176898
banner
  • tejföl
    Ha valaki ezek után is moddolt gépet vesz valami új okossággal és felmegy vele a live-ra az már vakmerő ember számomra. Én a tört gépemmel játszom offline, és amelyik játék bejön azt megveszem. A szűz gép marad ahogy van. Érintetlenül.
  • Olcsi2
    ezt elkerulendo talatak ki a Marketplace-t, ahonnan letoltheted a demokat. Nekem nem kell fless, hogy ketszer fel ora utan eldontsem, hogy Forza nem, Eternal Sonata igen... Akinek ehhez fless kell, magat vagja at.
  • Attila 007
    Forza MILAN!
  • peter31
    Igen szimpib lett volna az a megoldás, hogy bizonyos játékokból, ha multizni akarsz vedd meg az eredetit vagy csak speckó kulcs-al tudj belépni a szerverekre. Sokan csak letöltik kipróbálják és utána nem is használják a játékok zömét.
  • Olcsi2
    Szerintem technikailag igy egyszerubb... es joval olcsobb. Igy az ember csak max egyszer hivja a supportot, ugy meg mindig amikor valami uj jatekot vesz (vagy kiir). Valamint a hackereket is nehezebb ugy kovetni. Ne fejetsd, most csak lepeselonybe kerultek, sztem C4eva-nal mar van harom uj szuz box es dolgozik az uj hekken... :)
  • guardian hero
    Az a vicc, hogy ő még csak nem is lehet mérges, szimplán keveri a szart :)
  • Olcsi2
    Akkor olvasd el a Live szabalyzatat mielott marhasagokat kialtozol itt bele a nagyvilagba. A moddolas valamint a szellemi termekkel valo visszaeles tilos a szabalyzat szerint. Live-ot meg ezutan is hasznalhatsz, csak be kell tartanod a szabalyokat es tisztan kell jatszanod. Nem ertem, mitol van valakinek ekkora onbizalma, hogy abszolut tajekozatlanul, de total magabiztosan tegyen (hamis) kijelenteseket olyan dolgokrol, amikrol fogalma sincs.

Az meg, hogy mert valami zugszerviznek kifizettel 15 rugot, hogy hutesmodoljon, az nem fogja fedezni az MS koltsegeit, hogy vegre ravegye a mernokeit, hogy javitsanak a szar hardver minosegen. De gondolom ezt mar te is csak azert irtad, mert a mergetol mar reg kikapcsolt az agyad.
  • guardian hero
    Akkor egyezzünk ki abban, hogy az erkölcsi győzelem a warezosoké, én meg hadd játszak már Live-on anélkül, hogy síró-éhező-nyomorba döntött-hátrányos helyzetbe hozott Xbox tulajok képe lebegne a szemem előtt, és ne kelljen már beledöglenem a lelkiismeretfurdalásba, hogy pénzt áldozok a hobbimra, egy ilyen szemét kizsigerelő bagázst gazdagítva ezzel.

Továbbgondolva meredek gondolatmenetedet, rá kellett jönnöm, hogy valójában a Sony a hibás ebben az egészben. Képtelenek voltak egy éves késéssel versenyképes áron jobb HW-t és jobb játékokat biztosítani, vagy jobb online szolgáltatást, ezzel gyakorlatilag az MS karjaiba löktek, a többi szerencsétlen sorstársammal együtt!!!

(BTW az nem jut eszedbe, hogy a megvásárolt játékokon nem csak, sőt nem elsősorban az MS keres, hanem a kiadó és a fejlesztő? Ők tehetnek arról, hogy szarul rakta össze az MS a konzolt, őket kell büntetni a warezzal?? Okos...)
  • tejföl
    Valahogy talán barátibb lépés lett volna ha detektálni tudják a backup lemezeket. Mert ugye akinek van eredeti lemeze, de flashelt a gépe azt is bannolták.
  • guardian hero
    Benne van a Live szabályzatban, hogy bármikor egyoldalúan megszüntethetik a szolgáltatást. Ez egyébként tudtommal a legtöbb telefon-internet-ilyesmi szolgáltatás általános szerződési feltételeiben benne van. Szemét dolog, de általánosan bevett szokás, nem az MS találta ki.
  • NEXUS6
    Kösz a bíztatást!;)))

Már csak egy gondolat és elhúzok innen, mert tényleg az egészhez semmi közöm: itt mindenki ráköltötte a maga kis 5-10-20 vagy még több ezer forintocskáját a hűtésmodra, a box hibás hardverére, és ez KB annyi mint amit az M$ fejenként keresne az emberkéken a játékokkal!!!
    Szal szerintem itt erkölcsi értelemben nem tartozik senki a cégnek. A CÉG lesz szives elvárható hw és szolgáltatást nyújtani és akkor az emberek is elkezdhetik magukat lelkiismereti alapon is rosszul érezni, hogy hát azért ezt a warezt mégse kéne.

Más kérdés hogy jogilag nem így vannak a dolgok. De amennyire M$-nek igaza van a bannal annyira ez is megállja a helyét.
  • Zsoltika 007
    Hát mivel a gépet (ha igaz amit korábban írtak) nem tehetik működésképtelenné, akkor csak ez az adu ászuk maradt. De akkor sem értem minek ez a nagy durrogás! Xbox1-nél is ugyanez volt nem mondhatjátok hogy ez olyan nagyon váratlan lépés volt...
  • Sir Quno Jedi
    Az biztos, hogy keményen önbíráskodás a részükről amit csinálnak, de ők túlságosan nagy halak ahhoz, hogy 1xűen megüssék a bokájukat érte. Ennyi.
  • matiszG
    Szívemből beszéltél wazz!
  • NEXUS6
    Várj már egy kicsit!

Az hogy a M$ mennyiért adja a gépet egy dolog, mennyire éri meg neki. De ugye nincsen házilag összedobott warez Xbox sem, azt az árat mindenki lecsengette a M$-nek!!!!! Ezzel egy szerződés létrejött a pénztártól való távozás után reklamáció nincs, a másik oldalon sem!
    És mi volt a dobozra írva, nagybetükkel? Hát hogy xbox lájv. Szal a kifizetéssel az ehhez való hozzájutást is megvetted. Márpedig a lájvhoz nem kell bedugni akármilyen(eredeti, vagy warez) lemezt a gépbe úgy is működik!!! Ezen kívül egy csomóan előfizettek a goldra és fizetős tartalmakat is letöltöttek, arkad gámékat miegymást.
    És ezek most mind ugrottak.

Szal a modolás az tényleg jogsértés/szerződés szegés, de az szerintem nem vonja magával azt, hogy ne vehesd igénybe az xbox live szolgáltatzásait, legalább is a Live szabályzatában ilyenről nincs szó.

A warezolás meg egy másik dolog, pl. Magyarországon bűncselekmény!
    De a M$ nem hatóság/bíróság hogy ezért bárkit megalapozottan/alaptalanul szankcionáljon.

Monnyuk annyit kellett volna csak beírni a Live szabályzatába, hogy modolt géppel nem vehető igénybe és kész. Nincs benne, ezért arra hívatkoznak, hogy a moddolósok/warezolósok rontják a szolgáltatás minőségét és ezzel a többieknek kárt okoznak. Ami szerintem nevetséges, úgy tűnik szerinted nem, de te tudod.
  • Ewergo
    Bukott egy elöfizut...mennyi is az 17 rugo? Egy eredeti gama. Na bumm!
    Ez télleg nevetséges. Szar interneten játszást bukja az ember, Vietnamban meg éheznek!
    Vegyél 4 konrollert az multiztok ugy bammeg!
  • arty
    persze, de mindenki tisztában lehetett vele, h bukhatja az előfizetését a szeződés megszegésével (flash (mosoditás))! eleve a flash amikor megjelent, sokank azt hitték h lájvon bebuknak ... csak aztán mindenki megszokta a jót az elmult évben és természetesnek vette h flash és live! nem zárja ki egymást ...

sőt, ugye a kamu cimmel is eleve megszegted/megszegték a szerződést sokan! persze, dögöljön meg az MS, h itthon nem lehet legálisan lájvod SEMMIKÉPPEN, de a végkifejleten ez mit sem változtat! persze frusztrálo, h nincs legális lájv és még csak bijkottálni sem tod a szarjukat, hiszen ms leszarja, ha magyarországon nem ad el egy konzolt sem ill. egy live előfizut sem :(

és továbbra sem értem, h az MS az offline warezolást (backup használata) miért nem akadályozta meg? mi az üzletpolitika emögött? terjedjen a konzol? aztán majd kiütik azt is később, ha már abszolut dominanciát szereztek?
  • Zsoltika 007
    Ez így van. Éppen ezért nem kéne itt rinyálni meg ugatni a Ms-ra...
    (Nem rád vonatkozik)
  • tejföl
    Az, hogy én itthon mit csinálok vele az az én dolgom. Ha nem tudok online játszani emiatt, az meg az én bajom.
  • tejföl
    Egyébként az én kommentem kizárólag arra vonatkozott, hogy a warezosok is megvették a goldot és nem havonta kreáltak egy új profilt, ahogy ő írta. Sokan vettek MS pontokat is a fizetős tartalmak végett.
  • Zsoltika 007
    Nem feltétlenül. A vásárlással elfogadsz bizonyos feltételeket.
  • tejföl
    Szerintem a gép flasheslése nem lopás. Megvettem kifizettem, azt csinálok vele amit akarok. Akár focizhatok is vele.
  • tejföl
    Kezet rá!
  • Zsoltika 007
    Már elmondtam 4x de hiába mert felfogni azt nem tudja a jelenlevők többsége a kommentek alapján. Nem a live gamer card a biznisz! Azt hiszitek nem lopás ha flashelitek a gépet? Dehogynem! A gépet veszteséggel adják el és a játékokból lenne kompenzálva (aztán a nyereség is onnan jönne)! Azt hiszitek ha megvesztek egy nyomorult gamer cardot majd nem bukik rajta az ms? Azt hiszitek azért mert megvettétek már ti vagytok itt a törzsvásárló? A Ms szeme fénye? Vagy mégis mit álmodtok? Gondolkodni is kéne már nem csak köpködni mint a hülyegyerek az iskolában...
  • arty
    ércekre=érvekre
  • guardian hero
    "Egyrészt más platformon nem kérnek extra pénzt azokért a szolgáltatásokért, amiért itt mindenki leszurkolta a kis zsozsóját"

Ez nyilvánvalóan hazugság.
    Az MS egy dologért kér pénzt, az online multiplayer játékért. Ilyen szolgáltatást egyetlen más _platform_ sem nyújt. Játékok nyújthatnak, ha megéri a kiadónak, de az kúúúúúrva messze van minőségre/mennyiségre attól, amit az MS a Live Gold-dal biztosít.
  • arty
    Tudom, irtad már előtte is, h Te fentvagy. Engem csak az zavar tod, h Marcell leirt egy logikus okfejtést, erre folyamatosan nyomod neki, h hülyeségeket beszél ... és mindezt olyan ércekre alapozva, h igenis geci az MS, mert lenyomta a rendes fizető (játékért persze nem!) vásárlokat ...

Turho: az MS egy mocsok cég, mert szutyok hardvert árul, mert szutyok operácios rendszert erőltet ránk (vista), mert visszaél a monopol helyzetével, stb stb stb. De azért nem mocsok, mert kivágja lájvrol a warezosokat, hiába érzed ugy, h a warez-live miatt 1:1 az állás ...

(tejföl leseggfejezése persze durva volt, igy bocsánatot is kérek tőle, csak pont az ő hsz-nál telt be a képzeletbeli pohár a sok JOGTALAN sirástól ... (egy szavam nem volt soha, ha a hw miatt sirt vki, sőt sirtam énis :( ) - szal, tejföl, bocsánat!)
  • testerlnx
    Ha nem csináltatsz flashelést akkor a garancia azért megoldás rá, ha meg flasheltetsz akkor lehet igazán izgulni :(
  • KADARKA
    Bizony bizony. Igazad volt jó a megérzésed.
  • Ewergo
    #16809 :D
    Ha nekem minden igy bejönne,...!
  • Voltan
    Gyakori a meghibásodás? Ajjaj. Hát, kösz az infót, asszem, még gondolkodom ezen. Per pillanat úgyis csak a GoW, meg a Dead Rising érdekelne. Meg majd persze a Bioshock, de az Pc-re is jön.

Amúgy tényleg gyakran lerobban a Box?
  • testerlnx
    Demo-kat letölteni, bármit venni m$ pontért (játék kiegészítések, arcade játékok), és az online játék. Így "csak" a backup lemezekkel játszhatsz single-ben otthon, net kábelt nem is érdemes bele dugnod. A frissítések a lemezeken is rajta lesznek úgy hogy attól szerintem nem kell tartanod, hogy az újakkal majd nem tudsz játszani. Viszont azt nem tudom, hogy firmware frissítést kell-e majd csinálnod... Amúgy ha fontos az online akkor nem kell megijedned játékok árától (már ha a 15-17e-re gondolsz), mert 4-5k ért vannak már akár fóliás játékok, és ha tudsz net-en rendelni a playasia-ról akár a friss játékokat is be lehet szerezni 7-9k között. Persze akár tarthatsz két gépet is az egyiket a single backup-oknak, a másikat meg "tisztán" tartod az online miatt, így a meghibásodásnál sem kell gép nélkül maradnod, ami sajnos igen gyakori :( Az utóbbit nem kevesen fogják vszínűleg vűlasztani.
  • Zsoltika 007
    Btw jött vmi update oblivionhoz valamelyik nap beraktam és frissített megint. Valószínű most már a lemez olvasási bugok után a fagyást is megoldották.
  • Voltan
    Akkor végülis még így is jó vétel egy 360, nem?
  • KADARKA
    Nincs ennyi.
  • Voltan
    Az ok, de a Live-on mit lehet csinálni amúgy? Online játszani, OK. Demókat leszedni, OK. Van valami létfontosságú funkciója?
  • KADARKA
    Fel sem enged lépni a live-ra én is így jártam.
  • Voltan
    Helló!
    Eddig semmi közöm nem volt konzolokhoz, de kacsingatok mostanában az Xbox 360 felé. Annyira én sem vagyok gazdag gyerek, úgyhogy a flashelés az bejátszik. A kérdésem az, hogy ez a Live letiltás ez mi mindentől foszt meg? Az OK, hogy nem lehet online játszani, de azt amúgy sem szoktam, szóval nem gond. De ezen kívül mit nem lehet még?
  • Adi
    :D:D
    Lényeg: Az MS tett egy kis GPS-t az X-boxodba és ha sokat játszottál a live-on másolt gammel akkor Bush elnökkel megegyezve egy kisebb fajta bombát élesítenek a boxodba amit már a gyárba beszereltek.
    Ezek után 3 lehetőség jön, másolt játékokkal való játszási idő és h mennyi volt ebből a back up:
    1. pár hét múlva kapsz egy csekket amin rajta van mennyit játszottál live-on másolt gammel és a szerint perc/dollár-ba közölnek!:) TEhát 400 perc= 400 dollár:) és ahány másolt játékkal játszottal az 1x szorzó.
    tehát ha két másolt játékkal játszottal az 2x 400 dodo:D

2. ha óraszámod meghaladja a 500 órát kimegy az MS FBI és lefoglalja az X-ed és a másolt játékaidat. Ahány másolt játékod van annyi évre zárnak el. :) fél év minusz ha találnak eredeti gamet!:)

3. ha óraszámod meghaladja a 1000órát akkor egy szunyog nagyságú bombát repítenek az otthonodba ami belemegy az X szellöző nyilásán és csatlakozik a procihoz. Ezáltal olyan energiához jut ami felér egy kézi gránáttal. és BUMM!:D:D
  • TrIp
    egyébként mostmár teljesen nemértem hogy mivan!!! felmentem lájvra délután, letöltöm a frissítést, és simán ment... nem vagyok bannolva :D majd leszek... na mindegy, ha a lájvos profillal játszom akkor kijelentkezek lájvról és kész, egyelőre működik, samsung meghajtóm van, nemtom melyik flashel, és nem szedtem le sem forza demót sem halo-t, és crackdown sem volt a gépemben. úgy láttam h ezek azok a dolgok amik befolyásolhatták a ban-t, külföldi fórumokon írkálják sokan h mi hogyan történt nálunk. ja és mégvalami, most csak silverem van, mert épp lejárt a gold április végén :)