73
 • Darkboy
  #73
  Hi!
  Van ám M.O-n 16mbit/es net, csak elég szar, mondom mé:

  Haveromék előfizettek a sky-dsl-re (16Mbit/s) ami 17000 Ft havonta! Ritka szar! Mert délután meg este 10-15. próbálkozásra sikerült kapcsolódni! Én kipróbáltam letöltöttem egy filmet... háát... így ment az ingadozás: 1025kbit/s... 50kbit/s... 500kbit/s Aztán így ingadozott...

  Senkinek nem ajánlom, max aki bírja a szar netet!

  Azóta ismét axeleros...
 • Taxy01
  #72
  Nekünk Budapesten még könnyű, a 2 Mbit nem kevés, és nem is drága az egy évvel ezelőtti állaptokhoz képest. Abba viszont szomorú belegondolni, hogy ebben az országban van ahol még havi 17000-et kérnek az 512-ért és a belépés +37000 (Békés megye). http://www.hungarotel.hu/content0513.php#dij A barátnőm apjának Orosházán mindig felmegy a vérnyomása, ha meglátja a tv-ben a japános-betárcsázós Chello reklámot.
 • Mice
  #71
  ilyenkor elgondolkodok, hogy most cikket olvastam vagy reklámot?
 • Caro
  #70
  Egyet értek, szerintem is az optikai technológiát kéne fejleszteni.
  Ez a legjobb, ennél jobbat réges-régóta nem tudtak kitalálni. A legnagyobb sávszélesség és a legnagyobb áthidalható távolság(vezetéken).
  Igaz, a mai routerek nem bírnák el, de még mindig egyszerűbb azokat kicserélni, mint újrakábelezni a fél országot.
  És az optikai kábelen elmehetne bármi, net alapú kommunikációval, vagy akár saját protokollal is, másra nem lenne szükség.
 • Ma2ska
  #69
  Ha mindig mindenki elégedett lenne az elélökött konccal, azt rágcsálva nem nézne körül egy kicsit, mitöl menne elöre itt bármi is, az elégedetlenség szülte a fejlödést mindig is, és örüljünk ha valaki többet akar..
 • Ma2ska
  #68
  Ne legyetek már barmok...én is elégedett vagyok , most 3mbit lefele, de a f.tele van ha valaki szidja az országban uralkodó állapotokat vmilyen téren, teljes joggal, jön pár hülyegyerek, hogy akkor el lehet költözni, hát persze ez a megoldás, nem ám hogy közösen megteremtsük, segitsünk egymásnak stb, ez a mentalitás ami igazán jellemzö ránk gratulálok, ez van, ha nem tetszik húzás, ilyen maradi paraszt módon még öregapám dédnagyapja sem gondolkozott vazze.. igenis vannak dolgok amik nem tetszenek valakinek, akinek meg tetszik örüljön neki..
 • pgergo
  #67
  Én itthon 3/1Mbites chelloval nyomulok, pesten meg 100-as LANon keresztül. A magam részéről nem sírok. Az meg, hogy minden késve jön, nem annak köszönhető, hogy Balkán vagyunk, hanem annak, hogy nincs komolyabb vásárlóerő a komolyabb csatikra. Így meg nem éri meg fejleszteni. Mer ugye a szolgáltató sem azért szolgáltat, mert szeret, hanem mert pézet akar. A köcsög szájukat, de ez van.
 • gz8
  #66
  Azért azt is nézd meg, hogy mennyi Franciaországban (vagy az EU fejlettebb országaiban) az átlagkereset, a minimálbér, és hogy ott mennyivel hamarabb bevezetik és alkalmnazzák a műszaki újdonságokat, fejlesztéseket.

  4 éve még modemmel nyomtam és két-háromszor annyit fizettem, mint most (céges netem van), a sávszélességem meg a 80-szorsára nőtt. Ha ez neked nem fejlődés, akkor semmi, kedves örök elégedetlen uracskám.

  Ez ment a #65-re is.
 • siposbence
  #65
  Jah, emeltek sávot. De nem most kellett volna, hanem már réges rég...
  http://jox.hu/cikk/?id=60&r=4
  Erről meg ennyit.
 • arty
  #64
  5 éve is ennyibe került az akkori aDSL, most is 9-12k. Ha neked ez fejlődés akkor ...
 • gregor
  #63
  Szerintem a netára már nem annyira borsós.
  Hazánkban kevesebb embert érdekel a net!
  A nagy sávszélesség,meg jó dolog.
  Azért az elmúlt hónapokban nálunk is emeltek sávszélt.
 • [HUN]Stanlee
  #62
  Egyebkent azon gondolkodtam, miert eroltetik a dsl technikat, miert nem lehet egybol oprikai kabelt huzni, es nincs gond, mindenki kap eleg savszelesseget, es amugy sem tolt le az ember mindent, mert megunja:-)))

  De le kell huzni minden bort a vasarlorol. A WiMax szerintem is csak a tavoli elofizetok broadband szolgaltatasat fogja megoldani. Meg a deutsche Telekom se huzna nekem ki a tanyara egy kabelt, csak mert nemetorszagban vagyok, hanem magasrol tesz ram:)
 • Chappy
  #61
  40-50 ha számítjuk, hogy a cigányok nem vesznek :D
 • shabba
  #60
  A WiMax-ot ahogy a többi wireless technológiát nem arra találták ki hogy tömegesen nagy területet lásson el igen magas sávszélességet kínáló csomagokkal. Arra majd jó lesz 2-3 év múlva ha nagyobb mértékben el tud terjedni hogy a ritkán lakott területeken is elérhető legyen egy nagyobb sávszélességet(nem akkorát mint egy vezetékesek) kínáló broadband szolgáltatás.

  Mire a WiMax majd kezd elterjedni a lakossági piacon addigra ADSL2+ből jóval tíz millió port lesz installálva világszerte. Fatáv sem fogja kihagyni ez a jellegű fejlesztést inkább az kérdés meddig húzzák az elkerülhetetlent. Elég gyorsan fejlődnek a DSL szabványok, szinte hónapról-hónapra újabb újdonságokkal előrukkoló fejlesztések vannak vagy korábbi tesztrendszereket szabványosítanak. 1-2 év múlva más teljesen másban lesz érdemes gondolkodni, pl. a japánok meg sem szokták várni míg egy technológia szabványosodik hanem lelkiismeret furdalás nélkül mernek belevágni valami újba, ott pl. ADSL2+ra alapuló szolgáltatást már több mint 2 éve indítottak és azóta több millió ilyen ügyfél van. Sőt ott van a VDSL2 is, és a bonding megoldások is egyre nagyobb teret nyernek az utóbbi időben amikor több vonal kapacitását egyesítve növelik a kapacitást.

  Sőt talán évek múlva végre belátják a szolgáltatók hogy érdemes a DSL korlátosságait erőltetni és áttérnek optikai megoldásokra. Sőt szolgáltató már most ezt az utat választja és a jővőben egyre többnek vannak ilyen irányú tervei de a DSL még mindig dominál. A passzív optikai(PON) megoldások a világon sokfelé igen elterjedtek, sok millió installált végpont van, és point2point ethernet LAN megoldásokra is több működő rendszert lehet említeni. És mindkettő igen komolyn fejlődött az elmúlt években és jővőbeli fejlesztési irányok is megvannak. Jelenleg a G-PON az ami a slágertéma az elérhető eszközöknél pl. FlexLight esetén 2.5/1.25Gbps kapacitáson osztozik 32 végpont, ethernet eszközöknél pedig a gigabit kezdi átvenni a 100Mbps elterjetségét.
 • NEXUS6
  #59
  Nagyon szép ez a hír, de tényleg!
  Amúgy írt az SG arról is hogy tavaly ilyenkor óta megnégyszeröződött az ADSL sebessége?

  Én is már azon filóztam, hogy megyek az upchoz, annak ellenére hogy szenvedtem ismerősnél kábelmodem telepítéssel, és nem igaztán tetszik az a rendszer amit a júzernek nyújtanak vevőszolgálat helyett.

  De ez a legutóbbi sávszélesség emelés aztán megnyugtatott;))))
 • Mipi
  #58
  Az egész országban a mikronetek a legjobbak. Nem kell több kilométer vezeték és nem mondják azt hogy a te utcádba nem viszik be mert nem éri meg. Inkább a Mikronetek sebességét kéne emelni meg fejleszteni.
 • TeszteloPontHu
  #57
  Szerintem a Wimax miatt itthon már nem igazán fognak az ADSL2-höz nagy beruházásokat végrehajtani. Egyszerűbb lesz 1-2 antennát leszúrni, és megy mindenhol a net.
 • asysoft
  #56
  "Nem asszinkron netet kellene fejleszteni, hanem fel le sebesseg azonos."
  Szerintem meg jó ez így, ha valaki nem akar webrádiót, webszervert üzemeltetni, nem lesz vele gondja:) Mondjuk emberibb arányokat tényleg el lehetne viselni (monjduk 1mbit/256), de így sem olyan szörnyű:)
 • asysoft
  #55
  Szerintem a mostani sávszélesség-emelés után már nem kéne nyavajogni... 1 év alatt 2X is tették, szerintem ez nagyon korrekt!
 • [HUN]Stanlee
  #54
  Nem ertem azokat, akiknek sir a szaja, mert nincs 16Mbit itthon. Elgondolkoztatok mar azon, hogy nem mindenki vesz kint sem ilyen netet? nincs is, es az ADSL egy sz*r technologia. Nem asszinkron netet kellene fejleszteni, hanem fel le sebesseg azonos.
  Es kint is ugyanannyit kell fizetned a netert mint itthon, ugyanazt kapod erte.

  Es a dc-n a letoltesed nem no, csak azert mert mar nagy a sebesseged. Mindig is utaltam a dsl-es usereket, mert minden kell nekik, de nem adnak erte semmit cserebe:-) ez mar nem ide tartozik.

  Szoval a nemeteknel sem minden fenekig tejfel. Lesz helyette masik kapcsolat, ez csak kiserlet, es nem a nagy tomegeknek szolo ajanlat.
 • Emmegki
  #53
  Akkor költözz el innen, nélküled hátha jobban halad az ország...
 • BiroAndras
  #52
  "Ja és jelenleg a legprofibb szerverekről se nagyon lehet 17-180K fölött tölteni, nem tom mi az értelme a letöltés emelésénék ha nem lehet kihasználni"

  Pl. a M$ szervereit még nem bírtam megfogni. De régebben a DC-n is voltak komolyabb gépek, és akkor a 100 megás LAN-t is megízzasztottam. A vinyó lámpája meg folyamatosan világított...
  Sajnos ez az egyetemi hálón történt, nem otthon.
 • Ninju
  #51
  Sajna nem mindenkinek!
  Nekem maradt 165 kb/s az upload!
 • cSuwwi
  #50
  elég lenne még ez a 2mbit-es vonal is, amit most adtak, de az upload, az valami siralmas. Legalább a negyedének kéne lennie az upnak a downhoz viszonyítva. 512 helyett csak nevetséges 192 :C
 • Inquisitor
  #49
  Az a Copyright dátuma ... ehhh. Mindegy.
 • Lenny
  #48
  Nekem most emelés után lett 1 megás a letöltés, egész jól megvagyok vele. Persze az ember mindíg többet akar. Két mega lenne az ideális nekem, de nagyon örülök ennek is ami van. Főleg, hogy kevesebb mint havi 5000 tallérba kerül (támogatja a munkahelyem).
  De a feltöltés siralmas, leteszteltem a Matáv saját teszterével, az 1073 vagy mennyi letöltés mellett 133 volt a feltöltés! Pedig nekem kéne nagyon a feltöltés, mert sokat nyomulok online Xboxon és nem lenne lag ennyiszer, mert ha már kb 8-an vagyunk akkor jön a diavetítés... Meg egy netrádiót is elkezdtem csinálni.
 • klastrom
  #47
  Nálunk mikó lesz ilyen?Az átlagparaszt által is megfizethető áron???.....
 • dondore
  #46
  re #32 #36:
  Volt a kezemben AMD 64, 2001-es datummal! Mar akkor megvolt a technologiajuk. Szal mindenhol ez van. K+F et meg kell fizetni...
 • ollie
  #45
  Akkor húzz innen! Senki nem kiváncsi rád.
 • ollie
  #44
  Tudod mit? Majd ha lesz 10x annyi előfizető, mint nyugaton, akkor itt is olyan olcsó lesz. Elegem van az állandó sirámokból, különben is egy átlagember nem tud mit kezdeni ekkora sávszéllel. Én a 2 megabitet sem használom ki.
 • HuAn82
  #43
  265-tel simán jön átlag helyről is a cumo. Lehet nem elég "profi" helyről töltesz?
 • raingun
  #42
  Bár a sávszélesség emelés mámorító, sajnos szerintem az volt a célja hogy a versenytársakat megfojtsa. Tehát addig jó, míg verseny van, csak ne legyen megint monopol helyzetben a matáv.

  Amúgy a 2 Mbit nagyrésze nálam is feleslegbe megy el, pedig sok mindent töltök.

  Ha a feltöltést emelnék, az lenne igazán fejlődés, mert elterjedhetne pl. a videó telefonálás (nekem pl. sokat jelentene)

  Akik pedig sírnak, azoknak most már tényleg nincs igazuk.
  Pár éve még 5 kbyte-al jött a cucc.
  Aztán a 40-50 kbyte már maga volt a menyország.
  Most meg 200 kbyte.

  Persze csak a szerencséseknek. Mert M.o is vannak még bőven dialup-osok.
 • atomfal
  #41
  Hát kecske én nem tudom te honnan töltesz ami neked profi szervernek számít én simán szedek 270 k-val a 2mbites sávszéllel!! Nem lehet hogy a sávszéled nem elég magas?? Minden esetre naon komly lehet a 16 mbit!!:DD
 • AnarchoiD
  #40
  hogymivan ????????????? ;)
 • Yuuzer[real]
  #39
  Nem tudjátok az Invitel nem akar emelni a Matáv példájára?
 • Hegyikecske
  #38
  Ja és jelenleg a legprofibb szerverekről se nagyon lehet 17-180K fölött tölteni, nem tom mi az értelme a letöltés emelésénék ha nem lehet kihasználni
 • Hegyikecske
  #37
  Hmm a lényenget már elmondták előttem ugylátom :)
  Az azért télleg lol h németbe 16megabites ittmeg csak 2-3........ Pedig ott sem drágább, de az a feltöltési arány téllweg nevetséges az adsl esetében, nos chello rulezz :D (bár mikor lesz nekünk 1MB-esfeltöltési sebességünk??
 • pemga
  #36
  Szerintem kevered a marketingessel, ők adagolnak. A pénzügyesek kérdezik azt, hogy "és mibe fog ez kerülni", esetleg "mennyi idő alatt fog ez megtérülni". De azt is vedd hozzá, hogy sikeresen benyomták az országba a felhalmozott isdn raktárkészleteket is, az emberek vitték mint a cukrot... (Graffiti: In 1994 ISDN seemed a good idea, and so did Macarena.) A kezdet kezdetén az ADSL-t is isdn előfizetéshez kötötték, aztán erről szerencsére letettek. AH Rt. már építi a WiMax-ot, kérdés hogy milyen árakat fognak majd a kezdeti időszak után kínálni. :)
 • kev
  #35
  Hogy örültem, ammikor halottam hogy megduplázzák a letöltési sebességet. Most, hogy látom mennyire el vagyunk maradva (még mindíg) a nyugattól, már nem örülök annyira..
 • LiDoCaiN
  #34
  hát nemtudom, otthonra teljesen felesleges a 16Mbites ADSL. Nekem a 2 is teljesen elég letőltőgetni. csak az a 128 feltőltés kicsit kevés de majd biztos segítenek rajta valahogy ;)