253
  • takysoft
    mice: a konzolos kérdésen kívül mindenben egyetértek.
    de épp ma kellet leprogramoznom, hogyan lehet roómai számokat arabbá konverzáni bash nyelven beadandónak
    ha nem hiszed, akkor progkor.inf.elte.hu
    bash-t útálom, mint szart, de tényleg durva dolgokat tud.
    és tényleg ne akadjuk ki egymáson
  • Mice
    szó szerint azt mondta, hogy "ugyanazt a grafikai szintet kapod" és, hogy az xp egyéb okok miatt lesz gyorsabb

legalább már a saját threadedet idézd már jól!
  • Mice
    én pölö időről-időre checkolom az új interface-ekkel kapcsolatos site-okat és gui-kat (mint anno sphere és a rubick megoldások), de sajna nagyon kevés ember áll mögöttük ezért lassan fejlődnek és v. $$$$bugos-ak vagy irdatlan erőforrásadag kell nekik. persze ha nagyobb cég nagyobb gárdával áll vmi mögé akkor meg fikázzák a részeredmények miatt...
  • Mice
    "És az, hogy momentán többünk véleményével megegyzik, azzal igazolva látjuk, hogy felesleges tépelődni" én csak azt látom, h pár lvl-nyi vitánál eddig alig hangzott el szakmai vita, s h néhányan inkább azért maradnak csendben mert egót meggyőzni nem lehet.

ha nekem valaki kiemeli az állításaimból azt amiben technikai oldalról tévedek v nem jól tudom, akkor azt beleokoskodásnak nevezem hanem normális vitának, de úgy látom itt ha néhány embernek ezt teszik akkor ők már meg vannak sértve...
  • Hierogli
    Kedves strogg, mar nem eloszor osztod az eszt a peace jegyeben. Vedd eszre, hogy te sem teszel mast, mint amit masokrol allitassz.

A 3D-s megjelenitesnek igenis soksok productivity vonzata van, en is elkepezltem mar a sajat stilusombol adodo idealis 3D-s kezelo feluletet, ami sokkalsokkal kenyelmesebb lenne a mainal. Ezekre a kepessegekre valoban csak a Longhorn lessz kepes messze foldon, ez ez nem par csilivili effekt megjeleneset jelenti.

A csilivili az Enlightenment. Nem az Aero.
  • Mice
    Strogg:

77. hozzászólás:))))
  • Mice
    "no registry" nem tom miért jobb az, hogy ha verziónként változik a szintaktikája a config file-nak és mindig máshol található meg. a reg legalább mindig egy helyen van és ellenőrizhető. tképpen mi a bajod vele?

"olcsóbb" kereskedelmi terméktől mit vársz? a linux is csak addig olcso amíg free dolgokkal adják avg usernek. ha már valamire használni akarod akkor a kereskedelmi verziókért (prog és graph dolgok) ugyanúgy kell fizetned mind2 OS alatt. A gimppel megy hagyjál...

"emberibb licensz" a hw módosítások kérdését igaz kezelhetné emberségesebben, de a szoftverforrás részén nincs sok értelme mivel nem hiszem, hogy te írnád a win-t tehát a licensz semmiben nem korlátoz e téren. mint kereskedelmi termék meg szép, h védi a forrását.

"sokkal nagyobb konfigurálhatóság" konkrétan mit nem tudsz rajta configolni?

"egy bash szerű konzol" a meglevő mélyebb használa is kitesz egy vaskos könyvet akkor melyik "szerü" funkciója kell?

"komoly felszereltség" hát ha te az openoffice-t komoly-nak nevezed :D

"hát csinálják meg úgy, hogy úgy !érezzem! érdemes !kiadnom!" köbö még egy milla emberke akart érezni és érzett is mert bár nem minden igényt elégít ki az eladott példányszámok alapján valamennyit mégis. egy csomó olyan funkció benne van azért magában a gui-ban is ami eléggé gyorssá teszi a használatát, s bezzeg ha ezek csak nyakatekertebben érhetőek el a linux alól rögtön az adj lentebb az igényeidből meg így is megcsinálja csak lassabbant kapod...

"még ez is erős lemaradásban van." tartok tőle az eddigi lemaradt feature-öket is egytől-egyig kihasználod...

"Az, hogy van benne egy avalon, nem hat meg.
    Az meg végképp nem, hogy nem omlik össze naponta. ez olyan minimum, hogy nem is értem miért említjük meg." talán mert nulláról írva azért ezt is el kellett érni, azért a kde sem tegnap kezdte és én még emléxem arra amikor 10-ből 9 gépen cseszett elindulni v rögtön crashelt egy hw v cfg láttán
  • dez
    Na mindegy, én húzok vissza kódolni. Engem azért fizetnek...
  • dez
    Hát, én nem vagyok MCSE (Microsoft Certified Systems Engineer - hú!...). Ergo... Szal, egyértelmű.

Halljátok, emberek! Megjött közénk az nagy MCSE, a lábai elé kell borulni!

Ja, várjunk csak! Hisz volt itt már más is MCSE-vel, és valahogy nem viselkedett így...
  • takysoft
    basszátok meg! ez a topic nem arról szól, hogy egymást basztassuk, hanemhogy elmundjuk a váleményünket, ha nem értesz egyet, akkor írd meg, ha a másikkal bajod van ,akkor azt másik topicban, pl a basztassuk egymást topicban
  • mrzool
    Leszarom, hogy ki milyen inget vesz magára. Ha úgy érezted, illik rád a jelző, a te dolgod.
  • arschsg
    Hjam, ez a megítélés, "rénézek és látom" ez kb olyan, hogy vkit leültetnek egy XP elé majd átül egy Linuxhoz, és az sem jobb semmivel, csak piros-kék-zöld-sárga ablak helyett egy pingvin a jele....
  • strogg
    Mice:

17. hozzászólás:))))
  • dez
    Én is kösz, amúgy. Mindegy, eddig sem voltál te sem az én kedvencem. :)
  • takysoft
    még vmi.. az oprencereket lehet szidni, de egymást ne szidjuk, meg neuronozzuk má.
  • Mice
    lehet, de érvekkel akkor sem riposztoltál...
  • takysoft
    hát...
    nézzük sorjában...
    1._grafika:
    Windows: legalábbis XP. szép. vannak benne ilyen normálisabb skinek(3db szürke, kék meg foszöld)
    van vmi támodatás, hogy egyéb is van, asszem wincustomize oldal, de bugos.
    szürkét használom, bejön. persze konfigolhatatlan.
    Linux: sok ablakkezelö letezik, de java fos. 2-3 ami tényleg jó. kde, gnome enlightenment stb. KDE nagyon profi. konfigurálhatóbbak a dolgok, de mivel a rendszer nem erre lett építve nem minden elérhetö grafikus ablakból. pl windowsban registriben hozzárendelem az avihoz a bsplayert, linusban ezt ablakkezelonkent meg kell tenni.

2. Stabilitás,gyorsasag:
    saját tapasztalataim szerint gyorsaságbeli különbség nincs (másolás, ut2004, tömörites)
    stabilitas szintugy. voltak minden oldalon cikis helyzetek(win pl blaster virus), de sztem kb ugyanolyan a ketto. ha van vmi komolyabb gáz, uygis napokon belül javitjak.

3._kezelhetöség:
    na itt ugrik a majom a vízbe.
    windows:
    használhatatlan fos. semmi. felteszem azt semmit se tudok csinálni. Wordpad? ez komoly? ezt vettem?
    paint? jegyzettömb? windows media player? stb hosszu a lista.

ugyanez linux:
    openoffice, gimp, hexeditor szintü editorok, programnyelv szintaxissal, mplayer.
    sokkal több, ingyen.

a másik oldal...
    ha a linux nem teccik, van hozzá egy-két progi még, meg jobban konfigurálhatóak a dolgok. a bash script meg minden ott van.
    de windows:
    a rencer alabol hatalmas szar, de nagyon jol tamogatott. millio kis progi van mindenre:
    windows install +driverezés után még van 50 apró progit fel kell tenni, ami linxban alapbol benne van.
    csak pár példa széles körböl:
    Nero - K3B
    Bsplayer - Mplayer
    Alcohol 120% - ??? ilyet nem tok linuxba
    putty - telnet
    winscp - scp
    mozilla firefox - linuxba alap(IE szar, nem tud semmit, nem bizom olyan bongeszobe, aminek olyan jogosultsaga van, hogy akar windows updatelni is tud)
    mozilla thunderbird - lin alap(outlook-ot annyira nem ismerem, nem szolom le)
    regcleaner, regsupreme - linux.... hehe
    AVG Antivir guard - linux... hehe
    Total Commander - sok van, de gey se kozeliti meg a TC szintjét. a TC az oka, hogy windowst hasznalok tobbet. ha tud vki jot linuxra irjob, krusader szar, gnomeos cucc szar
    Flashget - linuxba nem szoktam tolteni, nemtom
    Winace - linuxba csak unace van
    Winamp - XMMs
    partition magic - parted,qtpartes,fdisk,cfdisk stb.
    ext2fsd - linux alabol tud ext2-3-at ugye, meg ntsf-t is olvasni
    acdsee - sok van
    acrobat, ghostscript,ghostview, linuxba alap.

nem azt mondom, hogy egy dc++ kliensnek kell a rendszerben alapbol lenni, de ezek nelkül a progik nelkül a win egy nagy ganyé lenne. igy viszont én használhatóbbna tartok. jobb a támogatottsága.
    linuxot meg úgy istenítsük, hogy nem csak a kernelt kell nézni. disztribucionként is fellelhetö millió hiba. én az uhu-linux híve vagyok, mert magyar, és pont az van benne, amire szukségem van.
    linux-ban bizonyos dolgokat nehezebb beállítani.
    en pl automount nelkül meghalnék, mások szerint szar. usb-t belüni annak idejen nem volt egyszerü, meg a belsö modemet is nehezkesenismerte fel.
    viszont ellenben a TV-tuner kártya bármi konfig nékül ment, míg winbe sokat kellett szenvedni. a rencer felismerte, betöltötte a bttv-t, es már ment is.

longhorn?ie7? lesz benne taszkolás? mozillába már most itt van a kurzor felett kb 15 centire:)
    longhorn? áttetszöség, ilyen bar jobbra meg balra. linuxba most is van. még talan a blackboxba is. enlightenmentbe biztos, meg kdebe is asszem. meg van water effect alul(enlightenmentbe, tok poen vizes hatterrel:D)
    nem nagyon zever, hogy nez ki, ugyse hasznalom, meg a 3d desktopot se.
    win95 - hatalmas szar, win98 - szar, 98se - kezd ok lenni, winme - ujra szar. xp - nagyon ott van. tényeg az NT megbízhatósága. (NT spec nem ismerem csak hallottam rola, lattam is de nem teszteltem)
    linuxnál tovább tartot, mire bejottek ezek a grafikus izék, legalábbis mire divatba jottek. azért a mai KDE mellett már nem nagyon ugrálhat a winxp. macos-t nem ismerem, csak annyit tudok, hogy náluk máér akkor volt grafikus asztl, mikor a windows a 3.1-et kiadta.(persze sokkal jobb, a win onnét lopott mindent)

vissza a lenyegre, ha a tendencio folytatódik, akkor a longhorn jo lesz. 95-öt a maga idejéban is utáltam. 2 dolgon akadt meg a szemem.
    1 uj drivermodell, 2, uj regisztri(esetleg vmi alternativa, nincs regisztri). akkor hogy is lesz ez kompatibilis? nehogymá wine-t kejjen futtatni longhornba? vagy cedegat:) hehe:D
    mindegy ök tudjak.
    winfs... azt hallottam, hogy egy filenak annyi attributuma lesz hogy ihaj. eszetlenül felül akarják múlni az összes többi filerendszert. nemtom mi lesz belöle. talan vmi VMS szerü megoldás. mondjuk az szar lenne.
    szaz szonak is egy a vege, akkor hasonlítsuk össze a rencereket, ha kijön a longhorn. ki tudja, addigra hol tart majd a kde?

egy kérdés a végére, amit én nem értek.. nektek is csinál olyat az internet explorer, hogy egyszercsak kiakad, és bezárja az ÖSSZES mignyitott ablakot, ahova meg egyszer vissza nem találok?

windows elönye: amit linuxra irnak, abol van windowsos verzio is, amit windowsra, abbol ritkan van linuxos...

hubazz, ze hosszu lett. van mit kommentálni, lehet basztatni. ahogy igy olvasgatok, volt itt már veszekedés.

Mindenkinek minden jót, bocs, hogy szofosasom volt.

Baratsaggal: Taky
  • Mice
    mondhatsz akármit de a minősítés és a személyeskedés stroggében volt benne először függetlenül adtól, h kinek adsz igazat

csak hogy 1-2-t emeljek ki: "elwinesedett neuron" "értékelhetetlen" "persze érvet nem mondok"

szerintem a hangnemmegütéssel nem equ-nál volt a gond, de hát mindenki máshogyan olvas...
  • dez
    Talán nem azt kellene nézni, hogy mije van valakinek, hanem hogy mit mond?
    (Mellesleg egy MCSE nem a világ teteje.)
  • strogg
    Mice: csak volt egy véleményem, de rögtön azt kaptam, hogy húzzak a sunyiba 13 éves kis p*cs.

ezzel nem vitázom:)
  • Mice
    "Majd elvitatkozom szakmai szinten azzal, aki képes is úgy hozzám szólni, hogy legyen értelme egy ilyen csevejnek."

ez a mondat engem egy kicsit arra emlékeztet amikor a "ne legyen köztünk semmi...se ruha se lepedő-s" dumára a "se iq difi" riposzt megy lerázásképpen...

amúgy 100%-ig meggyőztél! de tényleg! :D
  • dez
    "nem mondtam, hogy nem lehet, éppen te mondtad, hogy nem működik, pedig működik."

Álmodban.

"Erre pedig azt mondtam, hogy nem lehet állítani (miután elmagyaráztam neked, hogy is működik a win memóriakezelése, mivel nem értetted miért használ(hat) page file-t ha van még üres memória) és továbbra is ezt mondom, ez nem szabályozható, aki mást mond az nem ért hozzá..."

Bizonyára csak véletlenül van pont erre egy registry-key...

"Cáfold meg akármelyik itt elhangzott állításomat (registry-config fileok, grafikai motor fejlettsége stb-stb). Sajnos mindig csak eddig jutunk, valami "szakértő" elkezdi a wint fikázni, páran megcáfolják szakmai érvekkel, kiderül, hogy az illetőnek lövése sincs a winről (de a számtechről se nagyon) és akkor jönnek az ilyen válaszok:"

Bizonyára van ilyen is, de nem mindíg csak ez van. Azt csak szeretnéd hinni...

""Nem nem tudok, neked nem akarok érveket mondani."

Szakmai érvek valahogy mindig csak a winesektől hangzanak el, a másik oldalról csak tizenéves kisiskolások (szintjén lévő emberek) fikázása hallatszik nulla szakmai érvvel. (honnan is lenne nekik...)"

Ez meg full hülyeség. (És jó lenne, ha nem idéznél hozzám olyan mondatot, amit nem én mondtam.)
  • strogg
    nem azt mondtam, hogy ennnyi a különbség.
    két külön irányvonal.
    Azt mondtam, hogy amit tudtam is benne értékelni. ami tetszett benne.
    NT vonalat nem hasonlítgatok 9x -hez.
  • dez
    Hát épp ez az, te nagyokos! Te akartad itt bemesélni, hogy a luna kikapcsolásától csiribi-csiribá gyorsabb lesz az egész Windows...
  • mrzool
    "Ez mondjuk a win98 óta így van, az egyetlen amit végre tudtam értékelni az xp-ben is, hogy alapból kezel egy csomó hardvert. (memória kártyák, és pendrive pl) Jah, hogy ezt a 2.4.x-es kernel tudja legalább 2 éve? Ez ám a feature."

Ha szerinted a 98 és az xő között ennyi különbség van, akkor no comment. Illetve az is no comment, hogy 2001, azaz lassan 4 éve van xp. Hogy is jön ide a 2.4-es kernel?

Nézd, valszeg tényleg nem fogunk egyet érteni. De akkor leglaább ne szajkózz nyilvánvaló hülyeségeket.
  • strogg
    mrzool:

Jaja.:) Párszor már folytattunk pár szakmai csevejt:))))
  • mrzool
    No offense, bocsánat ha félreérthetően fogalmaztam: "neked vagy bárki egyéb más, noname fórumozónak"

Te azért már itt vagy egy ideje.:)))
  • strogg
    Equ:
    Sajnos nem hiszem, hogy ha bármit is mondok, egyet fogunk érteni:(((
    elöbb fogok "nem érteni hozzá" :DD
  • strogg
    mrzool.
    noname fórumozónak tartasz? Köszönöm szépen.
  • Equ
    ember, nagyon szép itt ez az elemzés, de legalább EGYETLEN szakmai érvet írjál már le az állításaid/gondolataid igazolására. Tudod ez nem a nőklapja pletykarovata itt az emberek általában megpróbálják szakmai érvekkel alátámasztani a mondanivalójukat. Persze van aki erre képtelen, de azt nem is fogják komolyan venni.
  • strogg
    Ami biztos, én is, és itt jónéhányunk marad a linuxunknál. Jó egészséget a csodás winhez.
    Enlightenmentem agyon kényezetet a király kis animált felületével, kemény 2% erőforrást használva a 800-as duron gépen. De sok sikert az avalonhoz:)

De most komolyan.
    Peace emberek. most pont arról megy a vita, hogy egy win szakértő szakértett egyet, és volt pofája mást mondani, mint amit az m$ marketing próbál belesulykolni az emberekbe. És az, hogy momentán többünk véleményével megegyzik, azzal igazolva látjuk, hogy felesleges tépelődni al onghornon, mert nem lesz jobb, mint az xp. csak más, látszat tudással. Ez mondjuk a win98 óta így van, az egyetlen amit végre tudtam értékelni az xp-ben is, hogy alapból kezel egy csomó hardvert. (memória kártyák, és pendrive pl) Jah, hogy ezt a 2.4.x-es kernel tudja legalább 2 éve? Ez ám a feature.

tényleg peace.
  • mrzool
    Nem lehet, hogy az nem tetszik nektek, hogy felhívja a figyelmeteket arra, hogy amihez nem értetek, abba ne szóljatok bele? Nem lehet, hogy IGAZA van? Részemről inkább hiszek egy MCSE-nek, mint neked vagy bárki más noname fórumozónak...
  • strogg
    srácok.
    Teljesen felesleges. Ügyeletes okostojásunk a mai napon Equ.
    Minden napra van egy, most ő. Holnap majd más lesz.
    végigolvastam a fórumot, és észrevettem, hogy bárki-bármit mondott, mindíg neki volt igaza. mindíg ő volt a legokosabb, legszebb.
    Nem a szakmai hozzáértésével van a gond, hanem azt képzeli csak neki van igaza.
    Valszeg csak ő esett hasra az avalon-tól :)
    Bocs Equ, de tényleg aki eddig megszólalt, te kioktattad, hogy miért tudja rosszul, amit te oly jól tudsz.
  • Equ
    "Én kipróbáltam, hogy kikapcsoltam, és csodák-csodája nem lett tőle gyorsabb a kernel"

A grafika butításától a kernel? Minek égeted magad újra és újra? :))
  • Equ
    "Mondcsak, mi a feladatköröd? Programozó, vagy rendszergazda? "

Mindkettő, ms rendszermérnök vagyok... :)
  • Equ
    "és abban is tévedtél, hogy ne lehetne állítani, lapozza-e a Win a Kernel lapozható részeit"

nem mondtam, hogy nem lehet, éppen te mondtad, hogy nem működik, pedig működik.

"hogy cache-nek használhatja-e a programok által fel nem használt ramot... "

Erre pedig azt mondtam, hogy nem lehet állítani (miután elmagyaráztam neked, hogy is működik a win memóriakezelése, mivel nem értetted miért használ(hat) page file-t ha van még üres memória) és továbbra is ezt mondom, ez nem szabályozható, aki mást mond az nem ért hozzá...

"Ergo, neked van nagyobb arcod a kelleténél."

Cáfold meg akármelyik itt elhangzott állításomat (registry-config fileok, grafikai motor fejlettsége stb-stb). Sajnos mindig csak eddig jutunk, valami "szakértő" elkezdi a wint fikázni, páran megcáfolják szakmai érvekkel, kiderül, hogy az illetőnek lövése sincs a winről (de a számtechről se nagyon) és akkor jönnek az ilyen válaszok:

"Nem nem tudok, neked nem akarok érveket mondani."

Szakmai érvek valahogy mindig csak a winesektől hangzanak el, a másik oldalról csak tizenéves kisiskolások (szintjén lévő emberek) fikázása hallatszik nulla szakmai érvvel. (honnan is lenne nekik...)
  • dez
    Ehm.. Én kipróbáltam, hogy kikapcsoltam, és csodák-csodája nem lett tőle gyorsabb a kernel... :P
  • Equ
    " Tehát nem akarok lebutított grafikát"

Tudod mi az a luna? Az az amitől az xp grafikája több mint a 2000-é. Azaz, ha azt kikapcsolod, akkor pontosan ugyanazt a grafikai szintet kapod mint a 2000. De emelett jóval gyorsabb az xp, a már lentebb említett dolgok miatt.
  • dez
    Uncsi a marketing-szöveg. Ennyi erővel a Longhorn nem más mint XP + újabb DirectX. És lám, valóban nem más... :P (Ja, bocs, még egy újabb, csicsásabb, és persze bedrótozott GUI-kezelő.)

És közben rájöttem: te a marketing-osztány ügyeletes fórumozója lehetsz... :D
  • dez
    Aha, úgy emlékszem, legutóbb is csak benyögtél 1-2 bemagolt (marketing-duma szintű) szöveget, de a kérdéseimre már nem tudtál válaszolni, és abban is tévedtél, hogy ne lehetne állítani, lapozza-e a Win a Kernel lapozható részeit, illetve, hogy cache-nek használhatja-e a programok által fel nem használt ramot... Ergo, neked van nagyobb arcod a kelleténél. (Főleg, hogy én nem is nagyarcoskodom.)

Mellesleg elképesztő, hogy a Windows funkcióinak (állításod szerint) kiterjedt, de (szerintem) felületes ismerete alapján azt hiszed magadról, a kisujjadban van az egész számtech...

Mondcsak, mi a feladatköröd? Programozó, vagy rendszergazda?