106
 • Mike at home
  #106
  akkor mondogasd, hogy legalabb te elhidd
 • Caro
  #105
  :)
  Ez volt a XX. századra jellemző felfogás.
  Nem tudom érszrevettétek-e, de ma már mindenki inkább egyedi akar lenni. Ez az individualizmus előretörése. Az a poén, hogy ez a globalizációval együtt megy végbe.
  De én nem vitatkozok ilyen dolgokról. Azt tudom, hogy nekem van igazam, majd meglátjátok.
  Lehet hogy 5 év lehet hogy 50. De nekem lesz lesz igazam.
 • Mike at home
  #104
  vagy lasd divat
 • Mike at home
  #103
  aztan meg miert?
 • dez
  #102
  Csak ne építenének arra, hogy elég, ha 1-2-néhány ismertebb színész van benne, maga a film lehet csapnivaló is. Persze az emberek hajlamosak elhinni, hogy jó volt, csak mert x szerepelt benne, és mondott 1-2 poént.
 • dez
  #101
  A legtöbb ember utánozza a többieket. Még ha az nem is túl értelmes cselekvés. Senki sem akar kilógni a sorból. A dohányzás is így terjedt el, stb. Ha a TV-ben sokan, vagy sokat csinálnak valamit, főleg olyasvalaki, akire jobban oldafigyelnek, ez erősen hozzájárul ehhez.
 • HuAn82
  #100
  Ezt pont rossz embernek mondtad (írtad).
 • Mike at home
  #99
  azt fogsz
 • Mike at home
  #98
  gondolom a bankarok, a kereskedok is aljasok
 • TheFinn
  #97
  Mókás, de szerintem ez a marketing bili egyszer fel fog borulni, és akkor nagyot fog szólni... Itt dögöljek meg, ha valaha is azért vettem volna kólát vagy csipszet, mert a tv-ben azt láttam. És szerintem ezzel nagyon sok ember így van. Az összes reklám egy nagy kamu, és ezt is szinte mindenki tudja. De akkor meg minek költenek egy valag pénzt erre a cégek? Mert ha Ray Romano csicsa kólát iszik akkor én is azt fogok? Vagy mi?
 • winnie
  #96
  Elvileg úgy kéne lennie, hogy ha felelősségteljes munkát végzel azért több pénz kapsz nem?

  te szerintem baromira el vagy tévedve. nagyrészt a színészek adják el a filmet, ami olykor 1 milliárdos bevételt is hozhat - ha ezért x vagy y 20M-ót kap, akkor még szép, hogy megérdemli. (a coca cola marketingesei a kólát adatják el - a színész a filmet)

  ugyanez a tévében. ray romano 2M dollárt kapt egy 'szeretünk raymond' epizódért. miért? mert miatta nézik hetente 18M-an a sorozatot. felelősségteljes? már hogy a fenébe ne? mennyi multinacionális cég reklámját segít ezzel eladni?
 • winnie
  #95
  amúgy engem az érdekelne, hogy látott -e valaki a neten le a fejjel-t? majdnem minden magyar film kikerült, de erre nem emlékszem.
 • winnie
  #94
  a film művészeti ág - már elég régóta...
 • Caro
  #93
  Ja, és arra, hogy a színészek keresete.
  Elvileg úgy kéne lennie, hogy ha felelősségteljes munkát végzel azért több pénz kapsz nem? De itt abszolút nem ez a helyzet. A média "sztárt" csinál belőlük, mintha ők különlegesek lennének. Közük nincs a valódi dolgokhoz. Ők meg persze jó pénzért mindennek a népszerűsítését elvállalják.
 • Sityi
  #92
  Azért nem semmi ez a "kalózkópiáról" lopott kép a szóróanyagon... Látszik rajta, hogy valaki kemény 20 percet dolgozott Photoshopban az eredeti, jó minőségű képen, mire erre a "hamis" képhez jutott... Legalább tényleg hamis, mozis felvétel shotját rakták volna be... Ez így a fogyasztók megtévesztése. :)))
 • Mike at home
  #91
  ha annyira jo volt a regi mozi, tetszettek volna soxor odajarni, es akkor nem megy csodbe
 • Mike at home
  #90
  meg egy igazi demokrata
  miert faj az neked, hogy masok popcorn eszenk, uditot szurcsolnek
  vannak olyan mozik, ahol ez nincs, a tobbit hagyd meg azoknak, akik szeretik a pop-corn
  egyaltalan, milyen alapon szolsz bele abba, hogy en fogyasztok-e pop-corn, szurcsolok-e uditot? max a sajat mozidban
 • Mike at home
  #89
  latom tanulsz informatikat.

  csak nezopont kerdese, hogy a film informacio-e vagy sem

  azt meg hogy hogyan kell - kell, nem tudom van-e ertelem ezt a szot hasznalni ebben az esetben - sem te sem en nem itt es most fogjuk eldonteni
 • Caro
  #88
  Látszik te sem fogod fel mit jelent az információs társadalom...
  nem baj. Akkor egyel kevesebb értelmes ember van. nem nagy veszteség.
  És hogy felhomályosítsalak:
  Az információ definíciója: új ismeret.
  A film nem egy anyagi valami, nem egy tekercs, vagy DVD vagy szalag. Az egy szellemi termék, aminek van egy hordozója, ami anyagi. Önmagában nem létezhet az igaz, de az információnak számtalan megjelenési formája van.
 • HuAn82
  #87
  Szép meg jó a házimozi, de a "hagyományos" mozinak akkor is van hangulata.
 • NeoMaN
  #86
  Ja, amúgy magam ilyen szempotnból nem sajnálom, mert utálom a filmek többségét, és kimondottan gyűlölöm az itthoni mozikultúrát. Popkornzabálás és kólaszörcsölés. Kinek van kedve így moziba mennie? Nemhogy ezreket fizetni ezért. Úgy kezdeném öcsém, hogy betiltanám a sok fasz büfét a moziknál, és tilos lenne bemmenni kajával. Ja, meg ugye a "nagy" mozinéző közönség is igen intelligens a bekiabálásaival, akkor röhög amikor nemkell stb.stb.
  Ennek ellenére (a LOTR ROTK óta először megint moziba megyek -SWEP3), de mivel feliratos lesz, remélem elkerülöm a fullkultúrált plázamozizókat....
 • NeoMaN
  #85
  Úristen, csak most olvastam el a demagóg szöveget, emg láttam a karcosított Bajort... LOLka.. :ÐÐÐ
  "Nem a drága mozijegy és nem a drága DVD az oka aszongya". :ÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐ
  Aki ezt mondta, annak üzenem: nézze má meg mennyit adnak el a 990-es DVD-ből a nagyáruházak vazzeg (és ugye ezek nem valami jó minőségű, és elég régi, lefutott filmek).
  Nem drága....
  Egy napi munkabér=1 db új megjelenésű film. Ez vicc. Egy db. tetves film 8 óra munkáért. :)

 • Mike
  #84
  a film információ? ugyan mitől lenne az?
  szerinted a mozi halott? nem baj. akkor eggyel kevesebb néző van. nem nagy veszteség
 • Mike
  #83
  te miről beszélsz?
  a mozi halálra van ítélve? ugyan miért? a dvd nem fenyegeti a mozit
  a színészek sokat keresnek? mihez képest? a filmkészítés üzlet, ha egy project több száz millió dollár bevételt hoz, miért ne kaphatna belőle a szinész is, hiszen azért nagyon sok múlik az ő munkáján is
 • [HUN]PAStheLoD
  #82
  ennek ellenére a filmwarezolás is "fénykorát" éli...
 • [HUN]PAStheLoD
  #81
  a 8ker egy szenny, filmnek nem film , animációs akárminek is lapos , az "anime" szót pedig még egy lapon se említeném vele..
 • Caro
  #80
  Ez nem a bevételről szól. Az a lényeg, hogy a mozi amikor létrejött, akkor volt elfogadható. Ma már, hogy mindenkinek otthon figyel a házimozi, így már semmi értelme.
  INFORMÁCIÓT NEM AZ ÚTON KELL TERJESZTENI!!
  A film pedig információ!
 • jefferson83
  #79
  "...annyiért adják, ami nekik még épp megéri."- Nekem csak az "épp" szócskával van egy kis gondom, szerintem ezt te magad sem gondoltad komolyan. Az iróniát nem éreztem, ha volt benne akkor nem szóltam :)
 • winnie
  #78
  Nem veszik észre, hogy a mozi halálra van ítélve?

  nem avittas ez a gondolkodásmód? a mozi most éli fénykorát, ismét rekorbevételt ért el.

  hasonló hangok voltak, akkor amikor megjelent a tévé - a mozi megijedt, majd röhögött a markába. utána megint mindenki temette a mozit, amikor megjelent a videó, mint hordozó - a mozik bevétele pedig tovább nőtt.

  addig, amíg bevételt termel (és mellette a dvd is egyre nagyobb csúcsokat hódít meg), addig nem erőltetés, hanem sima ügy, hogy van.
 • Caro
  #77
  Ez a sok állat!
  Nem veszik észre, hogy a mozi halálra van ítélve? Dehogynem, tudják, de mégis foggal-körömmel ragaszkodnak hozzá.
  Semmi értelme, hosszú távon úgyis kipusztulnak, akkor minek erőltetni őket? Még mindig ki akarják belőlük hozni azt a pénzt amennyit csak lehet.
  De minek? Ezzel az egész fejlődésnek ártanak!
  Inkább adnák olcsón DVD-n!
  Nem lehet? Szedjék le róla a jogdíjat, aztán majd lehet! Ez a soklépcsős elosztás csak az emberek meg a gyártók ellensége, az igaz, hogy a kiadók halálra keresik magukat rajta. A színészek meg nekem ne sírjanak! Semmivel sem végeznek más embernél felelősségteljesebb munkát, mégis sokkal többet keresnek!
  Az meg megintcsak röhej: bemegyek gépboltba, hogy veszek 512MB SD kártyát.
  Mondják nincs, csütörtökre lesz, de drágább, mert BEVEZETTÉK RÁ A JOGDÍJAT!!!!
  Eddig volt 9000 Ft, most lett 11000 Ft!
  Az összes adó kitalálója a jogvédő cégekkel meg a mobilszolgáltatókkal együtt fulladjon meg!!!
  Szóval ki jön államot alapítani?
 • winnie
  #76
  nem feledkeztem meg:) a többi országhoz képest jó - ezt írtam. amerikában van, ami drágább, mint itt, és van ami olcsóbb. mint írtam ott is lehet olcsón moziba menni és itthon is lehet 250-500 forintért (enni-inni otthon szoktam:), de hát az árakat a kereslethez és a pénztárcához igazítják, így nyilván a kólát is annyiért adják, ami nekik még épp megéri.
 • Mike
  #75
  ez egy elkeseredett akció, mert különben vissza kéne adni a kapott pénzt
 • Mice
  #74
  azért ne feledkezzünk már meg arról, hogy egy átlagos amcsi kérdőívben 25K alatti szokott mindig lenni az éves bevétel minimuma

  vazz ahol naponta kukoricapelyhet kap a zizis gyerek reggelire ott nem uaz a 1,5k és akkor még nem vittél el senkit magaddal és nem ettél/ittál semmit

  egy nagy rákot jó a magyar ár
 • NeoMaN
  #73
  "kidobja a moziban kiállított kukába, akkor megnézheti másodmagával a Nyócker című filmet, amit eképpen is támogatnak a Magyar Mozgókép Közalapítvány irányába tett vállalásának (80 ezer néző) elérésében" ez a lényeg.
  VÁLLALÁS.
  Nem nézik úgy ahogy remélték, pedig a pénzt azzal a VÁLLALÁSSAL kapták, ha 80ezer mozilátogatót vonz. Nemjöttbe.
 • Yossarian
  #72
  anyám! véresre ríttam a szemem...

  Mekkora nagy veszteségek, aztán a három dolgozó szemét képesek egy ilyen országos hírű fogás után kiszúrni ezzel a nevetséges jutalommal. 100e/3 fő :DD
  Pedig lehet, hogy eddig ők tettek a legtöbbet a filmwarezolás ellen :D
 • BlackRose
  #71
  "Már megint lopsz? - Nem lopok, konfiszkálok...", Hofi Géza (úgylátszik sokan nem értették meg, hogy Hofi csak viccelt... és most már mindenki ezt teszi, na persze nem viccel, hanem KONFISZKÁL...)
 • [HUN]PAStheLoD
  #70
  Csatlakozom Bálint Péterhez , _minket_ is _naponta_ _lopnak meg_ az olyanok mint ő... tehát tehet egy szivességet , mondjuk az emberiségnek, nem csak nekem.
 • xavier
  #69
  "Minket itt naponta lopnak meg!"
  Engem is kiscsávó.Adó meg bérlet meg előfizetés meg hasonló címszavakkal.
  Úgyhogy erősen bekéne qssolni.
  Mozi felvétel??!Ugyanmár.
  Kinek kell a moziba felvett, beleröhögős, elsősorban felállós,kukorica zörgetős kópiákat nézni, amikor sokkal jobbminőségű ripeket is meglehet szerezni.
  Ha van egyáltalán olyan film amit érdemes megnézni.
 • atlagember
  #68
  Én azt nem értem, hogy ki másolja le ezeket a fos filmeket? Kár érte elpazarolni az üres DVD-t, mert úgy többet ér, mint ezekkel a moslékokkal tele. Mert mondjuk valóban az is kellene, hogy a filmek is színvonalasak legyenek. Ha a nyockerre már egy százforintos CD bedobásával is el lehet menni, akkor ez is bizonyít valamit.
  Megértem, hogy ellenzik a kalózkodást, ebben igazuk van, de az is hülye, aki egy fos filmért akár egy üres DVD árát is kiad.
  És még valami: Ha megveszek egy filmet legálisan, akkor azt viszont én várom el, hogy a pénzemért reklámmentes anyagot kapjak, olyan szövegek nélkül, amik azt sugallják, hogy én bűnöző vagyok és azt le akarom másolni. Ezt viszont én kérem ki magamnak. Lehet, hogy azon kevesek közé tartozom, akik nem vásárolnak kalózfilmeket, de a legálist viszont épp ezért megválogatom. És mivel megválogatom, nem veszek olyat, ami nem éri meg az árát.
 • hornbali
  #67
  Ha lesz jó magyar film, akkor majd elmegyek rá, de ameddig olyanok amilyenek, addig még kalóz verzióba se kell.

  (Sztem egyhamar nem kell magyar filmre mennem a moziba...)