106
-
Praetor #66 Szerintem kezdjünk gyűjtést rendezni nekik, mert minden bizonnyal az éhhalál szélén tengenek... -
#65 "Ezzel nem csupán a filmes szakmát károsítják, hanem a nézőket is." LOL. Csak a maguk nevében beszéljenek!
-
#64 szerintem a csinibabát meg a miniszter félrelépet elég sokan megnézték moziba pedig akkor is volt már videókamera -
Thrawn #63 Ha valaki megiszik egy üveg kólát egy bevásárlóközpontban, majd kisétál a kólával a gyomrában, azt a kólát már nyilván nem fogja több száz ember meginni, ahelyett, hogy vennének maguknak egy-egy üveggel. -
aaaaa #62 Mi lesz a következő ? Országos kampányt indítanak a bevásárlóközpontok is, ha sikerül elkapniuk 1 db tizenötéves "bűnözőt" aki fizetés nélkül megivott egy üveg kólát ? ...
Pedig szerintem ott naponta sokkal több valódi lopás történik, mégsem ekkora a híre... -
#61 99-2000 kornyeken (300-399 HUF) idokben volt, hogy szinte mindegyik filmet megneztem, volt amit tobbszor is (jobb filmekete 2-4x, Mattrixot 9x) most meg kethavonta ha elmegyek moziba (jo mondjuk ebbe a DVD vasarolgatas is bejatszik) -
winnie #60 no igen, ez igaz (a kedvencem az 50 horrorfilm boxed set-ben 4500 forintért) de azért azt se felejtsük kint sokkal több a film és itthon is van bőven 999 forintos igényes film (link) -
#59 Ausztriaban minap pl. ajagged Alliance 2-t lattam 1.50 EUR-ert.
Osregi a program, de itthon hol arulnak ilyet 375 HUF-ert? -
#58 nem egeszen igaz
Kanadaban pl. 1500 HUF korul van -
#57 Ha négyszer annyian nem is mennének el, viszont egy ember nem 2 havonta járna hanem havonta monnyuk 2X, és már ki is jött a négy! -
acdc #56 Amik keleti fizetések és nyugati árak vannak még is mit várnak (bocsánat még olcsóbb is sokminden)
Ezek ténleg ilyen debilek vagy csak tettetik?! -
#55 Sőt pl Angliában a sör is kétszer annyiba kerül mint nálunk (minimum)!
Csak az emberek meg 5X annyit keresnek!!!!!!! -
winnie #54 Kerüljön felennyiba a mozijegy, ennek eredményeként, tegyük fel még 2-3 napon teltházra lehet számítani és voila már is megkétszereződött a bevétel.
ez baromság (sorry:) ha felenyibe kerülne a jegy, akkor nem mennének el négyszerannyian moziba. nyilván művészet az ármeghatározás, hisz nekik a bevétel maximalizálása a lényeg, ezért van az, hogy az utóbbi 3 évben gyakorlatilag nem mentek fel az árak. (előtte évente 100-ast emeltek) -
Gipsz75 #53 Én nemrég olvastam valamelyik napilapba, hogy amcsiban, a vásárlókedv felpezsdítése végett egyes régebbi dvd-ket 2.98-ért, az újabbak közül meg 1 csomót 5.99-ért adnak. Nálunk miért nincs ilyen!!!!!!! A most tv-ben menő "mátrixot 3000-ért" ezek után kicsit vérlázító nem, főleg, hogy "kicsi" kevesebbet keresünk az amcsiknál. magyar kormány(párttól függetlenül)+adó+szinte minde más FUCK!!! -
winnie #52 Minket itt naponta lopnak meg
1500 ft-os mozijegyekkel minket is.
ha valamit, akkor a mozijegyárakat nem lehet szidni - ezek még mindig magasan olcsóbbak, mint máshol. amerikában egy mozijegy kábé egy dvd árával egyenlő - és duplája a magyarnak. (vagyis kint a dvd meg olcsóbb, mint itthon)
+ annak ellenére, hogy 1000 forintos árak is vannak, nem lehet elfeledkezni arról, hogy budapesten, aki akar minden filmet megnézhet 500 forintért is, csak nem péntek este kell menni -
HUmanEmber41st #51 ****************************************
censored by humanember -
#50 de a rendorsegnek jo a 15 eves is, mert nem lo vissza, es javithato vele a statisztika,. igy biztosiva rendorunk elolepteteset -
#49 Nem. -
Robin Hood #48 De ha a 80 forintos bóloagtó zsiréáf mentes hengeres princot dobod ki, akkor van egy jó érzésed, hogy az atisjus se nyerészkedett rajtad. :) -
Robin Hood #47 Kérdésünkre Bálint András a Magyar Filmforgalmazók Egyesületének elnöke egyetértett azzal, hogy a kalózkodást nagyrészben az is serkenti, hogy bizonyos filmek a külföldi premiert követően csak jókora késéssel kerülnek a hazai mozikba. Elmondása szerint ennek egyrészt anyagi okai is vannak, mivel egy vadonatúj kópia olykor 3-4-szer annyiba kerül, mint egy két-három hónapos használt tekercs
Nulla befektetéssel csak nulla hasznot lehet realizálni. Így jár aki a semmiből akar ingyenélni, a pénzhez dolgozni is kell, és sokszor kockáztatni is. No pain, no gain... -
Robin Hood #46 Világszán
Ebben a filmben producer a télapó? :-DDD -
Robin Hood #45 Minket itt naponta lopnak meg
1500 ft-os mozijegyekkel minket is. -
SirBubu #44 off /sajnálom, rámgyütt :DD/:
"... Van egy kék tó a fák alatt, ha beleteszem lehűti a lábamat..." -
#43 - Azért a bevétel nem egyenlő a nyersséggel...
- Az alvilágot nem a 15 éves fájlmegosztókra értik, hanem akik hamis DVD-ket adnak el mondjuk kínai piacokon, vagy nemtomhol...
Amúgy egyet értek. -
Mice #42 mert ez most nagyon kellett... a maradék többi moziban megy magyar v külföldi... nem m1? -
Mice #41 egyet értek veled, de én ezen filmek mindegyikét pl. csak dvd-n láttam és én pont azért nem gazdagítottam azt az 1000-et mert lemaradtam róluk a "túlzásba vitt" reklám miatt :( -
#40 Ált isk matek:
Kerüljön felennyiba a mozijegy, ennek eredményeként, tegyük fel még 2-3 napon teltházra lehet számítani és voila már is megkétszereződött a bevétel.
Csókolom.
Persze lehet hogy a nézőket nem ilyen ASVA superprodukciókkal kéne vissza szoktatni!!!! -
#39 Én még mindíg viszonylag renceresen járok moziba (havi 1-2).
Régebben amikor, nem voltak ilyen basom magasak az árak heti 1-2 alkalommal.
Ha nem akciós napon megyek, akkor a nézőtér 1/10-e foglalt, kedvezményes napokon esetenként még teltház is előfordul.
Kérdezném én a kedves mozi üzemeltetőktől, nem pénzkidobás úgy üzemeltetni egy mozit hogy gyak egy héten egyszer jön be annyi ember amennyire tervezték a mozit?
Persze kevesebbet kell takarítani.
Viszont ha olcsóbbak lennének a jegyek talán a nézők is vissza szoknának ám és akkor talán a felbérelt színészeknek se sírna az ilyen PR rendezvényeken a szájuk, mert több bevételből aztán több új filmbe is lehetne kezdeni. (Amúgy tudtommal egyelőre a színészeket a producer azért a film befejesztéig ki szokta fizetni, szal hogy mennyire lesz sikeres az csak a producer/kiadó/forgalmazó biznisze. Persze GaNXta sem ingyér sírt gondolom ezen a rendezvényen se;)))) -
#38 Csak az a baj hogy szlovák fiatalok kameráztak a moziban ha jól tudom.... -
#37 Na akkor a vicces sorokat én is kommentelném:
"magyarországon a filmipar bevétele ... idén valószinűleg meghaladja a 30 milliárd forintot" ... "legalább 5 milliárd forintos kárt okoznak"
Na meg ne sajnáljam már őket.
"miközben a hátuk mögé bújva szervezett alvilág szedi a ..."
No most vagy én ismertem meg a neten rossz embereket, vagy pedig akárhány warezessel beszéltem, ők valahogy kimaradtak ebből az alvilágból. :(
"Nem drága a mozijegy, és nem drága a drága DVD az oka!"
Elhiszem, hogy ezek politikus fizetésből nem drágák, majd ha nekem is lesz havi x00.000 forintos bevételem, akkor én is ezt nyilatkozom.
"Meg kell állítani a kalózok nyomulását!"
Robin Hood esete...
"Az illegális másolat ... képméretben hiányos, képminőségben gyenge, hangzása torz, primitív másolatként került a fogyasztókhoz"
Ako mit aggódnak, ha a kalózok ilyen sz@r minőségben soxorosítják az anyagot?
"Az illegális másolat készítői megkárosítják ... a fogyasztót!"
Szerintem azt nem, akinek spórolnak ezzel x ezer forintot, melyért DVD-t vett volna, vagy 4000ft-ot, amennyiért elvitte volna moziba a családot.
Mindazonáltal nem bátorítani akarom a kalózokat, nem is vagyok ellenük, teljesen független vagyok, de ezek a sorok picit szemetszúrtak nekem. -
irkab1rka #36 ja várjá have, te figyejjée?
:) kitaláltam. ha odamész, és kidobsz 1 ÜRES írható DVD-t, akkor azt meg is vetted. Ennek ára kb 200-400 huf. ebből az ASVA/art justis része 50-100 huf.
Tehát megnézheted a mozit (amit már láttál kalózba') ha még fizetsz az artjustisnak ennyit :)
(+amit kapnak a dvd íród árából, amikor megveszed.)
JJÓÓÓÓÓ CSELLL -
irkab1rka #35 Filmet csinálzok?
Csináljatok minőséget, azt, megnézném.
Azt megnézném, hogy csináltok minőséget.
:) -
#34 "ha valaki egy kalózkiadványt behoz DVD-n, VHS-en vagy CD-n, legyen az film vagy zene - és kidobja a moziban kiállított kukába, akkor megnézheti másodmagával a Nyócker című filmet"
Mintha nem lehetne lemásolni... Jajj nekem, megválok a filmemtől
Amúgy azt meg meg se nézem, max egy kalózmásolatot
(megjegyzés: A kidobott cd/dvd/vhs-rengeteget meg majd pont meg is semmisítik ) -
Murdoc #33 Nem tudom miért mondanak ennyi hülyeséget, mikor a legtöbb magyar filmre 1000-en se ülnek be(annak is a fele esetleg ilyen ingyenes vetítéseken, a többi meg haver). Miért nem csinálnak normális forgatókönyvből normális, de olcsó filmet. Nem akartam külföldi filmekkel példálózni, de Tarantinó a Kutyaszorítóbant(Reservoir Dogs) kölcsöncuccból, meg összekalapolt pénzből forgatta, és pl. Micael Madsen a saját ruháját viselte a forgatáson. De a Blar Witch 1-et is 60000 dolcsiból dobták össze. Szóval nem pénzt kéne nekik adni többet, hanem hogy végre ne az ilyen elborult magyar "filmesek" forgassanak, hanem hagyják érvényesülni a fiatal tehetségeket is. Sok pénz nélkül is lehet jó filmet csinálni(pl. Kontroll), és sokból "gyengét"(pl. Sorstalanság)! -
#32 hidd el ha jó magyar ilmet látok a moziban elmegyek rá.... De ezzel az állandó reklámokkal antireklámokkal nem mennek semmire... csak a becsületes vevőket ijesztik el mivel bűzik róla a pénzharácsolási szándék... -
dez #31 -
dez #30 Engem meg idegesít, hogy már annyira magyarosak, mint egy 50% hagymából+50%pirospaprikából álló kőrözött... Már ehetetlen. -
dez #29 Ja, egészen véletlenül előkerül néha egy jobb is. De talán azért nem annyira propagálják, nehogy nagyon kiütközzön a kontraszt. :p -
juhand #28 Mindjárt elsírom magam szegény művészek miatt. -
dez #27 De legalább van mire/kire fognia a ripacs színészeknek, hogy kevés a néző... :P (Kivéve Ganxta, mert ő legalább nem hiszi magát színésznek.)