12274

Age of Conan: Hyborian Adventures - MMORPG
  • [NST]Cifu
    Nem volt rossz, csak kicsit hülyén nézett ki, hogy pl. Jabba palotája körbe volt építve teljesen...
  • Callisto
    Pl.: EVE Online. Lehet. Pl.: 2Moons. Lehet. Van még jó pár. Sorolhatnám...
  • Laza
    Nem lehet ezt a tobbiben sem. A legtobb MMO-nak kulon USA es EU (stb) divizioja van, nekik fizeted a lovet is.
    Azt mar Te dontod el, hogy USA vagy EU szervereken jatszol.

Ha pedig nincs igy szetcincalva, akkor mindenki egy helyre fizeti akar kulonbozo megoldasokkal.
  • Laza
    Gondolom mikor hozzaadod a jatek kodjat, akkor 30-nappal megnoveli a jatszhato idot.
  • Callisto
    De könyörgöm a többi MMO-ban miért lehet ezt "megkerülni". Veszek USD-s GTC-t aztán használhatom akárhol, akármilyen verziójában a játéknak. Másrészt a 20% az 3 USD lenne, nem pedig 8, ugye. Továbbá ha már európai, tehát belső szoftver miért mi fizetünk többet és miért nem azok akikhez exportálva van? Ezért mondom én, hogy EU-t lehúzzák még az EU-sok is.
  • sleepwalker77
    Early Access mellé járt 10 nap játék, így elvileg nem csak holnapig lehet vele játszani, hanem 27-ig.
  • Torzonborz
    EUban rájön még a 20%os VAT . ez van.
  • Callisto
    Te szerencsétlen, ha a kínából hoznád a gázt, akkor azt fizetnéd. De a szoftvernek oly mindegy. Így is úgy is a norvég szoftvert veszed meg. Miért kell az ameriakiknak 15 USD-t fizetni (annak ellenére hogy oda ez export ha már határokat nézünk) és Európaiaknak meg 23USD-t? A legtöbb MMO-knál ez nem gond, ha akarok USD-ben fizetek amerikai árat.
  • Laza
    Nem, a betara jelentkezoknek.
  • Magh
    A drinking cape nem a CE mellé jár?
  • Magh
    Lemarad ez is, néha el is tűnik, de mivel a sebzése gyakorlatilag nulla, nem nagyon érdekel. A buff legyen meg, kész. Ami zavaró, hogy nem igazán reagál a parancsokra, egyszerűbb megölni és recastolni, mint visszahívni.

A Necro petek hogy sebeznek? Inkáb a nagyobbak érdekelnek, már láttam több Frozen Hatredet, ezek mekkorát ütnek? Mert az én petem sebzése tényleg nevetséges, 3 másodpercenként elereszt egy 10-20-as lángot, meg felrak egy kb. ugyanennyit sebző AoE seedet, mikor a main nuke spellem 2.5 sec + 150-400 damage. Nagyon kíváncsi vagyok a Havoc végén lévő Pact of Earth Walking featre, ami elvileg durván mgnöveli a pet képességeit.
  • Laza
    Nem volt az annyira rossz ... en Pannonia falu lelkes lakoja voltam :)
  • [NST]Cifu
    Az EA kulcsal csak addig tudsz játszani, amig az EA tart. Holnaptól már csak a rendes kulcsal van lehetőség a játékra. Nézd meg az Account Manager oldalt.
  • Laza
    Jah, akkor ugy lesz kb, mint EQ2-ben a szoba volt?
    Vegvetted, es kaptal egy instance szobat, itt meg kapsz egy instance teruletet.
  • Torzonborz
    külön instancolt területen lesz player city.
  • SilverStone
    Kaptam új kulcsot.Nemtudjátok mihez??
  • [NST]Cifu
    Nem, előre megszabott helyszínek vannak.

Belegondolva ez jó megoldás, emlékszünk arra, hogy SWG-be mi lett annak a vége, hogy bárhova le lehetett rakni az épületeket...
  • Jacek
    Nem! hanem ugy mint a Vanguardban peldaul, helyek vannak ahol megveheted a telket.
  • Laza
    Kivancsi leszek hogy alakul majd a max szintes world pvp, amikor mar mindenki kb egy 1-2 teruleten lesz :)

A guild hazak/varak epitese ugy lesze mgoldva, mint az SWG-ben volt, hogy valamelyik videken barhol ledobhatod a kis epuletedet?
  • [NST]Cifu
    A Demo petek kezelése mennyire működik? Necronál általános probléma, hogy a petek kilométerekkel lemaradnak mögöttem, és olyan is volt, hogy egy mobra ráküldve a három Corruptort kettő nyílegyenesen elindult a mob felé, a harmadik kb. 90°-al másig irányba lódult meg, majd kb. 60-70 méterre egy vargabetüt leírva rájött, hogy végülis rossz irányba tart, majd elindult a mob felé, ami persze ekkor már halott volt. :)
  • [HUN]Crassus
    erre lettünk figyelmesek tagnap haverral Funcom előfizetői oldalon:

Your Products

Early Access: Begins May, 17th 2008, The Drinking Cape, The War Mammoth, -->!!!Age of Conan!!!<--

közbe még ki sincs fizetve ugye csak a 3k:P mondjuk biztos nem a FUll verzióra gondolnak,de mivan ha igen és símán letöltöm ha kijön?:D
  • Laza
    Nem mondtam hogy fikaztad, csak arra irtam, hogy szerinted lealdozott neki :) az eladasok szerint nem mostanaban lesz az :)

En is ki vagyok ehezve az ujra. Mar 2007 Juli ota nem WoW-ozok.
    De ami azota jott, mind csalodast okozott, kezdve a LotRO-val folytatva Tabula Rasaval. Hiaba, nem kepesek azt a 'minoseget' masok osszedobni. Es nalam a minoseg nem a csillogo-villogo texturat jelenti, hanem azt, hogy ugy erzem mikor bent koricalok, hogy ott vagyok, a resze vagyok, nem csak egy maszkalo polygonhalmaz kering a talajnak nevezett textura felett (nem veletlenul a Zelda jatekok az orok kedvenceim a 20+eves jatekmult alatt :))

Most majd ezzel probalkozom be, aztan ki tudja.
  • Laza
    Ez nem igaz, mert nekem mar jon postan ;)
  • sleepwalker77
    Az első jó hír a mai nap :
    "Tradepost NPC traders are now activated again" :)

Forrás : Patch Notes 1.1.2.3
  • Magh
    Tényleg nagyon kultúráltak a PvP serverek! Néha akad persze egy-egy (többnyire orosz) hülyegyerek, aki nála tíz szinttel kisebbeket gankel a respawn pontokon, de rövid időn belül elhullanak, aztán valahogy nincs kedvük ott éledni :). Nem meglepő módon ezek mind halálosan bénák, többször vágtam le 30-asként 42-es barbárt, conqerort, annyira nem tudtak játszani. Vagy pl. még egyszer sem ugrottak rám, mert egy kósza AoE miatt a hülye petem elkezdte őket támadni.
  • Maksi
    Nem fikáztam a WoW.ot, csak szerintem, és sokan mások szerint már nem nyújt annyi élvezetet, mint a megjelenésekor. 3 évet játszottam vele, fél éve már be se léptem. Sok barátom van ezzel így, és nem hiszem, hogy az Age of Conan, vagy bármilyen más játék "kudarcélménye" után valaha is játszanék újra a WoW-val. Tőbb hónap kihagyás után újra próbálkoztam vele, de az élvezet, amit okozott, csak 1-2 hétig tartott, utána ugyanolyan unalmas, és céltalán volt, mint amikor, amiért abbahagytam.
    Most meg itt az AoC!! Teljesen új világ, amit fel kell fedezni... teljesen új karakterek, más képességekkel, tulajdonságokkal. Engem már a karaktergenerálás is lenyűgözött, amit a WoW-ban igen szegényesnek ítéltem meg. Itt igen nehézkes két teljesen egyforma playert csinálni, ott meg egyre-másra szaladgáltak a lilahajú gnómok, akiket csak a nevük alapján tudott az ember megkülönböztetni, mert high-end szintem még a ruházatuk is tökugyanolyan volt.
    Szóval nagyok az igényeim, s talán mások igényei is az AoC-nal, és más MMORPG-kkel szemben, mert a WoW után ki vagyunk éhezve valami újra, szebbre, jobbra! Talán most megérkezett végre...
  • rawenwoods
    Soxor csináltam ilyet. Előszőr a trial aztán rá a normál key:) igy nyertem 7-14 napot ingyen. És a játék mellé kapott trialt használtam mindig gond nélkűl.
  • [NST]Cifu
    Egy kis összegzés addig is.

+Nagyon hangulatos és szórakoztató az Tortage éjszakai questsorozat, jól fel van építve, és tényleg lehetőséget ad arra, hogy az ember kiismerje a kaszt dolgait.
    +Khemi tiszta arab kikötőváros hangulat, a bazársoron mondjuk lehetne nagyobb tumultus, úgy lenne igazán élethű, de egyébiránt hibátlan. :)
    +A grp-ban való haladás kellemes, ha megszokja az ember, már sokkal kevesebbszer hagyja el a társait.

-Sajnos Kopsche Province-ban már akadt jópár erősen töltetelék quest, hozz 10 krokodilfarkat, másik questben 5 skorpió farkat és kobra szemet... Szerencsére pár quest még mindig jól össze van szedve, de az arány a szórakoztató/töltelék questek között negatív irányba mozdult el. :(

*A Nekro-val grp-ban haladni egy nagyságrenddel szórakoztatóbb, mint szólózni, 3-an összehúztunk 6-7 velünk kb. egy szintű mobot, és lazán le lehet nyomni őket. Ugyanakkor továbbra is az az érzésem, hogy ez jelenleg inkább a melee játéka, berongyolnak, és 2-5 másodperc múlva fekszenek az NPC-k, alig van idő egy-két varázslatot kisütni.
    *Meglepően sokan szólóznak az "új" (nekünk új) területeken is, alig találkoztunk egy-két olyan összeállt grp-al, mint amilyen a mienk volt. A PvP visszafogott volt, akadt egy-két ember, aki például a Kopsche Province-be érkezőket támadta be a kikötővárosba (figyelem, egyből PvP terület!), illetve a questelés közben támadtak be minket összesen kétszer. Egyikük egy 27-es ToS és egy másik alkalommal egy 23-as Barbár(?) volt, mindketten elég gyorsan megfeküdtek, valószínű, hogy ők voltak ennyire bénák, mert a ToS például összesen 70Hp-t tudott lesebezni rólam, pedig ő támadott be.
  • Magh
    Itt egy kép arról, miket produkál a játék 1680-ban a kevés VGA memória (320MB) miatt: > kép<. Látszik, amint tőlem pár méterre már a minimálfelbontású mipmap virít, gyakran csak akkor cseréli le, mikor már rajta állok, közben a távolban mindenféle tereptárgyakon figyel a nagyfelbontású textúra.
  • Probatbicol
    Tudod, hogy ezt a szöveget vissza is lehet fordítani? Azok magasztalják fel akik egy kisebb atomerőmű árát költötték gépfejlesztésre a játék miatt, és meg akarják győzni magukat, hogy nem dobták ki a pénzt az ablakon :).
    Én egyébként nem húzom le, a béta alapján nagyon korrekt játék lesz, látszik a belefektetett rengeteg energia.
  • Chris
    Na ne tegyél tönkre ilyen butasággal, azt az összeget fizettetik ki amit hajlandóak a vevők kifizetni. Én meg nem az amerikait, hanem a kínai havidíjat akarom kifizetni, ja és nem csak aoc-ban, hanem a gázszámlában is, ja meg úgy akarok adózni, ahogy a Kajmán szigeteken adóznak. Kapzsiság? Nem a két szép szemünkért fejlesztik a játékot, hanem bármilyen illúziórombolóan is hangzik az eredmény miatt.
  • Nabunaid
    Na tessék, kezdés 10 órakor... Ma még hányszor halasztják? Egyszer vagyok szabin én is...
  • [NST]Cifu
    Visszatérve a látótávolság, eltünő/feltünő NPC és játékos dolgokra.

A lentiek a következő HW-n készültek:
    AMD A64 X2 4400+ (@2450Mhz), 4Giga ram (32bites Vista miatt csak 3 használva), GeForce 8800GTS 512Mbyte (G92, @770/1070Mhz, Forceware 175.16 WHQL)

(a képek a galériába lettek feltöltve a méretük miatt, és emiatt nem rakom közvetlenül be a fórumba):

Grafikai beállítások 1.
    Grafikai beállítások 2.
    A fenti beállításokkal Khemiben, bal oldalt a mólón nem látni senkit...
    ...pedig mint látható, NPC-k és játékosok is akadnak azért szép számmal.

Nem betöltéssel van a probléma, mert ha eltávolodok a tömegtől, akkor eltűnik, ha ismét közelítem, akkor ismét feltűnnek.

Kíváncsiságképpen max.-ra húztam mindent, de semmi sem változott látványosan, csak néha kegyetlenül belassult, ellenben Kopsche Province-ban már furcsa dolgokat csinált. Volt, hogy gond nélkül láttam a ~500 méterre lévő játékosokat is, ellenben máskor meg ismét csak akkor láttam meg valakit, amikor már majdnem nekimentem. :S

Drivercsere tegnap megvolt (Forceware 175.70 beta), de nem befolyásolja. Asszem marad az, hogy elkezdem lebutítani, hátha az segít neki...
  • Smokk
    Es ha elcserelem haverral a kapott buddy key-t(elsonek azt haasznalom fel),es a lejarta utan aktivalom a jatekot?
    Akkor se m1?
  • Chris
    Azt azért figyeld meg, hogy csak azok az óccsójánosok húzzák le, akik leginkább magukat akarják győzködni, hogy szar és nem akarják megvenni. Egyszerűbb megideologizálni, mint azt mondani, hogy nem fér bele a költségvetésbe. :D
  • sleepwalker77
    Engem az se zavar ha 6kor lövik le a szervereket, ha szólnak előre, mert akkor úgy tervezem a dolgaimat.
    De ha egyszer azt mondják, hogy 6, aztán azt hogy 10, aztán reggel 4 lesz belőle...
    Nagyon remélem, hogy ez nem a játékosok sírása miatt történt így, mert ha ennyi sírástól már meghatódnak, akkor már előre félek a "nerf!" sírásoktól. :)
  • sleepwalker77
    Azt értem, gondolom ezért tolták el 6-10-re először. ;)
  • Torzonborz
    gondolom sokan sírtak - jogosan - hogy nem főmüsöridőben kéne lelőni a servert...
  • sleepwalker77
    A pontosság nem erénye a Funcomos srácoknak, először tegnap 18-ra írták a szerverleállást, utána 22-re, aztán most látom, hogy ma 4 óra lett belőle. :)
  • Mr_no_NaMe
    Vazeg 1 hónap alatt úgyis megunod akkormeg nemtökmind1? :D