12274

Age of Conan: Hyborian Adventures - MMORPG
  • Psychedelic #4735
    A pve-el mi a bajotok? Wow-ban mindig mindenki ezt szerette volna, csak oda kell menni és potyog az epix. :)
    Egy este alatt nálunk lefarmolnak 10-15 bosst, mindegyik 3-4 epicet dob, rohadt unalmas de a cuccok piszok durvák.
  • Magh
    Lesznek új petek, de ez nem pet class, hanem nuker. A petek sebzése nevetséges, a buffjuk is harmatgyenge. Ha pet classt akarsz játszani, Necro.
  • Jockey
    többen leírták már mi a gond nálad.
    Túl hamar lettél 80as
    Az, hogy 50en kapod meg aheal spelleket bs-l vicc, én ea-l kezdtem nem találkoztam ilyennel élesbe, lehet bétába még szar volt, nemtudom. Sztem vedd elő a karit és ha tetszik húzd fel, bár ha az is 3 nap lesz akkor téllg nemtok segíteni, neked egy masszív grind játék lenne lehet jó, pl l2.
    Jelenleg mit tud csinálni egy 80as?
    elmondom nálunk hogy néz ki klánon belül: 80asok húzzák a kicsiket, craftolnak, nyersanyagot szednek+építik a guild cityt. Mint lentebb volt linkelve, már megvolt az első ostrom kísérlet is:-)
    Ha meg nagyon nincs kedved pvp-re várni, akkor altozz:-)
    Mi jelenleg azon dolgozunk minél több 80asunk legyen, minél hamarabb meglegyen ez után a pvp erős és mehet pvp orrba szályba. Eleve egy jó xp helyért masszív pvp van, már az is szinezi az egészet+ostrom+minigames+insták:-)
    wow-ba még ennyi se volt:-)
  • gatyo
    Igen sajnos 80on igen erőltetetten lehet csak elfoglaltságot találni (pl. epic Kheshatta boss farmolás). Viszont ez szerintem eléggé guild-függő is. Mi például építjük a guildvárosunkat ami jelenleg tier2-őt jelenti (irdatlan mennyiségű alapanyag kell hozzá), rendszeres xpgrindeket szervezünk kicsiknek, ami nemcsak xp-ről szól, hanem kemény pvp is megy a hely megtartásáért. Összegezve: amíg hiányos az endgame content, mi főleg a guild community építésével foglalkozunk.
  • Tucker Case
    Hát én demoval megyek, de jelnleg a petem még csak meg sem karcolja az ellent. :) gyak. mana buffot ad, aztán annyi. (késöbb mondjuk biztos lesznek más petek)
  • maniac001
    Na havernál megnéztem, nekem bejön. Főleg a necro meg a demo. Durva amikor hide-ba megyek, és a 6 zombit ráküldöm a mobra és hal gyorsan. Kicsit tól imba nem?
  • s0n1c
    btw eveel annyi csak a bajom, hogy nincs 100%-os control a hajó felett, túl statikus nekem...sajna, pedig nagyon jónak tűnik :)
  • s0n1c
    igen, ott pl. a skillrendszer követendő példa lenne, meg a bejárható(repülhető) terület is...
  • Deadman
    Gyerekek nem a grinddel van bajom, végülis minden kveszt kicsit grind (mondjátok a villa kveszteket, az mi ? ). Szeretek grindelni, ez van, ahogy farmolni is.

Kifejezetten vártam a játékot, nagyon sok barátot átcsábitottam, ha nektek bejön, annak örülök. Sajnos nagyon kiábrándultam. Felvittem egy BS-t 51-re, állandóan haltam a vége felé, mig kiderült, hogy nincsenek meg a 30 feletti heal spelljeim, és 55-ön kapom meg visszamenőleg. Inditottam hát egy ToS-t, gyakorlatilag miután elkezdtem, lenerfelték az idolt, felvittem 80-ra, és rádöbbentem, hogy nincs semmi ott. Illetve vannak bugos insták ( vagy csak a boss van, csak rugó loottal - Caravan,komolyan, vagy hihetetlen nehéz trash, de a bossok nem dobnak semmit - scorpion cave, Onyxról ne is beszéljünk, ismét egy nyilt insta). Nincs tartalom. Amig nem vagy 80-as, fasza meg minden, bár ugye vannak hibák rendesen. Élveztem én is , bevallom őszintén. De a varázs elszállt, olyan ez, mint a szerelem - elnézed a hibákat, észre sem veszed, aztán mikor együtt kell élned vele, és már nincs szerelem, akkor van szivás ....
  • Probatbicol
    Hmmm beletrafáltál a Zu online-ban autopilot vezet a questmobokhoz :))
  • Tucker Case
    EVE online-t próbáltad? :)
  • s0n1c
    erre akkor ellenpélda rögtön az swg, hiszen az is elsősorban amcsi piacra készült, sokáig nem is voltak eu szerverek, más kérdés, hogy lebutították a wow szintjére, mert valamelyik okos kitalálta, hogy fúdejólesz akkor, hát fúdejó is lett...

de nem csak a questrendszert fikázom, a legnagyobb problémám spec az, hogy nem biztosítanak (megfelelő mennyiségű és főleg minőségű) alternatív lehetőségeket arra, hogy te jól érezd magad egy adott játékkörnyezetben, van egy dolog és azt kell! csinálnod, mert nincs más... plusz, ha nem csinálod lemaradsz
  • Lazarus
    Nekem ezzel nincs semmi bajom, utálok kilóméteres szövegeket olvasni és RP-zni. Számomra sokkal nagyobb fájdalom az, hogy a crafting/politika/gazdasági rendszert is egyre inkább egyszerűsítik. Amikor annyiból áll a craft hogy megcsapkodsz 3x egy ore-t aztán csinálsz belőle egy predefiniált statikus itemet annál már nincs lejebb. AoC-ban mennyire összetett a craftrenszer?
  • Jockey
    érdekes gondolatok ezek
    kérdés persze mi a jó
    emlékszem, még anno eq-ba (vagy 2beis tán?) még térkép se volt. Meg kellett jegyezned mi merre, semmi segítség. Mai szemmel ezek nevetségesnek tűnő dolgok, de volt egy feelingje annak is és a játékidőt is érdekesen befolyásolta..:)
  • gatyo
    Erre rendkívül egyszerű a válasz: azért ezt a sémát követi minden MMO mert ezt lehet eladni nagy példányszámban. Azok az MMOk amik eljutnak EUba az amcsi piacra készülnek elsősorban, akik ugye "buták". Nekik bizony reflektoros sárga felkialtójel kell , kill 12 cave rat questekkel, SŐT lassan autopilot vezet majd a questmobokhoz. Az, hogy el kelljen olvasni egy questet, vagy neadjisten meg is érteni, már megeröltető, bonyolult és törli az egészet. WoW a nagy úttörője ennek vonalnak...
  • Jockey
    hmm valami stat is volt rajta?:-)
    mondjuk +2celeb pont és 1 ingyenes híradós megjelenés az éppen atuális celeb műsorba?:)
  • 0Fritz0
    Nekem egyszer még kéket is dobott az egyik VV lakó. :)
  • Jockey
    eddig azt hittem minden szinthez van 1 kör villa q sor..
  • Jockey
    hmm villa kveszteket szoktam nyomni én is néha ha arra járok, de ezek szerint van valami idő limit rajtuk amikortól újból felveheted a q-et (4óra)?
    Mert ez tők jó, nekem fél szintet behúz majdnem egy villa q sorozat
  • Hamed
    Akik release utani elso 2 hetben jutottak el 80-ig soloban azoknak tenyleg sokat kellett grindolni.

Azota buffoltak a villa questeket, 4 orankent fel szintet lehet lepni csak ott kb. egy ora jatekkal. Aztan ott vannak a harvest instak, ott is szintednek megfelelo xp-t kapsz (mar akinek nem bugos) + szet itemek is jonnek szepen.

Boven van meg mit hozzaadni/javitani de azert mar nem olyan veszes a szitu mint az elso par 80-asnak. En most jarok 65 korul, napi 1 kor villak, neha egy oasis, igy pont eleg quest marad hogy ne akadjak meg.
  • Tatyla
    egyálltalán nem farmolok meg repuzok mert kábé leszarom,raideken ott vagyok egyéb napokon meg van pár single játék amivel elvagyok,meg hát nem csak játszani lehet...
  • Lazarus
    Az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek, csak sajnos a hangsúly a "volt"-on van :(
  • s0n1c
    most erről tudnék írni vagy 2-3 oldalt, de nem szeretném szétoffolni a topicot, lényeg, hogy szerintem a (jelenleg) piacon lévő mmok színvonala egy gőzölgő szarkupaccal egyenértékű (beleértve a questrendszert meg minden más szart) és a helyzet nem hogy javulna, hanem izomból romlik, egyszerűen siralmas, hogy semmi újat nem tudnak mutatni a devek csak uaazt az elbaszott sémát próbálják lefektetni és erőltetni, de mielőtt megkérdeznéd, hogy akkor mi a jó mmo, nehéz kérdés... a star wars galaxies majdnem tökéletes volt...
  • Jockey
    vicces hallani a wow-hoz való visszatérésnek az emlegetését, mikor a wow-ál nagyobb grindszar nincs, talán l2, meg az általad olybá várt Aion (szintén ncsoft, álá garantált grind)...:)
  • TDC Geronimo
    "Részemről én mág rá sem tudnék nézni a wowra ezek után" Valahogy én is így vagyok már ezzel :)
  • Jockey
    és mehetsz a 200ik repudat farmolni..:)
    jó játékot:)
  • Tatyla
    én is úgy döntöttem ,hogy a köv hónapot már nem fizetem be, a sok bugos quest,insta,npc-töl kicsit tele lett a tököm,talán egy fél év-év múlva visszanézek...

mindjárt itt a WotLK béta,október 28.-án meg a teljes...
  • Jockey
    lentebb már említették a grind azért erős túlzás:-)
    van lentebb 77es emberke is aki max 2 szintet grindelt..
    én 61 vok, 1er nem grindeltem
    persze ha túrbó fejlődést akarsz akkor grindelnekd kell, vagy másképp fogalmazva húzatnod magad, de ez mindenhol így van
    ha elakadsz akkor tolsz egy instakört és máris megvan a fél szint, insta pedig wow-ba is volt:-)
  • 0Fritz0
    Fejtsd ki légy szíves.
  • s0n1c
    nem jellel van problémám, maga a questrendszer nem tetszik
  • 0Fritz0
    Na ezt most nem értem, mi a gond vele?
    (Tudom, Batman-jel jobb lenne )
  • s0n1c
    egyáltalán minek kell felkiáltójeles emberke (egyáltalán szintezés minek kell de ez más tészta...), számomra a probléma itt kezdődik pl.
  • Kalinka
    gondolom wow-ot is abba hagytad lvl60on másfél hónap után mert nem volt benne még keep harc és még egy rakat dolog amit ígértek....

vannak szintek amikor tényleg elfogynak a questek de lvl77ig 2x fordult csak elő ez. lemész haverokkal instába és láss csodát.

amúgy én nem agitálok, nekem aztán 8 ki megy vissza, de nem kéne olyat mondani ami máshol is előfordult és még fordul is. Részemről én mág rá sem tudnék nézni a wowra ezek után, de sok sikert neked :)
  • 0Fritz0
    LvL65 vagyok és eddig csak 1-2 szintet grindeltem (azt sem fullosan, „csak” nagyrészt).
    Természetesen csak küldetésből nem mindig van meg a szint, de ha futtában néha odacsap az ember a szembejövő monsztákra, akkor nincs nagy gond.
    Jelenleg most nem lelek küldetést, de egy helyet még nem néztem. Mondjuk ha nem lesz, az sem akkora gond, mert kb.20%-ot kell grindelni a következő szintig, utána (remélem) megint lesznek küldetések.
    Egyébként azt vettem észre, hogy ha a nem teszik le a játékosok elé a felkiáltójeles embert egy baszomnagy reflektorral kivilágítva, akkor már jön is a sírás. Persze másik helyszínen körülnézni meg luxus.

Deadman-nek meg már megszokásból szar minden, ami AoC. :)
  • Von Nyalosch
    Folyamatosan írjátok, hogy 40 felett grindolni kell és a játék teljesen bugos. Nekem jelenleg 64-es guradionom van és teljesen elégedett vagyok, eddig wow-oztam és ott is így működött minden az elején, ráadásul a most lévő hibák egyáltalán nem zavarják a játékmenetet. A grindról pedig annyit, hogy sanctum kivételével minden instában eddig csak egyszer voltam és csak küldetéseket csináltam. Amiből xp jött az a profession küldetések, de ugye azokért sokat nem kaptam. Eddig egyzser sem fordult elő, hogy egy vagy akár egy fél szintet is grindolnom kellett volna. Nem értem, hogy azok, akik 40-től ezt csinálták mennyire járták be az adott helyeket, mert eddig bőven tudtam fejlődni.
    A hibákról pedig megint csak azt tudom mondani, hogy egyáltalán nem zavarják a fejlődést és folyamatos javítás alatt van a játék. Könyörgém még csak egy hónapos a játék. A wow-nak annyi előnye volt, hogy annakidején nem volt ellenfele és mindenki türelmesen várt, pedig ettől nagyobb bugog voltak ott.
  • Deadman
    Én visszamentem Wowozni. Elleszek, majd lesz Wotlk, Aion, akármi. Lvl80 ToS eladó.
  • maniac001
    De csak változik a dolog ha tényleg akarnak valamit ettől a játéktól. Remélem hogy patchelik és javítják folyamatosan mert érdekel nagyon. Amíg viszont ilyen addig marad a wow. Bár nem tudom 40-es szintig mennyi időt kell játszani, lehet hogy érdemes most elkezdeni, mert mire odaérek már javítva lesz.
  • Deadman
    A játék ahogy én látom : 5 éve fejlesztik, elfogyott a pénz, a befektetők az asztalra csaptak, ki kellett adni még a Wotlk és a WO megjelenése előtt egy még alfa fázisban lévő, hibákkal teli (illetve nem csak hibákkal, alapvető funkciók nem működnek) játékot. Mivel elég sokan megvették, a fejlesztési pénz megtérült, most mentegetőznek, és próbálják az el nem készitett kódokat pótolni, az elrontottakat kijavitani, kveszteket bevinni, de sajnos kb halottnak a csók szvsz.
  • Deadman
    Sajnos 40 felett kb gind az egész. az első 20 szint ki van dolgozva tökéletesen, a kvesztadóknak még hangja is van, valszleg nem véletlen, hogy ennyit lehetett látni kb az open betában.
  • maniac001
    Engem is érdekel a game, de hallottam olyat, hogy talán 40-es szinttől kezdve 5 szintet küldetéssel, 5 szintet farmolással kell elérni. Ez igaz? Mert ez nagy baromság lenne. Minden szinthez van küldetés?