176890
banner
  • Laza
    Mar lassan 3 eves :)
    Samsung LE32R51

Szerk:
    De nekem a TV-n jo a HDMI, a kiba monitor idegesit, hogy miert nem jelenik meg rajta a Boxos 1280*1024.
  • DanielT
    Milyen tévéd van?
  • Laza
    Mikre nem kepes a Box, en kerek elnezest :)
    En kapasbol HDMI-re vagtam, es azzal nekem tokeletes. Bar optimal resolutionnak is max 720p-be teszi.
    VGA-n a PC ketyeg (1360*768). Mondjuk a ketto kozott lathato kulonbseget nem tapasztalok.

Multkor probaltam a Boxot a 19"-os TFT-re kotni HDMI/DVI kabellel, es mar az 1024*768-at sem sikerult kicsikarnom belole. 640*480 es 848*480-nak volt csak kepe ... pedig a Box felajanlotta az 1280*1024-et is.
    De ezekszerint nem csak a moncsik eseten hanyja ki a kulonbozo felbontasok listajat (a VGA, mert a HDMI TV-nel nekem nem).
  • DanielT
    Ahogy írtam is lentebb. Csak megfelelő Tv-vel működik.
  • Kandurex
    meglesem, sztem jövő héten veszek egy kábelt
  • Kandurex
    "MS magyar ügyfélszolgálatát, elirányitottak egy amcsi fórumra."

WTF??? nem hiszem el!
  • blitzkrieg
    Hello tud valaki valamit a 80150003:0 hibaüzenetről? Fölhívtam az MS magyar ügyfélszolgálatát, elirányitottak egy amcsi fórumra. Onnan visszaküldtek az ügyfélszolgálathoz, ahonnan, immár angolul elirányitottak ugyanahoz a fórumhoz. Ha valakinek nem mond semmit ez a hibaüzenet azt jelenti hogy a recover eltolta a profilod, nem lehet se belépni, se recoverelni. Hivatalos álláspont ezzel kapcsolatban eddig kétféle volt: "Nagyon Sajnáljuk, de nem tudjuk mi ez." és az angol fórumon "Meglátjuk mit tehetünk." úgyhogy most várok hogy megláthassam.
  • deep
    Az biztos, csak iszonyatosan nem mindegy, hogy a Box scaler nyújtja-e ki a képet a lehető legjobb minőségben, vagy a tévéd sokkal bénább méretezője teszi-e ugyanezt, gáz minőségben.
  • Johnny23
    egyébként ezt az ún. 1360x768 -as "Optimal Resolution" felbontást HDMI -vel is ki lehet hozni
  • arty
    és mostmár Johnny23 is esküszik :D

ráadásul mindenki samsung tévén nyomja, és tudtommal te is ;)
  • arty
    Dani, istencsászár, deep és én is esküszünk, h szebb :D

VGA esetén a kép átméretezése az xbox GPUjának framebufferjében történik 1360x768ra az akkor még tökéletes képen!

komponens esetén a framebufferből a kép analog jellé alakul (veszteség), átmegy az analog komponens kábelen (veszteség+zaj), megkapja a tévéd, digitalizálja(veszteség) és méretezi a sokszoros veszteséget szenvedett 720as képet 1360x768ra

ha a vga 1280x720ban menne csak, már akkor is jobb képet kellene kapnod, hiszen a vga az RGB jelet érintetlenül viszi át, mig a komponens tömörit!
  • DanielT
    Jaa és tulajdonképpen nem a VGA kábel a lényeg, mert HDMI-n keresztül is működhet a natív GPU skálázás az újabb tévéken (az enyémen is), de a régebbieken a VGA -val tuti van erre mód. Ez azért van így, mert a VGA csatlakozó és a DVI kompatibilis HDMI csatlakozó küldik a boxnak az összes felbontási lehetőséget amit támogat a tévé.

Pl megjelenik a Box menüben egy olyan opció a felbontásoknál, hogy "Optimal Resolution" Ha erre rányomsz akkor belövi az 1366x768-at.
  • Johnny23
    ..hát én próbáltam már komponens/HDMI/VGA kábelt is.

Komponens nem természetes, nem az igazi képet adta.
    A HDMI-vel teltebbek voltak talán picit a szinek, de VGA-val valahogy élesebb/szebb a kép.

..persze mindez megjelenítő függő és persze számitanak a beállitások is.

Nekem Samsung 32"-os HD-Ready-m van,azon vhogy a VGA a nyerő (1360x768 -ban)
  • Kandurex
    na mondom, itt van már :))

okés,..majd egyszer meglesem valahogy,..nem tudom, venni kellene kábelt hozzá :/
  • Kandurex
    torzít, de mindkettő fog, mert a box nem ad le 1360x768 felbontást, hanem skáláz, legalább is a játékok alatt,

szóval mindekettő mankózik na, bár biztos szebb a VGA, de nem annyival, hogy mérlegképes legyen...bár Dani esküszik :/
  • DanielT
    GIGANTIKUS a különbség. Ugyanis nem mindegy ám, hogy egy kapott jelet skáláz bután a tévé, vagy a GPU teszi ugyanezt, és pixelpontosan lövi a tévére. Ezért nem recés, ezért nyugodt, ezért k-rvaszép vele.
  • Johnny23
    ..én úgy tudom a legjobb képet egy 32" -oson 1360x768 -as felbontás adja, ami 1:1 -es képmegjelenítést jelent ...én ezt használom VGA kábellel

...vagyis akkor a 720p (1280x720) torzít ?
  • Kandurex
    mondjuk az 1280 x 720 a natív 1366x768 -hoz képest nem a legnagyobb különbség, pláne, ha mindkettő sklázva is van :/
  • Istencsászár
    A lényege ugyan az lesz, várd meg a 3at ( szebb lesz mondjuk ), de ha a kettőt olcsón betudod szerezni akkor hajrá.
  • Istencsászár
    Csak csatlakozni tudok:)
  • deep
    Jah, én eddig 2 évig komponensel használtam, aztán megnéztem ugyanazon tévémen VGA-val és letettem a hajam. Sosem képzeltem volna, hogy ilyen különbség lehet...
  • AnarchoiD
    top spin2 be tervezek beruhazni, boltban eppen nemvolt de felhivtak a figyelmemet hogy hamarosan itt a 3. resz ... tud valaki rola mi lesz kulonbseg a 2 kozott ? erdemes a 2-t megvenni vagy a 3. ra varni ?
  • DanielT
    Addig nem osztanám ilyen magabiztossággal az infókat meg a tanácsokat, amíg nem láttad VGA val milyen a képe...

Mond -e az neked valamit, hogy 1366x768 natív felbontás beállítási lehetőség?
  • galmat
    Na ja ezt én is láttam, ráadásul ki volt rakva az arcade 54900Ft-os cédula. Nézegetem..ezen mondom nincs HDMI-csati... Szal ez a Core volt... Figyelni kell, az a lényeg az ilyen áruházakban.
  • gaboo7
    1080p-s TV-m van és szerintem jobban jár a vga kábellel! Mindkettövel probáltam és vga-val egy picit szebb volt.
  • amdrula
    Nem gyártják, de attól még raktáron lehet régi. (Asszem Auchanban lettam pár hete Core gépeket xD)
  • Lambo fan
    sziasztok
    ha bemegyek a Tesco-ba és ott ki van rakva pár Premium-os gép azok már csak HDMI-sek lehetnek ugye? Vagy még gyártják a régi verziót is?
  • Laza
    Ahogy a vegen irod, a megjeleniton sok mulik D-Sub eseten, viszont az YPbPr szinkronizacioja mindig helyreteszi a dolgokat.
    En TV eseteben ezt preferalom :)
  • Laza
    Nem

Semmi, csak a csatlakozok a kabel vegen. A digitalis jelet fogado eszkoztol fugg, milyen csati van rajta. Pl TFT monitoron alt D-Sub/VGA (analog) es DVI (digitalis) van altalaban. Manapsag mar jelennek meg HDMI-s mocsik is, de azok meg dragabbak.
    Max meg annyi, hogy a HDMI csatin megy a hang is, mig a DVI-n nem.
  • Takigabi
    Ha nem akkor szerintetek mi a különbség a HDMI - HDMI kábel és a HDMI - DVI kábel között.
  • Takigabi
    VGA kimenetnek a DVI kimenetet hívjátok?
  • Lambo fan
    köszönöm a segítséget, akkor HDMI kábelt veszek a konzolhoz és nem VGA kábelt, most hogy "világosabb" lettem. :D
  • arty
    azt irtad, h nincs HDMI kimenet a boxodon... akkor min kell még agyalni? VGA kábelt kell venned és olyan tévét, amin van D-SUB bemenet (vga vagy pc-csatlakozonak is szokták nevezni, ahogy Laza irta is)

Laza:
    "Nehogy vegyel kulon VGA (D-Sub) kabelt, mert teljesen felesleges, ugyanis ugyanaz a jel jon mindkettobol, csak a Komponens nincs kotelezo felbontas tamogatasokhoz kotve!!!"

Ez nem igaz! VGA-n RGB-ben utazik a kép, ahol nincs korlátozva a szinmélység, valamint a szininformáciok nincsenek tömöritve! Azaz sokkal jobb a kép, mint komponensen, ahol a szininformácio tömöritve kerül a megjelenítőbe.

(ez persze nem törvényszerű, mert egy szar megjelenítő bele tud szólni a dologba)
  • deep
    kb 90-100k amúgy.
  • Laza
    Van egy 'olcso konzol, game' topic, ott erdemes korulnezni.
  • marcinger
    Sziasztok. Mennyiért lehet eladni egy X-Box 360as arcade gépet amihez van 2db 256mb-os mem. kari egy 20gb-os HDD, 2 vezetéknélküli kontroler, Vga kábel és 12db eredeti játék?(a gép nem flashelt)
  • Aleksz
    1080p-s tvre ha nincs hdmid vgaval ha van hdmivel
    720p-s esetleg 1080i-s tvn nincs hdmi: komponens van hdmi: hdmi
  • Laza
    Az enyemen is van, pedig mar lassan 3 eves LCD :)
    (Samsung LE32R51)
  • Laza
    De varjunk csak .... ket kulon tema fut.

Az egyik az, hogy az 1080p MONITORRA milyennel kosse: VGA v. HDMI.
    Ennel a kerdesnel egyertelmuen a HDMI a valasz.

Masik kerdesnel a 720p TV-re kotes a tema. Ott pedig szerintem egyertelmuen a Komponens a valasz (ha nincs a boxon HDMI).
  • gaboo7
    Pl az én TV-en van!(ez az) És így néz ki!