951
Minden ami Jazz/Funk/Blues/stb.
koncertekkel kapcsolatos, koncertdátumok,
beszámolók,képek,videók,mp3-ak...
  • LittleL
    ez milyen zene ?
  • Christiansen
    A Tribal Tech jazz-fusion formáció így nézett ki, Gary Willis a jobboldalon bőgőzik..,Tényleg, belegondoltam, SOSE láttam még baseball sapka nélkül!

• menyus77
    na most látom ,hogy a honlapról van bevágva, ahol valóban 550-et ír és nem csak erre a koncira.
    ezen viszont ott a helyünk!
  • menyus77
    nem véletlen 5500?
  • Christiansen
    Te jóó ég, nézzétek csak meg az #1-es hozzászólást...
    Beteljesül egy álmom

"2005.08.08 Hétfő 20:00h
    Szendőfi Péter Band lemezbemutató Gary Willissel (ex-Tribal Tech)

Szendőfi Péter dobos a magyar jazz-társadalom elismert figurája - szerzoként, eloadóként és zenekarvezetőként egyaránt sikeres: saját zenekara, a Fusio több mint egy évtizede a műfaj meghatározó produkciója, emellett pedig olyan művészek választják állandó kísérőjükül, mint László Attila, Nagy János vagy Birta Miklós. Ezek után nem meglepő, hogy első szólólemeze, a ”Triangel” igazi sztárparádé, ahol a hazai nagyágyúk mellett a világ egyik legnevesebb basszusgitárosa, Gary Willis (ex-Tribal Tech) is közreműködik. És hogy teljes legyen a hazai jazzrajongók öröme: Willis az A38-on megrendezésre kerülő lemezbemutató koncerten is tiszteletét teszi! Belépő: 550 HUF"

Menyus, ott a helyünk.
  • Christiansen
    Hú hát erre nehéz értelmes választ adni, jazz koncertek mindenfelé vannak
    Érdemes Veszprémbe látogatni aug. 3-7-ig, olyan sztárok lépnek fel pl.
    mint Bobby McFerrin vagy Richard Bona, de a magyar jazz és (könnyűzenei)élet
    nevesebb képviselói is.

Ebben a topicban segíthetünk egymásnak jó koncik ajánlásával
  • R0sc0
    köszi-
    egyebkent hol vannak vagy hol szoktak lenni Jazz koncertek?
  • Christiansen
    Hát hogyne tudnék!!!

The Egg, Cafe Del Mar, Soundscape, Kyoto Jazz Massive
    de a legjobb ha benézel Menyus topikjába is:
    Acid Jazz/Funk/Soul zenék
  • R0sc0
    köszi köszi
    és olyat is tudsz ajánlani amiben nincs ének?
  • Christiansen
    Na tök jó!
    Aha, megannyi banda van, pl:
    -Incognito
    -Jamiroquai
    -Freak Power
    -Count Basic
    -De-Phazz
    Ha énekelős (acid) jazzre vágysz.
  • R0sc0
    Nekem nagyon bejön a Brand New heavies, és igazábol nem vagyok otthon a jazz világába de csak nemrég jöttem rá hogy ilyen is van. Nagyon megszerettem, a Brand New heavies, Candy dulfert. Van még valami ehez hasonlo banda akit igy tudtok ajánlani?
    ezer kössz
  • Christiansen
    Hát a George Benson kegyetlen jó volt!!! Először nehezen adtam át magam neki
    a standerd-ek miatt, de aztán előjöttek a jobbnál jobb dalai...a gitártudásában nem kételkedtem, de azt, hogy ilyen erős jó hangja van élőben is
    (jobb mint a lemezeken!) nem hittem volna.

Voltam "Funkesix" nevű formáció koncertjén is, pop-os funk, kevés rutinnal...
    Hamar otthagytuk a bulit, kiforratlan volt, de a próbálkozás és a repertoár figyelemreméltó.
  • Christiansen
    STEVE VAI
    2005. szeptember 21.20 óra
    Petőfi Csarnok
    STEVE VAI
    and the breed
    Real Illusions – EUROPEAN TOUR 2005

Steve Vai a G3 koncert után most Real Illusions: Reflections című új lemezének promóciós turnéjával látogat Budapestre.

A Grammy-díjas gitárvirtuóz Steve Vai, igazi lélegzetelállító tehetsége elismert a rock világban. Kezdve talajrengető “Passion and Warefare” című albumával évek óta arra használja a zenét, hogy mikroszkópként belelásson az emberi lelkekbe, egyenlő hangsúlyt fektetve a sötét és a világos oldalakra. Míg Frank Zappával és David Lee Rothtal szerepelt, Vainak mindene megvolt, hogy felejthetetlen hatást gyakoroljon az emberekre. Hét szólólemezének mindegyike különleges, változatos. 1993-ban Steve elnyerte a Grammy díjat a Sofa című daláért Zappa Univerzális Rock csapatából. Későbbi albuma az “Alive in An Ultra World”.

The Breed:
    Steve Vai – gitár, ének
    Billy Sheehan – basszusgitár, ének
    Tony MacAlpine – gitár, billentyű
    Jeremy Colson – dobok
    Dave Weiner – ritmusgitár, akusztikus gitár, szitár

Előzenekar: Eric Sardinas
  • McGrady
    köszike majd megnézem...
  • McGrady
    jaja....őket azért én is ismerem:)
  • JackDaniels #214
    Deák Bill-t és Hobo-t hogyhogy kifelejtetted??? Nélkülük nem nagyon van magyaro-on blues zene.:)
  • JackDaniels #213
    Nálam a No1 John Lee Hooker! Sajna a blues zene egyik királya már nincs közöttünk, de ő mondta azt,hogy úgy kell bluest játszani, hogy aki játsza annak is a szeméből is kicsorduljon a könny! És nagyon igaza volt!
  • McGrady
    köszi szépen
  • Christiansen
    Magyar:
    Blues Fools, Muddy Shoes, Magyar Atom, Takács Tamás Dirty Blues Band,
    Török Ádám és a Mini, Felkai Band stb.
    Külföldi:
    Steve Ray Vaughan, Gary Moore, Albert King, BB. King, Robert Cray,
    Scott Henderson Blues Band, Robben Ford & The Ford Blues band
    stb...
  • McGrady
    sziasztok tud vki 1 jó blues együttest?
    sry ha off de nem találtam jobb topikot
  • LittleL
    Még a hajatok színe is hasonlít. D
  • Zsoma
    4900-nél kezdődött, volt még 5900-as is, de azokat valszeg igen gyoran elkapkodták, a maradék 10 körül és azon fölött van.
  • menyus77
    találó eza kép
  • Christiansen
    Srácok ha valami jó kis koncert lesz írjátok meg, mi Menyussal mától ünnepelünk Háálidééj!
  • Christiansen
    Ja nem, oda nem tom mennyi volt...de megéri! Nem lehet sokkal több.
  • menyus77
    george Bensonra 1900 volt? az tökre megéri
  • Christiansen
    Elég jó ott az akusztika, és a rendezvényszervezés...
    Cobhem is ott volt tavaly, azért írtam hülyeséget először.

A jegy 600-1900-ig volt, nekem 1900-as

Hm...a Steps Ahead-ot már említeni sem merem...
  • menyus77
    mennyi volt oda a jegy?

Ja dawe így már nem valószínű.. Hogy jött vajon ez a gyulai 5let.(!?)
  • Christiansen
    Ja és azt nem mondtam hogy a Benson koncert is súlyos lesz...
    Bona és Chambers fogják kísérni, szóval állatkodás lesz
  • Christiansen
    Fenébe... :
    23rd July
    20.00 pm
    Gyula Castle Jazz Festival XIV
    Dave Weckl Band (USA) Dresch Quartet, Tamás Hevesi and the Jazzlovers
    Entrance-fee:4500,- HUF
  • Christiansen
    Ejjha, Menyus, a Cobham-et benézhetted:
    "Világsztárok a Millenárison"
    2005-07-03 20:00-22:00 Zene
    Fogadó-Földszint
    Belépő: 5800/6000 HUF

William “Billy” Cobham 1944. május 16-án született Panamában.

A hatvanas évek végén a New York Jazz Sextetben és Horace Silver együttesében főként jazzt játszott, majd 1969-ben “Dreams” néven alakult meg első jazz-rock zenekaruk, melyben Michael és Randy Brecker, valamint John Abercrombie és Don Grolnick voltak a partnerei Még ebben az évben érte az a megtiszteltetés, hogy maga “a Király”, MILES DAVIS hívta meg zenekarába. Davis a korszakalkotó “Bitches Brew” kiadásával szabott új zenei irányt, mely a környezetében szárnyukat bontogató tehetségeknek is kivételes lehetőségeket nyitott.

A jazz-rock növekvő népszerűségével mindannyian jó lemezszerződésekhez és zenekari ajánlatokhoz jutottak, innen indult többek között Joe Zawinul, Chick Corea, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Jack deJohnette, John McLaughlin és Dave Holland pályafutása is. A kivételes képességű fiatal muzsikusok saját zenekaraikban vitték tovább Davies újításait, és ezzel létrejött a fúziós zene aranykora. Corea a Return To Forever, Hancock a Headhunters vezetője lett, Zawinul és Shorter kooprodukciójából megszületett a Weather Report. Mindeközben Billy Cobham Jerry Goodman, Rick Laird és Jan Hammer társaságában JOHN McLAUGHLIN-hoz csatlakozott, hogy MAHAVISHNU ORCHESTRA néven 1969-ben megalakítsák minden idők legbefolyásosabb és legmagasabbra értékelt jazz-rock együttesét. A Mahavaishnu a korszak szupersztárja lett és olyan stílusteremtő lemezeket készített, mint az “Inner Mounting Flame”, a “Birds Of Fire” és a “Between Nothingness and Eternity”.

1973-ban Cobham nemzetközi hírnevére támaszkodva megalakította saját zenekarát. A SPECTRUM mindenütt játszott a világon, fesztiválokon, nagyszabású koncertkörutakon. Cobham később is számos fúziós zenekart vezetett, majd 1984-ben John McLaughlinnal megszervezték a Mahavishnu Orchestra új változatát is, de ragyogó kezdeményezései közűl a Mahavisnu mellett a SPECTRUM mindmáig a legsikeresebb.

Pályafutása során olyan sztárokkal játszott még, mint Stanley Turrentine, George Benson, Les McCann, Freddy Hubbard, Milt Jackson, Kenny Burrell, Eumir Deodato, Ron Carter, Joe Farrell, Ray Barretto, Roberta Flack, George Duke, John Scofield, Alphonso Johnson, Tom Scott, Steve Kahn, Dexter Gordon, Benny Golson, Stan Getz, Maynard Ferguson, Bob James, Tony Williams, Louie Bellson, Jack Bruce, Oscar Peterson, Count Basie, The Gratetul Dead, Gil Evans, Zakir Hussain, Dean Brown, Herbie Hancock, Grover Washington jr., Peter Gabriel, Larry Coryell, Donald Harrison, Stanley Clarke, Najee, Bireli Lagrene, McCoy Tyner, Tom Coster és Kenny Baron, mely névsor így együtt több is, mint az újkori jazztörténelem… Billy Cobham valószínűleg a legjobb és legkiválóbb technikai adottságokkal rendelkező valamennyi jazz-rock dobos között. Ritmikai ügyessége, teljes körű tudása, zenei kiválósága lenyűgöző. Híres “tűzijátékban” rendkívüli és páratlan virtuozitás feszül, megoldhatatlan feladványok sorát adva ezzel kitartó utánzóinak. A Millenárisra azonban nem csak “dobbemutatót” jön tartani, hanem hogy - a legendás SPECTRUM történetében először, - Budapesten is bemutassa legjobb és legerőteljesebb saját együttesét.

A Spectrum egy SZUPERGROUP. Tagjai sorában nem kisebb egyéniségeket hallhat a “Világsztárok a Millenárison” koncertsorozat közönsége, mint az ausztrál gitár-ikon FRANK GAMBALE, az új basszista-sztár RIC FIERABRACCI, (Rare Silk, Shakira, Man At Work, Chick Corea), és a “keyboard-varázsló”, TOM COSTER, akiről tudni kell, hogy a mindmáig egyetlen, világszerte valóban jegyzett magyar jazzmuzsikus, Szabó Gábor fedezte fel, és karrierjét Carlos Santana mellett alapozta meg. 1972-től játszott a SANTANA zenekar tagjaként olyan albumokon, mint a “Caravanserai”, a "Welcome", "Lotus", "Borboletta", "Amigos", “Europa”, Freedom” és "Moonflower". Későbbi együttese, a “VITAL INFORMATION” is a sikerrel működik, melyben társa Frank Gambale és a Journey dobosa, Steve Smith.

További információ: Private Music Productions [email protected]

Frank Gambale - gitár
    Tom Coster – billentyűk
    Ric Fierabracci - basszusgitár
    Billy Cobham – dobok

Na ez nem semmi buli lesz, kár hogy nyaralunk
    Faterodnak szólj, hátha elmegy.

• Christiansen
    Most értem haza Tátrai Tibusz & Szűcs Antal Gábor Latin c. projectjéről!
    Nem voltak nagy elvárásaim, mivel eddig csak dc-ről hallottam őket,
    de tényleg profi, virtuóz előadás volt!
    Bár többet nem hinném hogy megyek, ebből ennyit lehet kihozni.
  • Christiansen
    Magyarok?
    Milyesmi zene? Hangszeres felállása?
  • menyus77
    így már értem:)
  • magus
    ja, ott volt muzeumok ejszakajan jazz steps koncert:)
  • Christiansen
    Én se értem az egészet...
    Amúgy szerintem a sugár tetején kéne egy jó kis kerthelyiséget, egy jazz-klubbot pl. alapítani...
  • menyus77
    hogy jött ide az emlékház?
  • magus
    zseniális dolog amúgy a zsidó emlékházba rakni egy koncertet, csak akkora volt a tér, hogy iszonyúan viszhangzott és élvezhetetlen volt
  • LittleL
    jah, ott a koncert előtt ahol álltunk
    ott volt eg ylány,
    kapásból felsorolt 6-7 koűcertet amin volt,

alig bírta pénzzel...
  • Christiansen
    Húú én hány koncertre elmennék...
    Nem győzném zs-vel.
    Mondjuk így is necces lesz ez a nyár...