253
  • testerlnx
    Amugy meg mindenki azt hasznal amit akar, vagy amit ra eroltetnek, Nekem szerencsem van, hogy az elso halmazba tartozom, egyenlore :)
    En sok jot varok a Longhorn-tol, de ezeket nem arulom el, mert nem akarok pofara esni ;)
    Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy probaljon ki mas operacios rendszereket is, mert szelesiti az ember lato koret, fejleszti az ember megoldo kepsseget, stb... (soken megtanulnak ujra olvasni dokumentaciot, meg ilyenek :))
    De mivel nem vagyunk egyformak, es sokan "a jart utat jaratlanert" filozofiat valjak, vagy az a kiprobalas reszukrol, hogy "felraktam, de nem tetszett, pedig adtam neki 1-2 napot" kent alnak hozza, na nekik nem javaslom persze a dolgot :)
    Vki azt mondta, hogy a szamitastechnika irant komolyan erdeklodo emberek, elobb vagy utobb ugy is elmelyulnek a *nix like vagy unix vilagban, azt hiszem neki volt igaza, pedig megmondom oszinten 1999-ben olvastam eloszor a Unix-rol 2000 ota hasznalom szerveren, de csak tavaly majus ota hasznalom mindenhol, es a pici puhat meg 1993 -ota hasznalom es 1996-2001 -ig fejlesztettem is ra Visual Studio-val, eloszor Java-ra tertem at aztan tavaly vegleg szakitottunk julius kornyeken :) Persze nem volt komoly szakitas, egy konycsep annyi sem gordult le az arcomon...
  • RelakSfromhome
    Azért a unix-like sem egy szent. Az usb-s tárolók csatolgatásával sem a programozónk, sem a rendszergazdánk nem boldogult (valahogy megjegyzi, hogy hova mi volt csatolva, és attól nem tágít), az új barebone gépeinken meg a kártyaolvasót nem tudták beüzemelni.
  • testerlnx
    Huh, végig olvastam és zúg a fejem :)
    Már múltkor is írta vki, hogy 2-3% körül van a mac az USA-ba, még linket is dobott...
    Nekem is élnek kint rokonaim, és más t mondanak...
    Amúgy meg hát Én is abban a statisztikában hiszek amit "nekem" hamisítottak :)
    Egyszóval messze van az a 2%-tól, és abszolút nem csökken, azt pici puha csak szeretné...
    Más: annyi probléma van a pici puha rendszereivel az Open Source rendszerekkel (elsősorban GNU/Linux, de akár BSD-kel össze hasonlítva), hogy ha azt le kéne írnom (ahoz sokat kéne persze utána járni) akkor ahoz rengeteg szabad idő kellene, és erre azért nagyon sajnálnám :) Így hát az emberből persze néhány azért kibukik, de messze nem az összes: *nix like rendszereke sokkal jobb felépítésűk, átgondoltabbak, és annak ellenére, hogy régebbiek, mégis kevesebb negatív örökséget hordoznak... Tényleg csak egy példa a rengeteg közül: miért nincs rendes csomag kezelője a win-nek? (ami tud update-elni, upgrade-elni, és persze rendesen deinstall-ni) Miért nem lehet a grafikus felületet leválasztani a win-ről? Miért nem a WM-et a DE-et külön választani, és ezeket is leválasztani a win-ről? Miért kell egy fs-t erőltetni, miért nem használhatok olyan fs-t ami nekem a legcélszerűbb egy adott feladathoz? Miért nem jönnek végre rá, ahogy azt már jó páran belátták, hogy a *nix felépítés a leghatékonyabb és a legkidolgozottabb jelen pillanatban? (persze erre már rá jöttek, de ilyen szinten nem szeretnék arcon köpni magukat... Persze az NT-s mikro kernelt is *nix-os pofa tervezte, és még most is *nixos pofák fejlesztgetik, ha jól hazudik a média felénk :)) Meg még rengeteg miért... Miért hazudnak annyit? Miért nem fejlesztenek többet, és miért nem marketingelnek kevesebbet? (persze azért, mert rájöttek, hogy az embereket könyebb beszéddel meggyőzni, mint munkával...)
    Jót tett volna nekik, ha az "antitröszt" pernél szépen feldarabolják őket, mint annó a mélykéket, mert így nagyon lomhákká váltak, de sebaj, így legalább nem kell attól tartani, hogy képesek technikailag felzárkózni, bár hány *nixos pofát vesznek is meg...
    Különben a legnagyobb baj szerintem a szemléletével van a pici puhának, de mára már ez sem egységes, kérdés, hogy ez tudatos-e vagy már akorává nőtték ki magukat, hogy nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal :)
  • RelakSfromhome
    (ehh, holnap reggelre mit fogok kapni a megjegyzéseimért a fejemre :D)
  • RelakSfromhome
    Namárteis. Mi a baj a Gimp-el?!
  • RelakSfromhome
    "Aki nem érti miről van szó, annak javaslom hogy debug-oljon full screen 3D játékot..."

Még nem csináltam ilyet, de képzelem, miféle rémálom
  • RelakSfromhome
    Konfig: programozónk beállított egy xp-t úgy, hogy a végén már a rendszergazda sem fért hozzá a géphez

Stabilitás: középsuliban valami dos alól indítható minilinux-al akarták nekünk oktatni, hogy mi is ez (persze netezésbe fulladt a dolog) A 16 gépből jó, ha négyen volt hajlandó indulni :D
  • RelakSfromhome
    Az a bezáródás szerintem nem alapfícsör, hanem összeszedtél valamit
  • asysoft
    Mert másik platformra készül, Macet kell hozzá venned. Amúgy 1X próbáld ki, döbbenetes, milyen grafikus felülete van (sebességét sajnos az emulátoron való ismerkedés miatt nem tudtam megtapasztalni). Amúgy ezt a csökkenést nemtudom, honnan vetted, utóbbi időben erősödött az Apple, s egyre több Mac-est látok a fórumokon is.
  • RelakSfromhome
    Gondolom magad fordítottad a linuxodat, a saját géped és igényeid szerint. A windows-nak viszont kismillió különböző konfigon kell hibamentesen futnia. Na, ez az egyik oka, amiért lassú szerencsétlen. Ha szerinted nem, akkor írjál nyugodtan, csak 5letelgetek.
  • RelakSfromhome
    Eszembe nem jutott dicsérni a konzolt :)
  • RelakSfromhome
    Ez alapján az elv alapján a doom3-nak egy c64 szintű procin kéne rohangálnia, nem?
  • FTeR
    ez nem a konzolt dícséri, hanem a grafos felületet írja le.
    (az más kérdés, h ha tudod mit kell írni, akkor konzolon gyorsabb/ egyszerűbb lehet egykét bonyolúlt megoldás)
  • RelakSfromhome
    A registry eltörlésének mi lenne az értelme? Nem mondom, én is inkább szeretem, ha egy program a számára szükséges dolgokat magaköré leteszi, és nem szemeteli szét a rendszert, de hiába vannak már 2-300 gigás vinyók, azért lehet spórolni is a tárhellyel. Ha valami már fent van, akkor azt ne rakja fel azonos verzióban még egy tucat program. És honnan tudná, hogy van ilyen? Nézze meg a registry-ben.

Az már más kérdés, hogy mikor benézek a winfos registry-jébe, akkor annyi hát legalábbis furcsa bejegyzést látok, hogy a hajam égnek áll (lehet, hogy a 60-70%-át ki lehetne dobni?)
  • RelakSfromhome
    azért a karakteres terminált ne bántsd! Igaz, hogy ma már ablakban rohangálnak, de még mindig többmindent el lehet pl linuxban intézni alóla, mint grafikus felületről. És ez én látom, aki még csak nem is ért annyira a linux-hoz, és inkább kattintgatok, mint gépelek.
  • FTeR
    valaki írta, h pl a vezérlőpult osx-ben így nézki, meg még hogy az is szűrke.
    Előbbira annyit, h xp-ben is ilyen alapból a vezérlőpúlt, amig át nem váltod hagyományosra...
    az, hogy szűrke meg theme kérdés, szal remélem poén volt.
    vki említett vmi xpcustumize dolgot, azt ugyan nem ismerem, de xpre van egy hivatalos (de nem m$) progi ami bármire lecseréli a themet, és neten elég sokféle található. Nekem legjobban a chaninja theme tetszik (linket most nem tudok, de google mindenki barátja). egyébként kis piszgálgatással (geekes belenyúlással, kb úgy mint ahogy linuxban minden beállítás változtatni szokás) alapértelmezetté lehet tenni, így még külön progi sem kell.
  • FTeR
    nem vígasztalásnak szántam a foxos dolgot, szomorúnak találom én is.
    ha tudod, hogy miért nem lehet altabolni játékot, akkor meg nem értem mér írtad, mint hatalmas xp hibát. (lehet félreértettem)
  • Felfedező
    Ha annyira jó a MAc OSx akkor miért van 2% körül a részesedése amerikában és ráadásul egyre csökken..
  • NEXUS6
    wow, ez tényleg műkszik!

Na ha megyek valami veszélyes sexpoáppos lefagyós vírnyákos oldalra Longwhore-t letölteni, akkor ezt a módszert használom.
  • acdc
    "míg a Mac OS X számos tekintetben jobb"
    Ezt mindenki tudja még az ismerösöm lánya is aki usaban lakik és egyik osztálytársának sincs pc-je:)
  • Equ
    csak az ie ablakok "függőségére" reagálnék, eléggé egyértelmű a helyzet, xp alatt un. inprocess alapú az ie, azaz az újabb ablakok a fő process threadjeként futnak és nem újabb processként (erőforrás spórolás), ezért, ha az egyik meghal, akkor mind meghal. Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy amikor "fontos" ablakot nyitnál, akkor nem ctrl-n-t nyomsz, hanem pl quicklaunchból nyomsz az ie shortcutjára, ezáltal az adott ablakot (és annak gyerekthreadjeit) függetleníted a korábbi ie ablakaitól, tehát azok meghalásakor (kilövésekor) a "fontos" ablak és annak gyerekei nem halnak meg. Ezáltal végülis a user döntheti el, hogy a függőséget vagy a nagyobb erőforrásigényt választja. Régebben ezt az advanced fülön is lehetett szabályozni, kár, hogy kikerült belőle.
  • NEXUS6
    Na most akár hiszed akár nem, ezt kb én is tudom, de ettől még nem fog tetszeni az amit látok.

Attól se leszek boldogabb, hogy nem csak az IE hanem a Fox is lefagy;(

Hidd el a látszat ellenére nem zsigerből utálom a wint (a M$ az más tészta), de ha az ember lát egy smást akkor szeretné, ha újdonsággal az adott műfajban nem is találkozik, de legalább azok a dolgok ami külön külön megvolt, valahol végre egy helyen, egy OS-ben is meglegyen.
  • Zedas
    "Ez nem igaz, minden egyes kulcsra meg lehet adni a jogokat, még a módosítást is szabályozhatod."

Hujj. Most magamba roskadtam. Elnézést a hülyeség terjesztéséért. :(
  • FTeR
    a net optimizáló a cfosSpeed, de sajna kell hozzá, h elérje a saját weblapját, és a rengeteg pingelés miatt matáv (T-fos) autómatika néha letíltja (voltak balhék emiatt). Vivendinél meg asszem alapból tíltva van.
  • asysoft
    "linuxban ntfs iras telleg nincs azota se"
    Amikor vmelyik UHU Live!-ot felraktam, találkoztam egy programmal, amely a windowsos dll használatával képes volt írni az NTFS particiókat-igaz, ezt pokoli lassan, vmi 50kbyte/s-el tette.
  • FTeR
    a játékok task váltása nem az xp hibája, hanem egyszerűen a játékból letiltják az alt+tab-ot, vagy nemes egyszerűséggel mást rendelnek hozzá. általában azért, mert a grafikus motorjuk nem viseli el a lekicsinyítést, de ez megen csak nem az xp hibája.
    az IE kifagyós dolog tényleg kellemetlen, de pl nekem csuda firefox is kifagyogat és a tabbed miatt ott is mindent bezár (a session saver még mindig bugos és pre béta)
    ugyan azt többszőr elindítani, a progi saját beállításától függ, megint csak nem xp baja.
  • takysoft
    Murdoc:
    KDE linux nem létezik. a KDE egy ablakkezelő, olyan, mint a bash, vagy a sima sh, vagy a csh, csak grafikus. X-servert igényel. Bármilyen disztribúcióhoz telepíthetö. Nagy vetélytársa manapság a Gnome.
    Azt hiszem a KDE készítői is csináltak disztribúciót, de a neve nem KDE. hanem Knoppix, és nem telepíthető, hanem CD-ről ful. live cd.
    Gnomenak is van asszem live cd-je, Gnoppix a neve asszem.
    egyébként ajánlom a figyelmedbe az UHU-Live-cdt is, nagyon figyelmesen osszeválogattott anyag.
    Géped indul CD-ről, azt filmet nézhetsz, netezhetsz, még a TV-tunert is kezeli. Netrádió alapból, mint winamp.+benne van mindenféle rendszerhelyreállító kütyü. jobb, mint a telepíthetö uhu. komolyan.
  • takysoft
    Mice: elöször is a Murdocos üzidre:
    linuxban ntfs iras telleg nincs azota se.

szoval a wincustomize a telleg thirdparty cucc, es bugos, nekem mindig eltunik a scrollsáv, ha kisebbre huzom az ablakot

a wine, a gimp telleg vicc. az openoffcie-ot nem fikaznak, nem rosz cucc. elsöre, bar nem sokat hasznaltam.(ahogy MS officeot sem)
    persze laccik rajta, hogy kb word97 szinten van, de most van openoffice 2.0 beta... meg nem lattam.

"
    az xmms pedig még mindig csak a 2.9x szériás winamp szintjén é"
    teljesen igaz

tenyleg nem leteznek a linuxhoz komolyabb progik, bár sok program van, ami eladó ugyan unix alá is, csak oda nem törték fel. :) pl maya 6

énnekem egykutya a 2 oprencer, elhasználom bármelyiket, bár linuxban mindig megszívat a jogosultásgrencer.
    meg ha szeretnék vmit beállítani(pl elöször próbáltam megnövelni a swap-et), allandoan elszall a rencer.

otthonosabban mozgok winben.

köszönöm a hozzászólásod

Barátsággal: Taky
  • FTeR
    ugyan a hozzászólásod olvasását abba hagytam, miután a wordpadot az openofiszhoz hasonlítottad. nagy ész lehetsz. openofiszhoz leszel szíves a m$ officet hasonlítani és máris láthatod, h openoff fosrakás hozzákápest...
    megkérnék mindenkit, hogy nekem itt ne fikázza olyanért a wint, h nincs benne alapból ofisz, meg médiapéjer meg akármi, amikor épp most tíltotta ki belőle a EU az olyan halott ugyér mint a linux, mert verseny helyzet.
    aki azzal jön, h linux felhasználóbarátabb mint a win, meg könnyebb kezelni, az nem tudja mit jelent felhasználóbarátnak lenni.
    windows xp, ha hibernálással van kikapcsolva (és ugyan mér kapcsolnám ki másképp), akkor a boot kb 2 pislogás egy átlagos gépen és ha fos tűzfal nem fogja le, akkor rögtön használható is, tehát nem tölt tovább (érdemes rendes tűzfalat beszerezni).
    leállítás ugyancsak 2 pislogás. nos eddig kipróbált linuxaimnál linux kb annyi idő alatt áll fel mint régen az win9x-ek (még az xp sima leállítással is hamarabb megvan) és mindeközben rakat "fontos" informácóval szemeteli tele a képernyőt amit egy júzert hót nem érdekel (ha vinné ilyenek érdekelnek, külön indítási menü van rá - éppen lehet defaultolni, ha nagyon geek akarsz lenni). linuxnál _nemrég_ még nem is volt leállítás, csak újraindításnál lehetett kilőni...
    aki aszongya nem kell a 3d-s megjelenítés, az megint csak nincs képben, mert csak azt látja, hogy fölösleges csicsa, azt meg hogy ez mennyi lehetőséget és könnyítést jelenthet kezelésben meg nem.

birom egyébként az olyan arcokat, akik win9xet láttak utoljára, meg egyszer képen xp-t és nagy okosan (mert ők a geekek) benyögik, h semmi különbség. azok az arcok akik azért mert értenek a számtechez (vagy hiszik) és linuxot használnak, már rögtön azt hiszik winhez is értenek, majd amikor meg eléjük kerűl nem belátják, h nem értenek hozzá, hanem elkezdik fikázni, hogy milyen szar. pedig ők vannak a kevesebben, csak a szájuk nagyobb.
  • Kensin
    Windows flame-elők, mit akartok? Tűnjön el a Windows? Nem fog.

*nix flame-elők, mit akartok? Tűnjön el a *nix? Nem fog.
  • mrzool
    "de mivel a módosítás nem joghoz kötött (vagy az egészet tudod, vagy semmit)"

Ez nem igaz, minden egyes kulcsra meg lehet adni a jogokat, még a módosítást is szabályozhatod.
  • Zedas
    Pár dologra reagálnék:

Registry:

Nem jó. Jobb lehetne mint a config file-ok, de mivel a módosítás nem joghoz kötött (vagy az egészet tudod, vagy semmit), ezért automatikus bukás. A longhornban eddigi információim szerint nem lesz registry: XML fileok lesznek jogosultságokkal, kötött formában, ergó kiküszöböli az eddig ismert hibákat.

Avalon:

Nekem itt áll egy atomerőmű az asztal alatt, ha játszom akkor nyilván nem megy az oprendszer graf. felülete és nem eszik meg feleslegesen erőforrást, viszont semmi problémám vele ha a GUI szebb lesz, főleg mivel NEM eszik semmi CPU időt, csak GPU-t, ami ilyenkor egyébként sem csinálna semmit.

Egyébként látom sokak leakadtak hogy 3D az oprendszer, meg elforgatható az ablak: könyörgöm, nem ez a lényeg! Ez csak csicsa! A poén a GPU multitaszk és az egységes grafikus felület! Aki nem érti miről van szó, annak javaslom hogy debug-oljon full screen 3D játékot...

GIMP:

Jézus. Hihetetlen hogy ezt valaki valamire példának hozta fel :)

Net gyorsabb linuxon:

Igen. Ennek oka a csomagok optimalizálása amit Linuxban megoldottak, winben pedig MS mai napig szart rá. Erre egyébként van egy wines progi ami megvalósítja ugyanezt (nem vár az ackokra asszem), nem jut eszembe a neve.

Játékok linuxon:

:D

Alapfelszereltség linuxon:

A GIMP stb. stimmel hogy ezerszer jobb mint a Paint, Wordpad stb. A gond akkor jön el, amikor szeretnél valami jobbat: ugyanis nincs. Winen van tízezer rajzprogi, Linuxon marad a GIMP. Szóval tény hogy alapból jobb, de többet ne is akarj sok területen.

A firefoxot pedig leszedtem win alól is, visszatértem IE-re. A biztonság miatt tértem rá át, most pedig ott tartunk hogy kb. két hetente jön ki rá egy atom kritikus hibát javító peccs. Pedig pont a biztonsággal reklámozták. Szomorú.
  • lowdog
    OSX vagy a Mac?:)
    merthogy MacOS X.4 Tiger 29200+ÁFA (apple.hu)
    WinXP Home 16+ÁFÁért van, de a "fullos" XP PRO már 27000+ÁFA felett van (expert.hu)
    és így már annyira nem drágább... (már ha az OS-re gondoltál és nem a HW-re :))
  • NEXUS6
    Jó hogy bejött ez az IE lefagyás kérdése.

Én a mai napig nem vagyok kibékülve azzal a multitaszknak nevezett nyűglődéssel, amit a win művel.

Megnyitok 3 IE ablakot, az egyik befagy erre viszi az összeset. (most már legalább az OS megmarad)

Vagy bizonyos játékok teljesképernyős működése esetén, el lehet felejteni a taszk váltást.

Ritkaság az is hogy egy progit többször el tudjak indítani.

Ez így volt a win95 esetében és az XP-ig csak némi javulást látok, de nem alapvető változást.

Remélem a Longwhore végre kielégít ebben a tekíntetben;)))

Ez elött 20 évvel egy A betűs oprendszert mindezt sokkal flottabbul meg tudta csinálni.
    (Bocs, de ha Mr Májroszoft hódolhatott a rögeszméinek itt a fórumon, akkor had írjak én is az enyémről;))))
  • Mice
    biztos, csak kár h mocsok drága
  • Mice
    "cd-ket/pendrájvokat/floppykat/dvd-ket folyton mountolni/unmountolni köll." :P automount (akkor is utálom :) )
    "Semmi kodeket nem ismerek hozzá, meg alig játszik le valamit." mplayer az uhulinux-ból: sokat ismer

"Nem működik rajta a DC." van linux client is

"A net azért gyorsabban fut a linuxon." a sávszél adott szóval szerintem csak beállítás kérdése

"Nem tudok linux partícióról win-re másolni, még rendszergazdai joggal se." OS és kernel függő bár az ntfs-re írásról utoljára akkor olvastam amikor még nem megbízhatónak titulálták, azóta lehet megy

"Biztos sok előnye van, pl. ingyenes, de nekünk a sulit támogatja a Microsoft, így ingyen van csomó szoftvere. :)" majd felnőssz és az első fizetésed megkapásakor elkezded szidni őket mert rájössz ezt is kifizették a zsebedből csak még nem tudsz róla... :)
  • Mice
    "van vmi támodatás, hogy egyéb is van, asszem wincustomize oldal, de bugos."

? kicsit bővebben mert én guiból már egy ideje nem tudtam előcsiholni bug-ot max egyéb végfelhasználói cuccból

speed tekintetében én eddig azt láttam, hogy a gém oldal még mindig vérző pontja a linux-nak, úgyhogy az ut2k4 nem tom h jön ide?

kezelhetőség terén kimerítően felsoroltad az összes használható programot amivel a linux többet tud bezzeg ami vicces, hogy az a lehülyézett wordpad még mindig normálisabban működik a notepaddel karöltve mint a kwrite mert minitxt-k editálásra csak a hülye indít openoffice-t és nem is erre a szegmensre lett pozícionálva.

az openoffice meg ugyanúgy nem része a linuxnak mint a winnek mert ezt sem thorvalds-ék találták ki. ergó ezt nem tekinteném szerves os résznek. egy csomó linux alá uúgy fel kell telepítened ergó win alá is megteheted. ezt (wp) viszont már megkaptad win3.1 alatt míg azért a win3.1 évében nem biztos h Vieditoron kívül sok mást kaptál linux alá. az pedig nem tegnap volt...

úgyhogy a sokkal több terén maradjunk annyiban, hogy linux alá sem kapsz semmit

a bash + oké sokat tud a pont e téren oda, de ugyanezt tudnám mondani az acdsee-re. Én az 1.0-ás verzió óta használom a mai napig s sajna egy olyan más képnézegetőt sem tudok ami az összes általam használt funkciót tartalmazná. Pedig én még ki sem használom az összes funkcióját és mégis mennyire sok van. Az IrfanView-ra mutatnak sokan a free-sége miatt, de nagyon gyerekcipőben jár. A Pixie32 kezdett hasonló útra lépni de sajna még a 98as chipcd-n levő acdsee-re hasonlítani akaró képnézők szintjén se jár (márpedig még azok is win-esek) Wine alól meg emulálni a program halála. 2giga procitempó felett sem képes emberi tempóval kezelni és bug-zik

az xmms pedig még mindig csak a 2.9x szériás winamp szintjén él. az egységes és jól konfigolható stream csatik kezelése még mindig nincs sehol az nsv-t meg ne is említsük

ez előző wineket meg nem kellene szerintem leszólni. én amíg az xp stabilitását meg nem ismertem nem akartam átváltani 98ról. az a gui nagyon el lett találva és nem a csillivilli-je miatt hanem mert hatékony és gyors volt. az xp felhasználói szinten csontolva se kezelhető ugyanakkora tempóval viszont a több progi stabilan kezelése miatt hatékonyságban már megelőzi.

az automant amúgy tényleg hülye ötlet :) én mind a mai napig ha ilyen elé ülök meghajtókra link ki asztalra és manuálisan mount

akkor kapok idebajt amikor visszahúzza a korongot mert konquerőrből másolok és az egyik commander ablak vagy console még cd-re hivatkozik és ilyenkor kereshetem meg melyik a sok ablak közül

98nál ez kékképernyő+esc, xpnél meg gond nélkül megoldható lett

:) már most ntfs alatt is ihaj sok attribútuma lehet a fileoknak és könyvtáraknak, saját magad által deklaráltból is rengeteg :)

"egy kérdés a végére, amit én nem értek.. nektek is csinál olyat az internet explorer, hogy egyszercsak kiakad, és bezárja az ÖSSZES mignyitott ablakot, ahova meg egyszer vissza nem találok?"

98 alatt még sűrűbb volt, de xp alatt valamit csináltak és már nem minden esetben teszi ezt. a gond az, hogy még mindig egy programként kezeli azt is ha 10 v 20 nyitott ablak fut. hasonló gondja volt a szövegszerkesztőinek is, amire az lett a lépés, hogy minden doksit külön programfutásnak kezel-->kva lassú lett

szerintem a moziék felfutása miatt majd beépítenek egy pár hasznos funkciót a konkurenciából de ez engem nem fog zavarni mert én még mindig a 0.7-es alfát használom. btw ebben van save opened tabs on crash :P
  • Petty
    Én nem értek az op.rendszerekhez, 2 hónapja váltottam Mac OS X-re - tutin működik, használom a MacOffice-t, így ugyanúgy tudom a munkámat végezni , mint az XP op.rendszerű PC-men annak elötte.
    Viszont ez a Longhorn szerintem nagyon hajaz a Pantherre-mármin megjelenésében!
  • Murdoc
    Én nem értek a linuxhoz se nagyon, meg a vindózhoz se, de azért már van kis tapasztalatom hozzá. A suliban az egyik legjobb(nak mondott) KDE linuxot használjuk, és én csak hátrányát ismerem. Ugyanúgy lefagy, mint a WinXp-m(persze nem annyit, mint a 98:) ). A cd-ket/pendrájvokat/floppykat/dvd-ket folyton mountolni/unmountolni köll. Semmi kodeket nem ismerek hozzá, meg alig játszik le valamit. Nem működik rajta a DC. A net azért gyorsabban fut a linuxon. Nem tudok linux partícióról win-re másolni, még rendszergazdai joggal se. Biztos sok előnye van, pl. ingyenes, de nekünk a sulit támogatja a Microsoft, így ingyen van csomó szoftvere. :)
  • Mice
    "Álmodban." "Azt csak szeretnéd hinni..."
    "Ez meg full hülyeség." "(És jó lenne, ha nem idéznél hozzám olyan mondatot, amit nem én mondtam.)"

ezeket mondjuk te mondtad. a registry key kivételével ezek mind súlyos érvek...