229
  • ulrik
    Üdv!

Igen szerintem is érdemes elolvasni az utsó 3 epizódot 7-8-9
    nekem csak a 9. volt meg míg kölcsön nem adtam:(

Az utolsó parancs a címe a többire nem emléxem, jó kis vastag kötet:)

• NEXUS6
    Ifjú paraván én 25 éve foglalkozom a SW univerzummal (és mellesleg "tanítom a dzsediket"), nekem elhiheted, hogy a prekvel részekből az első kettő az egyszerűen fos.

És ha kíváncsi vagy az idősebb véleményére akkor elmondom, hogy pontosan az okból, ami valamilyen formában már itt elhangzott:
    Lucas nem jó rendező (bár "ezt még ő maga sem tudja").

Az (időben) első 3 film nagyon jó szakemberek teammunkája volt, melynek csak része volt Lucas forgatókönyve.
    Aztán úgy tűnik Lucast elcsábította valami (talán a setét oldal, bár szerintem csak a pénz) és elhitte, hogy annyi melóval amennyit az elején befektetett egy-két jó filmet egyedül is össze fog tudni dobni. Szerintem tévedett.
    Bár lehet hogy csak túl sok volt a talpnyaló körülötte és elfelejtették/nem merték a mesternek
    megmondani, hogy mikor téved.
    Hát igen a hatalom átka.

Érdemes megnézni, hogy menyit segített a pl a "nyú hóp"-on a vágás!!!!! Valahol a neten biztos megtalálod az eredeti vágatlan verziót. Az egy bűn volt, pedig benne voltak olyan részek is amelyek az eredeti könyvben/forgatókönyvben meg benne voltak.

Az epizód 1-2 re is igaz, hogy kevesebb több lett volna.

kb ennyi.

Ja és "olyan idősen mint én, te biztos nem fogsz ilyen jól kinézni, vihihihi;))))))"
  • [NST]Cifu
    1.: Szvsz az Ep.6 után kijött regénysorozatok többsége sajnos gyengére sikeredett, még a Stackpole könyvek is (Rogue Squadron-sorozat), pedig Battletech-ben a kedvenc íróm.
    2.: Jelenleg nincs tervben az Ep. 6 utáni téma, egy TV sorozat lesz, amelyet Ausztráliában forgatnak, az első évadot Lucas rendezi, és az Ep.3 és az Ep. 4 közötti időszakot öleli fel.
  • Supergamer_real
    "Star Wars szakértő"

Ez a legnagyobb ökörség amit idáig hallottam. A Star Wars George Lucas agyszüleménye/fantázia világa.

- Mit tud egy "Star Wars szakértő"?
    - Belelátsz Lucasnak fejébe?
    - Mit tudsz kívülállóként amit a többiek (értsd nem George Lucasok) nem?
    - Mit szakértessz egy fantáziafilmen?

Tényleg van egy két idétlen hozzászólás itt a fórumon, ezt aláírom, de most te viszed a pálmát.

Gratulálok.
  • Pintyőke
    Skacok! Es mi van a 7-8-9 resszel??? Mert van olyan is! Igaz az mar nem Lucas bacsi irta. Szerintem jobbra is sikeredett! Aki tudja szerezze meg konyvben, mert fergeteges, erdemes elolvasni!
  • Hedgehunter #64
    Ez egy olyan hely ahol az emberek a SAJAT velemenyuket mondjak el valamirol ,FUGGETLENUL attol helyesek e vagy sem... A TE sajat velemenyed arrol a valamirol meg az, hogy mindenki mekkora marha csak te tudsz mindent, sot igazabol meg azt is beismered ,hogy TE is csak annyira jutottal 9 EV!!! alatt mint modjuk mas 10 perc alatt, akkor azzal meg is mutattad az ertelmi szintedet...... Nagyon nagy muveszlelek lehetsz... Buddhanak nem tartott sokkal tovabb az elet ertelmet kielemezni, te meg egy filmmel szarozol 9 eve es nem is egyedul... Ocsem.... Nem szoktam senkit basztatni mig beken hagynak......LOVE, PEACE
  • blackeagle
    Ez igen ,ennyi Yoda egy helyen . 9 éve kitárgyalták már ,hogy nekem ( meg jónéhányunknak ) tetszenni fog-e az ep. I-II. ?
    Lottoszámokat esetleg nem tudjátok ? :)
  • Killgore
    Én nem veszekszek, annyit mondok, hogy go moziba.
  • [NST]Cifu
    Az a vicc ecsém, hogy pont, hogy érvek is hangoztak el oda-vissza lent, csak el kellett volna olvasnod őket, és nem fröcsögnöd még neked is...
  • dondore
    olvassatok el konyvben a regieket, ha meg nem tettetek volna!
  • vax
    fiatalsábukat=fiatalságukat. Bocsi elírtam. Mást is de azt már nem javítom ki. :)
  • vax
    Nekem mindegyik tetszett. Bár talán ez a 3. és "régi" 5. volt a legjobb ha "rangsort" kellene felállítani. Az ember hajlamos és természetéből adódik hogy hajlamos a "nosztalgiázásra". Amikor az első részt láttam akkor voltam annyi idős mint most az én gyerkőcöm. A múlt megszépít dolgokat és hajlamos túlzásokba esni. Az "idősebbek" a fiatalsábukat is "vissza sírják" a múltjuk emlékeivel együtt.
  • aDannyBoy
    Aztán pár év elemzés után, amikor senki nem lesz kiváncsi rá, akkor meglesznek a példák is, addig érjük be ennyivel.
  • aDannyBoy
    Előbb meg kéne nézni a filmet... :)
  • winnie
    mondj példákat is, mert így senki nem tudja, hogy mire gondolsz:)
  • Darth Sith
    nah, most hogy már mindenki ilyen kuva nagy SW szakértő lett, érvelhetne is. Kb 9 éve foglalkozom a star wars-al, napi több órás szinten, és amiket elírtatok, nagyrésze rohadtúl nem igaz, és nincs is alátámasztva. Ha már ennyire okos mindenki, és véleményt akar írni, az lapozzon már végig néhány fórum oldalt, és akkor talán nem ír ekkora nagy baromságokat. Star Wars.hu fórumot érdemes megnézegetni. Több éve, naponta, folyamatosan vesézzük ki a filmeket, több tucat szemszögből, és még mindig nem ért véget. Eza sok szánalmas, gyér, instabil vélemény, és kritika.. Ha valaki nem ért hozzá, akkor mér kommentel ilyeneket?
  • Fen3gyerek
    Ti hol és mikor fogjátok megnézni?
  • Hedgehunter #52
    Miert akarja beleulteni a fiatalabb korosztaly eletebe a filmet? Azert hogy tovabb fennmaradjon a kultusza a filmnek.....
  • winnie
    az első sw-t is az akkori fiatalok közül szerették a legtöbben - a baljós árnyakat is a kicsik között szerették a legtöbben. ugyanaz volt a célközönség, csak a new hope-é már felnőtt.
  • blackeagle
    "Meg aztan a fiatalabb korosztalynak is be akarta ultetni az eletebe Lucas ezt a sorozatot, mint ahogy velunk is megtette annak idejen..." miért ?????? 20 évvel ezelött a fiatalokra gondolt ? Akkor is beült ez a film az agyunkba ,pedig nem ökörködtek jarjar-ok . Akkor most miért kell ennyi baromság a filmbe ? Ebböl azt lehet leszürni ,hogy nekem se jött be az I , II ,de kiváncsi vagyok a 3-ra.
  • valamit
    "hiába ki lehetett kisakkozni hogy mi fog történni" - akárha Yoda mester mondta volna :)
    hiába lehetett kisakkozni vagy hiába, hogy ki lehetett sakkozni... valahogy így inkább, szvsz. de tudom, hogy ez csak kekecedés, bocsi, csak ahogy olvastam majd beletörött a nyelvem :)
  • Hedgehunter #48
    A feelingje nincs meg.....? Persze hogy nincs meg, amikor megnezted az csillagok haborujat 20 evvel fiatalabb voltal......Szereny velemenyem szerint tokeletesen van megcsinalva az I es II resz....(az effektekel kapcsolatban nem kell magyarazkodni azt hiszem) Az I resz sztorija azert lett enyhen matine jatekfilm beutesu, mert a tortenet anakin kore epul aki meg gyerekkorban van es nem jol nezne ki egy univerzumot osszefogo csatajelenetekkel teletuzdelt, veres, nagy osszefuggesekkel megpakolt film egy gyerek korul.. Meg aztan a fiatalabb korosztalynak is be akarta ultetni az eletebe Lucas ezt a sorozatot, mint ahogy velunk is megtette annak idejen... Ha a masodik reszt is megnezed ugy mint egy Anakint bemutato sorozatot, latni fogod hogyan no fel a film a gyerekkel egyutt.... Az egesz film egy kicsit megkomolyodott, sotetebb lett az I reszhez kepest,de meg megtalalhatoak benne a gyerekkor nyomai... A III szerintem ezert lesz a legjobb azoknak akik az igazi "felnott" star wars-t varjak, mert a gondolatmenetemet kovetve ennek a resznek annak kell lenni..(remelem)
  • Mr.Grent
    Ezért jó, a könyv. Ott csakis a képzeleted szab határt.
  • Robin Hood
    Az SW egy életforma. :)
  • Mr.Grent
    Ezen igazából kár is vitázni, melyik jobb. Mindenkinek megvan a maga véleménye, és ez így is van rendjén. Különben is Lucasapó ha máshogy álmodta volna, akkor valaki elég jól kampányolt ha eddig elhittük hogy ez a 2. rész tőlle jött.
  • Robin Hood
    Az aztán annyira zavaró hogy eddig fel se tűnt... Sztem egyedül a maskarás dolgok, meg a belső díszletek nagy része ami ma már kaki. De pl. az uralkodói trónterem ma is megállná a helyét, az űrcsaták meg egyenesen viszonyítási alap.
  • Mr.Grent
    Nekem meg abból van elegem, hogy te jössz mint aki mindent tud, és mindent csak ő tud a legjobban. Te lassúfelfogású, nem a filmel van bajom, mert az jó, még az első rész is(már amennyire). A feelingje nincs meg már. Annó a videokazik időszakában amikor egy filmet jó ha félévente láthattál, akkor a SW volt a sci-fi netovábja. Most meg csak 1 a sok közül.
  • troc
    http://pecs.index.hu/index.php?id=5153
  • Caro
    Hááát....
    azért ha megnézed eléggé lagzik a lépegető feje az 5.-ben...
    ettől függetlenül nekem is az a kedvenc részem.
    de azért várjuk meg még ezt
  • Robin Hood
    A régi részek űrcsatái (nameg a felszíni támadás a Hothon) ma is megállják a helyüket látványban. Persze a technikai trükkök az új részekben is királyok, de valahogy azt az érzést nem tudják visszaadni.
  • Robin Hood
    Egy érzésen mit lehet megalapozni? Milyen SI mértékegységben méred? Az meg egyszerűen tény hogy az új sztarvarszok sehol nincsenek a régiekhez képest. Komolytalan, 13 éven aluli gyerekeknek és nagymamáknak írták, már csak egy kutya meg mosópor hiányzik belőlük. A Star Wars eredetileg nem a tömegigénytelenségre készült, és legfőképp: nem a rendezőne abszolút tehetségtelen George Lucas rendezte. Inkább adta volna ki bérmunkába ezeket a részeket is hozzáértő szakembereknek...
  • sz4bolcs
    lennie=lenne.
  • sz4bolcs
    Ez meg olyan dolog.. én láttam az 1-et, és egyszerűen szar. A zenéjén kívül nincs benne semmi más, ami megfogó lennie. A másodikba is belenéztem, az még az első színvonalát sem érte el. Ezt még nem láttam ,de zenéje miatt biztos megnézem egyszer.
  • sz4bolcs
    Azért a cunci igazán nem rossz! :)
  • TeszteloPontHu
    Szerintem is, pl. Yoda jobb volt bábuként, mint CGI-vel. Egyszerűen jobban beleillik a környezetbe.
  • IMYke2.0.0.0
    Ez a "Darth Vader"-t alakító fütyi nagyon gyenge színész! Nem egy északi arccal kellett volna Sötét Vödröt alakíttatni!

[Láttam az eddig 5 részt!]

-----------------------------------------
    Első számú honlapom -|- [b]Második számú honlapom
    Ez a gépem: Abit KR7-A 133 .:|:. AMD 1700+ (1466 MHz, Palomino) .:|:. 2*256 MB DDR (266 MHz) Samsung .:|:. ATI [BBA] Radeon 9500 Pro (128 MB, 275/270) .:|:. Catalyst 5.4 .:|:. Maxtor 20 GB (7200 RPM, ATA 133) .:|:. Seagate 80 GB (7200 RPM, ATA 100) .:|:. SoundBlaster LIVE! 5.1 Player .:|:. LG 1915S (19" LCD, 12ms, 1280*1024/75 Hz)
    Fordításhoz:
    UltraEdit;Restorator;Notepad++
    Videóeditáláshoz:
    Sony VEGAS 6.0;VirtualDub
    Grafikához: Adobe Photoshop 8.0 CS;IrfanView

-----------------------------------------
  • troc
    Egész kevés már benne a zavaró CGI. A robottábornok szinte tökéletesen élethűen mozog például. A bár van néhány csatajelent, ami annyira túldíszített, hogy ez ember nem is tudja éppen mit nézzen.
  • [NST]Cifu
    Én a 'plasztikussággal' jellemeztem, de végülis egyről beszélünk. :)
  • valamit
    a kettő jó volt, vagy inkább úgy mondom, jobb volt mint az egy, megkockáztatom, hogy összeségében eléri a Jedi, esetleg neccesen még az SW szintjét is, bár-bár azt már talán mégse... jó, hogy ilyen határozott vagyok :) ... na jó, első nézetre valszeg az SW is jobb volt nála, de így 20 év után és látva úgy 50-200-szor... :) (nálam eddig a legjobb az ESB, azt viszont biztos, hogy nem übereli, még úgy se, hogy 200. nézet vs. első:) ), viszont valahogy számomra más az Ep 1-2/3? és a 4-6 világa, ráadásul manapság már - valszeg öregszem, vagy már túl sokszor láttam, vagy a világ változott azóta túl sokat, vagy valami :) - se a 4., se az 6. részt nem tartom egészében szórakoztatónak, vannak jó részeik, főleg az űrjelentek, a 4-ben a kocsma, meg a 6-ban a tróntermi rész, de nagy vonalakban ennyi... sajnos :(... öregszem :(
    hüpp :)
  • valamit
    és, hogy hihetőbb? hogy valósághűbb? mert nekem a cgi-vel sokszor ez a bajom, hogy már-már mintha rajzolt részek lennének a filmben, s néhol ez k.-ra tud zavarni... persze ízlések és pofonok.