A Microsoft megtiltotta a Longhorn képek közzétételét

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEXUS6
Én is ezt mondom, ha valaki azt sem tudja hogyan menedzselje a háttérben futó programokat, akkor annál biztos csak spywerek fognak a háttérben futni.

A winsznoboknak üzenem, hogy ez nem feltétlenül a júzer hibája ám!!!!!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

HUmanEmbernek igaza van. Az operációs rendszer feladata, hogy kiszolgálja az alkalmazásokat, minél GYORSABBAN! A design meg lófasz. Ne mondja nekem senki, hogy egy ablak átméretezéséhez vagy egy lekerekített gombhoz nem lenne elég egy 40Mhz-es CPU! Integráltak mindent a windowsba és egyszerûen nem lehet/nem akarják optimalizálni (mert akkor ki venné meg a hardvert?).

Egyébként teljesen jól belõtt windowsom van, fut is szépen, csak ahhoz amit csinál elég kellene, hogy legyen egy negyed ilyen gyors konfig.

Anno meg lehetett irni mindent C-ben, de ha két függvényt assembly-ben csináltál meg 10x-esére gyorsult az egész. Ennyi.

testerlnx
En is nagyon "varom" mar mit fognak kiadni jovo ev vegen 😊 Hat ez lol, felemetes mennyi idot el tudnak tolteni mire kihoznak nemi ujitasnak titulalt... khm "fejlesztest". De ez egyaltalan nem baj, legalabb erosodik a verseny. Kulonben tenyleg alatul nyomjak, tegnap itt volt nehany ismerosom, aki nem nagyon koveti az "esemenyeket", es lelkesen magyaraztak, hogy halottak, hogy az uj pici puhaban lesz fekete doboz 😄 Hat igen mondom a pici puha mar 2 eve nyomja a "tenyeit", es van aki megeszi, de foleg csak az igen kevesse hozza ertok, viszont ok vannak tobben 😞

AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!

Szóval adják ki újra a Windows 3.11-et, erre gondolsz?😊
JZO
inkább növeld az intelligenciahányadosod és nem lesz problémád egy windows kezelésével, bár eléggé alacsony lehet, ha még az XP kezelése sem megy <#banplz>
Az igazi újítás az lenne, ha nem kellenének driverek, és nem foglalna alapból 2GB tárhelyet a winyon..és érthetõ módon meg lenne csinálva (emberi nyelvre lefordítva , hogy ha ezt kikapcsolod, ez és még ez sem fog mûködni stb)a mindenféle fölösleges cuccok kikapcsolása.
Még a hõskorban ugye mindenki "spórolt" a tárhellyel, és a szükséges RAM területtel, ma meg ugye az a fasza gyerek, aki minnél nagyobb gépigény mellett minnélszarabb dolgokat csinál..

Ha egyszer a M.S.-nél meghallgatnák, mit is akarnak az userek!

pl kiadhatnának mondjuk "szõke nõs" verziót,
aztán "tapasztalt user", "szakértõ rendszergazdás"
verziókat..
így mindenki meg lenne elégedve..
Törekdni kellene az egyszerûségre, az átláthatóságra, hogy ne tudjon 1 progi a "háttérben" futni ( kémprogramok stb..)
szerintem ilyesmivel kellene eltölteni az idõt ott
Gateslandon..nem mindenféle fölösleges (számomra)csicsás vackokat fejlesztgetni. Attól még tényleg nem lesz okosabb, csak szebb ( ???)

Jah igen a játékok fejlõdjenek! oda kell is a gépigény😊 ne a rendszer futtatása használja ki a gépet, hanem az alkalmazások!

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

"A vizuális effektek pedig valszeg a videókártya hardveres gyorsításait használják ki: amióta elõször szóbakerült a Longhorn, már akkor mondták, hogy ez lesz az elsõ olyan op.rendszer, ahol a videókártyák képességeit ki fogják használni az op.rendszer futtatásánál is."

Elsõ már biztos nem lesz, azt már lekésték úgy 4 évvel...

Widows rajongók tábora???
Ti találkoztatok már ilyennel???

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

mousee
Nemtudom, hogy láttad e azt a kis videót, ami a win98 újdonságait mutatja be... Billiboy éppen nagyba magyaráz, hogy így automatice hardverfelismerés meg úgy, és rádugnak egy szkennert a gépre...a gép fel is ismeri, elkezdi telepíteni, amikor beugrik a szép kék képernyõ.... Vagy vicclapokon lehet látni hogy bazi nagy termináloknál reptereken kékhalálba fagy a win...sötöbö...visszatérve az elsõ példámra, azt ne mond nekem, hogy mr. gécc olyan gépet fog nyilvános bemutatóra vinni, ami meghal...szóval ennyit arról, hogy aki nem ért hozzá...

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Dehogynem. Ha már úgyis minden újítást kispórolnak belõle...

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Mike at home
az oprendszernek nem az a dolga, hogy csicsas legyen

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
nagy kar ert minket, hogy nem lathatjuk az M$ Loghorn-jat, jaj mi lesz most?

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Nagyon egyszerû ez.
1. Azért tiltották be a képeket, mert a Longhornt valami csodának akarja beállítani a MS, és ha idõ közben látják az emberek a képeket (akár a legszebb formájában mutatják, akár nem), látják, hogy ez nem más, csak egy némileg továbbfejlesztett XP, megszûnik az illúzió, kipukkad a lufi, nem lesz akkora durranás, amikor megjelenik, nem rohannak az emberek õrült módjára az üzletbe. (Mindíg is a marketing volt a MS egyik nagy fegyvere. Számukra jó befektetés.)
2. Miért kell a 3GHz? Hát az effektek miatt. Miért kellenek az effektek? Hogy legyen mire ráfogni a 3GHz-t... Na jó, ez csak (félig) vicc, az eljövendõ HD videózás miatt kell. (Miért kell a HD videózás?... Hogy el lehessen adni a HD-DVD lemezeket. 😄)

Felfedező
Webáruház: Válts linuxra (bucsú a kék haláltól)..erre csak annyit mondanék, aki hülye a windows-hoz az használjon linuxot... <#eplus2><#nevetes1>

Ability
"3. Ability egy bétából nem lehet túl sokat leszûrni, mert egy év alatt még sokat javulhat és romolhat. Valahol azt olvastam, hogy a loghornba kerülõ gui még elég messze van a kész állapottól (lehet nincs így, nem akarom kavarni a szart...)"

Persze, ez így van! 😊 Viszont ezt lehet konfigurálni. Ha valakinek nem kell a csicsa, akkor beállítja a neki megfelelõ mértékben, vagy éppen teljesen lebutítja, és akkor máris nincs eszméletlen gépigény. ÉS ez az amit pár ember nem ért meg, csak azt fújja, hogy "ba**ott nagy gépigénye lesz" és hogy szar lesz stb... de az már el sem jut az agyukig, hogy ennek lehet állítani a mértékén....
1. egyáltalán nem vagyok linux-buzi, magam is leginkább windowst használok.
2. Garfield, nem kavarom a szart! Elolvastam és aláírom, rosszul láttam a ramhoz tartozó ajánlott gépigényt azonban amíg nem tudsz normálisan kommunikálni, úgyhiszem nincs mirõl beszélni.

Mindenesetre a processzorigény akkor is durva, ha arra gondolok, hogy még ha nem is szerverrõl, de mondjuk egy egyszerû irodai géprõl van szó (tény, hogy nálunk az egyetemen már nem lesz szükség hozzá gépcserére). És egyetlen dolgot kritizáltam meg, hogy teljesen felesleges nagy processzorigényû grafikus felületet integrálni egy oprendszerbe, mert egy értelmes ember sem fogja használni.

3. Ability egy bétából nem lehet túl sokat leszûrni, mert egy év alatt még sokat javulhat és romolhat. Valahol azt olvastam, hogy a loghornba kerülõ gui még elég messze van a kész állapottól (lehet nincs így, nem akarom kavarni a szart...)

4: Mice, elõzõ gépem tisztán 800as volt, 512mb rammal, és nem éreztem annyira lassúnak az ablakmûveleteket, mint amennyire leírtad. Szerintem te valamit nagyon félrekonfigoltál 😉

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Ability
Nem arra. Hanem az animált ablakkezelés stb....

Bár már ezt is lehetett eddig is, csak az eléggé puritán volt. Eddig WinFX-el csináltam én is hasonlót, de ez az Avalonos sokkal kidolgozottabb, és szebb is. Nem tudom hogy fejezzem ki, de a lényeg hogy azzal a progival nem csak olyan effektet lehet csinálni, hanem az Avalonos vonalat követi. 😊 (jáájj de jól töröm madzsar)
Mire gondolsz?

Mert átlátszóságot pl. már régóta lehet csinálni segédprogival 2000/XP alatt.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Ability
pfff, tényleg. 😊
Viszont amit mondtam, az még érvényes. Lehet tesztelgetni, mert van valami progi, ami olyan effekteket generál, mint Longhorn. ^^

(csak már a nevét nem tudom)
Egyelõre még csak egy Community Technology Preview-t adtak ki belõle márciusban, ami "pre-beta 1"-et jelent.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Ability
Egyébként komolyan nem értelek titeket. Jó jó, poénos meg miden, csak éppen alaptalan. Ha lekapcsolod a csicsát, akkor egyáltalán nem eszik többet, mint XP. Azt meg remélem Ti se gondoljátok komolyan, hogy minden extárt elvártok, de a gépigény meg nem változzon semmit. Már emítette valaki, hogy a játékban is elvárjátok a még szebb grafikát, a jobb fizikát stb... de ehhez fejlettebb eszközökre lesz szükségetek. Nem lehet mindent megoldani fejlesztõi oldalról. Arról nem is beszélve, hogy full csicsa mellett se volt nagy gépigénye. Mellesleg nem kötelezõ használni, vagy csak egyszerûen le kell butítani a vizuális effekteket XP szerûre, és máris nem eszik többet.
Ezentúl nem a 3dmark "szaggatást" mérik az emberek hanem a win akadását. Már csak egy pontozórendszer kellene és kész is a WindowsMark .

Ability
"U.i.: A MS már többször jelezte, hogy az Avalon grafikus rendszert még a Longhorn megjelenése elõtt ki fogják adni XP-re is, úgyhogy majd meg lehet nézni, hogy megy."

Már ki is adta az Avalont, csak még a rá fejlesztett... izé... mondjuk úgy, hogy 'animációkat' nem. (pff ezt jólmegmondtam ám 😄D) De nem olyan rég láttam már valami cuccot, ami hasonló animokat generál XP alatt, szóval ha valakit nagyon érdekel, akokr már most elkezdheti a tesztelést Longhorn nélkül is. ^^
Ability
😄

Én direkt kíváncsi voltam mit bír a vasam full csicsa mellett, szóval én meg direkt full-ra nyomtam. 😛
Ne keverd a szart.

A MS 3 Ghz-et és 512 MB RAM-ot írt. Ha nem hiszed, akkor keresd meg a cikket, a napokban jelent meg itt, az SG-n.
Ha meg nem tetszik, akkor kikapcsolod a neked nem tetszõ csicsákat.

A vizuális effektek pedig valszeg a videókártya hardveres gyorsításait használják ki: amióta elõször szóbakerült a Longhorn, már akkor mondták, hogy ez lesz az elsõ olyan op.rendszer, ahol a videókártyák képességeit ki fogják használni az op.rendszer futtatásánál is.

Ennyi. Nem kell a rinya.

U.i.: A MS már többször jelezte, hogy az Avalon grafikus rendszert még a Longhorn megjelenése elõtt ki fogják adni XP-re is, úgyhogy majd meg lehet nézni, hogy megy.

bár lehet te a 800-ra az fsb-t értetted, úgy lehet...

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

hát az a meg tudták valósítani az azért k.vára erõs. lehet, hogy sok hasznos linuxos ötlet van a guijában, de azért a konkurenciától még mindig csórhatna

pont a gui az egyik olyan dolog a linuxban ami baromira kényelmetlenné teszi. nem tom, hogy te mit nevezel gyorsnak de amikor suse alatt kde-ben az összes csicsát tiltottam még mindig hatványozottan lassabban értem el minden ikon és ablakmûveletet mint egy grafikailag butított win-ben

maozedong
kapitalizmusban mit vársz?

"bloggerek" mit jelent?

Resurrection!

nekem pl az ablak tartalmának mutatása mozgatás közbenen kívül semmi sincs on-ban még a hangok sem

bár én ezeknek a tiltására még 98-ban szoktam rá. de az igaz ám, hogy ezek el vannak rejtve!!

nekem az xp-m alá is elég az 512 és a másik is normálisan megy 256-al, pedig azért gémezek is nem csak mint a kényelmes felnõttek

mire kijön a longhorn addigra a sajátomban is több lesz mint giga pedig ritkán fejlesztek rajta

neonlight
persze hogy a jatekoknak egyre nagyobb a gepigenye. ez problema? de azt mar elvarjatok, hogy a kovetkezo doom/quake/stb szebb legyen mint az elozo, kidolgozottabb legyen, stb. Kisse fura ez nekem.

Mar nem azert de nekem a MacOSX is egy G3-as iMac-en akadt! Az ablak atmeretezese meg meg G4-esen is atomlassu. Csicsa attetszo felulet, animalt ablakok, stb. Ott viszont meg lekapcsolni se lehet a csicsat. windozban legalabb lekapcsolhato.
MacOSX-et megse fikazzak annyian.

Ability
Ha meg tudnák normálisan oldani Linux alatt a DirectX támogatást, akkor lehet én is Linux buzi lennék. 😄 Nekem fontos pár alkalmazás, ami Linux alatt nem futott, szal egyelõre marad a win. ^^
Ability
Nekem 512Mb memóva vígan hasított. Felnyomtam rá kíváncsiságból a FarCry-t, és játszottam vele. Teljesen jól ment. Peszre azért az igaz, hogy érzõdött, hogy lassabb valamivel, de játszahtó volt. (Ja és persze multi miatt nekem eléggé le van butitva a grafikája a játéknak. Valszeg ha feljebb lenne véve, akkor nagyonis érzõdött volna, de a lényeg, hogy teljesen jól ment így is, és ez nem sajtóközlemény, hanem a saját tapasztalatom. ^^)
Tetsuo
Ne szidd õket, jövõre te is közéjük tartozol! <#eplus2>

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Ability
A Microsoft üzletpolitikája más lapra tartozik. Ebben igazad lenne, csak nem errõl van most szó. 😊
Felfedező
Imádom, hogy minden windows-os topicot ellepnek a linux buzik... dehát mindig a kisebbség a leghangosabb... <#eplus2><#vigyor1><#vigyor1>

Az összes csicsa bekapcsolásához a hivatalosan ajánlot gépigény 1GB ram, hogy megsúgjam, ami azt jelenti, hogy 512vel elég nehézkesen fogsz játszani (az alapján amit a Microsoft nyilatkozott). Egyáltalán nem értem mi szükség ennyi gépzabáló csicsára egy operációs rendszer esetében. Persze nem mindegy mit nézünk egész nap, meg milyen jó, hogy szépen legördül a menü meg félig átlátszó, meg elhalványodik meg minden, de ezeket miért tudták megvalósítani a KDEben úgy, hogy egy 800as gépen 512 rammal vígan elfut és vajmi kevés erõforrást zabál... és ott az ajánlott vagy épp minimális gépigényt meg lehet nézni...

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Felfedező
A Játékoknak is egyre nagyobb a gépigénye.. vagy tévednék?<#eplus2><#nevetes1>

bertino
Ez nem teljesen igaz, de részben sajnos mindenképp...

Szal érted... <#zavart2>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

A fejlõdés nem egyenlõ azzal ,hogy 2 évente megfejünk mindenkit.
Ability
Nem tudom mi a baj ezzel... ez a fejlõdés. Ha nem tetszik, akkor maradj régebbi verziónál... SZVSZ. 😊
Ability
Minden 'ablakmûvelet' animált, és ezáltal nagy a memóriaigénye. De nem annyira, mint ahogy pár ember hiszi. Már 128 Mb-os memóval is vígan elvan. Az ennél nagyobb memóriaigény csak az összes csicsa bekapcsolásával fog elkelleni. Persze ez sem lesz eget rengetõ. 512 Mb mellett minden csicsával még játszani is bõven lehet, szóval nem kell ám annyira agódni, mert szerintem sok ember itt az alapján ítél amit megírnak, és a legtöbben még nem is használták.
marci14
de nem mindenkinek telik arra h egy uj cuccot vegyen csak azért mert egy legujabb szoftverbe/windowsba még nagyobb a gépigény.. egyetértek Caro-val, de hát ebben a világban tényleg mindenböl bizniszt csinálnak<#zavart2>
csak azokra gondolnak akiknek bõven van rá pénzük<#mf3>

TommyC
De mihez kell majd az az 1GB?Mivel tud6 még annyival többet mint ez az xp, h ennyi töblet mem. kelljen?

dixitque deus fiat lux

asysoft
Na ennek nem volt sok értelme...

/*WTF?!*/

Felfedező
Én nem értek egyet veled már az XP-n se túlzás az
1 GB-ram, 1 év mulva amikor a longhorn megjelenik már általános lesz..

Egyébként többféle "fokozatban" lehet majd használni a longhorn-t a gép erejének megfelelõen...

Eszméletlen az, amit a Microsoft csinál.
Ahelyett hogy kijönnének egy kis helyfoglalású, kis gépigényû és ezáltal nagy teljesítményû operációs rendszerrel, a kijövõ Windowsok csak egyre bonyolultabbak, komplikáltabbak, áttekinthetetlenebbek lesznek.

Ez a biznisz bazze' <#idiota>

Eszméletlen az, amit a Microsoft csinál.
Ahelyett hogy kijönnének egy kis helyfoglalású, kis gépigényû és ezáltal nagy teljesítményû operációs rendszerrel, a kijövõ Windowsok csak egyre bonyolultabbak, komplikáltabbak, áttekinthetetlenebbek lesznek.
Nem csoda, hogy egyre nõ a Linux támogatottsága.
Sokkal ésszerûbb, és multiplatformos.
A GPL meg úgyis sokkal jobb, mint a céges szoftverek. Legalábbis, ha sokan dolgoznak rajta.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

hát persze hogy nem kell 1 giga ram... de ha a wordpadnál bonyolultabb alkalmazásokat akarsz futattatni akkor azért elkel a 2 giga is <#idiota>
én attól kaptam hányingert hogy a Microsoft és a szabadalom szavakad egy oldalon láttam

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

bertino
Nem feltétlen 1 GB RAM kell, leírták

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!