12274
Age of Conan: Hyborian Adventures - MMORPG
-
#3455 hmmm senki nem küldöt trial kodot ,pedig azt hittem ma jó nspom lesz :)
Eddig tiszta sz@r volt :( -
Chris #3454 Ez a rendszer, fps, lassú-gyors dolog annyira sokadrendű, vannak itt komolyabb hiányosságok is. -
atee #3453 kicsit optimalizálnak meg kicsit mindenki optimalizál a gépén és jó lesz :P -
#3452 No, a harcrendszerből casterként semmit nem érzékelek, ugyan tudom állítgatni a pajzsomat, meg dodge-olni, de egyiknek sem látom értelmét PvP-ben (ugyanúgy megütnek). Egy WoW mage után annyi az eltérés, hogy itt van értelme az AoE-nek, mivel legalább annyit, de inkább többet sebez, mint a ST spellek (WoW-ban meg ugye harmadannyit, irreális manaköltséggel). Aztán kíváncsi leszek, mit érnek a kombók, mikor 50 ember vágja egymást melee harcban. Nagyon tetszik, hogy a játék alapból összefűzi a spelleket, nincs lag miatti kiesés. Viszont a gépignnyel én nem vagyok kibékülve, minimumon, felezett látótávval tolom. Ugyan láttam már videót, ahol együtt mozgott 60-70 karakter, de ha ezek el is kezdenek akciózni (amit a videón nem tettek), szerintem a legerősebb csúcsgép sem bírja. A siege meg ugye majdnem 100 fővel zajlik. Itt komolyak a kétségeim, vajon pár hónap alatt mennyire képesek optimalizálni a három ostromnak otthont adó területet? -
#3451 kétlem a destiny q miatt kezdeni új karit, de ötletnek nem rossz:) -
Chris #3450 Befejezed a destinyt 20-on, odáig szórakoztató, aztán lvl30-on folytathatod, ahol meg kimerül egy negyedórás egyszemélyes instanceban. Ezután csak lvl50-en van a folytatás... Nem véletlenül írtam amit írtam lejjebb. -
WiLDoR #3449 ja igen, ahogy elnéztem a destiny quest-sorozat minden karaktertípusnál egyedi.
pl. a barbival tök más küldiket kaptam, mint a guardiannal.
ugyanaz a történet, de mindegyiknél mégis más.
ez szerintem tök jó dolog, s ráadásúl, ha jól tudom a destiny q chain 80-ig elkisér, szóval az újrajátszhatóság is valamilyen szinten meg van oldva, ha valaki altozni is akar... -
#3448 Kösz az összefoglalót, én is guardiannal tolom, még Tortage-ban... Hasonlóak a tapasztalataim, mint neked, a minimap gyenge konfigurálhatósága meg sztem tuti lesz javítva patch-ben. -
#3447 Ez nagyon jól hangzik. WoW-al is az a bajom, hogy inkább a gear dönt mint a skill. Hiába mondják sokan hogy skill>gear szerintem ez egy baromság! Itt legalább nem lesz olyan monoton a fejlődés meg a pvp. Még az se lehetetlen, hogy megveszem! Wildor ez egy jó kedvcsináló hsz. volt! -
rockerdave #3446 ja értem,köszi ^^
nem lehet tudni,mikor lesz? -
WiLDoR #3445 Wall of text incoming
Na, itt az én saját véleményem a game-ról.
Összehasonlítási alap nem nagyon van, max. a WoW-hoz tudom hasonlítani.
Első pár megfigyelés.
Gépigény:
A játék gépigénye extrém magas jelenleg, s bőven optimalizálásra szorul. Én pl. egy E6750-en tolom, GF8800GTS 640 mbyte-os kártya és 2 giga ram mellett, mid-high mixed felbontásban, 4xAA-val, látótáv majdnem mindenhol max-ra húzva, átlag 30 FPS-t produkál a game. Tortage-ban, Old Tarantia-ban ez főidőben leesik olyan 15 FPS környékére, ha sokan rohangálnak körülöttem, de szombat este volt olyan is, hogy 4 FPS-ig esett vissza, ami elég durva volt (slideshow kategória). Ezután kiváncsi leszek, hogy majd egy-egy komolyabb ostrom hogy fog lezajlani, ahol majd 2-300 ember akarna majd pvp-zni egymás ellen. Gondolom mindent minimumra kell majd húzni -.-
Sokan panaszkodtak itt lag-ra, meg fagyásokra, meg ilyen-olyan gfx bugokra, ilyet nem tapasztaltam (full intel+nvidia platform).
Grafikailag a WoW után nagyon szép - a maga módján. Nekem elsőre nagyon furcsa volt ez a bumpmappelt, csillivilli, agyontextúrázott világ, de csak megszokás kérdése.
Összegzésképp nekem a grafika nagyon tetszik, szépek a karakterek és maga a táj is, tehát grafikai szinten nálam jól vizsgázott a progi.
Hang és zene is tetszik.
A karaktergenerálás sokszinűsége pedig egyszerűen hihetetlen, hogy mennyi mindent be lehet külön állítgatni.
Harcrendszer:
Nos, ez a rész az, amitől be vagyok halva.
Több okból is.
Egyrészt mert zseniális maga az ötlet, ahogy megvan csinálva, másrész meg ugyanez az, amitől ki is vagyok akadva teljesen.
Bombajó dolog ez a kombórendszer, amit kitaláltak, de vannak bajaim vele.
Pl. roppant körülményes kivitelezni őket. Ha egy gombot elütsz, szivás van, buktad a combo-t, pörög rajta a cd, s a combo-kat szerintem a mozgással, oldalazással, összekombinálni rohadt nehéz, hogy patent legyen (erre adhatnátok pár tipped, hogy lehet a legkényelmesebben megcsinálni - autofacing pl?).
Most még csak kétgombos combo a legdurvább, amit használok, de nem is gondolok inkább bele, hogy milyen lesz majd, mikor 4-5 gombos combo-kat kell majd alkotni. PVP-ben nem lesz egyszerű mutatvány megcsinálni úgy, hogy közben végig szembe légy a körülötted ugráló ellenféllel.
De ugyanakkor viszont ez a rendszer nagyon jó is, mert olyan mennyiségű kombinációval variálhatsz, amit nemigen fogsz egyhamar megunni, s mindig lehet valami újat variálni vele. Ez viszont határozottan tetszik benne.
Kipróbáltam ezután a WoW-ot is, hát ég-és-föld a kettő. AoC hardrendszeréhez képest a WoW-é az kb. gyerekjáték, egyszerű, mint a pofon, mondhatni unalmasan monoton.
Pl. WoW-ban, ahhoz, hogy megölj egy mobot, 2, max. 3 billentyű bőven elég, s leginkább semmire se kell figyelni. Ehhez képest AoC-ban figyelni kell, hogy a mob melyik oldalról védi magát, s ott ütni, amelyik oldalon nem védekezik, figyelni kell, hogy ha combo-zól, akkor jó sorrendben üsd le a gombokat, figyelni kell, hogy melyik combo-t érdemes használni, melyiket nem, figyelni kell a hp-dat, stamina-dat, mana-dat, stb., szal' eléggé komplex a dolog.
Összességében véve a véleményem nagyon pozitív a harcrendszerrel kapcsolatban, de ahhoz, hogy valaki ezt mesteri szinten művelje, szerintem rengeteg gyakorlás kell (vagy születni kell rá), megfelelő időzítéssel egybekötve, s folyamatosan gondolkozni kell harc közben, hogy mit-merre-hogyan csinálj, hogy ne dögölj bele. Monotonitás nincs benne, legalábbis én még nem tapasztaltam.
Guardian:
Atm ezzel a karival tolom. Első karakterem volt, barbarian és guardian között hezitáltam, hogy melyik legyen, de guardian maradt. (az első motivációt EZ a movie adta)
Kipróbáltam ugyan egy barbárt is, hát nemtom, feleannyi időbe került vele elérnem a lvl13-at, mint a guardiannal, nagyon jó a dps-e, de sokat is sebződik. Szóval szép, meg jó, de maradok asszem a guardiannál. Nem egyszerű vele fejlődni (pláne úgy, hogy fingom sincs, mi merre van), de nem baj, legalább nem 3 nap alatt leszek 80-as :X
Igy lvl 20-on amúgy már kezd egész jó lenni, bár pvp-ben még sok sikerélmény nincs. Elég sokszor feltörlik velem a padlót még, bár ezt a rutintalanságomnak is köszönhetem asszem, még igencsak tanulgatom a pvp-t a guardiannal – már csak azért is mondom ezt, mert official fórumokon pont, hogy sokan lelkendeznek, hogy nekik mennyire megy.
Sokan azt mondják, hogy igazi ereje 30 felett kezd majd el kibontakozni, ahol már hozzáférhet jobb vértekhez is.
Tegnap mondjuk egy 22-es assassin-t lenyomtam 19-esként, mikor mobozás közben betámadott, mob meghalt, meg assa is, nekem meg kb. 75% hp-m maradt a végére. Aztán utána nekemjött két másik kari is, egy 17-es valami közelharcos (talán barbár vagy conqueror lehetett, nemtom, nem igazán lehet megkülönböztetni egymástól a class-okat) meg egy 18-as talán bear shaman lehetett a másik, valami spellcaster féle volt. A harcost kinyúvasztottam, meg a castert is letornásztam 10% hp alá, mire kinyúvadtam. Eléggé kaotikus volt az egész, de azért jó volt látni, hogy nem egyedül mentem a sírba. Defensive stance-ben voltam végig. Úgy nézem ez lesz majd a kulcs majd a győzelemhez. Még ki kell tapasztalni a pvp-t -.-
PVE részben a guardian szerintem nagyon jó. Frenzy stance-ben 1kezessel is szép mennyiségű sebzést oszt ki, Defensive stance-ben meg soloztam egyedül lvl 18-asként 17-es elite boss-t, meg 3 elite add-ját is, igaz el kellett nyomni közben egy hp regen potit is. Defensive stance-ben nagyon lassan ölsz, ugyanakkor nagyon keveset is sebződsz, de átlag mobokat simán lehet ölni zsinórban, megállás nélkül, akár 2-4 fős csoportokban is. Nem lesz ugyan olyan gyors, mint pl. egy barbár, vagy assa, de pihizni se kell majd annyit.
Amit nagyon hiányolok a guardian-ból, hogy kétkezes kardokat, fejszéket, és társaikat nem tudja használni, és a dual-wield is hiányzik. Viszont az 1h + pajzs-al való csapkodás nagyon bejön (meg a polearm animok is nagyon jók), s remélem később lesznek majd szebb full-plate cuccok, fegyverek, pajzsok is, mint ez a sok ratyi medium leather cucc, mint ami most rajtam van :)
Questrendszer:
Van beépített quest-helper, ami szerintem jó dolog. Ugyanakkor a minimap szerintem majdnem használhatatlan, s a quest trackerből is hiányolom, hogy mindig csak egy dolgot lehet track-elni (lehet, hogy többet is lehet, még nem jöttem rá, hogyan).
Nálam a world map szinte mindig nyitva van, bal oldalt a képernyő egynegyedét az foglalja el, s azon keresgélem, hogy melyik quest merre van. Minimap konfigurálhatósága nagyon hiányzik, hogy csak azt mutogassa, amit én szeretnék, s ne szemetelje tele mindennel (pl. mint a vendorok, npc-k lelőhelye, meg ilyenek).
Szóval questhelper rendszer jó, de volna rajta még mit finomítani.
Tradeskillekről is társaikról még nem tudok nyilatkozni, épphogy tegnap csak átértem Old Tarantia-ra a kezdővárosból, szóval van még bőven mit felfedezni.
Na elsőre kb. ennyi. -
#3444 Item rendszer milyen kesobbi szinteken? Vannak common, rare, stb targy megkulonboztetesek? Bindesek? Kuldibol vannak, vagy dobaljak a mobok? -
#3443 még nem aktív a buddy key. -
#3442 Kaptam Mammutot, azzal nincs gond. Csak csodalkoztam, azthittem az valami spec kiadashoz jar, nem a simahoz. Bar lehet azert adtak hozza, mert meg a megjelenes elott rendeltem (1-2 nappal). -
#3441 akkor elvileg kellett kapjál valahol egy mamut kódot is, vagy eleve a reg kódod olyan hogy /claim-mal fogod kapni vele a mamutot is majd. -
rockerdave #3440 ha valakinek van felesleges meghívója(vendégkulcsa),az tudassa velem legyen szíves :)
nagyon ki szeretném próbálni ezt a játékot -
#3439 vkik már felhúzták város körül a falat ? kérdés : az egészet építi fel egyszerre vagy külön ? ha külön akkor mindegyikhez kell plan ? -
#3438 akkor neked is van mamutod:) -
#3437 Na, most jott meg a game.co.uk-tol.
Ez a csomagolas es cimkezes ... hihetetlen, hogy kulfoldre igy adnak fel egy szoftvert. Ez ha eltunik, az eletben nem talalja meg senki, es meg el sem hiszik hogy nem vetted at, mert nem ajanlott, a postas csak ugy bedobta a postaladaba.
Egyebkent most Mammut kiknek jar?
Nekem olyat kuldtek, ami Exclusive Edition cimkes, Mammut jar hozza. -
krisz073 #3436 Sziasztok.
Van itt valaki Aquilonia Rp-PvP severről aki magyar guild-ba benne van?
Esetlegesen tudna elérhetőséget,hogy kinél lehet jelentkezni Guild-ba jutással kapcsolatban. -
Bhalage #3435 lvl50 :o
level 10ig jutottam, kockafejűek vagytok bazze
-
#3434 Kaphatna Gromi egy invet egy magyar guildba az Aquilonia szerón? -
#3433 Pont azé nyomtam az ásítós szmájlit ^^ -
Ragnar360 #3432 -.- nem azért ásítok...késön feküdtem (le) és ahhoz képest viszonylag korán felébredtem vmiért :SSS remélem nem értelmeztem félre hsz-ed :DDD -
#3431 Jóreggelt -
Ragnar360 #3430 drukkolok az AoC-nek :o [ásít] -
Tiger1111 #3429 Nem személyeskedtem ,csak nagy általánoságban ezek a problémák miatt sírtak az emberek. -
#3428 En sohasem ertettem mire ez a nagy rohanas, mikor minden kezdo MMO-ban a szntezes a jatek legjobb resze ... minek azon atszaladni. -
#3427 jah és hagyd jóvá az accom a klánlapon de izibe:-) -
#3426 nekem is gyanus hogy az, mivel elég nagy kockák vagytok ti is, de 50 tűnik reálisnak ennyi idő után masszív játékkal, de 80 azért tuti nem.. -
#3425 és most meg unatkozik..a hülyeség határtalan.. -
#3424 Exploit -
Arwenke #3423 Ugy lehet, hogy bent lakik a jatekban, max alszik meg neha eszik egy kicsit. Esetleg egy karit tobben visznek, igy gyakorlatilag 24/24et online. -
Arwenke #3422 Nem karit akartam generalni, ha nem csak belepni az ott mar regen meglevo karimmal. -
#3421 igazából nem teljesen értem, hogy lettek lvl80 enyi idő alatt?
van valami bug vagy hogy a rakba? -
Chris #3420 Jaja, ez így van.
Engem pl. rohadtul zavar, hogy csak minimális mennyiségű terület közül lehet választani questelésnél, nehezen utazható át a világ, vhogy olyan érzésem van, hogy ahogy haladunk előre szépen lassan elfogy a lábunk alól a talaj, aztán lvl80-on ott fogunk állni a fekete háttér előtt a nagy nihil közepén. :D
-
izomman20 #3419 hát gyerekek de megszivtam...
se corában se mediamarkt ban se tescoban nincs age of conan! (miskolcon) szoval kicsit égtem mikor mondtam hogy hát mégiscsak kéne a conan játék mikor felhivtam a cd galaxist....
Mediamarkban mondták hogy e héten valamikor ... valamilyen áron lesz nem tudja... vicc... -
(Mondjuk így 50 felé már azért egyre jobban jön ki, hogy igazán csak az eleje van kész rendesen és egyre idegesítőbb is :d) -
Tiger1111 #3417 Komolyan mondom vicc ,hogy milyen sok ember siránkozik a játék hibáin.De azt senki nem mondja hogy 1 hete sem megy még.Mindig a wow-ot hozzák fel ami 3 éve megy,és hétről hétre patchelik azóta is.A grafikát meg a crysis-hez hasonlítani ami egy nagyon egyszerű lövölde,egy nagyon korlátolt mozgási területen.Arról már nem is beszélve hogy mikor megjelent sokkal durvább hibák voltak benne pl csak akkor tudtál átmeni a vízesésnél ha felbontást váltotál különben a szikláktól nem tudtál.És ez igaz minden single player játékra teli vannak hibákal megjelenéskor,és utána hónapokig jönek hozzá a javítások.Pedig közel sincsen velük anyi munka mint egy mmo-val.Én részemről nagyon meg vagyok elégedve az Aoc-al,aki meg azt akarja hogy kevesebb legyen a hiba az 2-3 hónap múlva kezdjen játszani vele.Ja és ne siránkozunk ha egy szervere nem enged karit generálni ,valószinőleg mellé van írva "HEAVY LOAD ,FULL"próbáljunk olyanra menni ahol nem ezek vannak és nem lesz probléma. -
Arwenke #3416 Ugy legyen.:)