176876
banner
  • Harlekin

Tényleg remélem lesz scorpio edition... A konzolvilág tegnap küldött előrendelést megerősítő mailt amire azonnal rányomtam...

Sógor nőm azt mondja kint Angliába nagy az érdeklődés és ott valaki az MS-től nyilatkozott, hogy nem biztos, hogy mindenkinek jut gép nem limited hanem alap se.........
    Utoljára szerkesztette: Harlekin, 2017.11.01. 19:34:06
  • farferi75
    Hát szerintem minden átlag magyar dolgozót, nem csak az asszonyt:D..de ha jól keresel
  • orichalcos
    "Engem konkrétan annyira megviselt a dolog, hogy bánatomban "327" játék került a profilomra azóta...."

Szörnyű dolog ez. :D Kedden jön a gép ide is. \o/
  • Harlekin
    Na konkrétan ezzel szemeztem és ez jött be úgy minden téren ! vélemény!?
    LG OLED65B7V és van az kisebb olcsóbb tesó az 55 ös, (mert asszonyt a szívszél ütés kerülgeti a 65 ára végett !)
  • Harlekin
    Ez az átlag játékos definícióval egy a baj, hogy ilyen nem létezik!!!!
    Csak nézzük a PS pro-t a ps tulajok "fizettek", hogy a régi ps4 et elvigyék tőlük, hogy megvehessék a ps4 prot. És pont most hangzott el ps4 topikban, hogy nincs olyan pro tulaj aki nem 4K tv-n játszik....Akkor hogy is van ez ott mindenki hc gamer és a lényegesen kisebb pluszér kifizet x összeget meg lecserélte 200-400 k pluszért a kijelzőt csak ezért, itt meg majd elriaszt valakit a 164 k úgy hogy azóta még a 4 k cuccok is olcsóbbak lettek?

Az biztos, hogy a barátlistám nagy része megveszi, az a része akivel napi szinten tartom a kapcsolatot az mind megveszi...
    Ez a dolog a lehető legkevésbé se az árcédulán dől el....
    Az első XO-t megjelenés napján 190000 vettem itthon és nem csak én hanem mindenki aki itthon megvette...Tegyük hozzá úgy,hogy itthon meg se jelent!!!
    Én még képes voltam előtte 2 nappal Londonba kimenni, hogy vegyek megjelenéskor és nem sikerült....
    Másnap itthon tudtam megvenni akkor is rohadt nagy utána járással egy olyan Boxot ami Olaszországból került ide az országba...
    Ez semmi másról nem szól csak a birtoklási vágyról...Ha valaki nagyon akar valamit azt megveszi.
    Természetesen vannak azok akik szeretnek többre vágyni mint amit megtehetnek, na ezek az álmodozók akik majd irigykednek a másikra és ontják majd az esztelen hszeket szokás szerint,hogy nekik mennyivel jobb, hogy nem vették meg pedig akarták!!!Mi meg majd jót röhöghetünk rajtuk!!!

Tudod mi savazást kaptunk x1 kor is....??
    Engem konkrétan annyira megviselt a dolog, hogy bánatomban "327" játék került a profilomra azóta....
  • Harlekin
    ???
  • partizan182
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem lehet hogy az AVSForum-ra gondolsz inkább? AVForumson Qled 8 fölé nem ment még, az usa forumon (AVS) viszont tényleg orrba szájjba tolják a samsungot, különösen Mark "megtarthatom a tesztre kapott Q9-et" Henninger a főludas (Steve papa képben van, ő is oleden tolja).
  • arty
    off:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    avforums az szerintem idéntől akár a samsung.com is lehetne, ANNYIRA tolják, tolták a qledet, mindenféle töltelékcikkekkel is, hihetetlen :(
  • arty
    ... inkább vennéd a hatodikán legerősebbet :D
  • darkSectorxxx #171524
  • partizan182
    Bevallom férfiasan a Qleddel csak szivattalak, nincs az Oled-nek ellenfele képminőségben, LG B7/C7/E7/B7 mindegy hogy melyiket választod ugyanaz a panel meg hardver van benne, csak a design meg a hangrendszer különbözik.

Itt pár releváns cikk megbízható szakportálokról:

RTings - Best HDR Gaming

Digital Foundry - Best HDR Gaming TV

Reviewed.Com - Best HDR TV

Részletes TV tesztekre: Rtings, FlatpanelsHD, AvForums, HDTVTest.

Jó böngészést :)
  • lwb
    Uhh, ekkora májer nem vagyok. Elolvastam vásárlás előtt a techradar stb ajánlásait és azt választottam, amit ajánlottak és raktáron is volt (én soha nem veszek semmi olyasmit, amire akárcsak egy napot is várni kéne).
  • n000rbi
    A benne lévő hw-hez képest tényleg nem, de átlag játékos nem ezt fogja nézni, hanem csak az árcédulát. Egy boltnak meg nem kell hinni, hisz' az a dolga, hogy azt mondja, nagy a kereslet. Én örülnék, ha jól fogyna, még inkább, ha lenne rá olyan játék, amiért nekem érdekes lehetne. Ezt majd az idő eldönti.
  • mrmilan
    "Van pár dolog ami nagyon izgat... Remélem marad továbbra is a homeolás lehetősége és remélem menni fognak azonnal a külső HDD re telepített játékok (2 tera)"

No ezek engem is nagyon érdekelnek!
  • mrmilan
    Nagyon kíváncsi leszek a véleményedre. Én ugyan nem rendeltem elő, de a második hullámban esedékes egy X...
  • Harlekin
    Ezek itt x1 topikban soha nem okoztak problémát... Szerintem Totti ez miatt soha nem szólt vagy törölt...Ezek nem off témák, hiszen végül is ezek nélkül használhatatlan az eszköz.
    Ez mindig a másik oldalon verte ki a biztit, hogy a kijelző posztokkal lehet "másik" topikba ballagni.... Nem tűnik fel nekik, hogy a két dolog kéz a kézbe jár, de hát ez van...
  • Harlekin
    165 ezer sok??? Szerinted sok??? Szerintem kicsit se sok érte....
    Viszont minden nagyobb bolt azt közli, hogy nagyon nagy a kereslet rá...3 helyen van előrendelve a limited meg a sima is, mind a 3 helyen azt mondják, hogy fogalmuk nincs menyit kapnak, de az látszik, hogy a vártnál lényegesen nagyobb az igény.
    Tudom nehéz ezt megemészteni, hogy fogyni fog rendesen és nem lehet kérkedni a ps4 eladásokkal( nem mintha ez engem vagy bár kit is érdemben érintene), de akkor is ez van! :-D
    Így hát az, hogy te vagy én mit gondolok 1 része ennek a történetnek...

Amúgy meg nincs mit bele élni számomra semmit nem jelent, hogy mennyit ad el MS!! Engem1 érdekel NEKEM legyen 7.-én reggel 9 kor a kezemben A VILÁG LEGERŐSEBB KONZOLJA!!. Ismétlem A VILÁG LEGERŐSEBB KONZOLJA!!!
    Ez érdekel a többi nem...Minden más érdektelen részemről.
  • partizan182
    Kicsit off, de az XOX talán ad elég aktualitást hogy a HDR TV téma beleférjen. Ezt a gyengébb fényerő dolgot sose értettem.

Rtings-től:

Sony XE900: HDR Real Scene Peak Brightness : 546 cd/m2
    LG C7: HDR Real Scene Peak Brightness : 718 cd/m2

Tudják ezek az LCD-k az 1000+ nitet de csak tesztábrán, a HDR-hez kötelező dimming megoldja a fényrő-kérdést valós kontentnél. A specular meg ritkán más színű mint fehér szal a Color volume probléma is csak Samu demóknál jön elő. Ha SDR-nél kell az 500-800 nit akkor ok (gondolom háttérfény olyankor maxon van), hétvégi HDR-t ugye bukja az ember.
  • n000rbi
    Azért megnézem én azt, mennyire lesz hiánycikk 165-ért... ennyire ne éld bele magad.
  • lwb
    Techradar, Tom's hardware stb. cikkekből. Mondom, vásárlás előtt utánaolvastam a dolgoknak, bár ez valamikor év elején volt. Számomra a legfontosabb a gyengébb fényerő, illetve a mesterségesen feltolt fényerő miatti képminőségromlás volt. Jók az OLED-ek, de nincs tökéletes választás, mindenkinek el kell dönteni, hogy neki, az ő szobájába mi való. Nálam a tévé a nappalimban az ablak mellett van és legtöbbször nem este játszok, hanem hétvégén napközben. Besötétíteni meg utálnék. Egyébként ma már árban sincs óriási különbség, szóval tényleg egyéni preferencia dönt.
  • Harlekin
    Mindenkit meghallgatok és le is szűröm azt amire szükségem van viszont én mindig a szememnek és az éppen akkor aktuális érzésnek hiszek! Abba még soha nem csalódtam.
    Itt is látszik ahány ház annyi szokás 4 en 4 félt tartotok jónak és ez így helyén való.Megjelenés napjára tuti nem veszem meg. Mert biztos lesz lehetőségem kipróbálni magát a boxot több megjelenítőn. Az ami demók mennek a kijelzőkön azok nem érdekelnek engem az érdekel, hogy a box mit tud azon vagy azon a megjelenítőn.... És köszi mindenkinek a tanácsot, de jelenleg egy dolog érdekel nagyon hogy legyen már hetedike!!!!! 3 helyen van elő rendelve a scorpio plusz a Jolly joker Moby :-D így remélem a hírekkel ellentétben, hogy hiány lesz karácsonyig nekem azért jut megjelenés napján.

Nem is értem MS-t miért játsszák el ugyan azt mint XO nál? A napnál is világosabb volt, hogy kelendő lesz...Ráadásul ez a nagy csend körülötte is csak tovább tetézi az aznapi felvásárlást....

Van pár dolog ami nagyon izgat... Remélem marad továbbra is a homeolás lehetősége és remélem menni fognak azonnal a külső HDD re telepített játékok (2 tera)
    Utoljára szerkesztette: Harlekin, 2017.10.31. 06:34:35
  • arty
    5000 órát nemtom honnan veszed... 100k órát ígérnek a koreaiak a mostani oledek élettartamára
    burn in nincs (normál használat mellett max image retention, ami elmúlik)
    legfontosabb fényerő? 3-400 cd nem elég? játszós szobában nincs sötétítési lehetőség? 365 napon át, napi 8 órát verőfény? nekem ez nem életszerű... ;) (de oké, ez utóbbi probléma legalább valami!)

harlekin! ne hagyd magad lebeszélni az oledről!!! :D
  • darkSectorxxx #171511

Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.30. 22:12:01
  • darkSectorxxx #171510
    Konzol akció:

Xbox:
    The Evil Within 2 - 12.300 ft!!!!
    Just Cause 3 Gold Edition - 10.300 ft
    Final Fantasy 15 - 7.700 ft
    Sniper Ghost Warrior 3 Season Pass Edition - 8.100 ft
    Shadow of War - 13.700 ft
    Assassins Creed Origins - 16.800 ft
    Wolfenstein II - New Colossus - 15.800 ft
    Forza M. 7 - 16.100 ft

Playstation:
    The Evil Within 2 - 12.300 ft!!!
    Resident Evil 7 - 8.800 ft
    Assassins Creed Origins - 16.800 ft
    Wolfenstein II - New Colossus - 15.800 ft
    Dishonored 2 - 4.200 ft
    Doom 4 - 4.200 ft
    Resident Evil Origins Collection - 6.000 ft
  • darkSectorxxx #171509
    The Evil Within 2 - 12.300 ft!!!!
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.30. 20:19:20
  • lwb
    Az olednek van számos hátránya is a nyilvánvaló előnyei mellett:
    1. az élettartam (5000 óra/dióda)
    2. burn in
    3. (és ez a legfontosabb szerintem) a fényerő - világosabb szobában az oled gyengébb fényereje hátrány lehet

Nincs tökéletes technika, mindenkinek meg kell nézni, hogy az ő körülményeihez mi az optimális.
  • darkSectorxxx #171507
  • Hay #171506
    O.K. bármit is írnék a magam 'védelmére": eddig lúzer voltam ezügyben :-) KÖSZ a helpeket!
  • arty
    mikor nem az oled a tuti konzolozásra?!
  • lwb
    Fél év alatt óriásit változtak az árak. Egyébként valamikor év elején vettem, nem emlékszem már mikor.
  • partizan182
    Idei modell szal annyira anno nem lehetett ;)

Jo gép egyébként, valahol itt kezdődik a használható HDR.
  • lwb
    Én annak idején ezt a Sony Braviat vettem meg és azóta sem bántam meg. Pont 55-öst kerestem (az fért be a kocsiba, a 60-as már nem), jó a HDR és kifejezetten játékra ajánlák, nincs ghosting stb. Az ár is jó volt, bár amennyiért akkor vettem, abból ma már nyilván jobbat lehet venni, de ez van.
  • partizan182
    QLED TV and Xbox One X are an unbeatable 4K gaming combination

Én nem keresgélnék tovább, nyilván nem véletlen támogatja ezt az MS a konkurenciával szemben.

@Harlekin: az ugye megvan hogy HDR-ben kizárólag max fényerőn fogsz tudni játszani és úgy is sötétebb lesz összességében a kép mint közepes fényerő/SDR-ban? Cserébe az árnyékok részletei megelevenednek HDR-ben.

@LWB: még a 2017-es Oledek is kicsit törik feketébe a nagyon sötét részleteket, near-black nem a legjobb.
    Utoljára szerkesztette: partizan182, 2017.10.30. 09:15:19
  • lwb
    Ha sötét, napfénytől védett helyen játszol, akkor az oled jó lehet neked.
  • farferi75
    Köszi a választ, azt hiszem akkor belevágok, kezdésnek egy xbox one s-el, aztán ha bejön jöhet a következő "generáció".
  • Harlekin
    Nálam az a baj, hogy én nagyon sötétbe játszom és nagyon magas fényerővel(MAXON)
    A vak sötétbe is szeretem látni a részleteket.
    Szeretem amikor online játéknál kapom az üzentet, hogy honnan láttál olyan messziről olyan sötét helyen.... :-D
    Tehát nálam olyan mint fekete soha nem létezik...
  • Harlekin
    oks
  • Harlekin
    14000 szinte minden hol van mindig!
    Mostanában találtam 12000 ebayen
    De 14000 találsz pont ott ahol Rasta írja, de a Magyar FB csoportban is találsz, a jófogáson BP 11 ker be a srác ide szokott jönni meló helyre telon beírom a kódot és adom a lóvét! Csak az nem talál olcsó livet aki nem akar...
  • lwb
    Ha 4K tévét veszel olvass előtte egy rakás review-t. Nem biztos, hogy az OLED lesz a választásod, nincs "legjobb" megjelenítő típus, mindegyiknek van előnye, hátránya. Nagyon függ, hogy milyen a szobád, mennyire fényes, hol van a tévéd, milyen messze ülsz tőle stb.

A leírásoknál figyelj arra, hogy melyiket ajánlják inkább játékra.
  • rastaman
    pl itt:

https://www.cdkeys.com/xbox-live/memberships/12-month-xbox-live-gold-membership-xbox-one-360

én az utóbbi 2 évben innen vettem. fizetés után nyomban jön a kód emailben. csak ajánlani tudom!!