158
-
#38 Egyébként komolyan nem értelek titeket. Jó jó, poénos meg miden, csak éppen alaptalan. Ha lekapcsolod a csicsát, akkor egyáltalán nem eszik többet, mint XP. Azt meg remélem Ti se gondoljátok komolyan, hogy minden extárt elvártok, de a gépigény meg nem változzon semmit. Már emítette valaki, hogy a játékban is elvárjátok a még szebb grafikát, a jobb fizikát stb... de ehhez fejlettebb eszközökre lesz szükségetek. Nem lehet mindent megoldani fejlesztői oldalról. Arról nem is beszélve, hogy full csicsa mellett se volt nagy gépigénye. Mellesleg nem kötelező használni, vagy csak egyszerűen le kell butítani a vizuális effekteket XP szerűre, és máris nem eszik többet. -
tehen_m #37 Ezentúl nem a 3dmark "szaggatást" mérik az emberek hanem a win akadását. Már csak egy pontozórendszer kellene és kész is a WindowsMark . -
#36 "U.i.: A MS már többször jelezte, hogy az Avalon grafikus rendszert még a Longhorn megjelenése előtt ki fogják adni XP-re is, úgyhogy majd meg lehet nézni, hogy megy."
Már ki is adta az Avalont, csak még a rá fejlesztett... izé... mondjuk úgy, hogy 'animációkat' nem. (pff ezt jólmegmondtam ám :DD) De nem olyan rég láttam már valami cuccot, ami hasonló animokat generál XP alatt, szóval ha valakit nagyon érdekel, akokr már most elkezdheti a tesztelést Longhorn nélkül is. ^^ -
#35 :D
Én direkt kíváncsi voltam mit bír a vasam full csicsa mellett, szóval én meg direkt full-ra nyomtam. :P -
Garfield #34 Ne keverd a szart.
A MS 3 Ghz-et és 512 MB RAM-ot írt. Ha nem hiszed, akkor keresd meg a cikket, a napokban jelent meg itt, az SG-n.
Ha meg nem tetszik, akkor kikapcsolod a neked nem tetsző csicsákat.
A vizuális effektek pedig valszeg a videókártya hardveres gyorsításait használják ki: amióta először szóbakerült a Longhorn, már akkor mondták, hogy ez lesz az első olyan op.rendszer, ahol a videókártyák képességeit ki fogják használni az op.rendszer futtatásánál is.
Ennyi. Nem kell a rinya.
U.i.: A MS már többször jelezte, hogy az Avalon grafikus rendszert még a Longhorn megjelenése előtt ki fogják adni XP-re is, úgyhogy majd meg lehet nézni, hogy megy. -
Mice #33 bár lehet te a 800-ra az fsb-t értetted, úgy lehet... -
Mice #32 hát az a meg tudták valósítani az azért k.vára erős. lehet, hogy sok hasznos linuxos ötlet van a guijában, de azért a konkurenciától még mindig csórhatna
pont a gui az egyik olyan dolog a linuxban ami baromira kényelmetlenné teszi. nem tom, hogy te mit nevezel gyorsnak de amikor suse alatt kde-ben az összes csicsát tiltottam még mindig hatványozottan lassabban értem el minden ikon és ablakműveletet mint egy grafikailag butított win-ben -
#31 kapitalizmusban mit vársz?
"bloggerek" mit jelent? -
Mice #30 nekem pl az ablak tartalmának mutatása mozgatás közbenen kívül semmi sincs on-ban még a hangok sem
bár én ezeknek a tiltására még 98-ban szoktam rá. de az igaz ám, hogy ezek el vannak rejtve!! -
Mice #29 nekem az xp-m alá is elég az 512 és a másik is normálisan megy 256-al, pedig azért gémezek is nem csak mint a kényelmes felnőttek
mire kijön a longhorn addigra a sajátomban is több lesz mint giga pedig ritkán fejlesztek rajta -
#28 persze hogy a jatekoknak egyre nagyobb a gepigenye. ez problema? de azt mar elvarjatok, hogy a kovetkezo doom/quake/stb szebb legyen mint az elozo, kidolgozottabb legyen, stb. Kisse fura ez nekem.
Mar nem azert de nekem a MacOSX is egy G3-as iMac-en akadt! Az ablak atmeretezese meg meg G4-esen is atomlassu. Csicsa attetszo felulet, animalt ablakok, stb. Ott viszont meg lekapcsolni se lehet a csicsat. windozban legalabb lekapcsolhato.
MacOSX-et megse fikazzak annyian. -
#27 Ha meg tudnák normálisan oldani Linux alatt a DirectX támogatást, akkor lehet én is Linux buzi lennék. :D Nekem fontos pár alkalmazás, ami Linux alatt nem futott, szal egyelőre marad a win. ^^ -
#26 Nekem 512Mb memóva vígan hasított. Felnyomtam rá kíváncsiságból a FarCry-t, és játszottam vele. Teljesen jól ment. Peszre azért az igaz, hogy érződött, hogy lassabb valamivel, de játszahtó volt. (Ja és persze multi miatt nekem eléggé le van butitva a grafikája a játéknak. Valszeg ha feljebb lenne véve, akkor nagyonis érződött volna, de a lényeg, hogy teljesen jól ment így is, és ez nem sajtóközlemény, hanem a saját tapasztalatom. ^^) -
#25 Ne szidd őket, jövőre te is közéjük tartozol! -
#24 A Microsoft üzletpolitikája más lapra tartozik. Ebben igazad lenne, csak nem erről van most szó. :) -
#23 Imádom, hogy minden windows-os topicot ellepnek a linux buzik... dehát mindig a kisebbség a leghangosabb... -
Drawain #22 Az összes csicsa bekapcsolásához a hivatalosan ajánlot gépigény 1GB ram, hogy megsúgjam, ami azt jelenti, hogy 512vel elég nehézkesen fogsz játszani (az alapján amit a Microsoft nyilatkozott). Egyáltalán nem értem mi szükség ennyi gépzabáló csicsára egy operációs rendszer esetében. Persze nem mindegy mit nézünk egész nap, meg milyen jó, hogy szépen legördül a menü meg félig átlátszó, meg elhalványodik meg minden, de ezeket miért tudták megvalósítani a KDEben úgy, hogy egy 800as gépen 512 rammal vígan elfut és vajmi kevés erőforrást zabál... és ott az ajánlott vagy épp minimális gépigényt meg lehet nézni... -
#21 A Játékoknak is egyre nagyobb a gépigénye.. vagy tévednék? -
#20 Ez nem teljesen igaz, de részben sajnos mindenképp...
Szal érted... -
blackeagle #19 A fejlődés nem egyenlő azzal ,hogy 2 évente megfejünk mindenkit. -
#18 Nem tudom mi a baj ezzel... ez a fejlődés. Ha nem tetszik, akkor maradj régebbi verziónál... SZVSZ. :) -
#17 Minden 'ablakművelet' animált, és ezáltal nagy a memóriaigénye. De nem annyira, mint ahogy pár ember hiszi. Már 128 Mb-os memóval is vígan elvan. Az ennél nagyobb memóriaigény csak az összes csicsa bekapcsolásával fog elkelleni. Persze ez sem lesz eget rengető. 512 Mb mellett minden csicsával még játszani is bőven lehet, szóval nem kell ám annyira agódni, mert szerintem sok ember itt az alapján ítél amit megírnak, és a legtöbben még nem is használták. -
#16 de nem mindenkinek telik arra h egy uj cuccot vegyen csak azért mert egy legujabb szoftverbe/windowsba még nagyobb a gépigény.. egyetértek Caro-val, de hát ebben a világban tényleg mindenböl bizniszt csinálnak
csak azokra gondolnak akiknek bőven van rá pénzük -
#15 De mihez kell majd az az 1GB?Mivel tud6 még annyival többet mint ez az xp, h ennyi töblet mem. kelljen? -
#14 Na ennek nem volt sok értelme... -
#13 Én nem értek egyet veled már az XP-n se túlzás az
1 GB-ram, 1 év mulva amikor a longhorn megjelenik már általános lesz..
Egyébként többféle "fokozatban" lehet majd használni a longhorn-t a gép erejének megfelelően...
-
pepe003 #12 Eszméletlen az, amit a Microsoft csinál.
Ahelyett hogy kijönnének egy kis helyfoglalású, kis gépigényű és ezáltal nagy teljesítményű operációs rendszerrel, a kijövő Windowsok csak egyre bonyolultabbak, komplikáltabbak, áttekinthetetlenebbek lesznek.
Ez a biznisz bazze' -
Caro #11 Eszméletlen az, amit a Microsoft csinál.
Ahelyett hogy kijönnének egy kis helyfoglalású, kis gépigényű és ezáltal nagy teljesítményű operációs rendszerrel, a kijövő Windowsok csak egyre bonyolultabbak, komplikáltabbak, áttekinthetetlenebbek lesznek.
Nem csoda, hogy egyre nő a Linux támogatottsága.
Sokkal ésszerűbb, és multiplatformos.
A GPL meg úgyis sokkal jobb, mint a céges szoftverek. Legalábbis, ha sokan dolgoznak rajta.
-
Sith #10 hát persze hogy nem kell 1 giga ram... de ha a wordpadnál bonyolultabb alkalmazásokat akarsz futattatni akkor azért elkel a 2 giga is
én attól kaptam hányingert hogy a Microsoft és a szabadalom szavakad egy oldalon láttam -
#9 Nem feltétlen 1 GB RAM kell, leírták -
FTeR #8 eztet nem értem :( -
Cat #7 People couldn’t believe it, nor can I personally but I sort of understand it. Simply put - 5048 sucks. One year on and look what we’ve been given and seen of Longhorn. Chris Pirillo put it nicely, “it looks like ass” and another classic - “Only Microsoft could have an OS where you have a Windows 95 icon, a Windows XP icon and a Windows Longhorn icon in the same window” referring to My Computer in 5048, I’d post a screenshot but hey, I can’t.
[b]Az 5048 egyszerűen szar. Már csak egy év van hátra, és Chris Pirillo szerint csak a Microsoftnak lehet olyan operációs rendszere, amelyben egy ablakon belül van Windows 95, Windows XP és Longhorn ikon. -
Drawain #6 És ehez a szalonképtelen grafikus felülethez kell a 3ghz+1gb ram... -
blackeagle #5 Mit lehet látni egy képen ? 3 ikont és egy hátteret ,az a titkos ? Röhely -
#4 ezt most miért kellett... -
FTeR #3 "A Microsoft arra kérte[..]"
"A szoftveróriás azzal fenyegette meg[..]"
azé nem mindegy -
#2 Még kiderül, hogy MacOS-ra hasonlít! (ez is) :) -
Kutuvoz #1 Nem tudom más hogy van vele, de bennem fel megy a pumpa, ha meglátom a "szabadalom" szót!