229
  • valamit
    Picit gondolkodtam ezen, meg épp a hétvégén néztem meg a Jedit, rá egy nappal a Klónatakott és valahogy az jött le nekem, hogy mindegyiken érezni, hogy nem valós, csak éppen amíg makettel-maszkkal ilyen szinten megcsinált filmeket alig-alig tudnék mondani még ma is, annak idején is csak max. néhány volt évente, ezzel szemben a CGI már ott van 'minden bokorban', a reklámoktól a számítógépes játékokon át az összes akció-scfi-horror-kaland stb. filmekben, aztán már kevésbé újszerű, könnyebben azonosítható, kevésbé 'elvarázsolt világ'... hülyén hangzik de valahogy a Jurapark 1 vagy a T2 idején valahogy inkább 'hittem' még az alkotóknak, az a grafika még valahogy le/megdöbbentőbb volt számomra, talán mert újszerűbb volt még akkor. Ma meg már a CGI olyan elcsépelt, talán sokat számított az első triológia idején, hogy a makettek akkor még korántsem voltak annyira elcsépeltek... A SW univerzum ráadásul számomra épp a rengeteg merchandisének köszönhetően, főleg a - időnként vitatható értékűre sikeredett - számítógépes játékoknak és nagy részben a már többek által említett 50 féle folytatás könyvnek, köztük is előkelően rossz helyen említve azokat, melyekről aztán kiderült, hogy ilyen-olyan kalózkiadvány, szal mindezeknek köszönhetően esett a 'presztízse', ma már kissé 'elcsépelt világ', megszokott CGI 'grafikával', nem olyan unikum, mint amit az Új remény és Ep.5 hozott... a Jedi meg annak idején is bizonyos fajta csalódás volt számomra. Nem mondom, hogy nem tetszett, meg nem volt jó, de valahogy mindig csak 'a harmadik' volt és bizonyos tekintetben ma, az új trilógia is úgy következik, hogy 'a második' trilógia... na mind1, ennek már se füle, se farka :)
  • RaveAir
    Én egy kicsit előrerohantam, elolvastam az angol nyelvű képregényt, a könyvet, láttam rengeteg előzetest, innen-onnan kilopott videórészleteket, tehát a moziba már "csak" azért fogok párszor elmenni, hogy a látványt élvezzem. A könyvben szerintem egész jól megírják Anakin belső vivódását, bár talán egy kicsit aránytalan a filmhez képest, valamint néhány részlet hiányzik belőle, amit a filmben láthatunk.
    Remélem, hogy jól fogok majd szórakozni a moziban is!
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem továbbra is Sötét Vödör alakítója nyomja a begyem, de kegyetlenül!
    A srác egyszerűen egy pojáca!

-----------------------------------------
    Első számú honlapom -|- [b]Második számú honlapom
    Ez a gépem: Abit KR7-A 133 .:|:. AMD 1700+ (1466 MHz, Palomino) .:|:. 2*256 MB DDR (266 MHz) Samsung .:|:. ATI [BBA] Radeon 9500 Pro (128 MB, 275/270) .:|:. Catalyst 5.4 .:|:. Maxtor 20 GB (7200 RPM, ATA 133) .:|:. Seagate 80 GB (7200 RPM, ATA 100) .:|:. SoundBlaster LIVE! 5.1 Player .:|:. LG 1915S (19" LCD, 12ms, 1280*1024/75 Hz)
    Fordításhoz:
    UltraEdit;Restorator;Notepad++
    Videóeditáláshoz:
    Sony VEGAS 6.0;VirtualDub
    Grafikához: Adobe Photoshop 8.0 CS;IrfanView

-----------------------------------------
  • Bulamer
    én nekem bejőnek az új részek:)
    ,de igaz jóda szar igy számitóképes megjelnitésben
  • Tetsuo
    A #28cal és a #103mal maxi 1etértek, részben pedig a #27tel.
    A klasszikus trilógiával Lucas és a ILM nagyot akart alkotni; a prequel-lel nagyot akart kaszálni. Ez le is jön az embereknek. Ennyi.

/Még felsorolnék cégeket akik kaszálnak vele, de akkor kimoderálnak, bár úgyis tudjátok.. Pokémon-szindróma./
  • jefferson83
    Én is túl vagyok rajta és én azzal vígasztalom magam,hogy a következő rész ennél már csak jobb lehet. Talán a sötét oldalra állást nem tudják "csöpögősre" (helyenként túlzottan nyálasra) megcsinálni. Úgy látszik az erő már nincs velük, de azért a remény hal meg utoljára.
  • NEXUS6
    Most néztem meg a Klónok támadását.
    Basszus, már megint el ment a kedvem az egésztől;(((

Ennél még egy 3. osztályú röpködős kínai kungfu film is jobb, abban legalább vannak olyan elég unalmas kis dramaturgiai kellékek, mint csúcspont, meg hasonlók. Bár fehér ember számára ott is elég zavaró módon keverik a humort meg a drámát, akárcsak Lukács bátyó.
    Pl az egyetlen viszonylag jól megformált emberi kapcsolat (dzsangó fet és fia) már már szívfacsaró tragédiába fordulásánál trípió beszólásai az egész művet a gálvölgyisó szinvonalára alázzák.

ezt nézem meg a moziban a 3. részt!!!

Hú de felhúztam magam.
  • [NST]Cifu
    A Google segítségével nincs lehetettlen. :)
  • Rafaelo
    miért olyan müanyagszagú ez a rész is???? :(
  • mainruler
    Minden hatásosnak tűnik, ha először látsz valamit.

Nekem az jött le az eredeti trilógiából, hogy amit Lucas rendezett, az botrányosan unalmas lett, a többi viszont remek.
    Az új trilógiából az jött le, hogy amelyiket ismét ő rendezte, botrányosan gyermeteg és unalams is lett, amit pedig más...várjunk csak, az összes szar volt eddig...ezek szerint ő rendezi most valamennyit...
  • winnie
    Szinkronos lesz? Mert akkor azért tuti nem emgyek moziba:)

szerinted?

[i]Ha van rá lehetőségük, akkor persze feliratosan (és ez természetesen nem a magyar szinkron ellen szól, hanem az eredeti hangok mellett).
  • winnie
    jaja, a valhallás SW-regények egy részét (ld han solo-könyvek) külföldi álnáven magyarok írták.
  • DRONE
    sztem mindenki, aki kritizálja a SW filmeket...saját magát jellemzi...
    én mindegyik rész után el vok varázsolva..az 1. is bejött...főleg, h elolvastam hozzá a Jedi-Apprentice sorozatot..wááá
  • bandia
    Szinkronos lesz? Mert akkor azért tuti nem emgyek moziba:)
  • praksi
    nekem a Birodalom örökösei volt meg, de vki lenyúlta... :(((((
  • NorbyI
    Jaja még mindig borsódzik a hátam amikor meglátom a hatalmas csillagrombolót amit elkezd tüzet nyitni a menekülő hajóra. Imádtam ezeket a monstrumokat az eredeti trilógiában, kár hogy nem raktak hasonlókat az új részekbe. Egyébként nem tud nekem valaki olyan oldalt mondani ahonnan háttérképet tudok leszedni amin csillagromboló van (csak).
  • Laci73
    Skorpió: A Valhalla megjelentetett több saját, nem az eredeti StarWars regényvilághoz tartozó kötetet. Mit szépítsük: plagizálták és eladták SW név alatt.

Mainruler: Lucas zsenije nem a rendezésben van. Ő alkotta meg a SW univerzumot, és minden egyes résznél - így a Birodalom visszavág, vagy a Jedi visszatér forgatásánál is Ő vitte a prímet.
    De Lucas mégis nagy rendező.
    Emlékezz vissza a legelső (azaz a IV-ik :)) rész kezdő kockáira: ahogy beúszik a két űrhajó a Tatooin félgömbje felett, és tűzpárbajt vívnak egymással. Annak idején (1979-ben és pár évvel később a magyar mozikban is) egyszerűen leesett az álla mindenkinek. Azóta sem kezdtek filmet ilyen hatásos jelenettel!
  • Hedgehunter #92
    A hozzaszolasok egy van csak....... most akkor melyik?????
  • irkab1rka
    A másik cikk jobb.
  • Robin Hood
    A Jay and Silent Bob strikes back végén volt egy fénykardozós rész Mark Hamillal. :)
  • mainruler
  • mainruler
    És a bevétel? ;)
    Az esztétikai értékéről nem is szólva...
    Ezek szerint a Baljós Árnyakra ellőtt dollár tízmilliókkal sokkal jobban jártunk, mitha valaki más normálisan megrendezte volna mondjuk nyolcmillióval többért...de ha tizennyolcat mondok, akkor se mondtam túl sokat.
    150 milla vagy 168 milla??
  • sz4bolcs
    "..." és a Dogma c. filmből van. :) Aki még nem látta sürgősen pótolja!

"hmm...voodoo?! ...Mert én ebben hiszek!! Ne menekülj!"
  • sz4bolcs
    Tudom kiről van szó. Szerintem nagyon jó filmeket csinált.
  • sz4bolcs
    ...Nem volt jegye (?)
  • [NST]Cifu
    A Birodalom Visszavág és az eredeti rész között csak egy aprócska különbség van, a rendező személye, a film viszont 100%-al jobb lett.

Arról az apró tényről azért ne feledkezzünk meg, hogy a költségvetés is jóócskán megemelkedett....
  • [NST]Cifu
    Eddig még SW-t nem rendezett konkrétan, de a hírek szerint a TV-sorozatban fog.

Aki látta a Jay és Néma Bob visszavág c. filmet, annak ismerős lehet amúgy a pali: ő ugyanis Néma Bob. :)
  • TeszteloPontHu
    "Lukács György, ismertebb nevén George Lucas." :)

A 20. századi róka és a Lukácsfilm Kft bemutatja...
  • sz4bolcs
    Milyen SW-t rendezett Kevin Smith?

[tájékozatlan]
  • sz4bolcs
    Star Wars III. rész - A Shitek bosszúja :)
  • SASboy
    egyet értek
  • mainruler
    Lukas a legcsapnivalóbb rendező, akit valaha volt szerencsém látni. Rendezései sótlanok, üresek, unalmasak, bugyuták.
    Nyilván most egyenesen belegyalogolok a rajongók lelkivilágába, de az eredeti 4. epizód egyértelműen a leggyengébb és legunalmasabb (kiemelve az 'unalmas' szót, hisz tényleg iszonyúan UNALMAS!) volt az eredeti trilógiából, hiába, Lucas rendezte. A Birodalom Visszavág és az eredeti rész között csak egy aprócska különbség van, a rendező személye, a film viszont 100%-al jobb lett.
    Nem értem, hogy erre miért nem gondolnak többen, amikor az új trilógiát becsmérlik. Nem lenne vele semmi gond, csak nem Lucasnak kellett volna rendeznie mindhármat.
  • Mihail
    "egy legenda pedig (legalábbis jelen állás szerint) hivatalosan is véget ért. Persze szigorúan csak a mozivásznon."
    nem lesz több sw rész? 4.,5.,6. rész folytatása nem lesz?
  • SoDI---
    A Clone Wars-ben megmutatják, hogyan készül a fénykard.
  • [NST]Cifu
    Pardon, akkor lemaradtam kicsit... :)
  • winnie
    forgatnak, az első évadot Lucas rendezi, és az Ep.3 és az Ep. 4 közötti időszakot öleli fel.

pontosítsunk. épp arról volt szó, hogy ebből kevin smith csinálna pár részt, de olyan nincs, hogy egy rendező csinálja az összeset (szerintem lucas nem rendezne tévét amúgy sem) - nem bírná.
  • NEXUS6
    Hát nekem ezekről a könyvekről is igencsak a róka meg az ő bőre jutott az eszembe.

Egyszerűen semmi újdonságot nem bírtam felfedezni bennük, az életemet eluntam mire átrágtam magam rajtuk.

Nekem eddig csak egy SW-hoz kapcsolódó könyv tetszett úgy ahogy, ha jól emlékszem Különbéke volt a címe.
  • skorpio7
    Ja és ellentétben a későbbiekben megjelent ki tudja hányféle (nekem is van a HanSolo-s sorozatból 7, meg megvan a különálló "Erőpróba" nevű regény is ami a Csillagok Háborúja ás a Birodalom Visszavág cselekményei közben játszódik...) folytatással és egyéb cselekményszál feldolgozásával ezeknek a könyveknek sikerült a legjobban hozniuk az eredeti SW-os hangulatot.
  • skorpio7
    Elvileg a következő regényíró folytatása tekinthető a sorozat folytatásának.:

- Timothy Zahn: A Birodalom örökösei(7), Sötét erők ébredése(8), Az utolsó parancs(9)

A Walhalla Páholy kiadó gondozásában jelent meg 1991 novemberében és az előszó szerint ez volt az első az USA-ban is engedélyezett "eredeti" folytatása a Lucas féle Star Wars trilógiának (még akkor). Amúgy Thimoty Zahn számos sikeres SF-regény Hugó-díjas alkotója.
  • Inquisitor
    7-8-9?
    Van vagy 50 Star Wars-os könyv az"alap" sorozaton kívűl nem?