121242
Football Manager
-
#8365 Dajka Mestert megtanítottm milyen is az Újpest öröm Zalában :DDDD
-
#8364 köszönöm, remélem hogy hasznos FAQ rész lesz -
#8363 Eddig dupláztam:
-
cain #8362 eh, ne is mondd... egy hete írtam ezt a kis esszét, de az 50. oldalon találtam meg... :( -
G.Freeman #8361 Rossz rajt utan (2 vereség 1 döntetlen) kezdek egyre feljebb kuszni a tabellán, igaz 22 meccsből csak 13at nyertem meg (+ 4 döntetlen 5 vereség) de mindenki botladozik és már csak 1 pontra van Bayern
BL kiesési körben pedig kedvezett a sorsolás és CSKA-t kaptam, nagyok egymást gyilkolásszák így van esély menni 1 kört -
cain #8360 az edzésekről, és a személyzetről:
az fm2006ban az edzéseket új formába öntötték. nem a gyakorlatokat kell összeválogatni, hanem a gyakorlattípusoknak a dominanciáját kell állítani egy-egy csúszkán. a gyakorlatok mennyiségétől függ, hogy az edzések mennyire veszik igénybe a játékosok szervezetét, mennyire "kemények". általánosságban megfigyelhető, hogy keményebb edzéseknél több a sérülés, de gyorsabb a játékosok fejlődése.
a következő gyakorlatfajták vannak:
erőnléti: a játékosok alapvető fizikai adottságait fejleszti, pl. állóképesség, erőnlét.
aerobik ;) : nem, ez nem a női zenés gimnasztika, hanem a gyorsaság, agilitás, és egyensúlyérzék fejlesztésére szolgáló gyakorlatcsoport.
védés: kapusedzés, csak kapusoknak. minden más csapatrésznél nullára tehetjük.
taktika: döntéshozó képesség, megérzés, és helyezkedés fejlesztése.
labdavezetés: cselezés, egyrintő, technika fejlesztése.
védekezés: szerelés, emberfogás
támadás: összjáték, kreativitás
lövés: távoli lövések, befejezés, higgadtság
rögzített helyzetek: szabadrúgás, szögletek, tizenegyes, nagy dobás
az edzések hatékonyságának meghatározó tényezője maga az edző, illetve a tulajdonságai. minden edző profiljában fel van sorolva, hogy milyen típusú edzést mekkora hatékonysággal tud vezetni. minél magasabb ez a szám, annál jobb az edző, és persze annál nagyobb igényei is vannak. az edző akkor tud a leghatékonyabban dolgozni, amikor egyszerre csak kevés, vagy csak egy edzés kategóriáért felel. ha elaprózzuk a tehetségét, az a minőség rovására megy. célszerű tehát a területeket specializálni. ha egy edzéskategóriát sok edzésen, sok játékos számára teszünk kötelezővé, előfordulhat, hogy az edző túlterhelté válik, ilyenkor be kell mellé osztani mást is (akármilyen béna is lehet, akár 1 csillagos is magában, nem rontja le le az edzés minőségét), aki leveszi a válláról a teher egy részét.
az edzők tulajdonságai:
kapusok edzése: egyértelmű, miben jó.
támadás edzés: támadás, lövés
védekezés edzés
fitness edzés: erőnléti és aerobic edzések
mentális edzés: amennyire tudom, ez így önmagában semmire sem jó.
technikai edzés: labdavezetés, rögzített helyzetek
taktikai edzés: taktika
egy másik fontos része a személyzetnek a menedzserasszisztens. a fontos tulajdonságai a menedzselés, a munka fiatalokkal, taktikai ismeretek, valamint az esetleges képességek és lehetőségek megítélése. külön bónusz, ha egyben jó edző is, mivel segíthet az edzések lebonyolításában, de ez nem elsődleges. a menedzserasszisztens segít a szerződéseknél (ad egy tippet, hoyg szerinte mennyit érdemes fizetni a játékosnak), valamint ha kijelöljük rá, szerződést hosszabítgathat a keret játékosaival, vezetheti az utánpótláscsapatokat (mazochisták ezt a pontot ne jelöljék be), szervezheti és vezetheti a csapat barátságos meccseit (kiscsapatoknál nem szokott neki sikerülni), és megmondhatja a frankót félidőben/meccs végén.
a harmadik állatfajta a gyúró. az ő legfontosabb tulajdonságai a fizikoterápia, az eltökéltség, és a fegyelmezettség. a visszavonuló játékosokból is lehetnek gyúrók.
a negyedik és talán legelhanyagolhatóbb rész a figyelőé. gyakorlatilag az ér belőle valamit, hogy elküldöd, nézze meg a következő ellenfelet meccseken, esetleg tehetségkutatásra használható, bár a többség a leigazolandó játékosokra vonatkozó tippeket úgyis neten keresztül szerzi be ("hi, középpályás kellene szibériai a szibériai zséligába, olcsó legyen (200k rubel), és legalább olyan jó, mint henry, mondjatok valakit , pls).
várom a kommenteket, mindenki írja hozzá, amit akar. -
#8359 helló, olvass nyugodtan :D -
#8358 hali -
#8357 500 új üzenet :DDDDDDDD
ezt én nem tudom végigolvasni :D -
misztör frog #8356 hogy hogy azt nemtom de nagyon megy a csapatnak :D -
#8355 Ez is megvan:
-
#8354 Ez meg hogy...? Grat! -
Takezó #8353 szívesen, én is jobban szeretem úgy nézni a meccseket néha :) -
ttukacs #8352 Nagyon -nagyon köszi!!! -
Takezó #8351 lááál, na az nájszos:D::DD:
-
misztör frog #8350 (H)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu -
cain #8349 opsz, átfutotatm felette, bocsi. előkeresem... -
#8348 #8234 leirtam a válaszom, lehet hogy nem olvastad a kommentemet -
Takezó #8347 ALT + F11 -
ttukacs #8346 ok. akkor ezek szerint nem csak én nem tudom, hogy van e... thx -
cain #8345 a szösszenetet, amit írtam az edzőkről, edzésekről és személyzetről, nem rakod be? -
#8344 nem tudom , de az SI GAMES oldalán tuti hogy van infó hozzá -
cain #8343 írj mélt az sigamesnek, hogy van-é. -
#8342 nah beraktam a FAQ-ba ezt a kérdést is
csoki az érkezőknek -
#8340 Rohadt csaló bíró!!
50. percben a Tatabány ellen nem ad meg egy teljesen szabályos gólt.....1-1 az állás -
#8339 Hehe, Guddy!
-
cain #8338 nekem eddig bejött. ez a harmadik idényem, és még nem kaptam olyan gólt az utolsó 10-15 percben, ami megváltoztatta volna a meccs végkimenetelét. -
#8337 hali
jó csocsit -
#8336 az szép -
Csesza #8335 nah peace all, most megyek csocsózni, este majd lejáccom a meccsket az uj taktikkal :PPPP Ankaraspor ellen megyek majd idegenben - hali -
ttukacs #8334 Üdv Mindenkinek!
Még egy kérdés: nagyon tetszik az alap skin, csak az a bajom, hogy azon nincs olyan ikon, amivel ki lehet rakni a mérkőzést teljes képernyőre... van erre valamilyen billentyűkombináció? -
#8333 Igen, rotálok keményen, mert fáradnak, meg így mindenki játszik! -
cain #8332 robben csak csere? vagy rotáció megy? -
#8331 AZTA jól nyomja -
#8330 sztem meg ez a legnagyobb hiba
pont az hogy ha feljebb veszed jobban jársz, ha visszaveszed csak magadra engeded az ellent mind1 ez csak az én meglátásom -
#8329 AZÉ -
#8328 Guddy, az isten
-
#8327 amit csesza is mondott ,fáradtakat le -
cain #8326 meg vedd vissza a tempót. meg rakd védekezőre a csapatot. -
#8325 olvass vissza!