12274

Age of Conan: Hyborian Adventures - MMORPG
  • Jockey
    gondolom azt azért te is érzed, hogy ha bizonyított módon befizetted a zseton egy játékra júniusra és te nem játszol vele azért a cég abban a hónapban még nemkeresett kevesebbet rajtad:p
  • Jockey
    mondjuk ha ki akarsz ténylegesen baszni velük, akkor mehet egy feljelentés a hivatalos szerveknek, hogy márpedig te nem hiszed el ezeket a számokat és a befektetők/részvényesek megtévesztését véled fefedezni, de ezt is bizonyítani kell, mert ugyebár nem indul minden bejelentésre eljárás...:-)
    mondjuk amcsiknál pont nem vagyok annyira képben:-)
  • Torzonborz
    mondjuk az más kérdés hogy a(z) ( elvileg ) 400k élő account közel sem fedheti le a valóságot lásd a példámat. papíron jól fest aztán annyi.
  • Jockey
    elég komoly büntetések vannak valótlan adat közlések esetén a cégeknél, más kérdés, hogy nem mindig buknak le.. :-)
    szal én továbbra is kitartok a 400k körüli előfizető számnál:-)
  • Jockey
    ehh bazzeg lelőtted az uccsó adumat...:-)
    pedig már kezdtem rávezetni őket..:)
  • Torzonborz
    tudom hogy üzleti jelentés ergo ellenőrzés alá esik . egyszerűen csak kételkedésemnek mertem hangot adni és továbbra sem tudom elhinni.
  • Mester
    Így van a játék fejlődését tekintve fontos hogy mennyi az előfizető leginkább egy ilyen "nagyobb" project mint az aoc nem nagyon tud fejlődni/vagy akár létezni) ha 50k előfizetője lesz.

Személy szerint én annak örülnék alegjobban ha olyan kis játékos mennyiség lenne mint uo/eq/daoc idején, de ez már manapság nem igazán lehetséges
  • Chris
    Na szétoszlatom ezeket a találgatásokat.
    Az a pdf egy negyedéves üzleti jelentés, mivel tőzsdén jegyzett cégről beszélünk, kicsit gyerekes, kicsit komolytalan a sok képpel (körberöhögném azt aki ilyet a kezembe adna), de egy túl nagy túlkapásoktól mentes, alaposan leszabályozott, ellenőrzött dokumentum. Kéretik a benne foglalt tényszerű számokat komolyan venni. (a 2008 Q3 tervek más tészta, ott mindenki azt hazudik amivel a legkevésbé járatja le magát)
  • Chris
    Édes kicsi angyalbögyöllőm, ezt a sziporkázó következtetést miből vontad le, hogy mindkettőnek "mmorgp" a besorolása?
  • BEAST #6046
    A jatek maga nem lesz jobb, az elofizetok szamanak valtozasa csak "figyelmeztetes" hogy valamit nagyon rosszul, esetleg jol csinalnak... es mivel az elofizetok szamatol fugg a bevetel. A jatek jovoje is nagyban ezen mulik, es nem mindegy hogy milyen lelkesen, mekkora csapat dolgozik a szebb, jobb, szagosabb projecten.
  • kerek1224
    Áruljátok már el, nektek miért jobb ha mondjuk 1.000.000 előfizető van és nem 100.000??
    Nem az a lényeg, hogy a szerveren legyenek? Szerver összevonással pedig 100.000 előfizetővel is lehet játszani normálisan.
  • s0n1c
    na ez viszont már a másik véglet szerintem, nem nagyon lehet eldönteni másfél óra után, hogy ez most jó lesz e
  • Torzonborz
    nézd meg a pdf-et. totális öntömjénezés az egész . minek/miért ha ilyen jól állnak ? meg Geronimo is írja : annyit ferdítettek már...

bocs ha ilyen negatív vagyok de tényleg képtelenségnek tűnik számomra az a 400k. vagy ahogy mondtam ebben benne vannak a már cancelezett accountok is amik még nem jártak le.
  • Jockey
    ok, közelítünk a 400hoz...:)
  • edios
    Én pl Júli 14-én vettem meg, és olyan másfél-két óra játék után döntöttem el, hogy letörlöm és egy életre elfelejtem.

Kíváncsi vagyok, hogy hány hozzám hasonló "customer" van.
  • TDC Geronimo
    Annyi mindenben ferdítettek, hogy nem lennék meglepve, ha ebbe is azt tennék :p

400k persze...200 még reális talán.
  • Jockey
    akkor is 400k most, ha nem hiszed bizonyítsd be. Minden állítás a cáfolatig áll...:)
  • Torzonborz
    100k körülre tippelek de ha 10 akkor annyi :D
  • Torzonborz
    inkább októberre lennék kíváncsi hogy WAR után mennyien lesznek még .az inkább mérvadó lesz.
  • Jockey
    k, akkor összesen 10k élő account van mert ennyi van szted és akkor ezt is le is zárhatjuk szvsz:-)
  • dzsihad2
    hát azért ez bárhonnan nézve durva bukás. 1 honap alatt elveszíteni az előfiztők több mint 60%át. a nyitás nyilván nem mérvadó sokan várták, megvették látatlanban az utána jövő pár honap ami megmutatja menyit ér 1 játék ( sőt inkább fél év)
    400K előfizető pedig világviszonylatban nem nagy puki, főleg még egy ilyen uj játéknál, sokan késve probálták csak ki, az lesz érdekes decemberben lesz-e még vki aki játsza :)
  • Torzonborz
    lol medium serverek. aha. csak úgy megsúgom hogy az mindíg mindentől függetlenül mediumot mutat. tudod mint anno PotBS-nál.
  • Jockey
    én el tudom hinni, miért ne hinném?
    van 800 szerver, medium telitettséggel..
    gyarkolatilag leírták ezzel, jól kezdtünk de negyedév alatt elbuktuk a felét..azt már kevésbé hinném, el ha azt mondták volna 600k+account él..
    persze hinni lehet bármiben, akár abban is hogy jó lesz még a gamma, de ha azt nézem, hogy pl a halott imperiál fury klánba is folyamatosan érkeznek új emberek, akkor én hiszek ennek az írásnak..
  • Unreal1942
    Jobban jártak volna ha a garfikán és a harcrendszeren kívül. Minden egyebet lenyúlnak másoktól!
    Biztos megy még évekig majd 100-200k játékossl, de komoly sikert a starton kívül nem fog már elérni az szinte 100%
    A wow árnyékéban minden mmo örülhetne ha 1 milla előfizetőt tartósan tudna magáénak! Akkor már sikerről beszélhetnénk!
  • kerek1224
    Szerintem ez elég általános MMO életpálya:
    1.beigérnek mindent
    2. Megjelenik, rengetegen elkezdik
    3. Kiderül, hogy a fele igéret sincs benne
    4. Jó sokan kilépnek.
    5. A játék eléldegél, fejlesztik, eltellik egy év és már egész király
    stb.
    WAR-ral sem lesz másképp. De nem is baj, ez van.
  • Torzonborz
    miért Te mindezek után képes vagy elhinni hogy 400k előfizető van ? én nem nagyon nem. ha igen akkor Beast kérdése a helyes : mégis hol ?
  • Jockey
    ezért osztottam el a 400k-t 2-el, és írtam be, hogy wotlk-ig WHO-ig még jókm lehetnek, de hagy ne ismételjem magam sokadjára..
  • Jockey
    úgy látom nem jött átt még mindig amire felhívtam a figyelmet..
    nem azt mondtam, hogy ez így jó ahogy van, csak jópára itt már azt írták korábban jó ha van 70k előfizető stb..
  • BEAST #6027
    Ha tovabbra is csak igergetnek es a patchek is "Egy lepest elore, kettot hatra" stilusban jonnek, akkor eleg bizonytalan a jatek jovoje.
  • Torzonborz
    számomra halott a játék. ez van. hiába van 400k vagy 200k előfizető - bár őszintén még az utóbbit is kétlem - ha egyszerűen nem hozza azt amit vártam tőle. lehet hogy valamikor jó lesz, lehet hogy valamikor visszanézek. de ez csak feltételes mód sajna.
  • BEAST #6025
    Nem igazan ertek az ilyesmihez :D nekem ez kinai
  • Jockey
    a játék temetését, ha nem derült volna ki az írásomból...
    400k előfizető ha lefeleződik, még akkor is bőven eltartja sztem őket:-)
  • Torzonborz
    mit érdemes átgondolni ?
  • Jockey
    az rendben is van amit írsz, csak a temetői hangulatot árasztó emberkéknek érdemes átgondolni a dolgot, legalább is rövidtávon (mondjuk who-g, wotl-ig)
    persze a játék ettől nem jobb..
  • BEAST #6021
    Valoban, viszont kivancsi lennek ebbol a 400 ezerbol mennyi az elso honapos vagy "feleletreelorebefizettem" jatekos... Eveben sincsenek tobben mint 100 ezer, es boldogan elvannak. Nem ketseges hogy az AoC is elboldogul majd, de ettol meg nem lett jobb a jatek. Majd talan egyszer az lesz, csak ember legyen a talpan aki azt kivarja :o
  • Chris
    7 millás veszteség a negyedévre nem kevés júni végéig, tekintve, hogy a megjelenés miatti árbevétel ugrás ebben a negyedévben volt. :D
    Elfogyott a továbbhordozott befizetett adótöbbletük is...

A vicc már csak ez, ismerve a történelmet, meg a mostani előfizetői számot (megjelenés negyedévében 13 milla volt az árbevétel):

Guidance, Q3 2008

Revenues in Q3 2008 are expected to be between TUSD 16.000 and TUSD 20.000.

Will depend on the key success factors; customer acquisition and retention rate.

Váháháhá, melyik befektető veszi ezt be?
  • Jockey
    meg az is benne van, hogy 400k emberrel bőven el van egy mmo szvsz:-)
    mondhatni legendás még mindig ha a koreá-t nem vesszük alapúl..
  • BEAST #6018
    De ha ugy vesszuk hogy meg mindig kozel 400 ezer ember jatszik, akkor is ott van a teny hogy a kozel 1 millios start ota az emberek fele augusztusig sem birta :/
  • Torzonborz
    hmm bár ebben még az enyém is benne van mert 26.-ig él bár már 2 hete be se léptem és cancelezve is van. hehe
  • BEAST #6016
    jo kerdes, nekem is eszembe jutott hogy vajon hol lehet ez a sok ember :/