bibi van.

DonnieBrasco
Ez nem ilyen egyszerű. Nem akarom offolni, de szerintem ha valami ingyen elérhető, csak valamilyen kényszerítő erővel lehet rábírni bárkit is arra, hogy fizessen érte - akkor, ha neki egyébként anyagilag jelentős a különbség.
Márpedig a mi régiónkban ugyanannyiért (vagy a rekord magas áfa miatt többért) árulni szellemi (azaz korlátlanul sokszorozható) szellemi termékeket, mint a nyugati, sokkal magasabb átlagkeresetű régióban - etikailag nem kicsit problémás.
Jogilag persze védve van, de a jog nem minden. Ha szorulna némi etikai szellem is a piacból utolsó cseppet is pofátlanul kizsákmányolni akarókból ezekbe a - még csak nem is szerzők, hanem - kereskedőkbe, akkor egész más lenne az általános hozzáállás a szellemi termékekhez is.

Én a képmutatás alatt azt értettem, amikor autó meg egyéb fizikai termékek lopása és a nem legálisan megszerezett elektronikus termékek letöltése közé egyenlőségjelet tesznek. (Nem fogok belemenni, de ugyeelőbbieknél minden egyes darabnál ott az anyag, energia, munkaerő, logisztika stb. költség...)

Szerencsére vannak most már kiváló legális lehetőségek az ilyen cuccok sokkal olcsóbb, de full legális megszerzésére - időben később, pl. gog, steam, stb., de a streaming szolgáltatók előfizetési opciói is teljesen korrektek.

DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.10.04. 12:32:49

Zephyr Retiring
Nem arról van szó, hogy ki jár jól vele. Mint írja is a cikk, illegális letöltés.
Azzal ha eredeti lemezeket veszel, a gyártót, a producert és az előadókat is támogatod.
Legalábbis így volt ez még az internet előtti időkben.
Igen, eltelt X idő, a jelenben élünk, mindenki mindent ingyen szeretne tötikézni...mondják.
De nem mindenki teszi, maradjunk ennyiben.

DonnieBrasco
Öööö...nem.
Kb. 25.ször bebizonyították már, de hát erős a jogdíjlobbi.
Nekem már sok éve minden legálisan van meg (kényelmi szempontból, meg bele is fér anyagilag), de ettől még a demagóg hülyeséget ne szajkózzuk, pls.

DB

DonnieBrasco
1 gigás winyód van? Az kemény lehet, gondolom az UHD filmek swf formátumban lehettek 😄

DB

Zephyr Retiring
09.01. 16:17..

" Na mi van gyerekek?
Semmi új hír vagy teszt tévékről mostanság? 😊 "

09.01. 18:27..

" Majd januárban legközelebb, idei cuccok már mind kijöttek."

10.04. 08:07.. (sg főoldalon az ajánlók közt olvasom)

Európában februártól lesz kapható az első 8K tévé

Mondjuk hírnek addig ez is megteszi..
Nesze neked 4K!<#eplus2>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.04. 10:09:03

Zephyr Retiring
"...mert aki hazudik az csal, aki hazudik az lop, hazudni csalni csúnya dolog.."
(Feró és a Ricse.)

Mostanra természetes lett sokaknak, hogy ingyen tötikéznek filmeket (is) a netről..
De attól az még lopás. Lehet röhögni nyugodtan Hollywoodban is.

arty
+megfelelő videokártyával még hdr-t is tud 😉

Forza.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Vizuálban referencia, ezzel szoktam a hitetleneknek demózni az Oledet 😊 Mint film önmagában elsőre kicsit egyszerű, másodjára-harmadjára már jobban tetszett, plane ha ismered a Kaiju stílust amely előtt fejet hajt (és ahonnan a papírmasé karakterek és a komolyravett melodráma származik).

De legalább egy vidám napot okoztál hollywoodban, hogy végre valaki pénzt adott egy 3D BD kiadásért 😄

Utoljára szerkesztette: Borg, 2017.10.03. 10:27:17
Zephyr Retiring
Én sajnos sok mindenről le szoktam maradni..így erről az általatok megemlített pacific rim-ről is.
Viszont a 3D BD verziót már megrendeltem, ha minden igaz a héten érkezik.
Ha hallgatsz mások véleményére a filmnézési szokásaidban, akkor majd elmesélem (odaát) milyen is volt 3D-ben..<#nevetes1>

Media Player classic HC + MadVR. Feliratszinezes, kandenciaegyenítés, color band reduction mindent tud.

Zephyr Retiring
Rövid kérdés: ha tudsz angolul, akkor minek a magyar felirat?
Gondolom tudsz, vagy én értettem félre valamit..

Más. Van Nekem egy Samsung 137 centis UHD tvm nem görbe mert azzal nem lehet játszani alapvetően PC-re vettem. Szerintem másra nem is jó. Illetve nem használja ki. De az 1080 megbirkózik vele és igen látni lehet Lara vállán a vízcseppeket. Másra minek? Persze most kijött ez a pár film de arról aki ezeket 20k ért megveszi és csak erre használja a tv-t meg van a véleményem.

Problémám a következő. UHD nál meg egy két filmnél Nyújtás vágás 16-10 beszokta rakni teljes képernyőre. Az utóbbiaknál sajnos hagy az oldalánm igaz messze nem olyan széles fekete csíkot Ha nem hagyna gondolom gomba meg tökfejü emberkék rohangálnának előttem és nem érvényesülne az aranymetszés amit szintén Leonardónak köszönhetünk. Erre, hogy jött rá.... Na ő aztán tényleg megfigyelte a körülöttünk lévő világot nagyon érdekes dolog az aranymetszés szerintem. Ugye ha kinyújtod a kezed kétoldalt olyan leszel arányba mint egy fa. Ami mellesleg szerintem az emberi tüdőre hasonlít leginkább. Csak fordított funkcióval működik.Na de tényleg bocs az off ért. De érdekes dolgok ezek...

Szóval mitől jelent meg ez a két fekete csík. Mellesleg még így is jobban élvezhető a mozihosszú barbárságnál amit ha már van szerintem alulra kéne rakni.. Tudtok olyan lejátszót ami egész képernyőbe elviszi az UHD-t? Én borjú képes voltam és vettem egy egyéves splash előfizetést Persze azt hittem kitárul előttem minden és majd milyen király dolgokat állíthatok be rajta. Erre az ingyenes Potplayer meg a VLC is 1000 szer többet tud. Pot player nekem azért alaplejátszóm mert engedi a félkövér dőlt betűket és ilyen spenót zöldre csak még annál is enyhébbre be tudom lőni a feliratot. Esküszöm nagyot dob rajta. Vlcn és a többi lejátszón miért nem találok ilyen opciót? Mert nyilván ha a Splashen lenne akkor az lenne az alap de nyoma sincs választhatsz 9 szín közül azt csókolom jobban még nem sikerült pénzt kidobnom az ablakon. Szóval tud valaki olyan lejátszót amivel királyul képernyőre lehet szabni bármilyen filmet? A felirat másodlagos az egészképernyő UHD AZ hatalmas feeling. Még így is hogy két oldalon levág pár centit.El se hiszem ma UHD Alien felirattal. Nyami! Akkor is megoldom de segítséget szivesen venék olyantól aki jobban ért hozzá. Köszi előre is ha van ilyen egyén. Sziasztok!
Sziasztok! Rossz fórumba már elhintettem, hogy potyognak kifele az UHD filmek. az Alien Covenantra már találtam is feliratot viszont a lejátsdzó keresőjében nem talál. Szóval kísérletezni kell hátha valamelyik stimmel. Megmondom őszintén a Lucy-ba ahogy Scarlet Johanson csókol az a száj nem jött át moziba. UHD nál majdnem megvesztem kapnék tőle egy ilyet és lehet meg is halnék. 😊 Most jöttem rá, hogy csodálatosan szép szája van. A borzalmasan vastagajkú Jolievel ellentétben ugyanis és nyugodtan kövezzetek meg. Annak egy ránc az egész szája. Génhibás. Szerintem ő sem csípí. Azt viszont le kell szögeznem, hogy az elcserélt életek óta, ugyanúgy meg kell hajolnom előtte mint Tom Cruise előtt a született július negyedikén és Leonardo akinek még így is nehezen bocsájtom meg pedig nem tehet róla, hogy a google kereső őt dobja ki és nem a géniuszt. Az ilyeneknél nem ártana kivételt tenni tény, hogy többet kerestek rá ami az emberek szégyene nem a googleé de ilyen esetben hoznék egy szabályt, hogy mégis ki legyen előrébb. Persze nagy színész de hát hol van ő a fogalommá vált emberhez képest... Viszont arra nagyon kíváncsi leszek mikor fordul meg az állás. Mert ugye di Caprio még él vajon 500 év múlva is annyian pötyögik be a nevét? Nehéz megszerezni az igazi halhatatlanságot. Leonardo neve még mindig aranyba lesz foglalva mint az emberi teljesítőképesség csúcsa amikor ezt a színészt már rég el is felejtik.
Bocsánat kicsit hosszú lére eresztettem azt hiszem 😊 A kérdés szerintetek lesznek külön UHD re készült magyar feliratok végre? A Görögöknek Szerbeknek Oroszoknak stb stb.. sikerült. Sajnos itt az ideje nagyobb vinókba ruházni mert beszereztem 5 filmet és az egy gigás vinyóm majdnem felét felzabálta. Pedig nagyon pöpec terveim voltak vele Filmek Sorozatok csúcs, a, b, Ezekből mindegyikből már több száz filmem van. Oltári jól eligazodom köztük erre jön hat film és annyit zabál mint az összes eddigi?<#gun> Persze örülök de azért mégis <#csodalk>
Zephyr Retiring
Azért a sz@r jelzőt én nem használnám (nem is használtam, ha már itt tartunk..)

Kompromisszumot kötöttünk vele és megszoktuk, ennyit írtam, a többit te képzelted bele.

Könyveket imádtam valaha (ma már inkább lustaságból csak ebook)
fényképezni meg kizárólag csak a jó öreg 2d Cannon-t használom 😊
A telcsi "fotókat" inkább ne soroljuk ide, bár az is tény, sokat fejlődött az utóbbi pár évben az is..

Csak simán megsértődtél, mert "legagyiztam" a 2d technót, amire nem koncentráltak a fejlesztők.
Fejlesztés alatt ne a 4K vagy a 8K felbontást értsd, hanem a 3d, esetleg 4d, 5d és társait.
Mert ezekre is lenne (mimimális) igény. Ha nem így lenne, a kutya be nem ülne a 3d mozikba 😛

Tudom, tudom: felétek legfeljebb csak a kutya ül be 3d moziba 😄

Na ja: nem vagyunk egyformák szerencsére..

arty
oké, akkor a 2D szar. szar a könyv, a fénykép, a film. minden szar, amit egy/a 2D-s síkban szemlélsz.
mármint szerinted.

szerintem a 2D jó.
bár írhatnám, hogy jó VOLT, de amíg a 3D-hez nincs jó kijelzőtech, addig jelenleg "AZ" elsődleges filmnézési mód (annak aki nem akar túlzott kompromisszumokat kötni)

Forza.

Pacific Rimet én mindenképpen 2Dben nézném, 3Dnek van egy ilyen maketthatása ami az óriásrobotos témában kicsit kontraproduktív. Ami engem szétcsapott vizuálban oleden az a Bíborhegy volt, még akkor is ha maga a film olyan so-so.

Stardust jó ötlet mi is megnézzük a napokban.
Párszor említetted már a Pacific rim-et.
Mint film nem voltam érte oda de a látvány biztos letaglozó lenne a C6-on.
Kérdés 3D-be nézzem vagy sem?
Tesz hozzá annyit?
Mert visszatért nálunk a mérleg nyelve a "hagyományos " filmek felé.

Zephyr Retiring
Az a film számomra egy nomen est omen kategória 😊
Ma hajnalban 3...nem, a 4.film elejéről lemaradtam, de azért az is számít, szóval 4 filmbe kezdtem bele. És egyik sem tudott lekötni igazán. Pedig nagyon szeretek filmezni egyébként..
Marad tehát valami félbemaradt itthoni meló folytatása (mondjuk a lambériázás) filmnézés helyett 😊
Na akkor kellemes hétvégét, vagy tudomisén..

4k majdnem parasztvakítás, 65-70 coll alatt semmi értelme, real3d a rendes kontraszt meg a pontos / elegendő mennyiségű szín miatt kap olyan teret amit a legjobb utókonvertált anyag sem tud mégcsak megközelíteni sem. Persze mindez gyermekded élmény a VRhoz képest, na az tényleg 3D.

Anno 3ds-el csináltam pár felvételt jányomról poénból, na az kb élvezhetetlen szint, nagyon igaz hogy a 3D mint olyan megköti az operatőr kezét, a legkisebb kamera mozgás is fájdalmas volt.

Legyen onis: este megnéztük a Stardust-ot kiscsaláddal, csoda volt a kép dinamikája és mélysége, egy kicsit elsirattam magamban a filmtekercs halálát, digitális felvétel csak akkor üt ekkorát ha nagyon jó a color grading (Pl pacific rim).

Zephyr Retiring
Ami az Avatar valódi 3d kérdést illeti, igen talán tényleg ideje lenne már rendesen megtanulnom az angolt...

Én így értelmeztem saját fordításban az olvasottakat (nagyjából) :

Bay elsőként használt 3d kamerákat a felvételhez a Tr.4 forgatásakor..

Miközben pedig:

Bay a Tr.4 forgatásán használt először 3d kamerákat..

Nem mindegy 😄

Zephyr Retiring
Nos (gondolom nem véletlenül) vagy egyetértesz vagy nem (majd eldöntöd) de valaha képmegjelenítésben a plazmák is elég faszák voltak. Nem vitatom, hogy ma nincsenek sokkal precízebb és részletesebb képfelbontást produkáló hipermasinák, de most nem ez a lényeg. A lényeg, hogy még egy plazmán is kijön egy felbontásbeli különbség (ha van). Ami a real 3d vs. fail 3d (lilebitszpikinginglis) kérdést illeti, egy szarul konvertált 3d az mindkét technón szar marad. A jól meg jó. Egyébként az említett privát vidi csak 720p, tehát túl fasza kép amúgy sem lenne egy 4K kijelzőn..

És ha tisztában vagy a privát szó jelentésével is, akkor pontosan tudod máris, hogy kizárólag személyesen nálam tekinthető csak meg az említett 3d vidi, a neten míg élek biztosan nem, halálom esetén meg velem együtt megsemmisítésre kerül majd 😄
Remélhetőleg..

Amúgy mielőtt még valami perverz beütést feltételeznél rólam (ami nem kizárt) elmondanám még infó jelleggel, hogy az említett 2 perc alatti mozgóképes felvételen tetőtől talpig felöltözve szerepelek mindvégig 😊

Fasza kijelzőn kijön a natív vs konvertált 3d közti különbség, nyilván ez a technológia fejlődésének velejárója. Ha nálad ugyanolyan akkor a valódi 3dt sajnos nem élvezed ki teljes pompájában. Élőszereplő vs CGI aránynak mi köze a 3d-hez arról gondolom majd felhomályosítasz.

Vidijódat ha megosztod megmondom szívesen 😊

Zephyr Retiring
Akkor legyen konverzió nélküli.
Wikin vagy hol olvastam, hogy 40% élőszereplős, 60% cgi, mi másra lehet ebből gondolni?

Amúgy el sem hiszed, számomra ez a 3d-ben vagy sem forgatás mennyire baromira lényegtelen infó.

Másik hszt. akkor most kiegészítem annyival, hogy nem érdekelnek a maszekban készített (tehát házilag pc progikkal) készített 3d verziók..

Őszintén szólva erősen kétlem, hogy előre kapott információk hiányában bárki is el tudja dönteni egy filmről, hogy stúdióban konvertált e (mint mondjuk az Utazók) vagy valódi 3d kamerás felvételt lát e.
Akit ez baromira érdekel, van egy másfél perces 3d vidim amin én szerepelek, itt nálam megnézheti 3d-ben, aztán el lehet dönteni, hogy eredeti kamerával készült, avagy magam konvertáltam át 😄
Aki eltalálja, azt megajándékozom valami szuper kis meglepivel...miután elmesélte hogy miből jött rá..

Legyen, avatar ezzel forgott, term. 3ds, semmilyen konverzióról nincs szó. Fogalmam sincs honnan szerzed az infóidat.

Fusion camera

Való igaz hogy vannak frankón 3d konvertált filmek, de pont te írtad hogy neked az 3d amit úgy is vettek fel.

Zephyr Retiring
Látom a #19666-ot kihagytad 😊
Direkt?