Jazz/Funk/Blues koncertek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
WWW.TEX.HU-ról:
================
PACO DE LUCIA
2005.09.19.
SYMA rendezvénycsarnok
Paco De Lucia a flamencógitár legnagyobb alakja lép fel 2005. szeptember 19-én Budapesten.
A flamenco zene Dél-Spanyolországban született az ott élõ arab, keresztény, zsidó népek zenei stílusának keveredésébõl. A különbözõ eredetû õsi zenei motívumok, ritmusvilágok egymásra hatásából alakult ki a helyi andalúz közösségekben ez a lenyûgözõ mûfaj.
A XX. századra a világ egyik legkülönlegesebb, csodálattal övezett zenei mûfajává vált. Elõadásmódban két hatás a kötöttség és az improvizáció folyamatos harcban áll egymással. Ez adja a flamenco folyamatos szikrázását, vibrálását, izgalmas jellegét.
A flamenco –
- helyenként szenvedélyes, érzelmes, néha egzotikus, máskor könnyed, elegáns.
- egy egész kultúrát, érzésvilágot, életmódot jelent, amelybe beletartozik
fájdalmunk, örömünk, s létezésünk minden pillanata.
- zene élettel, életszeretettel telített akárcsak elõadásmódja és elõadói.
A flamenco ismertségét nem kis mértékben éppen Paco de Lucianak köszönheti, aki (mikor 1981-ben leült gitározni Al di Meola-val, John Mclaughlin-nal, és velük elkészítette a méltán világhíres „Friday night in San Fransisco” c felvételt ) széles rétegekhez juttatta el ezt a stílust.
Paco de Lucia immár harminckilenc éve ad ki lemezeket, születése óta a flamencóban él. Most elhozza Budapestre legnagyobb slágereit és legutóbbi albumát a Cositas Buenas-t, amely 2004-ben Los Angelesben megkapta az év legjobb flamenco albumért járó Latin Grammy-díjat.
A „Cositas Buenas” Paco 26. lemeze. Ez a „Jó kis apróságok” tökéletesen illeszkedik korábbi albumainak sorába. A mexikói Yucatanban összeállított lemezen, a flamenco, a tangó és a rumba váltakozik egymással. A ritmus és dallam tökéletes és sallangmentes egységet alkot. Nincsen egyetlen felesleges hang sem. Ismét elég két gitár, néhol egy énekes és pár ütõs, hogy hamisítatlan latin hangulatot teremtsen.
A spanyol gitáros a flamenco császára, a fúziós zene nagymestere, aki egymaga is képes volt megtölteni a londoni Royal Albert Hall monumentális csarnokát csodálóinak tömegével, most a magyar közönség elkápráztatására készül.
Kísérõi a mûfajban már ismertséget és önálló hírnevet szerzett zenészek;
El Pirana (ütõk),
Nino Josele (gitár),
Alain Perez (basszus),
La Tana, Montse Cortes és Duquende (ének)
Antonio Serrano (harmonika)
================
PACO DE LUCIA
2005.09.19.
SYMA rendezvénycsarnok
Paco De Lucia a flamencógitár legnagyobb alakja lép fel 2005. szeptember 19-én Budapesten.
A flamenco zene Dél-Spanyolországban született az ott élõ arab, keresztény, zsidó népek zenei stílusának keveredésébõl. A különbözõ eredetû õsi zenei motívumok, ritmusvilágok egymásra hatásából alakult ki a helyi andalúz közösségekben ez a lenyûgözõ mûfaj.
A XX. századra a világ egyik legkülönlegesebb, csodálattal övezett zenei mûfajává vált. Elõadásmódban két hatás a kötöttség és az improvizáció folyamatos harcban áll egymással. Ez adja a flamenco folyamatos szikrázását, vibrálását, izgalmas jellegét.
A flamenco –
- helyenként szenvedélyes, érzelmes, néha egzotikus, máskor könnyed, elegáns.
- egy egész kultúrát, érzésvilágot, életmódot jelent, amelybe beletartozik
fájdalmunk, örömünk, s létezésünk minden pillanata.
- zene élettel, életszeretettel telített akárcsak elõadásmódja és elõadói.
A flamenco ismertségét nem kis mértékben éppen Paco de Lucianak köszönheti, aki (mikor 1981-ben leült gitározni Al di Meola-val, John Mclaughlin-nal, és velük elkészítette a méltán világhíres „Friday night in San Fransisco” c felvételt ) széles rétegekhez juttatta el ezt a stílust.
Paco de Lucia immár harminckilenc éve ad ki lemezeket, születése óta a flamencóban él. Most elhozza Budapestre legnagyobb slágereit és legutóbbi albumát a Cositas Buenas-t, amely 2004-ben Los Angelesben megkapta az év legjobb flamenco albumért járó Latin Grammy-díjat.
A „Cositas Buenas” Paco 26. lemeze. Ez a „Jó kis apróságok” tökéletesen illeszkedik korábbi albumainak sorába. A mexikói Yucatanban összeállított lemezen, a flamenco, a tangó és a rumba váltakozik egymással. A ritmus és dallam tökéletes és sallangmentes egységet alkot. Nincsen egyetlen felesleges hang sem. Ismét elég két gitár, néhol egy énekes és pár ütõs, hogy hamisítatlan latin hangulatot teremtsen.
A spanyol gitáros a flamenco császára, a fúziós zene nagymestere, aki egymaga is képes volt megtölteni a londoni Royal Albert Hall monumentális csarnokát csodálóinak tömegével, most a magyar közönség elkápráztatására készül.
Kísérõi a mûfajban már ismertséget és önálló hírnevet szerzett zenészek;
El Pirana (ütõk),
Nino Josele (gitár),
Alain Perez (basszus),
La Tana, Montse Cortes és Duquende (ének)
Antonio Serrano (harmonika)
jövõ kedd: Új Buda part --> Szörp koncetr (free)
-acid jazz rulez!; csak ne legyen hakni szaga..<#ejnye1>#ejnye1>
-acid jazz rulez!; csak ne legyen hakni szaga..<#ejnye1>#ejnye1>
Állítólag Richard Bona eszméletlenül bekeményített Veszprémben!
JÓ HÍR:
========
Novemberben ismét ellátogat hazánkba, ráadásul az A38-ra!!!
JÓ HÍR:
========
Novemberben ismét ellátogat hazánkba, ráadásul az A38-ra!!!
Legfeljebb csak megmosolygunk<#wink>#wink>
Azért a topikba nem nagyon illik bele<#hehe>#hehe>
Volt valaki - Gary Willis-en?
- Veszprémi fesztiválon??
Szigetre mentek???
Azért a topikba nem nagyon illik bele<#hehe>#hehe>
Volt valaki - Gary Willis-en?
- Veszprémi fesztiválon??
Szigetre mentek???
lehet, hogy ki fogtok röhögni, de van 1 naon jó hobo blues band számom IHM módra...
nagyon jó a hangszerelés, a szöveg az mirigyes style 😊)
nagyon jó a hangszerelés, a szöveg az mirigyes style 😊)
Kuss!-magyarázta.
én nem vok jártas bluesban, de szüleim révén belehallgathattam pl. meolába, climax blues bandbe(ha ismeri vki)
vagy clapontba
vagy clapontba
Kuss!-magyarázta.
Ehhez mit szólsz?
Egyik kedvenc blues dalom:<#worship>#worship>
Scott Henderson - Fence Climbin' Blues
Nyugodtan linkeljetek Ti is dalokat, képeket
Egyik kedvenc blues dalom:<#worship>#worship>
Scott Henderson - Fence Climbin' Blues
Nyugodtan linkeljetek Ti is dalokat, képeket
Ez a dal jól tükrözi mind a négy zenész képességeit, és a zenekarról átfogó képet ad:
Tribal Tech - Torque
Tribal Tech - Torque
ez milyen zene ?
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
na most látom ,hogy a honlapról van bevágva, ahol valóban 550-et ír és nem csak erre a koncira.
ezen viszont ott a helyünk!
ezen viszont ott a helyünk!
Te jóó ég, nézzétek csak meg az #1-es hozzászólást...
Beteljesül egy álmom<#hehe>#hehe>
"2005.08.08 Hétfõ 20:00h
Szendõfi Péter Band lemezbemutató Gary Willissel (ex-Tribal Tech)
Szendõfi Péter dobos a magyar jazz-társadalom elismert figurája - szerzoként, eloadóként és zenekarvezetõként egyaránt sikeres: saját zenekara, a Fusio több mint egy évtizede a mûfaj meghatározó produkciója, emellett pedig olyan mûvészek választják állandó kísérõjükül, mint László Attila, Nagy János vagy Birta Miklós. Ezek után nem meglepõ, hogy elsõ szólólemeze, a ”Triangel” igazi sztárparádé, ahol a hazai nagyágyúk mellett a világ egyik legnevesebb basszusgitárosa, Gary Willis (ex-Tribal Tech) is közremûködik. És hogy teljes legyen a hazai jazzrajongók öröme: Willis az A38-on megrendezésre kerülõ lemezbemutató koncerten is tiszteletét teszi! Belépõ: 550 HUF"
Menyus, ott a helyünk.
Beteljesül egy álmom<#hehe>#hehe>
"2005.08.08 Hétfõ 20:00h
Szendõfi Péter Band lemezbemutató Gary Willissel (ex-Tribal Tech)
Szendõfi Péter dobos a magyar jazz-társadalom elismert figurája - szerzoként, eloadóként és zenekarvezetõként egyaránt sikeres: saját zenekara, a Fusio több mint egy évtizede a mûfaj meghatározó produkciója, emellett pedig olyan mûvészek választják állandó kísérõjükül, mint László Attila, Nagy János vagy Birta Miklós. Ezek után nem meglepõ, hogy elsõ szólólemeze, a ”Triangel” igazi sztárparádé, ahol a hazai nagyágyúk mellett a világ egyik legnevesebb basszusgitárosa, Gary Willis (ex-Tribal Tech) is közremûködik. És hogy teljes legyen a hazai jazzrajongók öröme: Willis az A38-on megrendezésre kerülõ lemezbemutató koncerten is tiszteletét teszi! Belépõ: 550 HUF"
Menyus, ott a helyünk.
Hú hát erre nehéz értelmes választ adni, jazz koncertek mindenfelé vannak<#wink>#wink>
Érdemes Veszprémbe látogatni aug. 3-7-ig, olyan sztárok lépnek fel pl.
mint Bobby McFerrin vagy Richard Bona, de a magyar jazz és (könnyûzenei)élet
nevesebb képviselói is.
Ebben a topicban segíthetünk egymásnak jó koncik ajánlásával<#eljen>#eljen>
Érdemes Veszprémbe látogatni aug. 3-7-ig, olyan sztárok lépnek fel pl.
mint Bobby McFerrin vagy Richard Bona, de a magyar jazz és (könnyûzenei)élet
nevesebb képviselói is.
Ebben a topicban segíthetünk egymásnak jó koncik ajánlásával<#eljen>#eljen>
Hát hogyne tudnék!!!
The Egg, Cafe Del Mar, Soundscape, Kyoto Jazz Massive
de a legjobb ha benézel Menyus topikjába is:
Acid Jazz/Funk/Soul zenék
The Egg, Cafe Del Mar, Soundscape, Kyoto Jazz Massive
de a legjobb ha benézel Menyus topikjába is:
Acid Jazz/Funk/Soul zenék
Na tök jó!
Aha, megannyi banda van, pl:
-Incognito
-Jamiroquai
-Freak Power
-Count Basic
-De-Phazz
Ha énekelõs (acid) jazzre vágysz.
Aha, megannyi banda van, pl:
-Incognito
-Jamiroquai
-Freak Power
-Count Basic
-De-Phazz
Ha énekelõs (acid) jazzre vágysz.
Nekem nagyon bejön a Brand New heavies, és igazábol nem vagyok otthon a jazz világába de csak nemrég jöttem rá hogy ilyen is van. Nagyon megszerettem, a Brand New heavies, Candy dulfert. Van még valami ehez hasonlo banda akit igy tudtok ajánlani?
ezer kössz
ezer kössz
Hát a George Benson kegyetlen jó volt!!! Elõször nehezen adtam át magam neki
a standerd-ek miatt, de aztán elõjöttek a jobbnál jobb dalai...a gitártudásában nem kételkedtem, de azt, hogy ilyen erõs jó hangja van élõben is
(jobb mint a lemezeken!) nem hittem volna.
Voltam "Funkesix" nevû formáció koncertjén is, pop-os funk, kevés rutinnal...
Hamar otthagytuk a bulit, kiforratlan volt, de a próbálkozás és a repertoár figyelemreméltó.
a standerd-ek miatt, de aztán elõjöttek a jobbnál jobb dalai...a gitártudásában nem kételkedtem, de azt, hogy ilyen erõs jó hangja van élõben is
(jobb mint a lemezeken!) nem hittem volna.
Voltam "Funkesix" nevû formáció koncertjén is, pop-os funk, kevés rutinnal...
Hamar otthagytuk a bulit, kiforratlan volt, de a próbálkozás és a repertoár figyelemreméltó.
STEVE VAI
2005. szeptember 21.20 óra
Petõfi Csarnok
STEVE VAI
and the breed
Real Illusions – EUROPEAN TOUR 2005
Steve Vai a G3 koncert után most Real Illusions: Reflections címû új lemezének promóciós turnéjával látogat Budapestre.
A Grammy-díjas gitárvirtuóz Steve Vai, igazi lélegzetelállító tehetsége elismert a rock világban. Kezdve talajrengetõ “Passion and Warefare” címû albumával évek óta arra használja a zenét, hogy mikroszkópként belelásson az emberi lelkekbe, egyenlõ hangsúlyt fektetve a sötét és a világos oldalakra. Míg Frank Zappával és David Lee Rothtal szerepelt, Vainak mindene megvolt, hogy felejthetetlen hatást gyakoroljon az emberekre. Hét szólólemezének mindegyike különleges, változatos. 1993-ban Steve elnyerte a Grammy díjat a Sofa címû daláért Zappa Univerzális Rock csapatából. Késõbbi albuma az “Alive in An Ultra World”.
The Breed:
Steve Vai – gitár, ének
Billy Sheehan – basszusgitár, ének
Tony MacAlpine – gitár, billentyû
Jeremy Colson – dobok
Dave Weiner – ritmusgitár, akusztikus gitár, szitár
Elõzenekar: Eric Sardinas
2005. szeptember 21.20 óra
Petõfi Csarnok
STEVE VAI
and the breed
Real Illusions – EUROPEAN TOUR 2005
Steve Vai a G3 koncert után most Real Illusions: Reflections címû új lemezének promóciós turnéjával látogat Budapestre.
A Grammy-díjas gitárvirtuóz Steve Vai, igazi lélegzetelállító tehetsége elismert a rock világban. Kezdve talajrengetõ “Passion and Warefare” címû albumával évek óta arra használja a zenét, hogy mikroszkópként belelásson az emberi lelkekbe, egyenlõ hangsúlyt fektetve a sötét és a világos oldalakra. Míg Frank Zappával és David Lee Rothtal szerepelt, Vainak mindene megvolt, hogy felejthetetlen hatást gyakoroljon az emberekre. Hét szólólemezének mindegyike különleges, változatos. 1993-ban Steve elnyerte a Grammy díjat a Sofa címû daláért Zappa Univerzális Rock csapatából. Késõbbi albuma az “Alive in An Ultra World”.
The Breed:
Steve Vai – gitár, ének
Billy Sheehan – basszusgitár, ének
Tony MacAlpine – gitár, billentyû
Jeremy Colson – dobok
Dave Weiner – ritmusgitár, akusztikus gitár, szitár
Elõzenekar: Eric Sardinas
Deák Bill-t és Hobo-t hogyhogy kifelejtetted??? Nélkülük nem nagyon van magyaro-on blues zene.😊
\"Never say never!\" W Churchill
Nálam a No1 John Lee Hooker! Sajna a blues zene egyik királya már nincs közöttünk, de õ mondta azt,hogy úgy kell bluest játszani, hogy aki játsza annak is a szemébõl is kicsorduljon a könny! És nagyon igaza volt!
\"Never say never!\" W Churchill
Magyar:
Blues Fools, Muddy Shoes, Magyar Atom, Takács Tamás Dirty Blues Band,
Török Ádám és a Mini, Felkai Band stb.
Külföldi:
Steve Ray Vaughan, Gary Moore, Albert King, BB. King, Robert Cray,
Scott Henderson Blues Band, Robben Ford & The Ford Blues band
stb...
Blues Fools, Muddy Shoes, Magyar Atom, Takács Tamás Dirty Blues Band,
Török Ádám és a Mini, Felkai Band stb.
Külföldi:
Steve Ray Vaughan, Gary Moore, Albert King, BB. King, Robert Cray,
Scott Henderson Blues Band, Robben Ford & The Ford Blues band
stb...
sziasztok tud vki 1 jó blues együttest?
sry ha off de nem találtam jobb topikot
sry ha off de nem találtam jobb topikot
Kuss!-magyarázta.
Még a hajatok színe is hasonlít. D<#vigyor>#vigyor><#eljen>#eljen>
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
4900-nél kezdõdött, volt még 5900-as is, de azokat valszeg igen gyoran elkapkodták, a maradék 10 körül és azon fölött van.
Elég jó ott az akusztika, és a rendezvényszervezés...
Cobhem is ott volt tavaly, azért írtam hülyeséget elõször.
A jegy 600-1900-ig volt, nekem 1900-as<#hawaii>#hawaii>
Hm...a Steps Ahead-ot már említeni sem merem...
Cobhem is ott volt tavaly, azért írtam hülyeséget elõször.
A jegy 600-1900-ig volt, nekem 1900-as<#hawaii>#hawaii>
Hm...a Steps Ahead-ot már említeni sem merem...
Ja és azt nem mondtam hogy a Benson koncert is súlyos lesz...
Bona és Chambers fogják kísérni, szóval állatkodás lesz<#alien2>#alien2><#idiota>#idiota>
Bona és Chambers fogják kísérni, szóval állatkodás lesz<#alien2>#alien2><#idiota>#idiota>