106
  • Praetor
    Szerintem kezdjünk gyűjtést rendezni nekik, mert minden bizonnyal az éhhalál szélén tengenek...
  • Tetsuo
    "Ezzel nem csupán a filmes szakmát károsítják, hanem a nézőket is." LOL. Csak a maguk nevében beszéljenek!
  • vgez
    szerintem a csinibabát meg a miniszter félrelépet elég sokan megnézték moziba pedig akkor is volt már videókamera
  • Thrawn
    Ha valaki megiszik egy üveg kólát egy bevásárlóközpontban, majd kisétál a kólával a gyomrában, azt a kólát már nyilván nem fogja több száz ember meginni, ahelyett, hogy vennének maguknak egy-egy üveggel.
  • aaaaa
    Mi lesz a következő ? Országos kampányt indítanak a bevásárlóközpontok is, ha sikerül elkapniuk 1 db tizenötéves "bűnözőt" aki fizetés nélkül megivott egy üveg kólát ? ...
    Pedig szerintem ott naponta sokkal több valódi lopás történik, mégsem ekkora a híre...
  • Mike at home
    99-2000 kornyeken (300-399 HUF) idokben volt, hogy szinte mindegyik filmet megneztem, volt amit tobbszor is (jobb filmekete 2-4x, Mattrixot 9x) most meg kethavonta ha elmegyek moziba (jo mondjuk ebbe a DVD vasarolgatas is bejatszik)
  • winnie
    no igen, ez igaz (a kedvencem az 50 horrorfilm boxed set-ben 4500 forintért) de azért azt se felejtsük kint sokkal több a film és itthon is van bőven 999 forintos igényes film (link)
  • Mike at home
    Ausztriaban minap pl. ajagged Alliance 2-t lattam 1.50 EUR-ert.
    Osregi a program, de itthon hol arulnak ilyet 375 HUF-ert?
  • Mike at home
    nem egeszen igaz
    Kanadaban pl. 1500 HUF korul van
  • NEXUS6
    Ha négyszer annyian nem is mennének el, viszont egy ember nem 2 havonta járna hanem havonta monnyuk 2X, és már ki is jött a négy!
  • acdc
    Amik keleti fizetések és nyugati árak vannak még is mit várnak (bocsánat még olcsóbb is sokminden)
    Ezek ténleg ilyen debilek vagy csak tettetik?!
  • NEXUS6
    Sőt pl Angliában a sör is kétszer annyiba kerül mint nálunk (minimum)!

Csak az emberek meg 5X annyit keresnek!!!!!!!
  • winnie
    Kerüljön felennyiba a mozijegy, ennek eredményeként, tegyük fel még 2-3 napon teltházra lehet számítani és voila már is megkétszereződött a bevétel.

ez baromság (sorry:) ha felenyibe kerülne a jegy, akkor nem mennének el négyszerannyian moziba. nyilván művészet az ármeghatározás, hisz nekik a bevétel maximalizálása a lényeg, ezért van az, hogy az utóbbi 3 évben gyakorlatilag nem mentek fel az árak. (előtte évente 100-ast emeltek)
  • Gipsz75
    Én nemrég olvastam valamelyik napilapba, hogy amcsiban, a vásárlókedv felpezsdítése végett egyes régebbi dvd-ket 2.98-ért, az újabbak közül meg 1 csomót 5.99-ért adnak. Nálunk miért nincs ilyen!!!!!!! A most tv-ben menő "mátrixot 3000-ért" ezek után kicsit vérlázító nem, főleg, hogy "kicsi" kevesebbet keresünk az amcsiknál. magyar kormány(párttól függetlenül)+adó+szinte minde más FUCK!!!
  • winnie
    Minket itt naponta lopnak meg
    1500 ft-os mozijegyekkel minket is.

ha valamit, akkor a mozijegyárakat nem lehet szidni - ezek még mindig magasan olcsóbbak, mint máshol. amerikában egy mozijegy kábé egy dvd árával egyenlő - és duplája a magyarnak. (vagyis kint a dvd meg olcsóbb, mint itthon)

+ annak ellenére, hogy 1000 forintos árak is vannak, nem lehet elfeledkezni arról, hogy budapesten, aki akar minden filmet megnézhet 500 forintért is, csak nem péntek este kell menni
  • HUmanEmber41st
    censored by humanember
  • Mike at home
    de a rendorsegnek jo a 15 eves is, mert nem lo vissza, es javithato vele a statisztika,. igy biztosiva rendorunk elolepteteset
  • TeszteloPontHu
    Nem.
  • Robin Hood
    De ha a 80 forintos bóloagtó zsiréáf mentes hengeres princot dobod ki, akkor van egy jó érzésed, hogy az atisjus se nyerészkedett rajtad. :)
  • Robin Hood
    Kérdésünkre Bálint András a Magyar Filmforgalmazók Egyesületének elnöke egyetértett azzal, hogy a kalózkodást nagyrészben az is serkenti, hogy bizonyos filmek a külföldi premiert követően csak jókora késéssel kerülnek a hazai mozikba. Elmondása szerint ennek egyrészt anyagi okai is vannak, mivel egy vadonatúj kópia olykor 3-4-szer annyiba kerül, mint egy két-három hónapos használt tekercs
    Nulla befektetéssel csak nulla hasznot lehet realizálni. Így jár aki a semmiből akar ingyenélni, a pénzhez dolgozni is kell, és sokszor kockáztatni is. No pain, no gain...
  • Robin Hood
    Világszán
    Ebben a filmben producer a télapó? :-DDD
  • Robin Hood
    Minket itt naponta lopnak meg
    1500 ft-os mozijegyekkel minket is.
  • SirBubu
    off /sajnálom, rámgyütt :DD/:
    "... Van egy kék tó a fák alatt, ha beleteszem lehűti a lábamat..."
  • PyRex
    - Azért a bevétel nem egyenlő a nyersséggel...

- Az alvilágot nem a 15 éves fájlmegosztókra értik, hanem akik hamis DVD-ket adnak el mondjuk kínai piacokon, vagy nemtomhol...

Amúgy egyet értek.
  • Mice
    mert ez most nagyon kellett... a maradék többi moziban megy magyar v külföldi... nem m1?
  • Mice
    egyet értek veled, de én ezen filmek mindegyikét pl. csak dvd-n láttam és én pont azért nem gazdagítottam azt az 1000-et mert lemaradtam róluk a "túlzásba vitt" reklám miatt :(
  • NEXUS6
    Ált isk matek:

Kerüljön felennyiba a mozijegy, ennek eredményeként, tegyük fel még 2-3 napon teltházra lehet számítani és voila már is megkétszereződött a bevétel.

Csókolom.

Persze lehet hogy a nézőket nem ilyen ASVA superprodukciókkal kéne vissza szoktatni!!!!
  • NEXUS6
    Én még mindíg viszonylag renceresen járok moziba (havi 1-2).
    Régebben amikor, nem voltak ilyen basom magasak az árak heti 1-2 alkalommal.

Ha nem akciós napon megyek, akkor a nézőtér 1/10-e foglalt, kedvezményes napokon esetenként még teltház is előfordul.

Kérdezném én a kedves mozi üzemeltetőktől, nem pénzkidobás úgy üzemeltetni egy mozit hogy gyak egy héten egyszer jön be annyi ember amennyire tervezték a mozit?

Persze kevesebbet kell takarítani.

Viszont ha olcsóbbak lennének a jegyek talán a nézők is vissza szoknának ám és akkor talán a felbérelt színészeknek se sírna az ilyen PR rendezvényeken a szájuk, mert több bevételből aztán több új filmbe is lehetne kezdeni. (Amúgy tudtommal egyelőre a színészeket a producer azért a film befejesztéig ki szokta fizetni, szal hogy mennyire lesz sikeres az csak a producer/kiadó/forgalmazó biznisze. Persze GaNXta sem ingyér sírt gondolom ezen a rendezvényen se;))))
  • bala_
    Csak az a baj hogy szlovák fiatalok kameráztak a moziban ha jól tudom....
  • smv
    Na akkor a vicces sorokat én is kommentelném:
    "magyarországon a filmipar bevétele ... idén valószinűleg meghaladja a 30 milliárd forintot" ... "legalább 5 milliárd forintos kárt okoznak"
    Na meg ne sajnáljam már őket.

"miközben a hátuk mögé bújva szervezett alvilág szedi a ..."
    No most vagy én ismertem meg a neten rossz embereket, vagy pedig akárhány warezessel beszéltem, ők valahogy kimaradtak ebből az alvilágból. :(

"Nem drága a mozijegy, és nem drága a drága DVD az oka!"
    Elhiszem, hogy ezek politikus fizetésből nem drágák, majd ha nekem is lesz havi x00.000 forintos bevételem, akkor én is ezt nyilatkozom.

"Meg kell állítani a kalózok nyomulását!"
    Robin Hood esete...

"Az illegális másolat ... képméretben hiányos, képminőségben gyenge, hangzása torz, primitív másolatként került a fogyasztókhoz"
    Ako mit aggódnak, ha a kalózok ilyen sz@r minőségben soxorosítják az anyagot?

"Az illegális másolat készítői megkárosítják ... a fogyasztót!"
    Szerintem azt nem, akinek spórolnak ezzel x ezer forintot, melyért DVD-t vett volna, vagy 4000ft-ot, amennyiért elvitte volna moziba a családot.

Mindazonáltal nem bátorítani akarom a kalózokat, nem is vagyok ellenük, teljesen független vagyok, de ezek a sorok picit szemetszúrtak nekem.
  • irkab1rka
    ja várjá have, te figyejjée?

:) kitaláltam. ha odamész, és kidobsz 1 ÜRES írható DVD-t, akkor azt meg is vetted. Ennek ára kb 200-400 huf. ebből az ASVA/art justis része 50-100 huf.

Tehát megnézheted a mozit (amit már láttál kalózba') ha még fizetsz az artjustisnak ennyit :)
    (+amit kapnak a dvd íród árából, amikor megveszed.)

JJÓÓÓÓÓ CSELLL
  • irkab1rka
    Filmet csinálzok?

Csináljatok minőséget, azt, megnézném.
    Azt megnézném, hogy csináltok minőséget.
    :)
  • Kensin
    "ha valaki egy kalózkiadványt behoz DVD-n, VHS-en vagy CD-n, legyen az film vagy zene - és kidobja a moziban kiállított kukába, akkor megnézheti másodmagával a Nyócker című filmet"

Mintha nem lehetne lemásolni... Jajj nekem, megválok a filmemtől

Amúgy azt meg meg se nézem, max egy kalózmásolatot

(megjegyzés: A kidobott cd/dvd/vhs-rengeteget meg majd pont meg is semmisítik )
  • Murdoc
    Nem tudom miért mondanak ennyi hülyeséget, mikor a legtöbb magyar filmre 1000-en se ülnek be(annak is a fele esetleg ilyen ingyenes vetítéseken, a többi meg haver). Miért nem csinálnak normális forgatókönyvből normális, de olcsó filmet. Nem akartam külföldi filmekkel példálózni, de Tarantinó a Kutyaszorítóbant(Reservoir Dogs) kölcsöncuccból, meg összekalapolt pénzből forgatta, és pl. Micael Madsen a saját ruháját viselte a forgatáson. De a Blar Witch 1-et is 60000 dolcsiból dobták össze. Szóval nem pénzt kéne nekik adni többet, hanem hogy végre ne az ilyen elborult magyar "filmesek" forgassanak, hanem hagyják érvényesülni a fiatal tehetségeket is. Sok pénz nélkül is lehet jó filmet csinálni(pl. Kontroll), és sokból "gyengét"(pl. Sorstalanság)!
  • Bucser
    hidd el ha jó magyar ilmet látok a moziban elmegyek rá.... De ezzel az állandó reklámokkal antireklámokkal nem mennek semmire... csak a becsületes vevőket ijesztik el mivel bűzik róla a pénzharácsolási szándék...
  • dez
  • dez
    Engem meg idegesít, hogy már annyira magyarosak, mint egy 50% hagymából+50%pirospaprikából álló kőrözött... Már ehetetlen.
  • dez
    Ja, egészen véletlenül előkerül néha egy jobb is. De talán azért nem annyira propagálják, nehogy nagyon kiütközzön a kontraszt. :p
  • juhand
    Mindjárt elsírom magam szegény művészek miatt.
  • dez
    De legalább van mire/kire fognia a ripacs színészeknek, hogy kevés a néző... :P (Kivéve Ganxta, mert ő legalább nem hiszi magát színésznek.)