121242
Football Manager
  • Etelkozi Vata
    Ez jól hangzik, és logikus is. ha szarja a csapat egy meccsen a gólokat, azt épp elég megnézni, nem kell tudni feltételnül, hogy miért.
  • ttukacs
    nekem volt olyan, hoyg BL meccsen hiányoztak a brazilok, mert éppen válogatott meccsük volt... kicsit bug gyanús a dolog...
  • ttukacs
    én extended -ben szoktam, de asszem áttérek arra, hogy minden meccset teljes nézetben kezdek. Csak abban lehet igazán látni, hogy melyik csapatrészet hogy mozog, és hogy mennyire működik a taktika... ha minden rndben és minden úgy történik, ahogy szeretnéd, akkor lehet átváltani extendedre.
    Ha az ellenfél túl sokat támad, akkor megint vissza kell váltani teljes meccsre, hogy lásd, hogy melyik taktikai elemben van a hiba és be tudj avatkozni...
  • Csesza
    ez kurvayó a játékosaim több mint 1hónapra elmentek szabadságra, július 31.-én fognak visszajönni és lesz kemény 1hónapom arra hogy edzőmeccsket tudjak jáccatni velük... :((((
  • Csesza
    nálam az alapbeállítás van, én nem szoktam végignézni
  • Etelkozi Vata
    Ti szoktatok teljes meccset végig nézni? Vagy csak key, illetve extended? Nekem nincs hozzá türelmem, néha az extended is túl hosszú.
  • Csesza
    jah ez tényleg idegesítő utána általába vagy lecseréltem a gyereket vagy szünetbe jól lebasztam...
  • ttukacs
    ja, igen... ez szerintem is bug.. olyan, mintha a gép elkönyvelné, hogy itt úgysem nyerhetsz, akármit csinálsz. Ilyenkor jön valami gyermeteg hiba és már ki is kaptál... persze elötte én 3-4 ziccert hibáztam...
  • GanXstaZoleeWrk
    az biztos eléggé támadót tolok.

Mindenesetre idegenben döntetlen sosem rossz. Ha otthon hozom a meccseket + idegenben is nyerek párat akkor siman megvan az első 3 hely vmelyike :) csak kikapni nem szabad :)
  • Sysfox
    Van benne egy-két marhaság, de szerintem jobb lett a meccsmotor. Sokkal jobban hasonlít egy igazi meccshez, mint a 2005. Ott ha én támadtam, én is fejeztem be, de itt sohasem lehet tudni, hogy a végén melyik csapat kerül helyzetbe.

Reálisabb szerintem. És jobb is. Mondjuk attól kiakadok, ha a hátvédem forgolódik a saját ötösénél, az ellenfél elveszi és berúgja. Ilyen is volt. A balhátvédem meg becenterezte a lasztit a saját tizenhatosára, és gólt kaptunk. Örültem nagyon.
  • ttukacs
    érdekes, hogy én meg mindíg 1-2 gólos meccseket játszok, ritka már a meccsenkénti 4 gól is... szerintem ez taktika függvénye...
  • szanics
    úúú, ez a leginkább idegtépő
    mikor már azt hiszed, megvan a meccs...
  • szanics
    ja, hát ezért mondom. Ettől függetlenül persze én is örülnék egy ilyen gólnak - már ha én rúgom
    Ha kapnám, kapuscsere :)
  • GanXstaZoleeWrk

folytatódnak az érdekes meccsek :)))) a védelem szerintem az alapvonalnál piknikelt mind2 oldalon vagy nemtom :)
  • ttukacs
    pl. amikor a védő a saját alapvonalától kb. 16 m-re van, ráadásul nem a kapu elött, hanem oldalt, és ahelyett hogy kifejelné oldalra, szögletre fejeli... és teszik ezt sokszor olyankor is, amikor nincs is különösebb vészhelyzet
  • ttukacs
    van benne egy-két ilyen dolog...
  • GanXstaZoleeWrk
    kb 5-8 méterre volt a szabadrúgás helye a középvonaltól.
  • szanics
    Azért, mert a 37. percben egyetlen kapusnak sem engedik, hogy saját térfele közepéről szabadrúgást végezzen el. Ez nem kirúgás volt, hanem szabadrúgás.
  • GanXstaZoleeWrk
    at mindenképpen érdekes :))

uefaba se lesz gond Bonazoli is jol tolja, amig Flachi sérült 2 hétig.

• Csesza
    miért lenne bug? rosszul elvégzett kirugás ennyi, a cagliari kitámadt támadólag lépett fel és a kapus akarta felívelni a labdát!!!!
  • szanics
    A 37. percben???
    Akkor ez bug...
  • GanXstaZoleeWrk

Cagliari kapuse közel a félpályáról végzett el szabadrúgást aztán Flachi-hoz került a labda :))))))) szvsz az év de min. a forduló golja :)

Samp-Cagliari 4-2, volt 3-0 is a végére kiengedtek a fiuk kicsit.

Flachi lőtt eeddig a legtöbb gólt a bajnokságban :)
  • ttukacs
    Az FM2006 -ban meg döntő a helyzetkihasználás, mert eddigi tapasztalataim szerint még a sztárcsapatok esetében is nehezebb helyzeteket kidolgozni. Valóságszagúbb a játék.
  • Csesza
    jah ilyen van nálam is de ez a 2005ben is volt ilyen, és az életben is sok ilyen van, ez alap... :P
  • ttukacs
    Sokszor ezeken megy el a meccs... nem a bekapott 1 gól a döntő, hanem aza abaj, hogy nem rúgok 2, vagy 3 gólt...
  • ttukacs
    szerintem is...

igaz, hogy Robinho minden második meccsen rúg egy gólt, Martins meg majdnem mindegyiken, csak az a durva, hogy egy meccsen van átlagban 2-3 olyan ziccer, amit be kellene rúgni és kihagyják... pl. 16-oson belül egyedül vezeti a kapura a labdát és belelövi a kapusba. Ilyenből 10 -ből 8 -at be kellene rúgni egy Robinho -nak. Vagy én vagyok a maximalista?
  • Csesza
    hátha növexik a nyíil akkor ott más bajok vannak...
  • raven01
    Sziasztok!

Azt gondolom, most már mindenkinek, aki akarta volt ideje kipróbálni a magyar bajnokságot is és remélem már le is higgadtatok, ha valami esetleg fel is idegesített benneteket. Azt szeretném kérni, hogy az fmhungary research topicjában jelezzétek, hogy találtatok-e hibát javítanivalót, kimaradt játékost, vagy bármit, amit szeretnétek az adatbázissal kapcsolatban észrevételezni (esetleg, hogy mi volt jó, bár ilyen biztos nem lesz:)

A kelet-nyugat elnevezés csere már regisztrált hiba…

raven
    magyar researcher

• ttukacs
    Elképzelhető, hogy a csatároknak azért romlik a helyzetkihasználása, mert túl sokmindent csinálnak edzésen?

Mondjuk a "befejezés" mutató és a "lövés" is folyamatosan növekszik... de lehet, hogy csak morális probléma a rossz helyzetkihasználás?
  • saviola83
    Valaki írja már le hogy a szünet beli szövegek mit jelentenek.Tehát melyik a dicséret meg ilyenek.
  • Csesza
    nálam itt szinte minden közepes mer nekem vannak oan védekező középpályásaim akiknek jó a támadó értékeik is
  • ttukacs
    És a középpályás miben különbözik a támadótól, vagy védőtől? Gondolom ötvözöd és egy sokkal általánosabb edzés...

Én a védekező középpályásokat védekező edzésprogramra állítom, a támadóközéppályásokat pedig támadóra...

• Csesza
    nekem van kapus,védő,középpály és csatár
  • ttukacs
    Én egyenlőre csak 2 db tervet használok: egy támadót és egy védekezőt ja és persze egy kapusedzést. Jobban nem bontottam meg.
    A védekezőnél amúgy a támadásra is nagy hangsúlyt fektetek, mert az fejleszti a passz készséget, ami azért egy védekező típusú játékosnál is roppant fontos...

Ja, és vettem 4 db, jó mutatókkal rendelkező edzőt még plusszba, így az edzésminőségek is elég jók lettek.

Van aki jobban szétválogatja az egyes posztok edzésprogramját? Jobb úgy?
  • Csesza
    hát ő annyit csinált vele hogy rárakta Keményre :P

nálam amikor az alapbeállításon volt, úgy is fejlődtek a játékosok, csak nem annyire mint az én edzésemmel
  • ttukacs
    Ja, értem... de az elég gagyinak tűnik... az egyik csapatnál elfelejtettem saját szájíz szerint átállítani és kezdtek is visszaesnia mutatók...
  • ForRedGlory
    Figyeljétek a pontszámokat a harmadik helyezettől lefelé
    5 ponton belül van 14 csapat

• ttukacs
    Az elmúlt pár napban sem jelent meg új save cleaner?
  • Csesza
    hát csak annyi hogy nem csinász semmit az edzéssel hagyod úgy ahogy van
  • ttukacs
    Lehet az edzést automatikusra tenni? Hol? Persze nem rakom automatikusra, de ez eddig nem tűnt fel...