951
Minden ami Jazz/Funk/Blues/stb.
koncertekkel kapcsolatos, koncertdátumok,
beszámolók,képek,videók,mp3-ak...
koncertekkel kapcsolatos, koncertdátumok,
beszámolók,képek,videók,mp3-ak...
-
Úgy néz ki megyek George Benson koncertre!!!
És elvileg másnap Dave Weckl-re is... -
Aspyrin #68 Remek muzsika! -
#67 Sziasztok! Ha jó zenét akartok hallani akkor nézzetek el ide www.kjo.uw.hu
Az együttesnek koncertje is lesz 25-én Horváth Charlieval!!!! -
#66 Sziasztok! Ha jó zenét akartok hallani akkor nézzetek el ide www.kjo.uw.hu
Az együttesnek koncertje is lesz 25-én Horváth Charlieval!!!! -
#65 A CCR-től ajánlom a Spell On You-t (vagy I Put A Spell On You),
na az nagyon nagyot üt!!! -
#64 http://teeep.uw.hu/Creedence_Clearwater_Revival_-_Fortunate_Son.mp3
másik kvajó szám -
#63 Mindjárt felrakom a Creedence Clearwater Revival : Fortunate Son -t is
most töltöm http://teeep.uw.hu -
#62 szívesen -
#61 Köszi szépen hogy megosztottad!!! -
#60 Jóóól szól, és az ének helyett király ötlet a fuvola!!!
Kár hogy ilyen rövid, egy Jimmy Page-es szóló beleférhetett volna -
#59 http://teeep.uw.hu/12%20-%20Track%2012.mp3 -
#58 Bensontól én jobban szeretem a jazzesebb számait, viszont amikben nem gitározik, csak énekel azok nem olyan jók.
Azok a legjobbak amikor énekel is meg gitározik is
Menyus: minimum egy galiéria...pl.jún.11 estére keresek vmi jó kis
jazz/funk/blues koncertet...
-
#57 Töri után tényleg elmegyünk valahova!
-
#56 Benson-tól nekem a Standing Together és az Irreplaceable album van meg -
#55 letöltöttem Pat Metheny - The Way Up-ját.......naon jóak a ritmusváltások /is/ benne -
#54 Hát ezt igencsak benéztem.
George Benson
2005.07.22. Szeged
Szegedi szabadtéri Játékok Dóm tér
George Benson
Igazi szupersztárt köszönthetünk Július 22-én a Szegedi Szabadtéri Színpadon. George Benson személyében a fekete zene – legyen az jazz, R&B vagy soul – kimagasló tehetségű, ikonszerű figuráját tisztelhetjük. Talán csak a közelmúltban elhunyt Ray Charles, vagy Stevie Wonder karrierjét lehet az övéhez hasonlítani.
All That Jazz (nálunk Mindhalálig Zene) volt Bob Fosse legendás filmjének a címe, melynek főcímdalaként mindnyájunk fülébe egy életre bekerültek az On The Broadway dallamai. All That Jazz lehetne egy mondatban George Benson eddigi pályafutását is jellemezni.
All That Jazz, a fogalom tágabb értelmében. Ahogy Ray Charles, Quincy Jones vagy Stevie Wonder esetében sem szokás műfaji kategóriákba tuszkolni az életművet, úgy Benson esetében is meg kell barátkozni a határvonalak állandó odébb vándorlásával.
Többszörös platinalemezek, megszámlálhatatlan kitüntetés és díj, köztük nyolc Grammy valamint olyan, mindenki által ismert slágerek, mint az On the Broadway, This Masquerade, Give Me The Night és társaik.
Miközben számai többször is megjárták a slágerlisták élmezőnyét, sikerült megőrizni a jazz társadalom megbecsülését is. A mai napig a világ egyik legjobb gitárosaként számon tartott Benson egyúttal a világ egyik legjobb jazz, soul énekese is, amikor viszont mindezt egyszerre űzi, senki sem veheti fel vele a versenyt.
Karrierje az ötvenes évek derekán indult. Bár már nyolcévesen is fellépett éjszakai mulatókban, az első lemezfelvételt tizenegy évesen rögzítették vele 1954-ben.
Pályafutásának legkorábbi meghatározó állomása a Hammond orgonista Brother Jack McDuff bandájához köthető. A hatvanas évek végére már túl van egy tucatnyi albumon, megalakította saját együttesét és közösen muzsikált szinte mindenkivel, aki valamit is számít a jazz világában Miles Davistől, Wes Montgomery-n át az olyan ifjú titánokig, mint Herbie Hancock.
A jobbnál jobb jazz lemezek után az 1976-os pop-os beütésű Breezin' hozta meg az első Grammy díjat, amit a mai napig további hét követett. Az itt szereplő This Masquerade mára megkerülhetetlen klasszikussá érett, ráadásul ezzel a számmal Benson meghódította a pop slágerlisták világát is.
Kísérletezőkedve a mai napig változatlan, rendre készíti makulátlan jazz felvételeit, miközben ugyanilyen rendszerességgel kacsintgat a jazz korlátain messze túlmutató irányokba is. Legutóbbi stúdióanyagán az Irreplaceable-n újra a pop felé tett kitérőt, ezúttal a fiatal R'n'B szcéna képviselőinek baráti segítségével, miközben szinte biztos, hogy a következő korong ismét hoz valami meglepetést.
Szerény számítások szerint is több, mint ötven tételre rúg a diszkográfia, de a válogatáslemezekkel együtt inkább a százhoz közelít.
Benson fáradhatatlan muzsikus és legelsősorban kimeríthetetlen energiájú előadó. Kétségtelenül egy-egy gyöngyszem minden album, de az igazi varázslat akkor történik, meg, amikor élőben a színpadon találkozunk a mesterrel. A sors különös fintora, hogy eddig elkerülte Magyarországot.
Júliusban régi adóságot törlesztünk George Benson szegedi koncertjével!
Info
www.georgebenson.com
Előadások
George Benson Szeged 22.07.2005 21:00
-
#53 GEORGE BENSON KONCERT LESZ BUDAPESTEN!!!
Nem tom h kamu e!!!
Ha valaki tud róla valamit írjon! -
#52 de megám!!
-
#51 Megnéztem, Menyus megúsztál egy Supernemet ma este -
#50 Holnap buli lesz a Zp-ben, mindenki menjen oda, felejthetetlen lesz.
Mást így nem is szervezek,úgyse voltak lelkesek,ha ez kell érezzék jól magukat.
Holnap vsz 10-kor alszok be. -
#49 Ma este én nem tok semmiről. Vsz. 9kor bealszok... -
#48 Ez jó
Végig félreértjük egymást, én azt nem értem hogy tűnik el a kép?
(Ki törli ki, vagy helyezi át? A szolgáltató? Idővel a képfeltöltés.hu
is elérhetetlen lesz? Én azt hittem amiket beszúrunk nem tűnnek el egy hónap múlva... -
#47 csinálj egy hivatkozást egy képedre a gépen, aztán töröld ki a gépről a képet, vag tedd át másik könyvtárba és nézd meg mi történik.
Amúgy holnap mi lesz este? -
#46 Persze,értem, csak azt nem h mitől?
-
#45 Hát ha a link egyszer meghal, akkor akép is meg fog.. -
#44 De lehet tudni hogy miért?
Lehet h az eddigi képek el fognak veszni idővel(a szolgáltató miatt)?
Pat Metheny nagyon drága volt ahhoz hogy felmerüljön bennem az elmenés gondolata... -
Aspyrin #43 sajna nem tudtam menni:-/ de azért mindennap meghallgatom a we live here-t :-) -
#42 tán megszünt a link -
#41 Volt valaki Pat Metheny-n?????
Írjon,milyen volt!
Csak úgy feeling kedvéért One Quiet Nightoztam egy picit...
Menyus, a #36-os hozzászólásodról eltűnt a kép, mitől van? -
#40 -
#39 -
#38 -
#37 Hoppá ügyes vagy!!
Méég! -
#36 -
#35 -
#34 a legelső nagyban -
#33 Aki keres, az talál: -
#32 ezis
-